ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 | 0 σχόλια

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-2-2010
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
1964: Διεθνές φιλικό ματς στο Λονδίνο
Aπολλωνίστικη αντίσταση κατά των «ναζί»
Σαν σήμερα πριν 46 χρόνια, στις 12 Φλεβάρη του 1964, ο Aπόλλων γνωρίζει μια διεθνή διάκριση. O καταπληκτικός «μπόμπερ» κυνηγός του Kυριάκος Mηταριώτης, χρίζεται διεθνής με την εθνική Eλλάδος ανδρών. Στο παιχνίδι εκείνο που διεξήχθη στο γήπεδο της Tσέλσι Στάμφορντ Mπριτζ, η Eλλάδα, αντιμετώπισε την Aγγλία από την οποία ηττήθηκε με σκορ 2-1. H συνάντηση ήταν για τους προκριματικούς των Oλυμπιακών αγώνων.
O τότε προπονητής της εθνικής μας ομάδας, αείμνηστος Tρύφωνας Tζανετής, που χρησιμοποίησε τον ανεπανάληπτο «χειμάρα», μετά τον αγώνα βαθμολόγησε τον Kυριάκο με «8» για την απόδοσή του, χαρακτηρίζοντας τον, σχεδόν άριστο, αφού όπως δήλωσε:

- Eκανε ότι του είχα ζητήσει. Eπαιζε στη γραμμή του γηπέδου. Hταν πάντα σε κενό χώρο, επελάσεις και πάντα επικίνδυνος στις στημένες φάσεις, όπως τον γνωρίζουμε στην Eλλάδα (εκτέλεση φάουλ, κόρνερ).

O Kυριάκος Mηταριώτης έγινε μάλιστα αντικείμενο και ευμενών σχολίων από τα βρετανικά MME. Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Nτεϊλ Tελεγκράφ» έγραψε:

- O μελαψός έξω δεξιά με σουτ-κανονιές, ήταν διαρκής κίνδυνος για τη βρετανική εστία. O ίδιος διαθέτει εκρηκτική εκκίνηση και άψογο κοντρόλ που πιστοποιεί περί σπουδαίου ποδοσφαιριστή.

Aκόμη το «Mπι-Mπι-Σι», στο ραδιοφωνικό του πρόγραμμα σημείωσε:

- O Eλληνας κυνηγός Mηταριώτης (έτσι τον ανέφερε) έδωσε δείγματα του πλούσιου ταλέντου του, σ’ όλες τις στημένες φάσεις που εκτέλεσε (φάουλ και κόρνερ) ενώ έδειξε στοιχεία μοντέρνου Eυρωπαίου κυνηγού!

Kαι να φταστεί κανείς ότι ο TEPAΣTIOΣ αυτός ποδοσφαιριστής όπως και τα ιερά «τέρατα», οι συμπαίκτες του: Aυγητίδης, Σφαιρόπουλος, Mαλιόγλου, Aβραμίδης, Nιφαδόπουλος, δεν βρήκαν θέση στην χρυσή ενδεκάδα της εποχής τους! (Tο «σύστημα» και πάλι έκανε το θαύμα του, δυστυχώς!..).

ΣAN ΣHMEPA πριν 49 χρόνια (12 Φλεβάρη 1961) στη Nέα Φιλαδέλφεια για το πρωτάθλημα A’ εθνικής, ο Aπόλλων παρ’ ότι πιάνει εκπληκτική απόδοση, εντούτοις γνωρίζει την ήττα (πέρα για πέρα άδικη) από το «γρανάζι» της διαιτησίας (1-0 υπέρ της γηπεδούχου AEK).

Tο γκολ-φιάσκο πέτυχε στο 83’ από καταφανή θέση οφ-σάιτ, ενώ προηγήθηκε δυο (!) δοκάρια υπέρ των «Ποντίων» (28 φάουλ του Mηταριώτη αποκρούστηκε από το οριζόντιο) και 69’ (κεφαλιά Aβραμίδη). Παράλληλα οι: Mαυρόπουλος, Σφαιρόπουλος, είχαν κερδίσει το χώρο του κέντρου και τροφοδοτούσαν τους: Mηταριώτη, Aβραμίδη, Kυπριανίδη, Nιφαδόπουλο και Σαλαπασίδη (Σάββα) που ως «έμβολα» είχαν σμπαραλιάσει κυριολεκτικά την άμυνα της «Eνωσης».

Eυτύχημα για τους Aθηναίους ήταν η διαιτησία του Xαβέλα, που σταματούσε τις επιθέσεις των «τσαμουριών» με ανύπαρκτα οφ-σάιτ και επιθετικά φάουλ. Tη συνάντηση παρακολούθησαν 25.000 θεατές που στο τέλος χειροκρότησαν ιπποτικά τους Aπολλωνιστές για την έξοχη απόδοση τους. Στον αγώνα εκείνο οι «κοκκινόμαυροι» παρατάχθηκαν ως εξής: Παράσχος Aυγητίδης, Bαγγέλης Zαφειράκης, Nικήτας Mαλιόγλου, K. Παπαδόπουλος, Mήτσος Mαυρόπουλος, Σάββας Σφαιρόπουλος, Γιώργος Nιφαδόπουλος, Kυριάκος Mηταριώτης, Γρηγόρης Aβραμίδης, Γιώτης Kυπριανίδης και Σάββας Σαλαπασίδης.

AKOMH σαν σήμερα πριν 26 χρόνια (12 Φλεβάρη 1984) στο Xαριλάου για το πρωτάθλημα A’ εθνικής ο τυπικά γηπεδούχος Aπόλλων, νίκησε τον Πανιώνιο με σκορ 2-1. Στο σκορ προηγήθηκαν οι «Πόντιοι» με κεφαλιά του Aλεξίου στο 44’, ύστερα από σέντρα του Σκοτσάιτς, για να γράψει το 2-0 ο Γκουερίνο με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Tο τελικό 2-1 διαμόρφωσε ο Xατζόπουλος στο 83’ με κεφαλιά, ύστερα από σύγχιση της άμυνας του Aπόλλωνα.

Λόγω του πολικού ψύχους, τη συνάντηση που διαιτήτευσε ο Kακλαμάνος, παρακολούθησαν μόνο 3.000 περίπου θεατές (κόπηκαν 1.959 εισιτήρια). Oι Aπολλωνιστές αγωνίστηκαν με τους: Nτράγκαν Σιμεούνοβιτς, Nούλης, Γιάννης Σιαπανίδης, Tάκης Tομπουλίδης, Aλέξης Aλεξίου, Bλάνταν Σκοτσάιτς, Φώτης Σαββάκης (88’ Mπουρδαμής), Nέτο Γκουερίνο, Xρήστος Ψεύτης (60’ Bαγγέλης Kότσαλος), Tάκης Nικολούδης και Γιώργος Bαζάκας.

EΠIΣHΣ ΣAN ΣHMEPA πριν 85 χρόνια (12 Φλεβάρη 1925) η εφημερίδα «Eλεύθερο Bήμα» (πρόδρομος του σημερινού «Bήματος» με εκδότη τον Δημήτρη Λαμπράκη, πατέρα του πρόσφατα θανόντα Xρήστου Λαμπράκη), έγραψε διθυραμβικά στην πρώτη σελίδα της: «... Γεγονός είναι η βελτίωσης της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας και εις το εσωτερικόν. Xαρακτηριστική περίπτωσις του ταξιδίου από Aθήνας εις Θεσσαλονίκην εις 11 μόνον ώρας...».

Aυτά πριν 85 χρόνια, καθώς η κατάσταση, μετά τις κατολισθήσεις στα Tέμπη (πριν 2 μήνες), παραμένει σχεδόν η ίδια και αν τότε απαιτούνταν 11 ώρες, τώρα κερδίσαμε πάνω-κάτω 2 ώρες. Aυτή είναι η ισχυρή Eλλάδα των «Mαυρογιαλούρων»!..

EΞAΛΛOY σαν σήμερα πριν 18 χρόνια (12 Φλεβάρη 1992), μετά από συζήτηση στη Bουλή, όλα τα κόμματα συναινούν στη σκανδαλώδη ρύθμιση των χρεών των ΠAE και KAE. Eτσι με εξαίρεση το KKE, που καταψήφισε τη ρύθμιση, δισεκατομμύρια δραχμές τότε (δεν είχε έρθει ακόμη το ευρώ), φορτώνονται στις πλάτες του μόνιμου υποζυγίου, δηλαδή του λαού.

H μερίδα του λέοντος, αφορούσε την ΠAE Oλυμπιακός, μετάπετια την ΠAE AEK και ακολούθως τις KAE Aρης και ΠAOK.

ΓIA την προσφορά του Aπόλλωνα στην Aντίσταση, κατά της Γερμανικής κατοχής, έγραψε σχετικά, στο βιβλίο του: «Aπόλλων: Oμάδα καρδιάς» ο Γιώργος Bιβιλάκης τα εξής:

«Kατά τη διάρκεια της Xιτλερικής κατοχής, η ξύλινη παράγκα των γραφείων του Aπόλλωνα, δίπλα από το παλιό Γυμνάσιο (σημερινό Δημαρχείο), στην οδό Kομνηνών (τώρα πεζόδρομος), μετατρέπεται σε εθνική αντιστασιακή «κυψέλη», όπου πιτσιρίκια, νέοι και ηλικιωμένοι (άνδρες-γυναίκες) κάτω απότη μύτη των «Eς-Eς» διακινούν προκηρύξεις και μηνύματα με ελπίδες για λευτεριά του τόπου. Πάρα πολλά μέλη του Aπόλλωνα εκείνα τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς έδωσαν και τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας.

»Mετά την απελευθέρωση ο Aπόλλων επούλωσε τις πληγές του, θρηνώντας τους νεκρούς του, επαναδραστηριοποιώντας τα διάφορα τμήματά του όπως της μανδολινάτας, χορωδίας, ποδοσφαίρου, θεάτρου, χορού, αθλοπαιδιών κλπ. ενώ διαμόρφωσε σε γήπεδο τον ελεύθερο χώρο στον οποίο είναι σήμερα οι εγκαταστάσεις της XAN Kαλαμαριάς, δίπλα από τα γραφεία του «Tάγματος Oρκισμένων Aπολλωνιστών». Tότε διοργάνωσε σειρά ποδοσφαιρικών αναμετρήσεων με αντίστοιχους συλλόγους της Θεσσαλονίκης και άλλων πόλεων της Bόρειας Eλλάδας.

Σχετικά ο μεγάλος «Γιουλτούρ» (Γιώργος Γουλτουρίδης), έλεγε ότι «το 90% των μελών του Aπόλλωνα, ήταν οργανωμένο ενεργά στο EAM και στον EΛAΣ».

»Aλλωστε «Aπολλωνόπουλα» ήταν τα ηρωικά παιδιά που έπεσαν στο μεγάλο μπλόκο της Kαλαμαριάς (13 Aυγούστου 1944), όπως οι: Mάκης Aλεξιάδης, K. Mαυροκεφαλίδης, T. Γεωργιάδης, K. Iωαννίδης, M. Oυσταμπασίδου, B. Mουρουχλιάδου και αρκετοί άλλοι από τον ανθό της νεολαίας, εκείνες τις τραγικές ώρες».

Στο ίδιο βιβλίο γίνεται αναφορά και στο οπαδικό κίνημα, με αφορμή τον θρυλικό OΦAK (Oμιλο Φίλων Aπόλλωνα Kαλαμαριάς), που συγκλόνισε τη φίλαθλη Eλλάδα τις δεκαετίες ‘60 και ‘70. Xαρακτηριστικά επισήμανε:

«Tον Σεπτέμβριο του 1959 δημιουργήθηκε η A’ εθνική κατηγορία, όπου ο Aπόλλων αγωνίστηκε ως το 1964, για να υποβιβαστεί στη B’ εθνική το 1965. Eνας υποβιβασμός-μαχαιριά, που στοίχισε ιδιαίτερα σε μερικούς παλαβούς νεαρούς, οι οποίοι προχώρησαν στην ίδρυση του πρώτου επίσημου συνδέσμου φιλάθλων, τον OΦAK (Oμιλος Φιλάθλων Aπόλλωνα Kαλαμαριάς).

»Mπήκαν οι βάσεις τότε για την ανάπτυξη του συνδεσμιακού κινήματος στην Kαλαμαριά και άλλες περιοχές (Πολίχνη, Σταυρούπολη, Kιλκίς, Πτολεμαϊδα, Kοζάνη). Aκολούθησαν ο EOΦAΘ, ο ΣΦAK και ο ΣYΦAK, οι «Iερολοχίτες», το «Kλαμπ Pοσσονέρι», το «Tάγμα Oρκισμένων Aπολλωνιστών», η «Θύρα-2 Δυτικών Συνοικιών» και άλλοι πυρήνες φιλάθλων με αγάπη στον Aπόλλωνα.

»O OΦAK είχε στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο, ως πρόεδρο τον Tάσο Kαπετανίδη, αντιπρόεδρο τον αείμνηστο Σαράντη Πεντζίκη, γενικό γραμματέα γράφοντα, ταμία τον Παναγιώτη Kαρβουνίδη και συμβούλους το Σταύρο Aρτόπουλο, το Γιάννη Kαρακατσάνη, τον Kύρο Kυρίδη και τον Παναγιώτη Tσαρουχίδη.

»Σήμερα. Παρ’ ότι ο Aπόλλων στερείται - δυστυχώς - επιτυχιών, σε πανελλαδικό επίπεδο (κατάκτηση κυπέλλου Eλλάδας ή έξοδος στο κύπελλο UEFA), διαθέτει οργανωμένους οπαδούς με άπειρη αγάπη στην ιδέα του. Aυτό είναι ελπιδοφόρο, όπως και η προσέλευση - μαζική - μικρών παιδιών. Aναγκαίο να υπάρξει όραμα και δημιουργία μαθητικής και οικογενειακής κερκίδας, που θα ενδυναμώσει τα μέγιστα τους φιλάθλους του συλλόγου, για να μεταπηδήσουν εύκολα στους οργανωμένους οπαδούς».

«ΛEΩNIΔAΣ, μόνος χωρίς τους 300!»

Μπάχαλο 12/02

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-2-2010 (ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ)
?— Καλημέρα. Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας για τα παιχνίδια στον «βούρκο» των γηπέδων της σούπερ λίγκα, στους «ακατάλληλους» αγωνιστικούς χώρους…
?— Άπαντες συμφωνούν ότι σε τέτοιους αγωνιστικούς χώρους , ποδόσφαιρο δεν παίζεται…
?— Μπα; Αλήθεια; άντε ρε σεις, μεγάλη διαπίστωση, η οποία βέβαια προκύπτει όταν «χάνει» η ομάδα, αφού όταν κερδίζει, στον βούρκο παίζουν «δυο»…
?— Δεν παίζεται ποδόσφαιρο στον «βούρκο», θαρρείς και παίζεται ποδόσφαιρο στο «στεγνό» γήπεδο, «μπάλα» μπορεί…
?— Ο «βούρκος» όπως και άλλα πολλά ανήκουν στην καλή δικαιολογία που έχουμε πάντα όταν κινδυνεύουν τα συμφέροντα της «αγαπημένης»…
?— Κι άντε οι προπονητές κι οι παίκτες να πουν και κάτι, οι παράγοντες όμως που στην ουσία ευθύνονται για τον «βούρκο» του Ελληνικού ποδοσφαίρου, όφειλαν να σωπάσουν…
?— Όπως όλοι μας ίσως που έχουμε καταντήσει οπαδοί της νίκης και τίποτα άλλο…
?— Και να ψελλίσει κάποιος περί υποδομών και αθλητικών εγκαταστάσεων, θεωρείται από τους «ειδήμονες» γραφικός και ξεπερασμένος…
?— Άλλωστε στου δημόσιου χαρακτήρα ποδοσφαίρου που έχουμε, άπαντες περιμένουν από την πολιτεία να κάνει γήπεδα…
?— Ο βούρκος το λοιπόν, αυτός φταίει, η λάσπη, η διεξαγωγή του αγώνα…
?— Κινδυνεύει λέει, η σωματική ακεραιότητα των παικτών, από τον «βούρκο» και την «λάσπη», όταν βρέχει…
?— Θαρρείς και δεν κινδυνεύουν οι παίκτες και οι φίλαθλοι στις εξέδρες όταν το γήπεδο είναι «στεγνό»…
?— Θαρρείς και ο βούρκος, η λάσπη και ο κίνδυνος, δεν υπάρχουν στο γήπεδο με λιακάδα…
?— Η τελευταία σκέψη λοιπόν και θέση για τα παιχνίδια με τέτοιο «καιρό», με βούρκο και λάσπη ήταν μια, το ποδόσφαιρο στον χώρο του, ασορτί που λέμε…
?— Γιατί και λίγο δίπλα να κοιτάξουμε, στο μπάσκετ, άσχετα αν τα γήπεδα είναι κλειστά, ξεχειλίζουν από βούρκο και λάσπη…
?— Ο τελικός του μπάσκετ για παράδειγμα, που ήταν να γίνει με «μαθητές» και άλλαξε πάλι…
?— Εκεί που είπαμε μπράβο στον Βασιλακόπουλο, δεν μπορεί λέει η αστυνομία να προστατέψει τα μικρά παιδιά…
?— Γιατί κανείς δεν ξέρει πότε θα εμφανιστεί ο «βούρκος» και που μέσα ή έξω από το γήπεδο…
?— Σήμερα θα παρθεί η οριστική απόφαση. Κι αν πράγματι όλοι οι αρμόδιοι θέλουν να καθαρίσει ο βούρκος στον αθλητισμό, θα κάνουν τον τελικό κεκλεισμένων των θυρών…

Ο Απόλλων Καλαμαριάς χωρίς δεύτερη στολή!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-2-2010 (ΜΕΤΡΟΣΠΟΡ)
ΧΧΧ Άργησα να το γράψω, αλλά συνέβη την περασμένη Κυριακή ΧΧΧ Μετά τη λήξη του αγώνα του Απόλλωνα στη Σκύδρα ΧΧΧ Εκεί όπου ο ιστορικός Απόλλων δεν είχε δεύτερη στολή να φορέσουν οι παίκτες ΧΧΧ Λάσπη στο γήπεδο μέχρι το γόνατο ΧΧΧ Θύμισε τα παλιά τσαμούρια ΧΧΧ Μπαίνουν οι παίκτες στο ημίχρονο και λένε ότι θέλουν να αλλάξουν φανέλες, δικαιολογημένα ΧΧΧ Δεν υπάρχει δεύτερη στολή! ΧΧΧ Υπάρχει μία, περυσινή, της ΠΑΕ, με λογότυπο ΟΠΑΠ ΧΧΧ Αποφασίζουν να μη τη βάλουν ΧΧΧ Και μου τηλεφωνεί μετά τη λήξη μαινόμενος ο εργολάβος κ. Μανώλας ΧΧΧ Μόνο που δεν έκλαιγε ο άνθρωπος ΧΧΧ «Ξεφτίλα ήταν αυτό που ένιωσα» μου λέει ΧΧΧ «Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει δεύτερη στολή σ΄ αυτή την ομάδα» ΧΧΧ Και μου λέει ότι ήδη πήρε τηλέφωνο σε ένα φίλο του που έχει αθλητικά είδη και παρήγγειλε μια δεύτερη στολή ΧΧΧ «Για να μην ξαναξεφτιλίσουν τον Απόλλωνα», συμπλήρωσε ΧΧΧ Βγαίνει χτες ο Μπάμπης ο Χασεκίδης και λέει ότι δεν μπορεί να βρει άκρη ΧΧΧ Κάντε κάτι Καλαμαριώτες, γιατί έτσι όπως πάει το σύστημα εκεί που έπρεπε να παίζει του χρόνου η ομάδα στη Β΄ εθνική, θα μείνει πολλά χρόνια στα ερασιτεχνικά ΧΧΧ Να γίνει γρήγορα το «ηλεκτροσόκ» ΧΧΧ Η ομάδα το χρειάζεται άμεσα, να μπουν νέοι άνθρωποι, να αλλάξει η νοοτροπία ΧΧΧ Τώρα, πολλοί λένε ότι έπρεπε να αγοράσουν το ΑΦΜ της Θέρμης ΧΧΧ Αυτά που συζητούσαν το καλοκαίρι ΧΧΧ Το πουλάκι πέταξε όμως και καταδικάστηκε ο Απόλλων από Καλαμαριώτες ΧΧΧ Οι οποίοι φυσικά, τώρα είναι απόντες ΧΧΧ Για να μη ξεχνιόμαστε, μάγκες ΧΧΧ Όσο για τη διοίκηση του ερασιτέχνη, ποτέ δεν είπε ότι έχει λεφτά ΧΧΧ Αυτοί που δεν ήθελαν τους Σολομωνίδηδες, τους έβαλαν στο «λούκι» ΧΧΧ Και αυτοί φυσικά είναι μακριά από την ομάδα ΧΧΧ Ο Θεός να βάλει το χέρι του και ο Χασεκίδης να μείνει έως το τέλος ΧΧΧ Διαφορετικά, ο ιστορικός Απόλλων δεν έχει τύχη ΧΧΧ Ξυπνήστε και πάρτε αποφάσεις ΧΧΧ Τελειώνει σήμερα η προθεσμία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ΧΧΧ Κι ακόμη περιμένει ο Ζαγοράκης να βάλουν λεφτά όσοι του υποσχέθηκαν ΧΧΧ Θα περιμένει πολύ, αλλά ξέρει πλέον ότι έμεινε αυτός, οι συνεργάτες του και ο κόσμος ΧΧΧ Οι ομογενείς από τη Γερμανία έδωσαν 25.000 ευρώ ΧΧΧ Οι καιροί είναι δύσκολοι και ό,τι μπόρεσαν, έδωσαν ΧΧΧ Αφήστε που μάθαμε ότι τα χρήματα περνούσαν μέσω Πρεσβείας και δεν υπήρχε τόσο μεγάλη ευκολία για τους ομογενείς ΧΧΧ Έγιναν όλα τόσο γρήγορα και ίσως μετά από ένα μήνα που θα «ανοίξει» και πάλι το μετοχικό, να γίνει καλύτερη οργάνωση ΧΧΧ Η προσπάθεια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν πολύ σημαντική και αξίζει συγχαρητηρίων ΧΧΧ Ο Κούπερ τώρα, μόλις τελείωσε το ματς της Ξάνθης έβγαλε όλα τα ρούχα του ΧΧΧ Μουσκίδι έγινε, μιάμιση ώρα μέσα στη βροχή, με πάθος, τσαμπουκά, φωνές, ντόπες ΧΧΧ Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που είδαμε στην Ξάνθη ΧΧΧ Προπονηταράς με τα όλα του ΧΧΧ Αύριο πάλι, πρώτα ο ΘΕΟΣ…



Sports Woman

Οι ωραίες γυναίκες του NFL...

Β’ ΕΘΝΙΚΗ: «Μπλόκο» στην Καρδίτσα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-2-2010
sport-fm.gr
Τη δεύτερη ήττα της, με σκορ 1-0, στο φετινό πρωτάθλημα γνώρισε η πρωτοπόρος της Β’ Εθνικής, Κέρκυρα, από την Αναγέννηση Καρδίτσας, στον αγώνα που άνοιξε την «αυλαία» της 21ης αγωνιστικής. Το ματς διεξήχθη υπό καταρρακτώδη βροχή, δυσκολεύοντας πολύ τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων, αφού ο αγωνιστικός χώρος είχε μετατραπεί σε βούρκο. Το «χρυσό» γκολ των νικητών σημείωσε ο Χατζηρίζος στο 79, δίνοντας βαθιά βαθμολογική «ανάσα» στην ομάδα του.
Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Μάνταλος απέβαλε λόγω διαμαρτυριών τον Γενικό Αρχηγό της Αναγέννησης κ. Τσουμάνη, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λέπτου, ένας οπαδός των γηπεδούχων κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του τεχνικού της Κέρκυρας, Μπάμπη Τεννέ, όμως η παρέμβαση των αστυνομικών ήταν έγκαιρη. Στο 69' αποβλήθηκε ο προπονητής των "κιτρινόμαυρων", Περικλής Αμανατίδης, διότι διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος για κάποιες αποφάσεις του διαιτητή.
Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Αγγελόπουλος, Κουρτεσιώτης (36' Μελαμπιανάκης), Δούκας, Μάριαν, Διγκόζης, Χατζηρίζος, Βούκοβιτς, Μπουντούρης, Τσάγγαρης (62' Μόντζο), Βακουφτσής (76' Γκόγκας).
Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Ιωάννου (83' Ρεπερνέ), Βενέτης, Κοντοδήμος, Φλαβίνιο, Μπερνς, Κολοτούρος (65' Μακρυδημήτρης), Παρασκευαίδης, Γκουστάβο, Λουρένσο (46' Λαμπρόπουλος), Σίλβα.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Χριστοδούλου, Ζώρζος (Αθηνών)
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (12/2)
Αναγέννηση Καρδίτσας-Κέρκυρα 1-0
(79’ Χατζηρίζος)
Σάββατο (13/2)
Δόξα-Αγροτικός
Κυριακή (14/2)
Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός
Καλαμάτα-Διαγόρας
Ιωνικός-Ηλιούπολη
Πανσερραϊκός-ΟΦΗ
Θρασύβουλος-Παναιτωλικός
Ρόδος-Εθνικός Αστέρας
Εθνικός-Αιγάλεω
Η Βαθμολογία της Β’ Εθνικής 

Ιστιο-σανίδα που μάς χρειάζεται! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Φεβ, 2010 Από sportdogteam
Ιστιο-σανίδα που μάς χρειάζεται! (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ)
Από τους ...παγωμένους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ, ο sportdog μετατρέπει τη χιονοσανίδα σε ιστιοσανίδα και πετάγεται μια βόλτα μέχρι την Καλιφόρνια.
Εκεί έχει ραντεβού με τη Μάλια Τζόουνς, μια 33χρονη σέρφερ από την Καλιφόρνια, η οποία σύμφωνα με το περιοδικό "People" συμπεριλαμβάνεται στους "50 πιο όμορφους ανθρώπους στον κόσμο" και σύμφωνα με το "Esquire" στις "10 πιο σέξι αθλήτριες"! Εννοείται πως οι αγωνιστικές της επιτυχίες (είχε κερδίσει το αμερικάνικο πρωτάθλημα ερασιτεχνών σέρφερ μόλις στα 15 της χρόνια) άρχισαν γρήγορα να περνούν σε δεύτερη μοίρα, καθώς η αναμφισβήτητη ομορφιά της σύντομα την έφερε στα πρωτοσέλιδα πολλών περιοδικών, στο χώρο του μόντελινγκ και της διαφήμισης (έχει κάνει διαφημιστικά για τις American Express, Capri Sun, Coca-Cola, Corona Beer VO5 shampoo κ.α.).
Η όμορφη Μάλια είναι παντρεμένη με τον επαγγελματία σέρφερ Λιουκ Στέντμαν
Απολαύστε τη στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί...
και πλέον μοιράζει το χρόνο της μεταξύ Χαβάι, Γαλλίας και Αυστραλίας, λόγω των επαγγελματικών της υποχρεώσεων.

Ο φροντιστής και οι ...Ρωσίδες!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Φεβ, 2010
Ο φροντιστής και οι ...Ρωσίδες!
Η είδηση - με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, ταρατατζούμ, ταρατατζούμ - ότι η Έπο προτίθεται να κάνει πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον κυρ-Ότο, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Όπως πιθανότατα βρίσκει απόλυτα σύμφωνους όσους όλα αυτά τα χρόνια βγάζουν σε κάθε ευκαιρία τα φτυάρια για να τον θάψουν!
Η πρότασή μου είναι - πρώτα απ΄ όλα - να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του γεγονότος και των ...Ελληναράδων των Μουμουέ και της πολιτικής: μέσα στη σιγή, ακόμα κι ο πιο ανόητος μπορεί για ένα λεπτό να εκληφθεί ως σοφός!
Ο κυρ- Ότο, ο Μπιλ Σάνκλι και οι Ρωσίδες! Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα αμφισβητήθηκε ο κυρ-Ότο. Λες και πριν από αυτόν στον πάγκο της Εθνικής καθόταν ο Μπιλ Σάνκλι ή ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
"Πού πας, ρε Χάγκελ;", ήταν ο τίτλος που συνόδεψε το πρώτο του παιχνίδι
Για την ιστορία, τότε ο κυρ-Ότο δεν γνώριζε ούτε τους παίκτες, καθώς κάποια από τα σαΐνια της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει ακόμα και γι΄ αυτό: να μην ξέρει ποιος είναι ποιος, πού πατάει και πού βρίσκεται!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ένα φιλικό παιχνίδι με τη Ρωσία στη Μόσχα, αν θυμάμαι καλά ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, στο οποίο ο κυρ-Ότο ακολούθησε την αποστολή απλώς για να γνωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις, περίπου 20 μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στη Φινλανδία.
Ο παμπόνηρος Γερμανός σηκώθηκε από το κρεβάτι του λίγο μετά τα μεσάνυχτα για να κάνει μια βόλτα στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή και να διαπιστώσει με τα μάτια του την κατάσταση που επικρατούσε. Όλως τυχαίως πέτυχε έναν από τους διεθνείς (ο οποίος πλέον κάνει νέα καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου) να μοιράζει ...Ρωσίδες στα δωμάτια των υπολοίπων! Όταν ρώτησε τον πρώτο εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας που βρήκε εύκαιρο "ποιος είναι αυτός και τι κάνει;", ενημερώθηκε επισήμως πως ο παίκτης ήταν ..."ο φροντιστής", ο οποίος "φρόντιζε για τη μέση του τάδε συνοδού"!
Εννοείται πως ο κυρ-Ότο δεν τό ΄χαψε, ωστόσο έκανε την κορόιδα και σιγά σιγά άρχισε να "καθαρίζει" την ομάδα, τα αποδυτήρια και τα δωμάτια των ξενοδοχείων από "εκπροσώπους", "φροντιστές", λοιπούς παρατρεχάμενους και ...Ρωσίδες!
Ο κύριος ...κυρ-Κώστας! Φυσικά, πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων τους και από τότε άρχισαν τον ανταρτοπόλεμο εναντίον του Γερμανού, μέσω των παραδοσιακών μεθόδων που είχαν σπουδάσει στο παρασκήνιο. Έτσι, κάθε φορά που η Εθνική δεν κέρδιζε τη ...Βραζιλία, ο κυρ-Ότο γινόταν στόχος επιθέσεων, τόσο μέσα τους κόλπους της Ομοσπονδίας όσο και από μερίδα (γύρο;) του Τύπου.
O κύριος κυρ-ΚώσταςΕίναι προφανές πως όλοι τους προτιμούσαν την "μπάτε σκύλοι αλέστε" πολιτική που επικρατούσε επί προκατόχων του, όταν ρωτούσες έναν διεθνή "πώς είναι ως προπονητής ο Κώστας Πολυχρονίου;" κι εκείνος απαντούσε πως ..."ο κύριος κυρ-Κώστας είναι πολύ καλός άνθρωπος".
Ο κύριος κυρ-Κώστας και τη δήλωση αυτή την είχε κάνει ένας άλλος Κώστας...
Τον κύριο κυρ-Ότο, φυσικά, δεν τόλμησε να τον φωνάξει κανένας (εκτός από τη στήλη) "κυρ-Ότο" κι εγώ που τον λέω έτσι το κάνω από συμπάθεια, επειδή "κυρ-Γιάννη" φώναζαν τον πατέρα μου και τον αγαπούσαν όλοι (το "όλοι" το εννοώ).

Δυστυχώς, το "όλοι" δεν ισχύει για τον κυρ-Ότο. Πολλοί δεν τον αγάπησαν ποτέ, πολλοί δεν τον εκτίμησαν καν. Ακόμα και μετά την κατάκτηση του Γιούρο της Πορτογαλίας, στην πρώτη στραβή (στην Αλβανία) βρέθηκε κατηγορούμενος. Ενώ πριν αρχίσει η προκριματική φάση του Γιούρο-2008, το κανάλι που είχε αποκτήσει τα δικαιώματα των αγώνων της Εθνικής, ξεκινούσε την καμπάνια του με προαπαιτούμενα: "Πάμε Γιούρο με τη ΝΕΑ Εθνική".
"Ανανέωση τώρα", ήταν το σύνθημα που έστελναν τότε στον κυρ-Ότο, λες κι αυτός δεν ήξερε ή δεν ήθελε να κάνει ανανέωση. Λες κι άφηνε εκτός αποστολής τον Μέση, τον Τσάβη και τον Γεράρδο. Λες και στις ομάδες της Σούπερ Λίμπας παίζουν τόσοι παιχταράδες κι ο Γερμανός τούς αγνοούσε για να παίρνει τον Μπασινά, τον Μποστατζόγλου και τον Νικολάκη τον Ξαναέλα. Ποιον να έπαιρνε δηλαδή; Τον Ζιλμπέρτο Σίλβα; Τον Καθηγητή Κοβάσεβιτς; Τον Παύλο τον Γροθία;
Τέλος πάντων, πάντα του κεφαλιού του έκανε ο κυρ-Ότο και ...καλά έκανε.δύο Γιούρα (και πήρε το ένα), έτσι μάς πήγε και στο Μουντιάλ, ενώ πριν έρθει αυτός "ο ξεροκέφαλος ο Γερμανός, με τις εμμονές, που τον πληρώνουμε για να παίρνει τα Καπή", σε ...δυόμισι χιλιάδες χρόνια ιστορίας, είχαμε πάει σε ένα Γιούρο (το 1980) και ένα Μουντιάλ (το 1994), με τα γνωστά, δυσάρεστα αποτελέσματα.
στον πάγκο της Εθνικής και τη συντριβή 1-5 στη Φινλανδία, σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002. Γιατί έτσι μάς πήγε σε
Ρεχακλής, καραμπουζουκλής και ευτυχώς …κουφός!
Φυσικά, όταν η Εθνική κέρδιζε, προσωρινά ο κυρ-Ότο ήταν "Βασιλιάς Ότο", "Ρεχακλής", "Μερακλής" και "Καραμπουζουκλής"!
Ευτυχώς όταν όλα αυτά ξέφτιζαν και τα πρωτοσέλιδα τον έβαζαν στην μπούκα, δεν ήταν ούτε βασιλιάς ούτε καραμπουζουκλής. Κουφός ήταν και τυχεροί είμαστε, γιατί άλλος στη θέση του θα μάς είχε σιχτιρίσει, κάποιος άλλος κύριος κυρ-Κώστας θα καθόταν στον πάγκο, οι Ρωσίδες θα επέστρεφαν στα δωμάτια
Επιστρέφοντας στην είδηση: η Έπο θα προτείνει νέο συμβόλαιο στον κυρ-Ότο. Η ευχή είναι να το δεχτεί. Η κατάρα να ψάχνουμε για άλλον κυρ-Ότο. Τότε, όμως, θα καταλάβουμε "τι είχαμε, τι χάσαμε", που λέει κι η Έφη Σαρρή...κλικ για τραγούδι
Προς το παρόν, ας κρατήσουμε όλοι ενός λεπτού σιγή. Το γιατί, το γράφω στην 3η αράδα του κειμένου που τώρα διαβάζετε.
Μέχρι όλοι οι ανόητοι να γίνουν σοφοί έστω για ένα λεπτό και όλοι οι αχάριστοι να αυτοεξοριστούν μαζί με τους αγνώμονες, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...
των διεθνών και η Εθνική στον πρότερο - ανέντιμο - βίο.(ΠΗΓΗ)

H γυναίκα... πίσω από τον Κούπερ Η σύζυγος του Έκτορ Ραούλ Κούπερ, Σύνθια Μασάντι, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στα "Αθλητικά Νέα"

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-2-2010
Με αφορμή τις 100 ημέρες του Αργεντινού τεχνικού στον πάγκο του Άρη, τα «Αθλητικά Νέα» επικοινώνησαν με τη σύζυγο του, προκειμένου να μάθουμε… από πρώτο χέρι τι είδους άνθρωπος είναι ο 54χρονος προπονητής, αλλά και τι έχει μεταφέρει μέχρι στιγμής στην οικογένεια του, αναφορικά με την εμπειρία του στη Θεσσαλονίκη. Εντοπίσαμε τη Σύνθια στη Μαγιόρκα της Ισπανίας όπου διαμένει μόνιμα μαζί με τα παιδιά της οικογένειας Κούπερ, τον 23χρονο Σαντιάγκο και τις 22χρονες Αγουστίνα και Εμιλία. Ευγενική και ευδιάθετη, δεν αρνήθηκε να μας μιλήσει για την Ελλάδα, τον Άρη και φυσικά τον άντρα της, τον οποίο πάντα παρακινεί για το καλύτερο καθώς ξέρει ότι το πάθος του για το ποδόσφαιρο είναι τεράστιο…
-Ποιες είναι οι εντυπώσεις του κ. Κούπερ από αυτές τις πρώτες 100 μέρες του στη Θεσσαλονίκη; Τι σας έχει πει;
«Είναι πολύ ικανοποιημένος στη Θεσσαλονίκη. Νιώθει χαρούμενος. Μου έχει μεταφέρει τα καλύτερα και πραγματικά χαίρομαι που περνάει καλά και νιώθει άνετα με τη δουλειά και τη ζωή του. Περιμένει εμένα και τα παιδιά να έρθουμε στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη, όταν ξέρουμε ότι ο καιρός στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερος απ’ ότι τώρα»
-Έχετε επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη;
«Εγώ και τα παιδιά μας βρεθήκαμε στην Ελλάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο και περάσαμε πολύ καλά. Βέβαια, εγώ γνώριζα την Ελλάδα από μικρή, αν και δεν είχα τότε την ευκαιρία να την επισκεφτώ. Ξέρω ότι οι Έλληνες είναι «ανοιχτοί» άνθρωποι και πολύ φιλόξενοι»
-Υπάρχει περίπτωση να ζήσετε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον κ. Κούπερ;
«Είναι απίθανο να εγκατασταθούμε εγώ και τα παιδιά μας στη Θεσσαλονίκη τη δεδομένη χρονική περίοδο, καθότι και τα τρία έχουν υποχρεώσεις με τις σπουδές τους. Οπότε, προς το παρόν τουλάχιστον δεν μπορούμε να μείνουμε μόνιμα με τον Έκτορ στην Ελλάδα. Πάντως, έχουμε σκοπό να τον επισκεπτόμαστε όσο το δυνατόν πιο συχνά»
-Πως είναι ο άνθρωπος Έκτορ Κούπερ;
«Είναι απίστευτος τόσο σαν άνθρωπος, όσο και σαν επαγγελματίας. Λατρεύει τη δουλειά του και γι’ αυτό ζούμε χωριστά. Η ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο είναι κάτι που κάνει με τρέλα. Είναι το πάθος του γι’ αυτό και τον παρακινώ να το συνεχίσει»


«Πάθος για τον Αρη»

-Τι σας έχει μεταφέρει για τον Άρη;
«Όταν μιλάει για τον Άρη, καταλαβαίνω ότι μιλάει με πάθος. Μου έχει πει ότι πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, η οποία περιβάλλεται με πολλή αγάπη από τους οπαδούς της. Έχει ποδοσφαιριστές με διάθεση για δουλειά. Υπάρχει όραμα και φιλοδοξίες για σπουδαία πράγματα»
-Γνωρίζετε κάτι για τον κόσμο της ομάδας;
«Μα φυσικά. Ο Έκτορ μου έχει μεταφέρει τα καλύτερα για τους οπαδούς του Άρη. Μου έχει πει ότι είναι απίστευτοι. Έχουν πάθος για το ποδόσφαιρο και αυτό μπόρεσα να το καταλάβω εύκολα μέσω του ίντερνετ. Είδα το βίντεο από τον αγώνα με την Μπόκα και πραγματικά αυτή η ατμόσφαιρα είναι ανεπανάληπτη»
-Ο Άρης έχει μεγάλους στόχους. Θα θέλατε να κάνετε μια ευχή;
«Του εύχομαι να κατακτήσει με τον Άρη το Κύπελλο Ελλάδας και να καταφέρει να κερδίσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Europa League. Είναι μεγάλη του επιδίωξη να επιστρέψει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ξέρω ότι είναι σχετικά δύσκολο για φέτος. Πιστεύω ότι την επόμενη χρονιά ο Άρης με τον Έκτορ θα είναι ακόμη καλύτερος» 

"Πήρα ρίσκο και δικαιώθηκα" Ο Τζιμπρίλ Σισέ μιλώντας στα γαλλικά ΜΜΕ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τον ΠΑΟ και την Ελλάδα, ενώ δεν έκρυψε την επιθυμία του να επανέλθει στους "τρικολόρ"

(ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Φεβρουαρίου 2010)
Στη Γαλλία όλο και περισσότερο ασχολούνται μαζί του. Όλο και περισσσότεροι ζητούν την επιστροφή του στην Εθνική Γαλλίας. Ο Τζιμπρίλ Σισέ μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό του Μόντε Κάρλο και δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το πως εξελίσεται για τον ίδιο η φετινή περίοδος, αλλά και για τα όνειρα επιστροφής του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των "τρικολόρ".
"Η σεζόν εξελίσσεται φανταστικά, όλα είναι ιδανικά. Σκοράρω αρκετά, η ομάδα πάει καλά και είμαι πολύ χαρούμενος. Ο στόχος ήταν να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και η πορεία μας στο Γιουρόπα Λιγκ δεν είναι άσχημη. Είμαι ρισκαδόρος στις επιλογές μου, αλλά όχι τρελός. Υπήρχαν άνθρωποι που με συμβούλεψαν να μην αφήσω την Αγγλία, όμως η απόφαση ήταν όλη δική μου. Δεν μπορούσα να μείνω σε μία ομάδα όπως η Σάντερλαντ που δεν έπαιζε επιθετικά. Από την στιγμή που δεν υπήρχαν προτάσεις από ομάδες της κορυφής, όπως η Άρσεναλ, η Λίβερπουλ ή η Τότεναμ προτίμησα να μην μείνω στην Αγγλία. Έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες μου και το καλοκαίρι το ένιωθα ότι η επιλογή μου να δεχθώ την πρόταση του Παναθηναϊκού θα ήταν μία καλή αλλαγή για την καριέρα μου".
Για τον λόγο που έφυγε από τον Μαρσέιγ είπε:
"Μίλησα με τον Ντιντιέ Ντεσάν. Δεν είχαμε κανένα καυγά. Αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο για όλους να φύγω από την Μασσαλία. Σε άλλη γαλλική ομάδα δεν υπήρχε περίπτωση να πάω. Για μένα υπάρχουν μόνο η Οσέρ και η Μαρσέιγ. Επομένως η μόνη λύση ήταν να φύγω ξανά στο εξωτερικό"
Στην ερώτηση αν θέλει να ξαναπαίξει στην Εθνική Γαλλίας τόνισε:
"Όσο παίζω ποδόσφαιρο είμαι διαθέσιμος για την εθνική το έχει πει πολλές φορές. Εγώ είμαι πολεμιστής. Κοιτάξτε, μερικοί λένε πως η Ελλάδα είναι μία χώρα με ποδόσφαιρο μικρής ποιότητας. Εγώ θα σας πω ότι ο Ολυμπιακός έχει προκριθεί στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και θα παίξει με την Μπορντό και εμείς είμαστε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ και θα παίξουμε με την Ρόμα. Η Εθνική Ελλάδας προκρίθηκε στο επόμενο Μουντιάλ και μην ξεχνάτε ότι το 2004 μας απέκλεισε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και μετά στέφθηκε πρωταθλήτρια. Είναι μικρή χώρα, αλλά στο ποδόσφαιρο οι επιτυχίες της είναι σημαντικές.. Επομένως αυτά που λέτε δεν ισχύουν".
Και κατέληξε:
"Εάν ο προπονητής με καλέσει στο ματς με Ισπανία δεν θα το μετανιώσει. Θα είναι δύσκολο να με αποκλείσει. Είμαι σε καλή φόρμα και αρκετά "καυτός" τελευταία. Πιστεύω ότι αυτή τη σεζόν θα περύχω 25 τέρματα για να φτάσω τον αριθμό που θέλει ο προπονητής μας".(ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ)

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ SPORDAY

Εθνικός Κατερίνης - Στο OLYMPIAN SPORTS ARENA γυμνάστηκαν χθες οι γαλάζιοι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.02.2010
Επέστρεψαν χθες στις προπονήσεις οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού ύστερα από το ρεπό της Τετάρτης.
Η προπόνηση πραγματοποιήθηκε λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών, στο κλειστό γήπεδο OLYMPIAN SPORTS ARENA. Από αυτήν απουσίασε δικαιολογημένα ο Ζάρκος ενώ ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Σταλίκας - Ζυγόπουλος προληπτικά.
Η κοπή της πίτας στον "Φάρο"
Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο παραλιακό κέντρο "Φάρος" η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρουσία του ποδοσφαιρικού τμήματος και μελών της διοίκησης.
Τυχερός ήταν ο "Βενιαμίν" της ομάδας Γιάννης Δερμίσης που δέχθηκε ένα "συμβολικό" χρηματικό ποσό από την διοίκηση που αντιστοιχούσε στο φλουρί.

Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης - Αλλαγές φιλικών..

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.02.2010
Την Πίνδο στον Άνω Αγιάννη αντιμετωπίζουν σήμερα οι Πόντιοι, αντί του Απόλλωνα Καλαμαριάς που ήταν προγραμματισμένο.
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ειδοποίησε την Κατερινιώτικη ομάδα πως ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είναι ακατάλληλος και δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί το φιλικό παιχνίδι.
Έτσι η ομάδα του Γ. Καμπερίδη θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 15:00 την Πίνδο Α. Αγιάννη και αύριο την ίδια ώρα στον Πλαταμώνα την τοπική Ακαδημία, πρωτοπόρο της Α' Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας.
Είναι δύο φιλικές συναντήσεις όπου ο Κατερινιώτης τεχνικός θα διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του, ενόψει της δύσκολης συνέχειας των αγωνιστικών υποχρεώσεων με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Τέλος αργά χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας της ομάδας της Ν. Ζωής στο εστιατόριο "Αχινός".
Φωτορεπορτάζ στο αυριανό μας φύλλο.

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΙΛΑΘΛΩΝ - ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ Ο ΚΟΤΤΑΡΑΣ

 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-2-2010 
Με διευκρινιστική δήλωση του, ο τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού Δημήτρης Κοτταράς τοποθετείται για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη του στην ΕΡΑ Σερρών και τονίζει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την ΠΑΕ Πιερικός, αλλά με τον πρώην προπονητή του Σούλη Παπαδόπουλο.
Αναλυτικά η δήλωση του τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού:
Με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συνέντευξη που παραχώρησα την προηγούμενη εβδομάδα στην ΕΡΑ Σερρών, θα ήθελα να καταθέσω τις ακόλουθες διευκρινιστικές παρατηρήσεις:
1. Όλες οι τοποθετήσεις μου αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο τον πρώην προπονητή μου κο Σούλη Παπαδόπουλο, του οποίου τις μεθόδους και τακτικές χρεωνόταν ολόκληρη η ΠΑΕ και κατά του οποίου σκέφτομαι να κινηθώ νομικά για όλες τις συκοφαντίες που διέδιδε για το πρόσωπό μου.
2. Παρά το γεγονός ότι οι τοποθετήσεις μου, όπως διατυπώθηκαν στον τύπο, θεωρήθηκαν απρόκλητος επιθετικός μονόλογος με στόχο την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι στην πραγματικότητα απλά εξέθεσα μέσω ενός ραδιοφωνικού διαλόγου τις απόψεις μου για τον τρόπο λειτουργίας που προωθούσε ο πρώην προπονητής μου στην ομάδα.
3. Σεβόμενος την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη διοίκηση της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, με την οποία μάλιστα λύσαμε τη συνεργασία μας φιλικά και χωρίς καμία οικονομική εκκρεμότητα και απολογούμαι για την αναστάτωση που άθελά μου προκάλεσα στις τάξεις της.
Με εκτίμηση
Δημήτρης Κοτταράς

Πιερικός - Επιστρέφει ο Ολγκίν

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.02.2010
Κανονικά προπονήθηκε ο Μαρσέλο Πέντα
Με προπόνηση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στις 11:00 συνέχισε την προετοιμασία του η ομάδα του Πιερικού ενόψει της εκτός έδρας αναμέτρησης στον Βόλο κόντρα στον τοπικό Ολυμπιακό.
Το ευχάριστο για τον Σούλη Παπαδόπουλο είναι πως ο Μαρσέλο Πέντα "έβγαλε" χωρίς πρόβλημα το πρόγραμμα της προπόνησης, ενώ ο Κορυδαλιώτης τεχνικός θα έχει στο Κυριακάτικο κρίσιμο παιχνίδι και τον Ολγκίν. Ο Αργεντίνος φορ εξέτισε ποινή δύο αγωνιστικών και αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα.
[Η χθεσινή προπόνηση
Η χθεσινή προπόνηση στην οποία δεν πήραν μέρος οι νεαροί Τόσκας - Τσιντώτας (ο πρώτος σε υποχρεώσεις με την Εθνική Νέων, ο δεύτερος είναι μαθητής), ξεκίνησε με το καθιερωμένο ζέσταμα, στην συνέχεια έγιναν ασκήσεις κατοχής - κυκλοφορίας μπάλας και ολοκληρώθηκε με ασκήσεις ταχύτητας και εικοσάλεπτο δίτερμα.
Η προετοιμασία συνεχίζεται σήμερα στις 14:30 με προπόνηση στις βοηθητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού ΟΑΚΑ Κατερίνης, ενώ η διάθεση όλων των ποδοσφαιριστών και η ψυχολογία βρίσκεται στα ύψη ύστερα από την νίκη και κυρίως την εμφάνιση στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Σ.Φ.Κ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ Π.Α.Ε.
Πλατεία Ελευθερίας 1 Κατερίνη
Τηλ: 23510 47850-1-2
Φάξ: 23510 47853
E-mail: pierikos@otenet.gr
Τ.Κ. 60100
www.pierikos.gr
        
Κατερίνη:  12/ 02/ 2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η επίσημη παρουσίαση των έξι ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή το πρωί στα γραφεία της ΠΑΕ. Στην παρουσίαση των παικτών εκ μέρους του Δ.Σ, το παρών έδωσαν ο μεγαλομέτοχος του Πιερικού Γιάννης Ντούμος , ο αντιπρόεδρος Γιώργος Γκοτζαμανίδης, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Παύλος Μπατάλας ενώ το ποδοσφαιρικό τμήμα εκπροσώπησαν ο προπονητής Σούλης Παπαδόπουλος, ο γενικός αρχηγός Παναγιώτης Κωνσταντινίδης και ο έφορος Αχιλλέας Ιωακειμίδης.
Ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Παύλος Μπατάλας πραγματοποίησε την παρουσίαση των ποδοσφαιριστών συστήνοντας και επίσημα τους νέους παίκτες ενώ επεσήμανε την  καινούρια προσπάθεια που έκανε η διοίκηση προκειμένου να ενδυναμώσει τον Πιερικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

«Ο Πιερικός είναι μία ιστορική ομάδα και όλοι μαζί είμαστε μία οικογένεια που συνεργαζόμαστε και προσπαθούμε για το καλύτερο. Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου στο γήπεδο για να έχει αντίκρισμα αυτή η προσπάθεια. Καλωσορίζουμε τους νέους παίκτες και τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στο γήπεδο. Η διοίκηση θα είναι κοντά τους και θα τους στηρίζει»,  τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπατάλας ενώ αναφέρθηκε και στη μείωση του εισιτηρίου σε 10€ από το επόμενο παιχνίδι εντός έδρας με τον Ιωνικό.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

Γιώργος Γουμάγιας: «Είναι χαρά για εμάς τους ποδοσφαιριστές να αγωνιζόμαστε σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι ο Πιερικός. Θέλουμε από την πλευρά μας να πούμε ότι θα προσπαθήσουμε και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Φώτης Κωνσταντινίδης: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι και εγώ και οι συμπαίκτες μου που πλαισιώνουμε την ομάδα του Πιερικού. Ήρθαμε για να βοηθήσουμε κι εμείς από την πλευρά μας να καταφέρει ο Πιερικός να αγγίξει τους στόχους του που δεν είναι άλλοι από την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, εκεί που αγωνιζόταν πριν πολλά χρόνια. Θέλουμε βέβαια και τη συμπαράσταση του κόσμου γιατί έχουμε παρατηρήσει ότι ο κόσμος δεν είναι τόσο κοντά στην ομάδα. Έχουμε κάνει μια καλή σεζόν, τουλάχιστον από τότε που έχουμε έρθει η ομάδα πάει πολύ καλά και είναι ευκαιρία και ο κόσμος να πλαισιώσει αυτή την προσπάθεια και να σταθεί δίπλα μας».

Νίκος Πλάτανος: «Εύχομαι υγεία στην οικογένεια του Πιερικού και φυσικά στους  συμπαίκτες μου. Θα κάνουμε προσπάθεια και ελπίζω αυτή η προσπάθεια που θα κάνουμε να μας οδηγήσει στην κατάκτηση των στόχων μας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ανέβουμε στην Super League».

Κώστας Λαζαρίδης: «Εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία σε μένα και στους συμπαίκτες μου. Είναι χαρά μας βέβαια που συμπληρώνουμε την οικογένεια του Πιερικού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσουμε όλοι για τους στόχους που έχει η ομάδα».

Πέτρος Κοντέων: «Όπως είπαν και οι συμπαίκτες μου εμείς ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε στους στόχους του Πιερικού που είναι να μπει στην εξάδα και να διεκδικήσει την άνοδο. Από κει και πέρα θέλω να ευχαριστήσω και τη διοίκηση και τους συμπαίκτες και τον προπονητή που μας βοήθησαν να μπούμε πολύ γρήγορα στην οικογένεια του Πιερικού. Θα κάνουμε το παν για να δικαιώσουμε την απόφαση της διοίκησης και του προπονητή που μας επέλεξαν».
Jose Luis Reyes Verdejo:  «Είμαι ευχαριστημένος που βρίσκομαι εδώ, σε αυτή την ιστορική ομάδα και θα βοηθήσω και στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται, όσο μπορώ» 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΣΟΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

«Νομίζω ότι ήδη γνωρίζετε τα παιδιά αφού ήδη παίζουν στην  ομάδa. Είναι παίκτες που τους γνωρίζω, γνωρίζω την αξία τους. Δεν φέραμε παίκτες από την Super League, ονόματα δυνατά που μπορεί να κάνανε αίσθηση στον κόσμο αλλά μέσα στον αγωνιστικό χώρο να ήτανε τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Με μερικά από αυτά τα παιδιά έχουμε ξανασυνεργαστεί. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Ντούμο και τον κ. Ελευθεριάδη που ικανοποίησαν τις εισηγήσεις μου για την απόκτηση αυτών των παικτών . Ειδικά κάποιες περιπτώσεις, όπως του Ρέγιες που ήτανε στην Ισπανία ήταν πάρα πολύ δύσκολη.
Βέβαια όταν φεύγουν σχεδόν 10 ποδοσφαιριστές τον Ιανουάριο, καταλαβαίνετε πως ήταν η ομάδα. Για μένα ήδη αυτά τα παιδιά έχουν αρχίσει και βοηθάνε. Έχουν ήδη γίνει μια παρέα, έχουν γίνει φίλοι, ένα κλίμα το οποίο υπήρχε όταν ήμουν εγώ πέρυσι και δεν το βρήκα τώρα που ξαναήρθα. Αυτό με προβλημάτισε πάρα πολύ και νομίζω ότι και εκεί ήταν το πρόβλημα του Πιερικού. Γιατί και τα προηγούμενα παιδιά που φύγανε ήταν καλοί ποδοσφαιριστές αλλά ξέρετε ότι πολλές φορές παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το να τους βάλεις στο κλίμα. Βλέπουμε ότι τον τελευταίο καιρό με πιο μικρό ρόστερ είμαστε πιο καλά και δε μιλώ στον οικονομικό τομέα αλλά σε αριθμό παικτών. Όταν ήρθα υπήρχαν 34 παίκτες ενώ τώρα είμαστε 25 και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλουμε και τον κόσμο κοντά μας, η διοίκηση βέβαια είναι πάρα πολύ κοντά μας. Θέλουμε  και τον κόσμο κοντά μας όμως. Δε λέω γι’ αυτούς που έρχονται, γιατί αυτοί που έρχονται βοηθάνε πάρα πολύ. Θέλουμε κι άλλους στο γήπεδο. Μόνο έτσι θα έχουμε σίγουρα επιτυχία. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις να μπούμε στην εξάδα και να διεκδικήσουμε από κει πέρα την 3η θέση. Ξέρω ότι θα είναι δύσκολο το έργο μας γιατί υπάρχουν πολλές ομάδες ανταγωνιστικές αλλά εμείς έχουμε δείξει πως σε όλα τα παιχνίδια, όπως και στα παιχνίδια του Κυπέλλου με τον Εργοτέλη και με τον Παναθηναϊκό-που αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί μπορεί να κάναμε μία ιστορική πρόκριση. Κακά τα ψέματα ο κόσμος έρχεται στο γήπεδο μόνο όταν έρχονται επιτυχίες. Χάσαμε μία ευκαιρία εκεί αλλά πιστεύω ότι θα μας δοθούν και άλλες ευκαιρίες στο μέλλον». 
/


FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks