Επί παντός του... αθλητικού

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010 | 0 σχόλια



EPI_PANTOS
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ η «συνάντηση»  την Δευτέρα! Στις 18.00 στο  Α΄ ΔΑΚ της πόλης μας. Κρίσιμο, αποφασιστικό και καθοριστικό για την περαιτέρω πορεία της ομάδος του Πιερικού το παιχνίδι. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο! Το τρίποντο πρέπει να κερδηθεί οπωσδήποτε! Η ομάδα βρίσκετε σε καλή κατάσταση ( το επιβεβαίωσε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ ) και αυτό αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό όπλο. Με την επιτυχία οι Κατερινιώτες είναι μέσα στο «κόλπο» της ανόδου. Κλείνουν κατά τον καλύτερο τρόπο τον Α΄ γύρο .Ανεβαίνουν ψυχολογικά,  και αγωνιστικά  και πάνε με άλλον… αέρα στο Αγρίνιο! Και όχι μόνο… Ακόμη   θα «αναγκάζουν»  και τους «ανενεργούς»  φίλους της ομάδος να πιστέψουν στην δυναμική τους  και να συστρατευθούν μαζί  τους… Και με τα παραπάνω ο Πιερικός αποκτά μια νέα δυναμική που ασφαλώς θα παίξει μεγάλο ρόλο στην συνέχεια…
ΗΡΘΕ η ώρα η Κατερίνη να γίνει επιτέλους έδρα!  Το τονίσαμε και θα εξακολουθούμε να το σημειώνουμε. Το μεγάλο «πρόβλημα» του Πιερικού είναι οι «χαμένοι» βαθμοί  στην Κατερίνη! Δύο νίκες να είχε  περισσότερες τότε…Ότι γράφει δεν ξεγράφει… Όμως τα παθήματα πρέπει να γίνουν μαθήματα…Και να μην ξανασυμβούν… Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες του παιχνιδιού και την μεγάλη σημασία  που έχει το τελικό αποτέλεσμα και είναι αποφασισμένοι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε να στεφτούν νικητές…
ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ θα κάνουν το καθήκον τους. Κοντά τους όμως  θα πρέπει να έχουν και τους φιλάθλους. Όχι μόνο αυτούς που δίνουν το παρών σε κάθε παιχνίδι, αλλά όλους  εκείνους  που σχολίαζαν  με τα καλύτερα λόγια την ομάδα στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ. Και ένοιωθαν περήφανοι για την εμφάνιση… Τους Πιερικούς που για πολλούς και διάφορους λόγους  αγαπούν την ομάδα αλλά από …μακριά! Είναι η ώρα τώρα  να σταθούν δίπλα στην μεγάλη προσπάθεια για να έχουν στο τέλος το «μερίδιό» τους στην επιτυχία!  Το παιχνίδι θα  το μεταδώσει η ΕΡΤ3 ζωντανά! Παράκληση. Ας  «αγνοηθεί» και ας προτιμήσουν όλοι,  από τον «καναπέ», τις κερκίδες του σταδίου. Ας απολαύσουν τον Πιερικό  από την τηλεόραση οι  φίλαθλοι  από  όλη την χώρα! Οι Πιεριείς πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο. Για να περάσει το μήνυμα από τον τηλεοπτικό φακό ότι ο κόσμος της Πιερίας  είναι μαζικά κοντά στην ομάδα!  Και για να πανηγυρίσουν με την λήξη  μια επιτυχία που θα σημαίνει πολλά…
Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ  «έφυγε» από το κύπελλο με το κεφάλι ψηλά! Τα θετικά σχόλια φίλων και αντιπάλων και το χειροκρότημα  ήταν η καλύτερη  αναγνώριση της  θαυμάσιας εμφάνισης! Οι πανηγυρισμοί  στον πάγκο του ΠΑΟ μόλις έγινε το 2-1 στο 94΄ ήταν όλα τα λεφτά!  Είχαν γίνει ένα κουβάρι  (αγκαλιάζονταν, φιλιούνταν, χοροπηδούσαν)  λες και  είχαν  κερδίσει το …Κύπελλο!!  Τους είχε πάει η ψυχή… Οι κατερινιώτες κοίταξαν τους αντιπάλους στα μάτια, έπαιξαν έξυπνα, δεν πτοήθηκαν από τα ονόματα και παρ’ ολίγο να κάνουν και την… έκπληξη! Η ομάδα έδειξε προσόντα και δυνατότητες και καλείται να τα αξιοποιήσει στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μπράβο σε όλους παίκτες, τεχνική ηγεσία, και ηρωικούς φιλάθλους που έδωσαν την δική τους μάχη στην κερκίδα…
ΝΕΟ ΠΑΡΤΙ την Κυριακή στο κλειστό και καλούνται όλοι οι φίλαθλοι του μπάσκετ να παρευρεθούν…  Ο Πιερικός Αρχέλαος στην πρώτη του εμφάνιση της νέας χρονιάς μπροστά στους φίλους του φιλοξενεί τον Κεραυνό Αιγίου. Χωρίς υποτίμηση  και  υπεροψία, αλλά με σύνεση,  καθαρό μυαλό,  αποφασιστικότητα, πάθος για την νίκη οι παίκτες του Δημήτρη Γαλάνη είναι έτοιμοι να προσθέσουν ένα ακόμη ροζ φύλλο στο ντοσιέ τους! Με συμπαραστάτες τους υπέροχους φιλάθλους που θα γεμίσουν για μία ακόμη φορά το κλειστό οι κατερινιώτες στοχεύουν σε μια ακόμη επιτυχία. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 17.00. Μην λείψει κανείς…
Υ.Γ.1. ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ λόγια για να εντυπωσιάσεις είναι πολύ εύκολο! Το δύσκολο είναι να πραγματοποιήσεις τα λεγόμενά σου… Γιατί δεν είναι αυτή η πρόθεση… Γι’ αυτό στο τέλος εισπράττεις ειρωνικά σχόλια… Αλλά για σένα πέρα βρέχει…
Υ.Γ. 2. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ κόουτς χτυπάει η …καμπάνα; Η καλύτερα ποιού  υποσκάπτουν  την… καρέκλα; Και μάλιστα μέλη του Δ.Σ.!  Πρόεδρος και… Γιατί δεν « παίρνει»  χαρτάκι με την σύνθεση  και θέλει προφορικά την ενδεκάδα για να μην υπάρχουν πειστήρια! Και ποιος είναι ο «φίλος» του που εποφθαλμιά την θέση;
Υ.Γ. 3. ΘΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ το καλό; Άρχοντας στο παιχνίδι της Δευτέρας ορίστηκε ο εξ Ηπείρου Μήτσιος που στο παρελθόν έχει «σφυρίξει»  τον Πιερικό άλλες δύο φορές και μάλιστα στην Κατερίνη! Την πρώτη την περίοδο 2007-8 με την Κέρκυρα (1-0 ο Θάνος στο 13’)  και την δεύτερη το 2008-9 με τον Ατρόμητο 2-0  ( Χαϊκάλης 20’, Φρέντερικς 73’). Μακάρι…(Πολιτεία)

Σηφάκης: Πλέον είμαστε πιο ουσιαστικοί

14 Ιαν, 2010 Από sportdogteam
Σηφάκης: Πλέον είμαστε πιο ουσιαστικοί
Το πολύ καλό κλίμα στο στρατόπεδο του Άρη διατηρήθηκε και με την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και ο Μιχάλης Σηφάκης αναφέρθηκε σε αυτό το παιχνίδι και όχι μόνο.
Ο Έλληνας τερματοφύλακας υποστήριξε πως πλέον ο Άρης έχει γίνει ουσιαστικός και οι ευκαιρίες γίνονται πιο εύκολα γκολ, κάτι που είναι κι θέμα ψυχολογίας.
«Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Ο Αστέρας είναι μία από τις ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο και το είδαμε πριν ένα μήνα όταν παίξαμε στην έδρα μας. Η νίκη μάλλον ήρθε λίγο πιο εύκολα απ’ όσο περιμέναμε. Παίξαμε καλά κατά διαστήματα.
Πλέον είμαστε πιο ουσιαστικοί. Οι ευκαιρίες που κάνουμε γίνονται γκολ. Είναι και θέμα ψυχολογίας όταν η ομάδα παίρνει μπρος οι παίκτες έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη. Η επίθεση γίνεται πιο ομαδικά. Οι παίκτες παίρνουν καλύτερες θέσεις ανεβαίνουν και τα χαφ και όταν φτάνει εκεί η μπάλα τότε οι πιθανότητες είναι περισσότερες να σημειωθεί κάποιο γκολ. Δεν είναι μόνο διάθεση για πρέσινγκ είναι κάτι που δουλεύεται, δεν είναι τυχαίο»
, υποστήριξε με δηλώσεις του στο LiberoFM.
Ενώ αναφερόμενος στο πρωτάθλημα δήλωσε: «Ο στόχος από την αρχή της χρονιάς είναι ο επόμενο παιχνίδι, στην προκειμένη περίπτωση αυτό με τα Γιάννινα. Δεν έχουμε χρόνο να ονειρευόμαστε. Είχαμε τέσσερα παιχνίδια σε δύο εβδομάδες. Είναι δύσκολο να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και να παρουσιάζει το καλό πρόσωπο που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια.
Η ομάδα έχει ρυθμό κάποια στιγμή είναι λογικό να κάνει κάποιο ντεφορμάρισμα. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε και εμείς και ο κόσμος να κρατήσουμε μια ισορροπία ώστε να μην μείνουμε μακριά με μία κακή εμφάνιση. Αυτό προσπαθεί και ο κ. Κούπερ να κάνει. Η ομάδα έχει 25-26 ποδοσφαιριστές. Παίζουν οι έντεκα και τρεις αλλαγές. Το σημαντικό είναι να τους έχεις όλους ετοιμοπόλεμους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Πρίττας που στα τελευταία παιχνίδια είναι ο καλύτερος. Έχουμε βρει τις ισορροπίες είμαστε στους «8? του κυπέλλου και μπροστά μας είναι ο δεύτερος γύρος. Η συνέχεια είναι δύσκολη μόνο εμείς μπορούμε να την κάνουμε πιο εύκολη, με τις εμφανίσεις μας, με την δουλειά και τον τρόπο που αγωνιζόμαστε».

http://athlitikipierias.blogspot.com/  

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΓΙΑ ΦΕΡΝΑΝΤΕΖ - ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ

Συμφώνησε με Ντάνι Φερνάντεζ για έξι μήνες 


ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010

Σε συμφωνία προχώρησε ο ΗΡΑΚΛΗΣ με την ΜΠΟΧΟΥΜ για την παραχώρηση του πρώην τεραμτοφύλακα του ΠΑΟΚ Ντάνι Φερνατεζ, για δανεισμό του έως το καλοκαίρι, αφού ο ΚΟΒΑΛΈΦΣΚΙ πρέπει να θεωρείται παρελθόν για τον γηραιό.Εν τω μεταξύ η ομάδα της συμπρωτεύουσας κινείται και για απόκτηση και άλλων παικτών, αφού υπάρχουν ανα΄γκες κάλυψης και άλλων θέσεων στην ομάδα..
http://athlitikipierias.blogspot.com/  

Οι Ιταλοί στέλνουν Καλού στον ΠΑΟΚ


sportdog/ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Οι Ιταλοί στέλνουν Καλού στον ΠΑΟΚ

14 Ιαν, 2010 Από sportdogteam
Πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Μποναβεντούρε Καλού βρίσκεται ο ΠΑΟΚ σύμφωνα με δημοσίευμα του, όχι και τόσο αξιόπιστου, «tuttomercatoweb.com».
Οι Ιταλοί αναφέρουν πως ο 32χρονος Ιβοριανός μέσος, ο οποίος είναι ελεύθερος, βρίσκεται ένα μόλις βήμα από το να φορέσει την φανέλα του «Δικεφάλου». Ο Αφρικανός άσος είναι 51 φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Ακτής Ελεφαντοστού, ενώ στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Φέγενορντ, Οσέρ, Παρί Σεν Ζερμέν, Λάνς και Χέρενφεν.
 
http://athlitikipierias.blogspot.com/  

ΝΕΡΙ ΚΑΣΤΙΓΙΟ - ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΝΕΤ

ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010
Γύρισα για να παίξω μπάλλα εδώ που με αγαπάνε και μπορώ.. Δέν τα κατάφερα, δέν μπορούσα να προσαρμοστώ στη Σαχτάρ, δήλωσε σήμερα ο Νέρι Καστίγιο, που οριστικα συμφώνησε και θα αγωνιστεί στον Ολυμπιακό για τον επόμενο ενάμισι χρόνο, δανεικός απο την Σαχτάρ..

Μήνυση κατά Γιούρκα! «Πρότυπο απαξίωσης της οδικής συμπεριφοράς» (ΒΙΝΤΕΟ)


Μήνυση κατά Γιούρκα! «Πρότυπο απαξίωσης της οδικής συμπεριφοράς» (ΒΙΝΤΕΟ)

14 Ιαν, 12:56 Από sportdogteam
Απίστευτο κι όμως αληθινό!
Με αφορμή παλιά συνέντευξη του Γιούρκα Σεϊταρίδη, στην οποία αποκάλυπτε ότι ανέπτυξε ταχύτητα 358χλμ./ώρα στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, Γρηγόρης Μαυράκης, κατέθεσε χθες μηνυτήρια αναφορά κατά του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, οι δηλώσεις του Σεϊταρίδη προβάλλουν αρνητικά πρότυπα στη νεολαία και «προωθούν ένα κοινωνικό πρότυπο απαξίωσης της οδικής συμπεριφοράς».
Σε εκείνη τη συνέντευξη ο Σεϊταρίδης είχε δηλώσει ότι είχε κάνει τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3 ώρες (!), ενώ εμείς να θυμίσουμε ότι είναι κάτοχος μιας υπερπολυτελέστατης λαμπορκίνι...

Και το πρωτάθλημα άρχισε να «νοστιμεύει»

Δημήτρης Κωνσταντινίδης

14/01/10  | ΠΗΓΗ
Ο Παναθηναϊκός μπορεί και να πάρει στόπερ, ο Ολυμπιακός πιθανότατα θα αποχαιρετήσει τον Ζίκο (και θα κάνει και καμιά μεταγραφή), αλλά μετά από αυτό το Σαββατοκύριακο μπορούμε να πούμε πως έχουμε αρχίσει να βλέπουμε κάποια πράγματα που μπορεί να μην κάνουν το πρωτάθλημα… Superleague, αλλά μας επιτρέπουν να ασχοληθούμε και με την κανονική μπαλίτσα και όχι με όλα τα «γύρω γύρω» από αυτήν.
Η «υγεία» που βγάζει ο Παναθηναϊκός από τη μέση και μπροστά και το ξύπνημα του Σισέ, που χαίρεται και ο ίδιος το παιχνίδι του περισσότερο, είναι πράγματα που τα έχουμε συζητήσει. Και την άμυνα που κουτουλάει την έχουμε (πολύ)συζητήσει, αλλά τι να λέμε; Οποιος έχει τα γένια έχει και τα χτένια, όπως είπε και ο Θανάσης ο Γιαννακόπουλος (κάποτε).
Τα ευχάριστα ζητήματα που μας έχουν προκύψει εσχάτως με ολοένα και μεγαλύτερη «δυναμική» είναι ο ΠΑΟΚ και ο Αρης. Επαναλαμβάνω για ακόμα μια φορά πως η παράθεση αυτών των δύο ονομάτων στην ίδια φράση προκαλεί αλλεργία σε αμφότερες τις πλευρές, αλλά εγώ λέω πως αν είναι να βλέπουμε λίγη μπάλα παραπάνω, αλλά και πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα το αντέξουν και αυτό το… μαρτύριο και οι δύο. Και αν ο ΠΑΟΚ (πάντα μέσα στη λογική Σάντος) έχει πάνω από έναν μήνα που παρουσιάζεται πολύ πιο αξιόπιστος από ό,τι στην αρχή της περιόδου, η αλλαγή της εικόνας του Αρη είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.
Για να αποδειχθεί και στην περίπτωση του Κούπερ όπως και σε αυτήν του Νιόπλια πως η προσωπικότητα του προπονητή είναι το «κλειδί» για να γίνει σωστά η δουλειά. Εντελώς διαφορετικό προφίλ, πρεστίζ και ηλικία, αλλά η κατανόηση του τι έχεις στα χέρια σου και πώς μπορείς να το δουλέψεις είναι απαραίτητα στοιχεία για να γίνεται αυτό που θέλεις. Οι περί του αντιθέτου αποδείξεις όπως π.χ. ο Τεν Κάτε ή ο Μαζίνιο, μπορούν να ταλαιπωρήσουν μια ομάδα, όπως έχουμε δει.
Ξέρω πως θα πει κάποιος ότι από την αρχή της σεζόν ο Αστέρας Τρίπολης, η Καβάλα, ο Εργοτέλης και ο Πανιώνιος έχουν δώσει τα δικά τους δείγματα «διαφορετικότητας» στο φετινό πρωτάθλημα, με μεγαλύτερη ή μικρότερη αντοχή ο καθένας στο πέρασμα των αγωνιστικών. Οσο και αν όλα αυτά είναι πολύ ευχάριστα (και μακάρι να τα βλέπουμε πιο συχνά και με διάρκεια), εντούτοις οι ομάδες με τα «βαριά» ονόματα είναι αυτές που δίνουν άλλη αίγλη σε μια διοργάνωση, αλλά και αυτές που κάνουν εντελώς διαφορετική υπόθεση διαδικασίες όπως τα πλέι οφ.
Δεν ξέρω πόση διάρκεια θα έχουν αυτά τα «ξεπετάγματα». Αλλωστε εδώ και καιρό το κύριο ζητούμενο για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης είναι οι εμφανίσεις τους στα ντέρμπι κόντρα στους «μεγάλους» των Αθηνών. Οταν καταφέρουν να ξεπεράσουν οριστικά και αυτό το ψυχολογικό εμπόδιο, τότε θα γυρίσει οριστικά το «χαρτί» και θα μπορέσουμε να έχουμε ένα (αρκετά) «φυσιολογικό» πρωτάθλημα. Ας πούμε όμως πως φαίνεται να είμαστε σε καλό δρόμο…

http://athlitikipierias.blogspot.com/  

Πίτσα, τραγούδι και κοπάνα!

Χρήστος Σαράντος

14/01/10
Η εποχή των παγετώνων συμμαχεί με τον Σερ Αλεξ ή το αντίστροφο. Ο Μαντσίνι προσθέτει στο μενού της Σίτι πίτσα. Ο Αντεμπαγιόρ είναι σε σύγχυση. Ο Μαραντόνα αποπληρώνει ερήμην του τα χρέη στο ιταλικό δημόσιο. Η Τσέλσι έχει πάψει να είναι βαρετή. Αλήθεια!
-Διακοπή τον Ιανουάριο για την Αγγλία. Ο Σερ Αλεξ το προτείνει και θα πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας. Η ψυχολογική αποφόρτιση των παικτών για ένα χρονικό διάστημα χρειάζεται, μετά τις συνεχόμενες παραστάσεις που δίνουν στις γιορτές. Σε κάθε περίπτωση ο σεβάσμιος τεχνικός δεν χρησιμοποίησε το βασικό επιχείρημα με τα σημάδια των καιρών. Της νέας εποχής των παγετώνων. Που έτσι κι αλλιώς είναι σύμμαχος του Φέργκιουσον στην πρότασή του.
-Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι βρήκε ότι όλα στη Μάντσεστερ Σίτι είναι καλώς καμωμένα... Πλην του μενού πριν από κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα. Θεωρεί ότι η πίτσα είναι μια απαραίτητη προσθήκη που πρέπει να γίνει! Ενα προϊόν, δηλαδή, προέλευσης από τη χώρα καταγωγής του. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αντιστοίχως ο Φατίχ Τερίμ θα προσέθετε κεμπάμπ ή γιαρτλού αν ήταν στη θέση του...
-Για να σοβαρευτούμε: Τι θα γίνει με την κατρακύλα της Λίβερπουλ; Εχασε εντός κι από τη Ρέντινγκ. It`s a Long way down, έλεγε ένας φίλος μου Εβερτόνιαν, ιδιαιτέρως χαρούμενος για τη γκέλα, παίζοντας με το όνομα του σκόρερ Λονγκ της νικήτριας. How long? ρώταγε και απάνταγε ο ίδιος: Long enough! Και η βαλίτσα πάει μακριά...
-Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ είναι σοκαρισμένος. Δεν ήταν λίγο αυτό που συνέβη στον ίδιο και ολόκληρη την ομάδα του Τόγκο. Μίλησε σχετικά μπροστά στην κάμερα από το σπίτι του στο Τόγκο. Ομολογώ την αμαρτία μου... Αντί να προσέξω τα λόγια του, κόλλησα με το φανελάκι που φόραγε. Ηταν της Αρσεναλ! Μήπως έχει ξεχάσει ότι αγωνίζεται στη Σίτι; Αν δεν με πιστεύετε, δείτε το video...
 
-Πέρασαν περίπου 20 χρόνια και το ιταλικό δημόσιο κατάφερε να πάρει ένα μέρος των χρημάτων που χρωστάει σε αυτό ο Ντιέγκο Μαραντόνα από φοροδιαφυγή. Κάποια στιγμή του είχε κατάσχει σκουλαρίκια αξίας 5.500 χιλιάδων ευρώ και τα έβγαλε σε δημοπρασία πριν λίγες ημέρες. Μια κυρία πρόσφερε 25 χιλιάδες ευρώ για να τα αποκτήσει. Ο Ντιεγκίτο χρώσταγε 37 χιλιάρικα. Υπάρχει ένα υπόλοιπο 12 χιλιάδων... Μήπως έχει ξεμείνει σε κανένα συρτάρι, ένα δαχτυλίδι, έστω μια στέκα για τα μαλλιά;
-Τελικά η Τσέλσι δεν είναι τόσο βαρετή όσο μοιάζει. Ο Κάρλο Αντσελότι τραγουδάει ιταλικά ερωτικά τραγούδια στη γυναίκα του μπροστά στους παίκτες του. "He is f...ing good", λένε οι παίκτες του. Ο Τζον Τέρι πηγαίνει στην ίδια τουαλέτα του Μπριτζ πριν από κάθε ματς. «Οι ξένοι παίκτες, που δεν ξέρουν το γούρι μου, με κοιτάζουν με απορία να περιμένω στην ουρά, ενώ η διπλανή τουαλέτα είναι άδεια». Και ο Φρανκ Λάμπαρντ πιστεύει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα παλέψει με τον Ασλεϊ Κόουλ και τον Τζον Τέρι για το ποιος από τους τρεις θα αναλάβει μάνατζερ της ομάδας! Καθόλου άσχημα...(ΠΗΓΗ)
http://athlitikipierias.blogspot.com/  

Μήνυση για... υπερβολική ταχύτητα

ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010


O Γιούρκας Σεϊταρίδης σε προσπάθειά του κόντρα στον Πανιώνιο Η αγάπη του Γιούρκα Σεϊταρίδη για την ταχύτητα, ενδέχεται να του... κοστίσει ακριβά. Ο διεθνής αμυντικός μπορεί να μην έπεσε σε κάποιο μπλόκο της ελληνικής αστυνομίας, ωστόσο έπεσε στις... δαγκάνες του προέδρου της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών, Γρηγόρη Μαυράκη!
Οι δηλώσεις του Σεϊταρίδη σε μηνιαίο περιοδικό, όπου αποκάλυψε ότι κάλυψε τη διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη συνολικής απόστασης 540 χλμ. σε 3 ώρες (!), αναπτύσσοντας ταχύτητα έως και 358 χλμ./ώρα (!) ήταν η αφορμή για να καταθέσει ο κ. Μαυράκης εναντίον του μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.
"Έπιασα 358 km/h γυρνώντας από τη Θεσσαλονίκη πριν από μερικές εβδομάδες. Ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου αποθηκεύει τη μέγιστη ταχύτητα. Δεν κατάλαβα με πόσα πήγαινα, ούτε και πρόλαβα να κοιτάξω το κοντέρ. Ξεκίνησε για πλάκα, όταν ένας τύπος με προσπέρασε με τη μηχανή του κάνοντας σούζα, ενώ πήγαινα με 265 χιλιόμετρα! Εκεί άρχισε μια άτυπη "κόντρα", που με έκανε να ξεχαστώ... Τρομερή αδρεναλίνη... Έκανα Αθήνα - Θεσσαλονίκη ακριβώς σε τρεις ώρες"!
Στη συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά ο πρόεδρος της Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών εξηγεί πως ο παίκτης του Παναθηναϊκού, με τις δηλώσεις του, προβάλλει αρνητικά πρότυπα στη νεολαία και "προωθούν ένα κοινωνικό πρότυπο απαξίωσης της οδικής συμπεριφοράς".
(ΠΗΓΗ)

Οι καλύτερες στιγμές του Καστίγιο στον Ολυμπιακό

ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010
Ο Νέρι Καστίγιο έτοιμος να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό, καθώς οι "ερυθρόλευκοι" τα έχουν βρει σε όλα τόσο με τον παίκτη, όσο και με την Σαχτάρ και οι φίλαθλοι του ΟΣΦΠ θα απολαύσουν ξανά το αγαπημένο παιδί της ξέδρας του Καραισκάκη, σε στιγμές όπως παρακάτω: 


http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - αθλητικα - ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Κυριακή στην Κατερίνη στις 5 μ.μ. Πιερικός Αρχέλαος - Κεραυνός Αιγίου Όλοι ραντεβού εκεί

ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010                                                                

● Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρώτου γύρου και όλα τα βλέμματα των μπασκετικών φιλάθλων είναι στραμμένα στην πολύ καλή, μέχρι τώρα, πορεία του Πιερικού Αρχελάου. Χάρη στην εκδηλωτική αγάπη τους και στις προσπάθειες των καλαθοσφαιριστών και του προπονητή, η κατερινιώτικη ομάδα φιγουράρει στη πρώτη θέση με 10 νίκες και  2 ήττες. Η εικόνα είναι πολύ ευχάριστη, οι προπονήσεις λίαν εντατικές και το μέλλον με τους ρυθμούς αυτούς, ευοίωνο. Το ενδιαφέρον του κόσμου για το μπάσκετ στην πόλη μας αυξάνεται και είναι λογικό αυτό. Θυμίζει και τις τότε καλές εποχές, όπως το 1982.
Γι΄ αυτό την Κυριακή δεν πρέπει να λείψει κανένας φίλος του αθλήματος από το κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνη.
Ενημερωτικά, ο φιλοξενούμενος Κεραυνός Άργους έχει 4 νίκες, 7 ήττες και 1 μηδενισμό.
● Για τον παραπάνω αγώνα ο προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιγνίδι με μια ομάδα που έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση με αποτέλεσμα τη νίκη. Έχει έναν πολύ αξιόλογο προπονητή που τον ξέρω από παλιά. Το παιγνίδι είναι επικίνδυνο και εμείς κάνουμε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες του. Η προηγούμενη αγωνιστική επιβεβαίωσε τον κανόνα ότι όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους».
● Σε τέσσερα πρωταθλήματα συμμετέχουν οι ομάδες του Πιερικού Αρχελάου και του θυγατρικού ΣΦΚ Κατερίνη 2008 αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι αγώνες είναι οι εξής:
-                     Ανδρικό / Β΄ κατηγορία - Α΄ γύρος, 6η αγωνιστική. Σάββατο 16.1.2010, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 20,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 – Αναγέννηση Λιτοχώρου.
-                     Εφηβικό - Β΄ γύρος, 4η αγωνιστική. Κυριακή 17.1.2010, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 10,00 / ΑΕ Βατανιακός Σάρισσα - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.
-                     Γυναικών / Α΄ κατηγορία - Α΄ γύρος, 6η αγωνιστική. Κυριακή 17.1.2010, γυμναστήριο Έδεσσας, ώρα 16,00 / ΑΟΚ Έδεσσας - Πιερικός Αρχέλαος και

-                     Νεανίδων - Α΄ γύρος, 2η αγωνιστική. Σάββατο 16.1.2010, γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 14,00 / Πιερικός Αρχέλαος – ΦΟ Αριδαίας.

 ● Και τέλος, τα καθιερωμένα νέα από το χώρο της διαιτησίας. □ Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης έκοψε την καθιερωμένη πίτα. □ Ήταν εκεί και αντιπροσωπεία της ΟΔΚΕ. □ Όπως και η ΚΕΔ με τον προέδρό της κ. Στέλιο Συμεωνίδη. □ Εκεί, τιμήθηκαν ο βετεράνος διαιτητής κ. Παναγιώτης Θεσσαλονίκης, καθώς και οι κ.κ. Δέδες, Τσαουσίδης, Κυμιατζής και Νικηφορίδης που εγκατέλειψαν την ενεργό διαιτητική δράση. □ Στο τέλος του πρώτου γύρου της Α1 θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στην Αθήνα τα τεστ για όσους διαιτητές δεν τα πέρασαν στο σεμινάριο του Βόλου.
ΦΩΤΟ:


1. Η ομάδα του Πιερικού Αρχελάου. Όρθιοι από αριστερά: Γαλάνης (προπονητής), Νίτσιος, Τσουκ, Γκέρος, Ψαρόπουλος, Θεολόγου, Ράπτης, Γκογκίδης, Χρηστίδης (team manager) και Κουλακιώτης (βοηθός προπονητή). Καθιστοί: Μόρφης, Τσαϊτουρίδης, Βίλλας, Δαμαλής, Ροδοστόγλου, Μητσάκης και Παπαμιχαήλ.(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ)
http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

«Δεν μου άρεσε ο Κλέιτον» -«Δεν μου άρεσε ο Κλέιτον» Συνέντευξη στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 παραχώρησε ο τεχνικός του Πιερικού, Σούλης Παπαδόπουλος

ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010

Δυσαρεστημένος εμφανίστηκε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σούλης Παπαδόπουλος από το γεγονός ότι η εξαιρετική εμφάνιση του Πιερικού απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν επιβραβεύτηκε με πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Παράλληλα ο προπονητής του Πιερικού τόνισε πως δεν του άρεσε η εμφάνιση του Σίλβα Κλέιτον, που πέτυχε τα δύο γκολ των νικητών, ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για τον Λέτο και τον Καραγκούνη.
Αναλυτικά, ο Σούλης Παπαδόπουλος τόνισε:
Για την εμφάνιση της ομάδας του στο ΟΑΚΑ: «Καλό είναι που κάναμε καλή εμφάνιση, αλλά για μένα μετρά το αποτέλεσμα. Από αυτό κρινόμαστε όλοι.
Αν θέλεις να έχεις φιλοδοξίες, είτε σαν προπονητής είτε σαν ποδοσφαιριστής, πρέπει τέτοια ματς να τα κερδίζεις. Είναι εφικτό να κερδίζεις μία ομάδα στα μέτρα σου. Το Κύπελλο δίνει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσεις κάποιες μεγαλύτερες ομάδες και να τα καταφέρεις».
Για τον προσανατολισμό της ομάδας του στο γήπεδο: «Πάντα παίζουμε για τη νίκη. Κανείς δεν κατεβάζει την ομάδα του για να χάσει. Είχα πει πως θα έπρεπε μέχρι το ημίχρονο να είμαστε ισόπαλοι ή να κερδίζουμε.
Ξέραμε πως ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερους παίκτες στον πάγκο και θα μας πίεζε στο δεύτερο ημίχρονο ή στην παράταση αν πηγαίναμε, γι�αυτό θέλαμε να πάρουμε το ματς στην κανονική του διάρκεια και είχαμε μία καλή ευκαιρία σε αντεπίθεση στο 88�».
Για την εμφάνιση των Κλέιτον, Σισέ, Λέτο και Καραγκούνη: «Να σας πω την αλήθεια δεν μου άρεσε αγωνιστικά. Τη διαφορά στον Παναθηναϊκό την κάνει ο Λέτο. Δεν παίζεται στο ένας εναντίον ενός. Παίρνει φάουλ, δημιουργεί ρήγματα, κερδίζει κάρτες από τους αντιπάλους�
Ο Σισέ μπορεί να έχει πετύχει τόσα γκολ, αλλά θέλει χώρο για να κινηθεί. Πιστεύω πως τη ροή του αγώνα την άλλαξε ο Καραγκούνης. Κέρδισε κάποια φάουλ που μπορεί να μην του έγιναν, αλλά έτσι όπως έπεφτε θα του τα έδινα κι εγώ. Ένας τέτοιος παίκτης χρειάζεται σε μεγάλη ομάδα».
Για τις βλέψεις του Πιερικού στο πρωτάθλημα: «Το καλοκαίρι η ομάδα είχε μεγάλους στόχους, οι μέτοχοι επένδυσαν πολλά λεφτά, αλλά όχι με καλό τρόπο. Αυτός ήταν και ο λόγος που έφυγα πέρυσι από την ομάδα.
Τώρα θέλουμε σκαλί-σκαλί να ανεβαίνουμε για να μπορέσουμε να μιλήσουμε για άνοδο»(ΠΗΓΗ)

http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Αντώνης Παπαπετρίδης (Κανάρης) παρέδωσε χθες τα διπλώματα ΟΥΕΦΑ Β΄ στους νέους προπονητές

ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010



Χθες το βράδυ στα γραφεία της ΕΠΣ Πιερίας σε εκδήλωση που έγινε παρουσία του προέδρου της ΕΠΣ Πιερίας Αντώνη Παπαπετρίδη (Κανάρη) δόθηκαν στους νέους προπονητές ποδοσφαίρου τα διπλώματα ΟΥΕΦΑ Β΄.
Συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της Σχολής Προπονητών ΟΥΕΦΑ Β΄ την περασμένη χρονιά πήραν τα διπλώματα 22 προπονητές και ήρθαν οι επίσημοι πάπυροι- πτυχία οι οποίοι παραδόθηκαν στους νέους προπονητές.
Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΕΠΣ Πιερίας Κώστας Κούρτης και τα μέλη του Δημοτικό Συμβουλιο Γεωργιάδης Νικόλαος, Δαρόγλου Χρήστος, Τσακμάκης Αθανάσιος.
Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Πιερίας Αντώνης Παπαπετρίδης (Κανάρης) έδωσε συγχαρητήρια σ’ όλους τους επιτυχόντες και εκ μέρους του Δημοτικό Συμβουλιο  τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στην προπονητική.
Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει η ΕΠΣ Πιερίας τη διοργάνωση Σχολής ΟΥΕΦΑ Α΄ στην Πιερία και ζήτησε την αρωγή και την συνεργασία των προπονητών ποδοσφαίρου.
Τα διπλώματα ΟΥΕΦΑ Β΄ πήραν:
Ζιώγας Σωτήριος, Ηλιάδης Χρήστος, Καλαϊτζίδης Στυλιανός, Κόϊτς Βλανταν, Κουϊμτζίδης Αλέξιος, Κούρτογλου Αλέξανδρος, Κραγιόπουλος Κωνσταντίνος, Ραντζέλοβιτς Μπογκολουμ (Μπόμπαν), Σταλίκας Κωνσταντίνος, Τσούργιαννης Αντώνιος, Χρυσάκης Δημήτριος, Διλμπέρης Παναγιώτης, Δουβλέκης Ιωάννης, Κελεσίδης Χρήστος, Κολομπούρδας Νικόλαος, Κούτσης Γεώργιος, Λεβέντης Στέργιος, Μόσχος Ιωάννης, Μπαξεβάνος Σπυρίδων, Στοϊλας Πέτρος, Τομπάζης Δημήτριος, Τσιαβδαρής Νικόλαος.(Ο.Β)

ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ - ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ;


ΠΕΜΠΤΗ 14-12-2010

Χρόνια τώρα η ομάδα του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ πρωταγωνιστεί  στα τοπικά πρωταθλήματα,αλλά και στο πρωτάθλημα της Δ Εθνικής κατηγορίας.Πρωτίστως όμως η ομάδα του ΒΑΤΑΝ,πρωταγωνίστησε επι πολλά χρόνια στα τμήματα υποδομής, με παίκτες που έμαθαν τα μυστικά της μπάλλας στις ακαδημίες του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ και έκαναν και καριέρα επαγγελματική πχ.Γιώργος Πουτουρίδης, Κώστας Γιαννούλης, Δημήτρης Σκλιοπίδης, Χρήστος Λαζαρίδης, Ακης Βασιλειάδης, κ.α. Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα με λίγο διαφορετική φιλοσοφία και κάτω απο την πίεση του πρωταθλητισμού στην Δ Εθνική, παραμέλησε λίγο την πορεία των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του.Παρά ταύτα, φέτος έχει προχωρήσει σε μεταγραφές αξιόλογων παικτών και μικρής ηλικίας με μέλλον , αλλά και ποδοσφαιριστών που έχουν κάνει και επαγγελματική καριέρα, αφού σκοπός της ομάδος είναι ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.Φέτος και μετά την αλλαγή προπονητή; με τον Γιάννη Κωνσταντινίδη στο τιμόνι της ομάδος, ελπίζουμε όοι ότι θα καταφέρει να πετύχει την άνοδη στην Γ Εθνική κατηγορία.
Ολο αυτό το σκηνικό, πέραν απο την άοκνες προσπάθειες των παραγόντων του ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΥ, απαιτούνται και αρκετά χρήματα για να επιτευχθεί η άνοδος, αλλά ιδιαίτερα για να μπορέσει να κρατηθεί σε μία κατηγορία, όπως η Γ Εθνική.Ακουσα απο πληροφορίες, ότι ΕΛληνικής καταγωγής, Βραζιλιάνος επιχειρηματιας, προτίθεται να συμβάλλει οικονομικά και να στηρίξει την μελλοντική πορεία της ομάδος.Αν αυτό πραγματωθεί, έστω και χωρίς την παρουσία του, αφού η ομάδα διαθέτει παράγοντες που εργάζονται χρόνια για την ομάδα, θα μπορέσει ο ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ  να αλλάξει σελίδα και να αποτελέσει την δέυτερη ομάδα της πόλης που θα βρεθεί στην Γ Εθνική κατηγορία.Πολλοί είναι εκείνοι που θα χαρούμε ιδιαίτερα σεμία τέτοια εξέλιξη για την ομάδα της γειτονιάς μας.(ΕΓΡΑΨΕ 0  ΚΑΛΑΙΤΖΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ)

http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Βλέπει και Βαλμπουενά (VIDEO)

ΠΕΜΠΤΗ 14 Ιανουαρίου 2010


Την περίπτωση του 25χρονου Γάλλου ποδοσφαιριστή εξετάζουν στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι φέρονται να έχουν κάνει τις πρώτες διερευνητικές επαφές με τους Μαρσεγέζους για τον Βαλμπουενά που δεν βρίσκεται στις επιλογές του Ντιντιέ Ντεσάν για την συνέχεια.
Εδώ καιρό ο Βαλμπουενά βρίσκεται εκτός πλάνων του προπονητή και κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί δηλώσεις του εκπροσώπου του ότι ο παίκτης δεν πρόκειται να συνεχίσει στο "Βελοντρόμ" την καριέρα του. Μάλιστα δημοσιεύματα στον Τύπου ανάφεραν τότε τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό ανάμεσα στους ενδιαφέρομενους μαζί με άλλες ομάδες από την Γερμανία και την Τουρκία.
Τότε οι πράσινοι δεν είχαν δείξει κανένα ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο παίκτη διότι ήταν άλλα τα δεδομένα στην υπόθεση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και επιπλέον ήταν και παραμένει προτεραιότητα η απόκτησή ενός κεντρικού αμυντικού.
Το γεγονός, όμως, ότι ο Νίκος Νιόπλιας δε θα έλεγε όχι στην ενίσχυση και της μεσαίας γραμμής φαίνεται ότι άλλαξε το μεταγραφικό σχεδιαμό του Παναθηναϊκού και έφερε το όνομα του ποδοσφαιριστή της Μαρσέιγ στο προσκήνιο.
Οι ετήσιες αποδοχές του Βαλμπουενά φθάνουν το 1,4 εκατομμύρια ευρώ και έτσι οι πράσινοι ελπίζουν ότι καλύπτοντας το μισό του συμβόλαιο μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα μπορέσουν να τον πείσουν να φορέσει την πράσινη φανέλα ως δανεικός.
Όσο για το εμπόδιο των Μαρσεγέζων, οι εξαιρετικές σχέσεις των δύο ομάδων μετά τη μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ θα αποτελέσουν το κλειδί για να αποσπάσει το Τριφύλλι το... "oui" των Γάλλων τοποθετώντας στην συμφωνία μία ρήτρα περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ. (ΠΗΓΗ)
Παρακολουθήστε ένα βίντεο-αφιέρωμα στον Γάλλο μέσο:




http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τους Νέους "Πέταξαν" δύο πολύτιμους βαθμούς - Μικτή Νέων Ε.Π.Σ. Τρικάλων - Μικτή Νέων Ε.Π.Σ. Πιερίας 1 - 1

ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010


Σαν μαγική εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί το ισόπαλο αποτέλεσμα (1 - 1) στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων όπου η Μικτή ομάδα Νέων της Ε.Π.Σ. Πιερίας έχασε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει την τρίτη νίκη της και να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση.
Η γηπεδούχος ομάδα των Τρικάλων στην μοναδική της επίσκεψη στα καρέ της εστίας του Παπανικολάου κατάφερε να σκοράρει, ενώ η ομάδα μας δημιούργησε σωρεία ευκαιριών που δεν κατάφερε όμως να αξιοποιήσει.
Φάσεις και γκολ
Στο 19' ο Μπουζούκης σούταρε δυνατά όμως ο Λαφαζάνης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 35' το σουτ του Χρυσόπουλου απέκρουσε πάνω στην γραμμή του τέρματος ο Φορτούνης και στην επαναφορά ο Ντόσης σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Λαφαζάνη από πλεονεκτική θέση, χάνοντας απίστευτη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.
Στο 41' ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Χρυσόπουλου, ο Παπαδιαμαντής έκανε την προβολή όμως ο πεσμένος στο έδαφος Λαφαζάνης απομάκρυνε ενστικτωδώς λίγο πριν την γραμμή του τέρματος.
Στο 45' η υπεροχή της ομάδας μας καρποφόρησε όταν ο Ντόσης εκτέλεσε φάουλ από πλάγια - δεξιά και ο Ζανέτας σωστά τοποθετημένος με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα 0 - 1.
Στο 60' ο Πατσάς κέρδισε τις κόντρες στην περιοχή και από κοντά ισοφάρισε σε 1 - 1.
Στο 67' ο Ντόσης σέντραρε όμως ο Καραγκούνης αστόχησε από πλεονεκτική θέση, καθώς έστειλε τη μπάλα με κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια του Λαφατζάνη.
Στην συνέχεια οι παίκτες μας πίεσαν τους γηπεδούχους, που απομάκρυναν την μπάλα όπως - όπως και κράτησαν το τελικό 1 - 1 που αδικεί τους Νέους της Ε.Π.Σ. Πιερίας από την εμφάνισή τους μέσα στο γήπεδο.
Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο κ. Μπουμασόπουλος με βοηθούς τους κ.κ. Αρχοντή και Αναστασίου.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Μικτή Νέων Ε.Π.Σ. Τρικάλων
Λαφαζάνης, Παπαγιαννόπουλος, Γρατσάνης, Φορτούνης, Γκούμπλιας, Σκόνδρας (56' Πάτσας), Ζαχαράκης, Πλιάτσικας, Τσακνής, Τεντολούρης (75' Δαλκοφώκης), Ευθυμίου (65' Ζαφείρας).
Μικτή Νέων Ε.Π.Σ. Πιερίας
Παπανικολάου, Παπαδιαμαντής, Ζυγόπουλος, Ζανέτας, Ν. Σαββίδης, Μπουζούκης, Χρυσόπουλος, Μπαρέκας (84' Μετενίδης), Καρυπίδης (57' Τσιανάκας), Ντόσης, Καραγκούνης.Δ.ΔΗΜ

http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

"Διπλό" πρόκρισης από τους Παίδες Μικτή Παίδων Ε.Π.Σ. Τρικάλων - Μικτή Παίδων Ε.Π.Σ. Πιερίας 1 - 3


ΠΕΜΠΤΗ 14.01.2010
Ταραράς - Δερμίσης - Χαρέλας οι σκόρερ των τριών τερμάτων
Σπουδαία νίκη σημείωσαν οι Παίδες της Ε.Π.Σ. Πιερίας στα Τρίκαλα επί της


αντίστοιχης ομώνυμης ομάδας με 1 - 3 τέρματα και μπήκαν δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης περνώντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.
Φάσεις και γκολ
Στο 2' ο Μωυσίδης τροφοδότησε τον Δερμίση, αυτός σούταρε η μπάλα όμως πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γκοτζαμάνη. Στο 19' ο Λύρας εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά και ο Ταραράς από κοντά με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Παίδες μας. Στο 27' το σουτ του Τσιώμη Γ. πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια του Γκοτζαμάνη. Στο 30' ο Λύρας πήρε την κάθετη πάσα από τον Χαρέλα, μπήκε στην περιοχή, έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Δερμίσης με κοντινό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα σημειώνοντας το 0 - 2. Στο 31' ύστερα από λάθος του Ταραρά στην άμυνα, ο Σακελλαρίδης μπήκε στην περιοχή και με πλασέ μείωσε σε 1 - 2. Στο 51' ο Πατσιογιώργος μπλόκαρε το σουτ του Μακρή. Στο 55' ο Δερμίσης έβγαλε την σέντρα από αριστερά, το σουτ του Μυρωτή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκοτζαμάνη. Στο 65' ο Χαρέλας με κοντινή προβολή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τσιώμη από δεξιά σφράγισε τη νίκη των Παίδων γράφοντας το 1 - 3. Διαιτήτευσαν οι κ.κ. Αρχοντής, Μπουμαρσόπουλος, Αναστασίου από την Λάρισα.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Μικτή Παίδων Ε.Π.Σ. Τρικάλων
Γκοτζαμάνης, Σουφλιάς (41' Βεζίνιας), Γκαντιάς, Μπαλογιάννης, Σιούτας, Τσιγαρίδας, Καραθανάσης, Κάλφας (45' Μακρής), Σακελλαρίδης, Καρυδόπουλος, Βερβέρας (54' Τζέλης).
Μικτή Παίδων Ε.Π.Σ. Πιερίας
Πατσιογιώργος, Χαρέλας, Λαγδάρης, Ταραράς, Δολμίδης, Γ. Τσιώμης, Λύρας (69' Β. Τσιώμης), Παπατόλιος, Φουλίδης (54' Μυρωτής), Δερμίσης, Μωυσίδης (74' Νούλας).(Π.Α)

http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-1: ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ.

ΠΕΜΠΤΗ 14-1-2010
Σούλης Παπαδόπουλος (προπονητής Πιερικού στη συνέντευξη τύπου από mikriliga.com): «Καταφέραμε να δυσκολέψουμε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Σίγουρα η ήττα παραμένει ήττα και είμαστε στεναχωρημένοι αλλά στο ποδόσφαιρο κερδίζει πάντα ένας. Γνωρίσαμε την ήττα από μια ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση της Σούπερ Λίγκα και είναι πολύ πιθανό να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, είμαι προβληματισμένος από το γεγονός ότι δεχτήκαμε το τέρμα στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, κατάφερε να προηγηθεί και θα μπορούσε στη φάση με το δοκάρι να είχε σημειώσει και δεύτερο τέρμα ώστε να πάρει διαφορά ασφαλείας. Αλλά κι εμείς από την πλευρά μας είχαμε προειδοποίησει με τον Μακρή σε ένα τετ-α-τετ και στη συνέχεια μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε.
Στην επανάληψη μπήκαμε πιο δυνατά από τους γηπεδούχους και αν είχαμε περάσει μπροστά στη φάση με τον Παστό που η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι, τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά για μας. Φυσικά, οι παίκτες του Παναθηναϊκού θα μας είχαν ασκήσει πίεση και πάλι, αλλά το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη. Αν μπορούσε να είχε σφυρίξει και φάουλ ο διαιτητής στη φάση του Ολγκίν πριν το γκολ, ίσως να μην είχαμε δεχθεί ποτέ το τέρμα από τον Κλέιτον, χωρίς να υποννοώ ότι ο διαιτητής έπαιξε ρόλο στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Αντίθετα, ήταν πολύ καλός. Πλέον, προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς καθώς είναι σύνηθες φαινόμενο οι ομάδες που κάνουν μεγάλη προσπάθεια στο Κύπελλο να επαναπαύονται στο πρωτάθλημα. Αυτό θέλουμε να το αποφύγουμε και παράλληλα δείξαμε σήμερα ότι δίκαια αποκλείσαμε ένα δυνατό αντίπαλο όπως είναι ο Εργοτέλης».
Για το χειροκρότημα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού: «Όσοι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού βρεθήκαν στο γήπεδο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν έναν αξιόμαχο και ανταγωνιστικό αντίπαλο και είμαι σίγουρος ότι έμειναν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη της αναμέτρησης, γι' αυτό και μας χειροκρότησαν στο τέλος. Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλός, όπως και ο Πιερικός και πλέον έχουν τελειώσει οι καιροί όπου μια ομάδα μικρότερης δυναμικότητας δεχόταν τέσσερα και πέντε γκολ».
Για το κίνητρο που έδωσε στους παίκτες του: «Έχω αντιμετωπίσει στο παρελθόν τον Παναθηναϊκό και ορισμένες φορές έχω βγει νικητής, ενώ τους έχω φέρει και σε δύσκολη θέση. Αυτό ήταν ένα κίνητρο που προσπάθησα να μεταδώσω στους ποδοσφαιριστές μου. Όμως θέλω να είμαι ειλικρινής και θεωρώ ότι είναι παράλογο να πει κάποιος ότι θα κερδίσει τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στην έδρα τους. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι σε όλες τις ομάδες που έχω βρεθεί, προσπαθώ να πείσω τους παίκτες να αγωνίζονται σε κάθε ματς για τη νίκη.
Όπως είναι λογικό, δεν τα καταφέρνω πάντα και αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Εγώ ως προπονητής αισθάνομαι πολύ δυνατός και σέβομαι πάντα όλες τις ομάδες και τον αντίπαλο προπονητή. Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, στις δυνατότητες σου και έχεις και τους κατάλληλους παίκτες μπορείς να
κερδίσεις οποιονδήποτε αντίπαλο. Δε νομίζω ότι περίμενε κανείς να κατακτήσει η Εθνική ομάδα το ευρωπαϊκό, αλλά ένας προπονητής τους έδωσε την ανάλογη ώθηση και το κατάφεραν. Εγώ ξέρω τι είχα πει στους παίκτες μου πριν το παιχνίδι και ευτυχώς αυτοί με πιστεύουν. Αλλά δεν πρόκειται ποτέ να βγω και να προκαλέσω, λέγοντας για παράδειγμα ότι θα αποκλείσω τον Παναθηναϊκό».
Για το αν έκανε υπέρβαση ο Πιερικός στο παιχνίδι Κυπέλλου: «Βρίσκομαι περίπου δυο μήνες στο σύλλογο της Κατερίνης και αυτή είναι η δέυτερη μου ήττα. Δε θέλω να μειώσω τη δουλειά που έκανε ο προηγούμενος προπονητής, αλλά δεν ήμουν από το ξεκίνημα της περιόδου και έτσι θα έλεγα ότι ο Πιερικός κάνει πρωταθλητισμό στη Β' Εθνική. Κατά τ' άλλα, όμως, υπάρχουν πολύ καλές ομάδες στην κατηγορία και σε περίπτωση που μας υποτιμούσε ο Παναθηναϊκός, τότε δεν θα κέρδιζε. Ο Πιερικός είναι μια από τις δυνατές ομάδες στη Β' Εθνική».
Τι σκέφτηκε όταν είδε τις αλλαγές του Παναθηναϊκού: «Δε σκέφτηκα τίποτα, αφού έχω σε μεγάλη εκτίμηση τόσο τον Πετρόπουλο, όσο και τους υπόλοιπους παίκτες που έχει στο έμψυχο δυναμικό του ο Παναθηναϊκός. Για παράδειγμα, παρά το γεγονός ότι ο Σισέ μπήκε αλλαγή, το τέρμα της νίκης το σημείωσε ο Κλέιτον. Όλους τους σέβομαι, αλλά αν περάσεις το φόβο στους παίκτες σου, τότε δεν έχεις καμία τύχη».
Κώστας Τσιτκλακίδης (ποδοσφαιριστής Πιερικού στη συνέντευξη τύπου από mikriliga.com): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους συμπαίκτες και τον προπονητή μου για την πολύ καλή εμφάνιση που έκαναν. Παίξαμε την Κυριακή ένα πολύ δύσκολο ματς και ήρθαμε σήμερα στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παίξουμε το ματς με τον Παναθηναϊκό στα ίσια. Ο κόουτς μας έχει περάσει τη νοοτροπία του νικητή και αυτό το κάνει σε όλα τα παιχνίδια και αυτό που μας είπε για το συγκεκριμένο αγώνα είναι να πάμε για τη νίκη».
Νίκος Νιόπλιας (προπονητής Παναθηναϊκού στη συνέντευξη τύπου από mikriliga.com): «Αυτά τα παιχνίδια είναι από εκείνα τα παιχνίδια που πρέπει να δώσεις χρόνο συμμετοχής σε πολλά παιδιά, γιατί είμαστε ομάδα που παίζει συνέχεια και δεν υπάρχει χρόνος για φιλικά. Αυτό έχει ρίσκο, αφού αποκτάς φρεσκάδα, αλλά σίγουρα δεν έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Έτσι, ενώ είχαμε καλό ξεκίνημα λόγω της φρεσκάδας από τα παιδιά, μετά την χάσαμε. Ένα μόνο ένα καλό εικοσάλεπτο, αλλά όσο μένει το ματς στην κόψη του ξυραφιού, μπορείς να την πατήσεις.
Ήμασταν καλύτεροι στο τελευταίο εικοσάλεπτο, χάναμε ευκαιρίες, φαινόταν ότι κάποια στιγμή θα πετύχουμε το γκολ. Είναι ο θεσμός των εκπλήξεων, όλοι το γνωρίζουμε».
Για τον Κλέιτον: «Είχαμε ένα μεγάλο κέρδος, γιατί κερδίσαμε έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και σήμερα απέκτησε αυτοπεποίθηση».
Για όσους πήραν χρόνο συμμετοχής: «Έχουν ποιότητα, δεν έχουν ρυθμό και είναι δύσκολο να αλλάξουν ταχύτητα μέσα στο παιχνίδι. Όχι, δεν το είδαμε χαλαρά το παιχνίδι. Στο φινάλε κάναμε καλό ματς».
Για την αντικατάσταση Πετρόπουλου, Τζιόλη: «Ήταν συνδυασμός και προσωπικής απόδοσης και αλλαγής αγωνιστικών σχεδίων. Π.χ. ο Νίνης έπρεπε να παίξει, γιατί θα παίξει και την Κυριακή».
Για το γκολ που δέχθηκε ο ΠΑΟ: «Φθηνό γκολ και είχε χτυπήσει καμπανάκι και νωρίτερα. Το θέμα να μειώνεις τα λάθη σου. Γιατί δεν κάνουμε τέσσερα λάθη, κάνουμε ένα και το πληρώνουμε. Είναι εντελώς διαφορετικό το παιχνίδι της Κυριακής, θα παίξουμε διαφορετικά».
Πέτρος Κοντέων (Ποδοσφαιριστής Πιερικού από b-united): Ηταν ένα δύσκολο ματς, προσπαθήσαμε πολύ να κάνουμε την δουλεία μας αλλά τελικά δεχτήκαμε στην τελευταία φάση του αγώνα το γκολ. Για μένα ήταν πολύ καλό που στην πρώτη μου εμφάνιση πέτυχα γκολ. συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
Γιώργος Μακρής: (Ποδοσφαιριστής Πιερικού από b-united): Ο Πιερικός μπαίνει σε κάθε ματς για να κερδίσει. Παίξαμε ελεύθερα καθώς δεν είχαμε τίποτα να χάσουμε από την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ο Παναθηναικός έχει την ποιότητα και ορισμένες μονάδες που έστω και στο τελευταίο λεπτό έκαναν την διαφορά.
Στάντον Φρέντερικς (Ποδοσφαιριστής Πιερικού από b-united): Μπήκαμε από την αρχή δυνατά θέλωντας να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι κόντρα στον Παναθηναικό είχαμε πολύ δύσκολο έργο όμως σταθήκαμε πολύ καλά και χάσαμε στην τελευταία φάση του αγώνα. Όσο αφορά την ομάδα έχουμε πολύ καλούς παίκτες και προπονητή και θα παλέψουμε για το καλύτερο στην συνέχεια.
Τάσος Καρακούτσης (Ποδοσφαιριστής Πιερικού από katerinisport): Σεβαστήκαμε αλλά δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο και χάσαμε στο τελευταίο λεπτό. Δε θεωρώ ότι χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τέλος, απλά κάποιες λεπτομέριες που κάνουν τις μεγάλες ομάδες, μας κόστισαν. Κοιτάμε τώρα τον αγώνα της Δευτέρας με την Κέρκυρα που είναι πολύ δύσκολος.
Γιώργος Γκουγκουλιάς (Ποδοσφαιριστής Πιερικού από katerinisport): Παλέψαμε, ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Προσπαθήσαμε και δώσαμε τα πάνα αλλά δυστυχώς χάσαμε στο τελευταίο λεπτό. Στρέφουμε τώρα την προσοχή μας στο παιχνίδι της Δευτέρας.
Σίλβα Κλέιτον (Ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού) (σχετικά με Πιερικό από katerinisport): Όλες οι ομάδες που έρχονται εδώ, έρχονται για να παίξουν δυνατά και σκληρά, για το θετικό αποτέλεσμα. Έτσι και σήμερα. Ήταν καλός αντίπαλος ο Πιερικός, μας δυσκόλεψε αρκετά.
Γιόσου Σαριέγκι (Ποδοσφαιριστής Παναθηναϊκού) (σχετικά με Πιερικό από katerinisport): Δεν καθαρίσαμε το ματς από την αρχή και όσο περνούσε η ώρα είχαμε προβλήματα.
Νίκος Πατέρας (Πρόεδρος ΠΑΕ Παναθηναϊκός από sport-fm.gr): «Φάνηκε ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε καμία ομάδα. Ο Πιερικός έπαιξε πολύ καλά και του αξίζουν συγχαρητήρια. Η ομάδα έδειξε κουρασμένη, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά. Δημιουργήσαμε και 5-6 ευκαιρίες και πλέον συνεχίζουμε», τόνισε, ενώ για τα δύο γκολ του Κλέιτον είπε: «Ο κύριος Νιόπλιας αξιοποιεί όλους τους παίκτες της ομάδας και δίνει ευκαιρίες και σε κάποιους που μέχρι τώρα ήταν παροπλισμένοι να κερδίσουν τη θέση τους στην ομάδα. Γι’ αυτό και έκανα χθες αυτή τη δήλωση για τον Αλέξη Τζιόλη. Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα».(απο katerinisport.blogspot.com/)
Πηγές: www.mikriliga.com, www.b-united.com, www.sport-fm.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks