Β' Εθνική: Ξεσηκωμός των φιλάθλων από τη σφαγή με την Κέρκυρα

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

 ( ΠΕΜΠΤΗ 2120/01/2010 ) - ΟΛΥΜ-ΒΗΜ


Το παιχνίδι με την Κέρκυρα ανήκει στην ιστορία και ο Πιερικός την επόμενη αγωνιστική δοκιμάζεται στο Αγρίνιο απέναντι στον ιστορικό Παναιτωλικό.
Η ήττα από την πρωτοπόρο Κέρκυρα με τον τρόπο που ήρθε ξεσήκωσε τους φιλάθλους του Πιερικού που τα έβαλε με τους διαιτητές της συνάντησης που έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να χάσει η ομάδα της Κατερίνης.

 Ο Πιερικός έμεινε στους 22 βαθμούς στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα έχοντας 4 βαθμούς διαφορά από την 6η θέση στην οποία βρίσκεται η Δόξα Δράμας με 26 βαθμούς.
Η 6η θέση οδηγεί στα πλέϊ όφ για την διεκδίκηση της ανόδου στη Σούπερ λίγκα και με την χθεσινή του ήττα ο Πιερικός έμεινε πίσω 10 βαθμους από την 2η θέση που οδηγεί απευθείας στην Σούπερ Λίγκα χωρίς τη διαδικασία των αγώνων μπαράζ.
Το πρωτάθλημα έχει ακόμα πάρα πολύ δρόμο όλα είναι ρευστά και χρειάζεται ψυχραιμία , νηφαλιότητα και συντονισμένες κινήσεις ώστε να επιτευχθεί ο δύσκολος στόχος, της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα.
Καμία ομάδα δεν ανεβαίνει εύκολα στη Σούπερ Λίγκα εάν δεν περάσει μέσα από της σκληρές και επώδυνες διαδικασίες που οδηγούν στην κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Οι κινήσεις πρέπει να γίνουν προς όλες τις κατευθύνσεις και η Πιερία να προχωρήσει ενωμένη από όλες τις πλευρες ώστε να μπορέσει να πετύχει τον στόχο της ανοδου.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ όσοι παίκτες έπαιξαν στο παιχνιδι με την Κέρκυρα έκαναν αποθεραπεία ενώ οι υπόλοιποι έκαναν διαφορετικό πρόγραμμα.
Επανέρχεται στην αγωνιστική δράση ο Πέντα που εξέτισε την ποινή του ενώ δεν θα αγωνιστούν οι τιμωρημένοι Μαρτίνες και Γκουγκουλιάς.
Ο Εξουζίδης συμπλήρωσε κάρτες και θα αποφασιστεί πότε θα εκτίσει την ποινή του.
Ο ψηλόσωμος αμυντικός έφυγε για τη Γερμανία αφού έγινε πατέρας και επιστρέφει την Πέμπτη στην Κατερίνη.
Έτσι υπάρχει το ενδεχόμενο ο Εξουζίδης να εκτίσει την ποινή του στο Αγρίνιο.
Η ομάδα του Πιερικού έχει πολύ δύσκολο έργο στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό μια ιστορική ομάδα που προσπαθεί να ανασυγκροτηθεί και να πετύχει την άνοδος την Σούπερ Λίγκα.
Ο Σούλης Παπαδόπουλος βρίσκεται στην Αθήνα και την προπόνηση χθες την έκαναν οι συνεργάτες του.
Σήμερα ο Πιερικός θα δώσει φιλικό παιχνίδι στις 2 με την ομάδα νέων που μετέχει στο πρωταθλημα ΟΠΑΠ Β΄ Εθνικής.

Εντολές αποδοκιμαστίες των φιλάθλων
Καζάνι που έβραζε ήταν οι φίλαθλοι του Πιερικού στο παιχνίδι με την πρωτοπόρο Κέρκυρα.
Οι φίλαθλοι δεν μπόρεσαν να αντέξουν τα όσα έβλεπαν στον αγωνιστικό χώρο και ξέσπασαν κατά της διαιτησίας που πραγματικά ήταν σε βάρος του Πιερικού τον οδήγησε με το έτσι θέλω στην ήττα στερώντας του 3 περιπτώσεις πέναλτυ.
Η πρώτη περίπτωση μάλιστα με τον Ολγκιν στο 13΄ ήταν η καθοριστικότερη του παιχνιδιού αφού εάν δινόταν το καταφανέστατο πέναλτυ θα είχαμε το 1-0 για τον
Πιερικό αλλά και η Κέρκυρα θα έμενε με 10 παίκτες αφού ο αμυνομενος θα έβλεπε τη κόκκινη κάρτα που πράγματι ακολουθούσε την παράδοση.
Η δεύτερη περίπτωση που έγινε και πάλι στον Όλγκιν ήταν μια κλασική ανατροπή – αγκάλιασμα του παίκτη και κράτημα μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας.
Η 3η περίπτωση που έγινε στις καθυστερήσεις στον Γκουγκουλιά ήταν πέναλτυ το οποίο δεν δόθηκε και στέρησε τον Πιερικό σύμφωνα με την εξέλιξη του παιχνιδιού από το βαθμό της ισοπαλίας αφού θα γινόταν το 2-2.
Κάποιοι κύκλοι φαίνεται δεν θέλουν τον Πιερικό στη Σούπερ Λίγκα διαφορετικά δεν εξηγείται η μέχρι τώρα αντιμετώπισή του από τους διαιτητές στα παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Ο Πιερικός οσους βαθμούς έχει παρει τους έχει αποκτήσει πολύ δύσκολα υπο αντίξοες συνθήκες και σε μερικές περιπτώσεις το τελικό αποτέλεσμα βγήκε μέσα από συμπληγάδες πέτρες.
Οι ισορροπίες στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι πολύ λεπτές χρειάζεται συνεχής επαγρύπνηση και οι παρεμβάσεις πρέπει να γινονται προς την σωστή κατεύθυνση ώστε να αποφεύγονται τυχόν   τεχνητά εμπόδια τα οποία δημιουργούν σύγχυση εσκεμμένα προκειμένου να στραφεί η προσοχή προς λάθος κατεύθυνση.
Κάνοντας απολογισμό στον πρώτο γύρο ο Πιερικός έχει τις δυνατότητες να πετύχει το δύσκολο στόχο του και δεν χρειάζονται δηλώσεις απαισιόδοξες που μόνο σύγχυση μπορούν να δημιουργήσουν.
Οι φίλαθλοι σχολίασαν αρνητικά οι περισσότεροι τις δηλώσεις των προπονητών ενώ υπήρξαν και ορισμένοι που τις είδαν με θετικό μάτι.
Οι εκφράσεις όταν διατυπώνονται μετά από μια ήττα πρέπει να είναι πολύ προσεγμένες εκτός εάν φυσικά αυτός που τις λέει θέλει να πει κάποια πράγματα τα οποία εμείς οι υπόλοιποι δεν τα γνωρίζουμε.
Έτσι στη συνέντευξη τύπου των προπονητών που μεταδόθηκε στα ΜΜΕ φάνηκε ότι ο Πιερικός θα παλέψει για τη σωτηρία του κάτι το οποίο όμως δεν είναι καθόλου σωστό γιατί υπάρχει η διαφορά μόλις των 4 βαθμών από την 6η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα πλέϊ – οφ για την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
Μετά από περιπτώσεις ήττας όλα αναλύονται από όλους αφού βρισκόμαστε σε μια εποχή που η πληροφόρηση είναι ταχύτατη αλλά και η κριτική είναι πάντοτε πολύ σκληρή όταν οι φίλαθλοι διαπιστώνουν ότι μπορεί να χαθεί η άνοδος στη Σούπερ Λίγκα.

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks