Και τώρα η Τούμπα

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010 | 0 σχόλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2010 (ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ)
Ο Νίκος Νιόμπλιας αφού δέχτηκε αλλά και μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του έδωσε το σύνθημα για τη νίκη και με τον ΠΑΟΚ
Από μεγάλη μερίδα του Τύπου χαρακτηρίστηκε "επική" η ανατροπή και η νίκη απέναντι στην αήττητη για είκοσι παιχνίδια Ρόμα. Ο Νίκος Νιόμπλιας κέρδισε πολλά "μπράβο" για το κοουτσάρισμα και τις αλλαγές που έκανε στο παιχνίδι με τους Ρωμαίους, μοίρασε αντίστοιχα στους παίκτες του και δήλωσε πως επόμενος στόχος για τους "πράσινους" είναι η νίκη στην Τούμπα. Μεταξύ άλλων ο Έλληνας τεχνικός τόνισε:
"Πλέον το ματς αυτό ανήκει στο παρελθόν και κοιτάμε μπροστά αφού έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε και να γυρίσουμε με τους τρεις βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη".
Μια εικόνα που συναντούσες και στα πρόσωπα των "πράσινων" που δεν είχαν σχέση καμία σχέση με την εικόνα που είχαν στις αρχές της εβδομάδας και μετά την ήττα από την Καβάλα.
Όλοι στο "τριφύλι" έχουν συνειδητοποιήσει πως το "τρίποντο" στην Τούμπα είναι μονόδρομος για να πλησιάσει ο μεγάλος στόχος του συλλόγου, η κατάκτηση του πρωταθλήματος.
SPORTS NEWS ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Με φόντο το πρώτο τρόπαιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2010


 
Τελικός για λίγους
Η μεγάλη στιγμή έφτασε... Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Οι δύο ομάδες είναι πανέτοιμες για τον τελικό του Σαββάτου (6:30μ.μ., Ελληνικό) και μάλιστα προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός που πέρασε μία μίνι κρίση δείχνει να έχει επανέλθει πλήρως και οι τελευταίες εμφανίσεις του είναι εξαιρετικές με αποκορύφωμα το «διπλό» στον Αγιο Θωμά. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, δεν πέρασε κάποια κρίση, αλλά κόντρα στον ΠΑΟΚ έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ως εκ τούτου οι δύο ομάδες πάνε στον τελικό φορώντας το καλό τους προσωπείο, μέχρι βέβαια να ξεχωρίσει ο ένας εκ των δύο.
Δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, λοιπόν, θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο σε ένα καταπληκτικό γήπεδο, αλλά μπροστά σε ελάχιστο κόσμο. Για μία ακόμη χρονιά τα εισιτήρια θα είναι λιγοστά και ελάχιστη μερίδα κόσμου θα δει από κοντά τον πρώτο τελικό της χρονιά. Όπως φαίνεται έως να ωριμάσουν οι συνθήκες αυτή θα είναι η μοίρα των δύο.
Οσο για τη σημασία του τροπαίου είναι αν μη τι άλλο σημαντική. Το κύπελλο είναι ο μικρότερος τίτλος που μπορούν να κατακτήσουν οι δύο ομάδες μέσα στη χρονιά, αλλά έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Είναι ο πρώτος χρονικά. Αυτό σημαίνει πως αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν τον κατακτήσουν θα επανέλθει η γκρίνια, ενώ αν ο Παναθηναϊκός δεν στεφθεί κυπελλούχος η καλές του εμφανίσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες θα ξεχαστούν αμέσως.
Τα προβλήματα...

Η μοναδική συμμετοχή που κρίνεται αμφίβολη για τον τελικό του κυπέλλου είναι αυτή του Γιάννη Μπουρούση. Ο διεθνής σέντερ πέρασε βαριάς μορφής γρίπη των χοίρων και ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος. Δεν έπαιξε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πλην όμως ο ίδιος έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του αγωνιστεί έστω κι ένα λεπτό. Το αν θα παίξει ή όχι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Από πλευράς Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν προβλήματα. Ο Κώστας Τσαρτσαρής που θα λείψει έχει αντικατασταθεί από τον Μάρκους Χάισλιπ.
Η πρώτη... παράσταση

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ήδη μία φορά με τον Ολυμπιακό να βγαίνει νικητής στην πρώτη μάχη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Παναθηναϊκού με 87-76 στην πέμπτη αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη χάρη στα μεγάλα σουτ που βρήκαν το στόχο στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα.  
επιμέλεια: Γιάννης Τρουμούσης 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Γ. ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗ


Παρασκευή, 19 Φεβρουάριος 2010 
“Ο Πιερικός είναι μία οικογένεια”. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ Γιώργος Γκοτζαμανίδης στην εκπομπή της ΔΙΟΝ τηλεόρασης “ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ” και το δημοσιογράφο Μπάμπη Πεΐδη.
Ο αντιπρόεδρος της ομάδας αναφερόμενος στη βράβευση των δύο σημαντικότατων παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Πιερικού, του Πόλυ Φουλίδη και του Λάκη Παπαιωάννου, στο ημίχρονο της αναμέτρησης Πιερικός-Ιωνικός, επεσήμανε ότι “η πιερική οικογένεια θα τιμήσει δύο ανθρώπους που έδωσαν τόσα πολλά στο ποδόσφαιρο της περιοχής μας αλλά και σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι μία χαρά για όλους τους φιλάθλους, ειδικά αυτούς που γνώρισαν τον Πιερικό στις
μεγάλες του στιγμές. Γίνεται μία κίνηση από την ΠΑΕ, τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης, το σύλλογο παλαιμάχων του Πιερικού, το σύλλογο Φίλων Ιστορίας Πιερικού και τους οργανωμένους φιλάθλους. Γι' αυτό έκανα λόγο για οικογένεια. Είμαστε μία οικογένεια πλέον. Πρέπει να ενωθούμε ακόμη περισσότερο, να υποστηρίξουμε ακόμη περισσότερο αυτή την ομάδα με την πολύ μεγάλη ιστορία γιατί ειδικά τώρα το έχει πολύ μεγάλη ανάγκη”.
“ΣΤΟΧΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΜΟΝΗ”
Ο κ. Γκοτζαμανίδης αναφέρθηκε και στις προσπάθειες της νέας διοίκησης να αλλάξει κάποια πράγματα για την έξωθεν καλή μαρτυρία του σωματείου αλλά και για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών:
“Θεωρώ ότι γίνονται κάποιες κινήσεις στη σωστή κατεύθυνση. Χρειάζονται στήριξη οι μεγαλομέτοχοι, όπως και οι ποδοσφαιριστές που ειδικά στα τελευταία παιχνίδια δίνουν ψυχή. Ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου και η ομάδα για μια ακόμη φορά έδειξε με την απόδοσή της ότι αδίκως βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Και επειδή ακούγονται πολλά, εγώ θα πώ ξεκάθαρα ότι στόχος της ομάδας δεν είναι η παραμονή. Ο στόχος της ομάδας είναι υψηλός, είναι να μπούμε στα play off και θα το καταφέρουμε. Αυτό το λέω γιατί το πιστεύω. Γιατί πιστεύω στα παιδιά, πιστεύω στη διοίκηση, πιστεύω στο ΣΟΠ, στους Φίλους της Ιστορίας, στους παλαίμαχους. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να βοηθήσουμε όλοι προς τη σωστή κατεύθυνση, να αναγεννηθεί το πιερικό ποδόσφαιρο. Μέσα από αυτή διαδικασία κάνω και μία έκκληση να βρεθούμε όλοι στο γήπεδο την Κυριακή και να τιμήσουμε τους δύο σημαντικότατους ποδοσφαιριστές και να υποστηρίξουμε την ομάδα. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι ο Πιερικός είναι το πιο αναγνωρίσιμο σήμα στο κομμάτι της Πιερίας”.ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Γονείς στους αγώνες - του Γιάννη Μυστακίδη - προπονητή ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2010
Ο/H Ioannis Mistakidis
Γονείς στους αγώνες

Ο ρόλος του γονέα στην ψυχολογική προετοιμασία των αθλητών είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Οι μικροί και άπειροι αθλητές θα βοηθηθούν πολύ από τους γονείς τους εάν αυτοί είναι ικανοί να τους δώσουν τις πρώτες κατευθύνσεις στις ψυχολογικές δεξιότητες.
• Δημιουργήστε ένα ενθαρρυντικό περιβάλλον πριν και κατά τη διάρκεια των αγωνιστικών περιόδων
• Εστιάστε την προσοχή του παιδιού σας στο πως το παιδί θα αγωνιστεί και ποτέ μην δίνετε βαρύτητα στην θέση που θα κερδίσει ή στον αντίπαλο
• Αποδοχή ενός χαμηλού αποτελέσματος. Για να αποφύγουμε το στρες έχουμε συζητήσει με το παιδί το ότι η αποτυχία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητισμού και είναι αποδεκτή.
• Συζητήστε με το παιδί τον επερχόμενο αγώνα και τα σημεία που του προκαλούν άγχος.
• Επιτρέψτε στο παιδί να λάβει το ίδιο τις αθλητικές αποφάσεις
• Επιβραβεύστε όλες τις αγωνιστικές προσπάθειες είτε θετικές είτε αρνητικές και συζητήστε τι αποκόμισε το παιδί από την κάθε μία. Μαθαίνουμε από τα λάθη μας.
• Τονίστε την διασκέδαση της αθλητικής συμμετοχής και τον αθλητισμό ως διαδικασία δια βίου μάθησης.

Σχέση γονέων προπονητών
Η στήριξη των αθλητών από τους γονείς είναι αν μη τι άλλο καθοριστική. Πολλοί προπονητές ζητούν από τα παιδιά να μη συζητούν καθόλου περί προπόνησης και περί αγώνων στο σπίτι τους καθώς παρουσιάζουν τους γονείς αδαείς. Αυτό όμως είναι αδύνατο. Όσο και εμπιστεύεται ο γονέας τον προπονητή δεν μπορεί να απέχει εντελώς από την αγωνιστική εξέλιξη του παιδιού του.
Οι γονείς των αθλητών παρακινούν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και δημιουργούν προσδοκίες επιτυχίας. Σύμφωνα με έρευνες οι πεποιθήσεις των γονέων επηρεάζουν σημαντικά την αυτοεκτίμηση του παιδιού αλλά και την εξέλιξή του. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η ενθάρρυνση από τους γονείς μπορεί να αυξήσει την παρακίνηση του παιδιού για τη συμμετοχή στον αθλητισμό αλλά μπορεί να έχει και τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα δηλαδή η ενθάρρυνση αυτή να αποκτήσει την μορφή πίεσης.
Από τα πρώτα βήματα των παιδιών οι γονείς θα πρέπει να συνεργάζονται με τους προπονητές έτσι ώστε να γίνεται ενημέρωση για το άθλημα και τις απαιτήσεις του. Ένας σωστά ενημερωμένος γονιός μπορεί να βοηθήσει την αθλητική εξέλιξη του παιδίου. Συγχρόνως σε συνεργασία γονιού- προπονητή θα πρέπει να ορίζονται οι ηθικές και οι ανήθικες συμπεριφορές στα πλαίσια της ομάδας. Επίσης η αποδοχή και επιβράβευση των ηθικών συμπεριφορών θα πρέπει να κινείται στην ίδια κατεύθυνση από γονείς και προπονητές.
Η ίδια τακτική πρέπει να εφαρμοστεί και στον προσδιορισμό των στόχων. Τα παιδί που κατευθύνεται διαφορετικά από τον προπονητή και διαφορετικά από την οικογένεια του σίγουρα θα έχει αμφιβολίες για το ποιος θα είναι ο τελικός του στόχος και για το πώς θα κινηθεί για να τον επιτύχει. Πρέπει να καθορίζονται στόχοι περιγραφικοί και όχι στόχοι αποτελέσματος. Έτσι το παιδί θα ξέρει ακριβώς τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσει για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος και δεν θα του ζητιέται γενικά να βγει πρώτο, πράγμα που μπορεί να είναι ιδιαίτερα στρεσογόνο. Και εδώ λοιπόν είναι πολύ σημαντική η συνεργασία γονέα με προπονητή.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ - ΕΞΕΔΡΑ

Πιερικός Εκτός μάχης Παστός - Ολγκίν

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.02.2010
Στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του Α' ΔΑΚ Κατερίνης πραγματοποιήθηκε η χθεσινή προπόνηση του Πιερικού, στα πλαίσια της προετοιμασίας για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ιωνικό.
Η προπόνηση ξεκίνησε στις 14:30 περίπου με ζέσταμα με μπάλα, ασκήσεις συναρμογής, ανοίγματα ασκήσεις κατοχής μπάλας και ολοκληρώθηκε με ένα δεκάλεπτο "ξεμούδιασμα".
Δεν γυμνάστηκαν ο Όλγκίν, που αντιμετωπίζει πρόβλημα στους προσαγωγούς και ο Νίκου που θα παραμένει εκτός δράση για δύο μήνες περίπου. Αμέσως μετά την προπόνηση οι Πέντα (προληπτικά) και Ολγκίν πέρασαν από εξετάσεις μαγνητικής τομογραφίας, ενώ από το παιχνίδι κόντρα Ιωνικό θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Παστός.
Καιρού επιτρέποντος η σημερινή προπόνηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στον αγωνιστικό χώρο του Α' ΔΑΚ.
SPORTS NEWS ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης Πίστη για νίκη στην Κοζάνη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.02.2010
Στο Ν. Κεραμίδι προπονήθηκαν χθες οι Πόντιοι
Με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε χθες στο βοηθητικό γήπεδο του Ν. Κεραμιδίου, επέστρεψε στην προετοιμασία για το Κυριακάτικο παιχνίδι στην Κοζάνη, ύστερα από το καθιερωμένο ρεπό της Τετάρτης.
Η χθεσινή προπόνηση ξεκίνησε με ζέσταμα και τις οδηγίες του γυμναστή Γιάννη Βαρβούτη, συνεχίστηκε με ασκήσεις κατοχής κυκλοφορίας μπάλας και ολοκληρώθηκε με σουτ στους τερματοφύλακες Βασιλειάδη - Αποστολόπουλο, ενώ ολοκληρώθηκε με εικοσάλεπτης διάρκειας δίτερμα.
Σ' αυτήν δεν πήραν μέρος ο Κ. Παπαδόπουλος (προσβλήθηκε από ίωση) και ο Γιώργος Μπαγλαρίδης (παραβρέθηκε σε κηδεία συγγενικού του προσώπου), ενώ ατομικό πρόγραμμα στο δημοτικό γήπεδο της Ν. Ζωής ακολούθησαν οι τερματοφύλακες Γιώργος Ουσταμπασίδης και Αχιλλέας Σαρρής που αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμών.
Η προετοιμασία συνεχίζεται σήμερα με προπόνηση στις 15:45 στο ίδιο γήπεδο και ολοκληρώνεται αύριο με χαλάρωμα την ώρα της έναρξης του αγώνα (15:00).
Το Κυριακάτικο παιχνίδι στην Κοζάνη κόντρα στον δυνατό Εθνικό Βατερού είναι μια καλή ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές των Ποντίων να επιστρέψουν δυναμικά, στις επιτυχίες και η δίψα των παικτών για συμμετοχή σ' αυτό το παιχνίδι είναι μεγάλη κάτι που δείχνουν με την διάθεση τους στις προπονήσεις.

Βατανιακός Ο.Κ. Χρήστος Λαζαρίδης και Γιώργος Μπουζούκης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.02.2010
Στην Ν. Τραπεζούντα προπονήθηκε και χθες ο Βατανιακός
Στην διάθεση του Γιάννη Κωνσταντινίδη για το Κυριακάτικο ντέρμπι στην Κατερίνη με τη Νάουσα τέθηκαν από χθες ο Χρήστος Λαζαρίδης και ο Γιώργος Μπουζούκης.
Ο πρώτος αντιμετώπιζε ένα μικρό πρόβλημα στους "κοιλιακούς" και ο δεύτερος στον δικέφαλο του δεξιού του ποδιού. Και οι δύο παραπάνω όμως ποδοσφαιριστές γυμνάστηκαν χθες κανονικά χωρίς την παραμικρή ενόχληση και τέθηκαν στην διάθεση του Κατερινιώτη έμπειρου προπονητή.
Η χθεσινή προπόνηση όπως και η προχθεσινή πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ν. Τραπεζούντας, με σκοπό την προστασία του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου του Βατανιακού ώστε να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση την Κυριακή το απόγευμα για το κρίσιμο αυτό παιχνίδι.
Αμέσως μετά την σημερινή προπόνηση που θα ολοκληρώσει και την εβδομαδιαία προετοιμασία, θα ανακοινωθεί η αποστολή του "ντέρμπι" με τη Νάουσα.

ΓΑΣ Σβορώνος "Ετοιμοπόλεμοι" Απόστολος Ίτσιος και Νίκος Νταντάμης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.02.2010
Ολοκληρώνεται σήμερα η προετοιμασία του ΓΑΣ Σβορώνου με προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί στις 16:30 στο γήπεδο του Σβορώνου, για την εκτός έδρας σημαντική αναμέτρηση στην Σιάτιστα με αντίπαλο την ομώνυμη τοπική ομάδα.
Οι Κατερινιώτες "τρέχουν" ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων και καλών εμφανίσεων και στοχεύουν σε ανάλογη συνέχεια και σε αυτό το παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής στην προσπάθεια για την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία.
Η ομάδα του Στέφανου Ταβουξή με απόδοση ανάλογη των τριών τελευταίων αγωνιστικών έχει τις δυνατότητες να επιστρέψει με θετικό αποτέλεσμα και βαθμό ή βαθμούς στις "αποσκευές" της την Κυριακή το απόγευμα από την πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θετικό είναι πως ο Απόστολος Ίτσιος και ο Νίκος Νταντάμης οι οποίοι αντιμετώπιζαν μικροπροβλήματα τραυματισμών, υποβλήθηκαν σε θεραπεία ολόκληρη την εβδομάδα και δηλώνουν "παρόντες" σ' αυτό το κρίσιμο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων.
Έτσι λοιπόν χωρίς απουσίες θα ταξιδέψει την Κυριακή ο Σβορώνος στην Σιάτιστα θέλοντας να συνεχίσει για τέταρτη συνεχόμενη αγωνιστική το θετικό σερί.

Εθνικός Κατερίνης Ξεκίνησε "χαλαρά" ο Δημήτρης Δημόπουλος

ΠΑΡΑΣΕΚΥΗ 19.02.2010
Στο OLYMPIAN SPORTS ARENA η χθεσινή προπόνηση
Στο τελικό της στάδιο μπήκε από χθες, ύστερα από το ρεπό της Τετάρτης η εβδομαδιαία προετοιμασία του Εθνικού Κατερίνης για το Κυριακάτικο παιχνίδι στο "Γιάννης Καλιανίδης" κόντρα στην Νίκη Αγκαθιάς.
Ο Μπάμπης Μουστακίδης έχει όλους τους ποδοσφαιριστές στην διάθεσή του, καθώς δεν υπάρχουν προβλήματα από τιμωρίες ή τραυματισμούς.
Η χθεσινή προπόνηση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γήπεδο OLYMPIAN SPORTS ARENA (φώτο), με σκοπό την προφύλαξη του αγωνιστικού χώρου, του γηπέδου του Σιδ. Σταθμού.
Σ' αυτήν πήραν μέρος όλοι οι ποδοσφαιριστές, ενώ λίγο πιο χαλαρό πρόγραμμα ακολούθησαν οι τέσσερις "μικροί" Σαββίδης, Τζιάμας, Ζυγόπουλος, Δερμίσης που αγωνίστηκαν για ενενήντα λεπτά την Τετάρτη με τις μικτές ομάδες (Νέων - Παίδων) της Ε.Π.Σ. Πιερίας.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως ξεκίνησε να γυμνάζεται χαλαρά και ο Δημήτρης Δημόπουλος, ύστερα από ένα δίμηνο περίπου και ο 24χρόνος επιθετικός αναμένεται να επανέλθει σε πλήρη αγωνιστική δράση σε τρεις εβδομάδες περίπου ώστε να τεθεί στην διάθεση του 47χρόνου Κατερινιώτη προπονητή.
Τέλος η προετοιμασία ολοκληρώνεται σήμερα με προπόνηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο γήπεδο της Κατερινόσκαλας.


...για να παραχθούν ταλέντα, "πρέπει οι προπονητές να δουλεύουν όπως ο Κώστας Μυστακίδης".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2010
Φωτο απο το blog ΚΡΑΧΤΗΣ

ο προπονητής ΚΩΣΤΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Απο αναγνώστη του blog http://kraxtis-gr.blogspot.com/ πήραμε την παρακάτω επιστολή άρθρο.. και τη δημοσιεύουμε αυτούσια:

Αγαπητό Μπλόκ ΚΡΑΧΤΗΣ
Είμαι πατέρας ενός παιδιού 20 ετών ποδοσφαριστή.
Ο γιός μου δέν ευτύχησε να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι πετυχημένος στο δρόμο που διάλεξε.
Είμαι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και παρακολουθώ πάρα πολύ τα τεκταινόμενα στο Νομό Πιερίας, αλλά και εκτός αυτού.
Είμαι όπως λέμε στην καθουμιλουμένη "άρρωστος" με την μπάλλα.
Πήρα αφορμή να σας γράψω απο άρθρο - δημοσίευμά σας χτές βράδυ ,για την κλήση στην Εθνική Νέων ποδοσφαιριστή της Πιερίας ονόματι Στέφανου Παπανικολάου, που δέν το γνωρίζω το παιδί και χάρηκα πολύ.Χάρηκα πολύ γιατί,ξέρω ότι είναι δμηιούργημα δουλειάς και του ιδίου και κάποιου προπονητή που δουλεύει αθόρυβα χρόνια και παράγει ταλέντα.
Είμαι απο εκείνους που έτυχε να ζήσω απο κοντά τη δουλειά του παλιότερ μα το γιό μου.
Και για να γίνω πιό σαφής, μιλώ για τον προπονητή ποδοσφαίρου τον Κώστα Μυστακίδη, προπονητή τώρα της ομάδος Νέων του Πιερικού, που πραγματικά πει πολλά χρόνια ασχολείται με την παραγωγή ταλέντων.
Για όσους δέν γνωρίζουν να υπενθυμίσω ότι, για πολλά χρόνια και στην ευαίσθητη μικρή ηλικία απο 10 έως 15 χρονών,είχε στα χέρια του πολλά παιδιά, που σήμερα ανδρώθηκαν και άλλοι κάνουν καριέρα και άλλοι ακολούθησαν άλλο δρόμο κατ επιλογή τους.
Υπενθυμίζω ότι, ο Τόσκας,ο Μίγκος,ο Κωτσιόπουλος (ΠΙΕΡΙΚΟΣ) ο Καρτσαμπάς (Νέοι Πανθρακικού), αλλά και οι πιό νεώτεροι Στέφανος Παπανικολάόυ ,Μπαρέκας, Πουτσίκης, Μυστακίδης Γ, και άλλα ταλέντα που δέν ξέρω τα ονόματά τους,αλλά αγωνίζονται σε υψηλό επίπεδο, είναι παιδιά που δούλεψαν και άλλα συνεχίζουν να δουλεύουν με τον εν λόγω προπονητή.
Είναι πραγμαιτκά, ίσως όχι σε όλους τόσο γνωστό, η σοβαρή δουλειά που έχει κάνει στο ποδόσφαιρο αυτά τα χρόνια..
Πιστεύω δέ ότι είναι "πολυτέλεια" στον τομέα των υποδομών να δουλεύουν τέτοιο προπονητές με τέτοιο προπονητικο επίπεδο.
Είναι όμως ανάγκη για το ποδόσφαιρό μας.Είναι ανάγκη για το ποδόσφαιρο της Πιερίας να υπάρχουν τέτοιοι προπονητές.Το βλέπω φέτος στην ομάδα νέων του Πιερικού.Ξέρω ότι πιστέυει στα νέα παιδιά, ξέρω την φιλοσοφία του την έζησα τότε όταν ακόμη κουβαλούσα τον γιό μου και έπαιζε ποδόσφαιρο.
Ισως για πολλούς, αλλά και τον ίδιο, να ξενίσει το γεγονός ότι αποφάσισε κάποιος να αναφερθεί στον Κώστα τον Μυστακίδη, αλλά επειδή έχω ιδία γνώση, παρακολουθώ το ποδόσφαιρο και χάρηκα τόσο πολύ απο το γεγονός ότι παιδιά της Πιερίας στελεχώνουν εθνικές ομάδες και ηθικά ήθελα να πώ δυό λογια για ένα άνθρωπο που προσφέρει πολλά χρόνια στην παραγωγή ταλέντων.
Θάθελα κλείνοντας να σας παρακαλέσω να κρατήσετε την ανωνυμία μου, δέν θέλω όυτε ο ίδιος να γνωρίζει,και το κάνω μόνο και μόνο για να δείξω ότι δέν αποσκοπώ, ούτε σκέφτομαι με ιδιοτέλεια, εξάλλου ο δικός μου ο γιός μου πέρασε απο τα χέρια του με επιτυχία, άσχετα άν δέν έκανε καριέρα ποδοσφαιριστή,αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο κανείς δέν λέει την αλήθεια όφειλα να πώ αυτό που διαπιστώνω αυτά τα χρόνια.
Πιστέυω στη δυναμική και τις γνώσεις πολλών προπονητών που έχω υπόψιν μου, αλλά ..για να παραχθούν ταλέντα, "πρέπει οι προπονητές να δουλεύουν όπως ο Κώστας Μυστακίδης".
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ - ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΛΙΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ

Ρωμαλαία ανατροπή! - ΠΑΟ - ΡΟΜΑ 3-2 ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2010
Ο Τζιμπρίλ Σισέ ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή Ηταν ένα ματς που αναμφίβολα θα μείνει στην ιστορία. Ο Παναθηναϊκός, αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, κατάφερε με μια εκπληκτική ανατροπή να νικήσει με 3-2 την Ρόμα και να πάρει το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, αν και όλα θα παιχτούν στη ρεβάνς της ερχόμενης βδομάδας στη Ρώμη. Χρυσές αλλαγές και... χρυσά γκολ από τους Σαλπιγγίδη, Χριστοδουλόπουλο, το νικητήριο τέρμα ο Σισέ. Βούτσινιτς και Πιζάρο (πέναλτι) τα γκολ των Ρωμαίων.

Ηταν η πρώτη ήττα για τους "Ρωμαίους" μετά από 20 αγώνες
που ήταν αήττητοι (έχασαν για τελευταία φορά στις 28 Οκτωβρίου 2009). Επίσης η Ρόμα γνώρισε την πρώτη ήττα της από ελληνική ομάδα, ενώ ο Ρανιέρι έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει το ρεκόρ που κατείχε από την περίοδο 2003-2004 ο Καπέλο (21 ματς αήττητος).

Τα αρχικά πλάνα
Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε το γνωστό πλέον 4-3-3, με μοναδική αλλαγή σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι την παρουσία του Σωτήρη Νίνη αντί του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο δεξί άκρο της επίθεσης. Ο Τζόρβας ήταν κάτω από τα δοκάρια, έχοντας δεξιά του τον Βύντρα και αριστερά του τον Σπυρόπουλο. Καντέ και Σαριέγκι αποτελούσαν και αυτή τη φορά το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο κόφτη τον Σιμάο. Κατσουράνης και Καραγκούνης ήταν στο κέντρο και είχαν πιο δημιουργικό ρόλο. Στην επίθεση στα αριστερά κινούταν ο Λέτο, δεξιά όπως αναφέραμε ο Νίνης ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σισέ.
Στην απέναντι πλευρά, ο Κλαούντιο Ρανιέρι παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-5-1. Ο Ζούλιο Σέρχιο ήταν κάτω από τα γκολπόστ των φιλοξενούμενων και από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα οι Μότα, Μπουρντίσο, Ζουάν και Ρίισε. Αμυντικά χαφ ήταν οι Ντε Ρόσι και Πιζάρο και πιο μπροστά τους έπαιζαν οι Ταντέι, Μπρίγκι και Μπαπτίστα. Στην κορυφη της ιταλικής επίθεσης έπαιζε ο Βούτσινιτς.
"Πάγωσε" η... κόλαση
Ο Παναθηναϊκός, σε ένα γήπεδο που κυριολεκτικά έβραζε, μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό θα μπορούσε να προηγηθεί, όταν ο Σέρχιο απέκρουσε με αρκετή δόση τύχης το σουτ του Κατσουράνη. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 14ο λεπτό, με το σουτ του Ρίισε να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και επιχειρούσαν να διασπάσουν την άμυνα των Ιταλών, είτε από αριστερά με τον πολύ κεφάτο Λέτο, είτε από δεξιά με τον δραστήριο Νίνη είτε από το κέντρο με κάθετες κινήσεις των Καραγκούνη και Κατσουράνη.
Ωστόσο, οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι ήταν ένα «κλικ» πιο πάνω στην ταχύτητα σκέψης κυρίως αλλά και της τεχνικής. Κάτι που φάνηκε στη φάση του γκολ όταν ο Βούτσινιτς με εκπληκτικό τρόπο δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τζόρβα και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ. Δύο λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί μεγάλη απόκρουσε του Σέρχιο σε δυνατό σουτ του Νίνη.
Ακολούθησε η αναμενόμενη «ψυχρολουσία» για μερικά λεπτά σε ομάδα και κόσμο, μέχρι να ξαναρχίσει σιγά σιγά η απόπειρα πίεσης προς τα αντίπαλα καρέ και ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου μέρους να χαθεί η τεράστια ευκαιρία. Ο Λέτο... χόρεψε την ιταλική άμυνα, σέρβιρε στον Σισέ, που έχασε ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται, αφήνοντας τους οπαδούς στις εξέδρες με το «αχ».
Ολική διπλή ανατροπή
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει ψηλά και στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους και στο 48' το σουτ του Κατσουράνη έδιωξε δύσκολα ο Ντόνι. Ωστόσο όσο περνούσε η ώρα στον νευραλγικό χώρο του κέντρου παρατηρούταν έντονα σημάδια κόπωσης, που δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να δημιουργεί ρήγματα στην ιταλική άμυνα.
Βλέποντας την ομάδα να "χωλαίνει", ο Νίκος Νιόπλιας, που απόψε είχε το άγγιγμα του Μίδα, έριξε στο μάχη στο 63ο λεπτό τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και τρία λεπτά αργότερα ο διεθνής επιθετικός πέτυχε με πλασέ από κοντά το 1-1, μετά την κεφαλιά-πάσα του Σιμάο.
Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο, όπου το φινάλε θα μπορούσε σίγουρα να το είχε φανταστεί ο Αλφρεντ Χίτσκοκ! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 2-1 στο 80΄ με πέναλτι του Πιζάρο (ο Σπυρόπουλος ανέτρεψε τον Σέρσι), ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Χριστοδουλόπουλος, στην πρώτη επαφή του με την μπάλα πέτυχε με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή το 2-2.
Για να έρθει στο 89ο λεπτό, ο Τζιμπρίλ Σισέ και με καρφωτή κεφαλιά να χαρίσει στον Παναθηναϊκό μία ακόμα μεγάλη νίκη, που προστίθενται στην τεράστια ευρωπαϊκή του ιστορία. Ηταν το 20ο γκολ του Γάλλου σούπερ σταρ με την «πράσινη» φανέλα (σε Ελλάδα και Ευρώπη) και μία ακόμα... απάντηση σε όσους προσπάθησαν κατά καιρούς να τον αμφισβητήσουν.
Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
H εξέλιξη του αγώνα
1 To μεγάλο παιχνίδι ξεκίνησε
2 Πρώτο σουτ στον αγώνα, το έκανε ο Κατσουράνης με δύναμη έξω από την περιοχή και απέκρουσε με τα πόδια και με αρκετή δόση τύχης ο Ζούλιο Σέρχιο
7 Μπαλιά του Νίνη, σουτ του Σισέ από πλάγια θέση δεξιά, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο τερματοφύλακας της Ρόμα
14 Σέντρα του Μότα από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον άλλο μπακ των φιλοξενούμενων, που έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στο δεξί δοκάρι του Τζόρβα
23 Σουτ του Λέτο, με καλές προϋποθέσεις έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι...
25 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΠρώτη κάρτα στο ματς, την πήρε ο Πιζάρο για μαρκάρισμα στον Καραγκούνη
27 Δυνατό σουτ του Νίνη έξω από την περιοχή, έδιωξε εντυπωσιακά και με το αντίθετο χέρι ο Ζούλιο Σέρχιο σε κόρνερ
29 0-1 ΓΚΟΟΟΛO Μπαπτίστα τροφοδότησε τον Βούτσινιτς και εκείνος με ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από πλάγια αριστερά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τζόρβα, ανοίγοντας το σκορ
30 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ταντέι για φάουλ στον Λέτο
34 Σουτ του Καραγκούνη έξω από την περιοχή, άουτ
39 ΑΛΛΑΓΗΑναγκαστική αλλαγή τερματοφύλακα για την Ρόμα, ο Ζούλιο Σέρχιο που τραυματίστηκε χωρίς να καταλάβει κανείς πως, έδωσε τη θέση του στον Ντόνι
44 Εκπληκτική ατομική προσπάθεια του Λέτο από αριστερά, σέντρα για τον Σισέ, που έπιασε την κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος όμως έχασε ένα γκολ από αυτά που δεν χάνονται, στέλνοντας την μπάλα άουτ!
45+ Σουτ του Βούτσινιτς από το ύψος της περιοχής, μπλόκαρε ο Τζόρβας
49 Σουτ του Κατσουράνη στην κίνηση έξω από την περιοχή, έδιωξε με δυσκολία ο Ντόνι
60 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σιμάο για φάουλ στον Μπρίγκι
64 ΑΛΛΑΓΗΟ Σαλπιγγίδης στη θέση του Κατσουράνη
65 Σουτ του Λέτο έξω από την περιοχή, άστοχο
67 1-0 ΓΚΟΟΟΛKόρνερ του Καραγκούνη από αριστερά, ο Σιμάο πήρε την κεφαλιά και ο Σαλπιγγίδης με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε, βάζοντας φωτιά στο Ολυμπιακό Στάδιο
69 ΑΛΛΑΓΗΟ Μενέζ στη θέση του Βούτσινιτς
75 ΑΛΛΑΓΗΟ Σέρσι στη θέση του Ταντέι
76 Σουτ του Μενέζ από πλάγια θέση αριστερά, μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια ο Τζόρβας
80 Ο Σέρσι πήγε να περάσει ανάμεσα από το Καραγκούνη και Σπυρόπουλο από δεξιά μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος φάνηκε να τον ανατρέπει και ο διαιτητής έδειξε πέναλτι
81 ΓΚΟΟΟΛΟ Πιζάρο ευστόχησε από την άσπρη βούλα και έκανε το 1-2
83 ΑΛΛΑΓΗΟ Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Νίνη
85 2-2 ΓΚΟΟΟΛΚόρνερ του Λέτο από δεξιά, ο Καντέ με στραβοκλωτσιά στρώνει στον Χριστοδουλόπουλο, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, την έστειλε με γυριστό σουτ στα δίχτυα του Ντόνι
86 ΑΛΛΑΓΗO Mαρίνος στη θέση του Λέτο
89 3-2 ΓΚΟΟΟΛΣέντρα του Σαλπιγγίδη από δεξιά, ο Σισέ νίκησε κατά κράτος τον αντίπαλό του στον αέρα και με δυνατή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!
90+ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σέρσι για διαμαρτυρία
90+ Δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη έξω από την περιοχή, έδιωξε με δυσκολία ο Ντόνι
Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Καντέ, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης (64' Σαλπιγγίδης), Καραγκούνης, Νίνης (83' Χριστοδουλόπουλος), Λέτο (86' Μαρίνος), Σισέ
Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέρχιο (39' Ντόνι), Μότα, Μπουρντίσο, Ζουάν, Ρίισε, Ντε Ρόσι, Πιζάρο, Ταντέι (75' Σέρσι), Μπρίγκι, Μπαπτίστα, Βούτσινιτς (69' Μενέζ) (http://www.novasports.gr)



SPORTS NEWS ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2010

Στην Εθνική ομάδα των Νέων, 20άδα για τον αγώνα με τη Σερβία, κλήθηκε ο
Στέφανος Παπανικολάου της ΕΛπίδας Ανδρομάχης.Ευχόμαστε στο Στέφανο καλή επιτυχίας.

Απο το site  της ΕΠΟ..
Εθνική Νέων: Η αποστολή για τα φιλικά με Σερβία 
Ανακοινώθηκαν από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, Γιώργο Γεωργιάδη και Κώστα Τσάνα, τα ονόματα των παικτών (γεννηθέντες  το 1992) που θα συμμετάσχουν στην αποστολή της Εθνικής Νέων για τους δύο εντός έδρας φιλικούς αγώνες με τη Σερβία (22 & 24/02/2010).
Οι αγώνες θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 22/02/2010 και την Τετάρτη 24/02/2010 στο Δημ. Στ. Πολυκάστρου και ώρα 15:30.
Οι παίκτες που κλήθηκαν είναι οι Αγγελος Καραντασιάδης (ΠΑΟΚ), Παναγιώτης Σαρρος (ΠΑΟΚ), Γιάννης Αγτζίδης (Αρης), Γιώργος Καπνόπουλος (Βρασίδας Ν. Περάμου), Απόστολος Βέλλιος (Ηρακλής), Ματθαίος Φαλάγγας (Αναγ. Καρδίτσας), Παύλος Καθάριος (Αγρ. Αστέρας), Χρήστος Μπαταβάνης (Λάρισα), Σάββας Σιατραβάνης (Λάρισα), Κώστας Φορτούνης (Τρίκαλα), Νίκος Σταματάκος (Απόλλων Ερέτριας), Γιάννης Ποτουρίδης (Ολυμπιακός), Παναγιώτης Σταμόγιαννος (Ολυμπιακός), Γιώργος Πετρόπουλος (Ολυμπιακός), Γιώργος Βαλεριάνος (Ολυμπιακός), Στέφανος Παπανικολάου (Ελπίς Ανδρομάχης), Μαργαρίτης  Κασσερης (Πανσσεραϊκός), Τάσος Λαγός (Παναθηναϊκός), Νίκος Παπανίκου (Σκουφάς Κομποτίου), Χρήστος Χαλκιάς (Μπάνικ Οστράβας).
Εχουν προγραμματιστεί, επίσης, δύο προπονήσεις την Κυριακή 21/02/2010 και την Τρίτη 23/02/2010 στο γήπεδο των αγώνων και ώρα 16:00. 

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks