Ελλάδα - Σενεγάλη 0-2 -ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010 | 0 σχόλια

http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=28660

 

 

3/3/2010

Οι φάσεις και τα γκολ του φιλικού αγώνα Ελλάδα - Σενεγάλη 0-2: 71` Νιάνγκ, 80` Ν` Ντο
http://athlitikipierias.blogspot.com/

Σισέ: Εμείς θα βγούμε πρωταθλητές!

Τεταρτη 3-3-2010

http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=60029
Είναι ο απόλυτος σταρ της Σούπερ Λίγκα, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και παίζει στην πρώτη ομάδα της βαθμολογίας. Ο Τζιμπρίλ Σισέ, περί ου ο λόγος, άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα σε μια συνέντευξη... ποταμό στο μηνιαίο αντρικό περιοδικό Status. Ο 29χρονος άσος εξέφρασε την σιγουριά του ότι ο Παναθηναϊκός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα, γιατί είναι η καλύτερη ομάδα, μίλησε για τη σχέση του με τον Νικόλα Πατέρα, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τα πόσα γκολ θέλει να σκοράρει εναντίον των ερυθρολεύκων, την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των πρασίνων, τα αμέτρητα τατουάζ και τα πολυτελή αμάξια του, τους αμπελώνες του στο Saint-Emilion, τη μόδα, την μουσική, την οικογένειά του, τη ζωή στην Ελλάδα και φυσικά το μεγάλο του πάθος: το ποδόσφαιρο!

-Η διαφορά σας με τον Ολυμπιακό - μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ- έχει πέσει στους δύο βαθμούς. Σε λιγότερο από είκοσι μέρες τον υποδέχεστε στο γήπεδό σας. Πιστεύεις ότι σε αυτό το ματς θα κριθούν όλα;
"Ναι. Στο πρώτο ματς, που παίξαμε στην....

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ - "Αλωσε" το Ντονκάστερ και "αγκάλιασε" πρόκριση. ΚΕΡΔΙΣΕ 1-2 ΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3-3-2010
http://www.novasports.gr/soccer/euro/default.asp?aid=203434
Ο Παπαδόπουλος πανηγυρίζει στην Αγγλία Την πρόκριση στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος "αγκάλιασε" η Εθνική ομάδα των Ελπίδων, με την νίκη της 2-1 στο Ντονκάστερ επί της Αγγλίας. Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έδωσε το προβάδισμα στην Ελλάδα και ο Γιάννης Παπαδόπουλος έκανε το 0-2. Μείωσε για τους γηπεδούχους ο Ντελφουνέσο.

Η Ελλάδα έφτασε τους 16 βαθμούς στον όμιλο, όπου φυσικά είναι πρώτη, την στιγμή που η Αγγλία έμεινε δεύτερη με 11 βαθμούς. Η Ελλάδα έχει ακόμα ένα παιχνίδι, αυτό με την ΠΓΔΜ εκτός έδρας, ενώ η Αγγλία θα πρέπει να παίξει στην Πορτογαλία, αλλά και εντός έδρας με την Λιθουανία.

Πλέον με την ισοβαθμία να είναι υπέρ της, η Ελλάδα χρειάζεται ουσιαστικά έναν βαθμό κόντρα στην ΠΓΔΜ, έτσι ώστε, ακόμα κι αν ισοβαθμήσει με τους Αγγλους στους 17 βαθμούς, τότε να είναι αυτή που θα περάσει στην επόμενη φάση. Βέβαια θα πρέπει και οι Αγγλοι να κερδίσουν και τα δύο επόμενα παιχνίδια τους, προκειμένου να μπορέσουν να φτάσουν τους 17 βαθμούς.

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα η κυριαρχία της ελληνικής ομάδας ήταν απόλυτη. Η εθνική πήρε τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου και δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις στην ελληνική εστία.

Παράλληλα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ στο 16' με τον Κουτσιανικούλη (τον πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Ρίτσαρντς) και στο 22' με τον Γ. Παπαδόπουλο (απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ ο Λόουτς).

Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει και κατάφερε να προηγηθεί στο 28', όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της αγγλικής άμυνας στην εκτέλεση κόρνερ από τον Δημούτσο και με κοντινό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Θα μπορούσε, μάλιστα να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, αν ο Λόουτς δεν πραγματοποιούσε νέα εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Αργυρίου.

Η ελληνική ομάδα κατάφερε να αιφνιδιάσει τους Αγγλους στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου και να πετύχει το δεύτερο τέρμα της. Ο Κουτσιανικούλης στο 49' πραγματοποίησε εξαιρετική ατομική ενέργεια, δίνοντας την ασίστ στην κατάλληλη στιγμή στον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα με πλασέ να κάνει το 0-2.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 52', όταν ο Γουΐλσιρ από πλεονεκτική θέση σούταρε άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα η εθνική έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Δημούτσου από πλάγια θέση μπλόκαρε ο Λόουτς. Η Αγγλία προσπάθησε στη συνέχεια να αντιδράσει και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 1-2 με πλασέ του Ντελφουνέσο στο 80'. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν αντιμετώπισε στη συνέχεια ιδιαίτερα προβλήματα και πήρε δίκαια τη σπουδαία νίκη.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Μάριο Στραχόνια παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Αργυρίου, Κατσικογιάννη.

ΑΓΓΛΙΑ: Λόουτς, Γουόκερ, Μπέρτραντ, Μουάμπα (54' Στάριντζ), Ρίτσαρντς, Σμόλινγκ (74' Ντελφουνέσο), Γουΐλσιρ, Κάτερμολ, Κάρολ, Ρόντγουελ, Κλέβερλι (87' Γκόσλινγκ)
ΕΛΛΑΔΑ: Γιακουμής, Αργυρίου, Σκόνδρας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κουτσιανικούλης (62' Κατσικογιάννης), Γ. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου (71' Παπάζογλου), Δημούτσος, Γιάντσης (78' Γκέντσογλου).

Ηττα από τη Σενεγάλη με κακή εμφάνιση ...2-0

Τεταρτη 3-3-2010
http://www.novasports.gr/soccer/mundial/default.asp?aid=203395
Ντιά και Κυργιάκος σε φάση από το παιχνίδι Ελλάδα-Σενεγάλη Με ήττα ξεκίνησε την προετοιμασία της για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου η Εθνική μας ομάδα. Η Σενεγάλη χάλασε τη γιορτή που είχε στηθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, καθώς επικράτησε του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με 2-0. Νιαγκ (72') και Εντάου (80') οι σκόρερ της αναμέτρησης.

Ο Οτο Ρεχάγκελ, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Σοφοκλή Πιλάβιο πριν την έναρξη της αναμέτρησης για τα 100 παιχνίδια στην Εθνική, παρέταξε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα με 4-3-3. Ο Καπετάνος ήταν στην κορυφή της επίθεσης και οι Χαριστέας, Σαμαράς στα άκρα, ενώ στη μεσαία γραμμή η τριάδα ήταν οι τζιόλης, Κατσουράνης και Καραγκούνης.

Η Εθνική μας ομάδα δεν έθελξε με την απόδοση της σε κανένα σημείο. Είχε αργή ανάπτυξη με την μπάλα να μην φτάνει στην επίθεση. Βύντρα και Σπυρόπουλος από τα άκρα δεν πραγματοποίησαν καμία κούρσα για να βοηθήσουν μπροστά, ενώ η τριάδα στη μεσαία γραμμή αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Η Σενεγάλη δεν έδειχνε πρόθεση να πιέσει από την αρχή και είχε αρκεστεί να κρατάει τους παίκτες του Ρεχάγκελ μακριά από την περιοχή του Ντιαγέ. Επιθετικά ο Νιανγκ είχε ταλαιπωρήσει αρκετές φορές την άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και στο 28' άγγιξε το γκολ, ωστόσο ο Τζόρβας κατάφερε και βγήκε νικητής στη μεταξύ τους... μονομαχία.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές από τον Ρεχάγκελ, αλλά η εικόνα της Εθνικής μας ομάδας δεν βελτιώθηκε. Τα προβλήματα στην ανάπτυξη συνεχίστηκαν, ενώ η Σενεγάλη βρήκε τρόπο να "ξεκλειδώσει" την άμυνα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τον Νιαγκ (72'), ο οποίος αυτή τη φορά βρήκε στόχο. Στο 80' ο Εντάο με φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-0, καθώς στα εναπομείναντα λεπτά η Εθνική μας δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Ο Οτο Ρεχάγκελ δεν χρησιμοποίησε πολλούς από τους... νέους, καθώς Μανιάτης, Τζαβέλλας και Μαλεζάς έμειναν στον πάγκο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Αντίθετα από τον Καπετάνο, ο ποίος αγωνίστηκε σε όλο το πρώτο μέρος, ενώ Μάκος και Χριστοδουλόπουλος βρέθηκαν στον αγωνιστικό χώρο για περισσότερο από 20 λεπτά.

Γήπεδο: "Πανθεσσαλοκό Στάδιο"
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Ελλάδα (Οτο Ρεχάγκελ): 12.Τζόρβας (45' 1. Χαλκιάς), 5.Μόρας (69' 23. Μάκος), 11.Βύντρα, 4.Σπυρόπουλος, 16.Κυργιάκος, 6.Τζιόλης, 21.Κατσουράνης, 10.Καραγκούνης (45' 8. Παπαδόπουλος), 7.Σαμαράς (66' 22. Χριστοδουλόπουλος), 9.Χαριστέας (45' 17. Γκέκας), 20.Καπετάνος (45' 14. Σαλπιγγίδης).
Σενεγάλη (Αμαρά Τρορέ): 23.Ντιαγέ, 14.Φατί, 12.Μανγκάν (77' 4. Ντιακατέ), 20.Ντιαβαρά, 2.Ντραμέ, 17.Ταβάρες (83' 6. Τιουνέ), 5.Γκομίς (56' 18. Εντάου), 10.Ντιά (69' 19. Μπα), 9.Καμαρά Σ. (57' 3. Ντιούφ), 15.Καμαρά Ντ. (45' 7' Σόου), 8.Νιάνγκ.

Η εξέλιξη του αγώνα

2' Σουτ του Νιάνγκ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και ο Τζόρβας μπλόκαρε εύκολα
5' Φάουλ Καραγκούνη από τον άξονα και αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από το δοκάρι
15' Η Εθνική μας ομάδα έχει την υπεροχή, αλλά δεν μπορεί να περάσει την μπάλα στην επίθεση
25' Η Σενεγάλη αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ η ελληνική ομάδα με μακρινές μπαλιές από την άμυνα προσπαθεί να βρει την τριάδα των επιθετικών
28' Κάθετη μπαλιά στον άξονα από τον Καμαρά, ο Νιανγκ απέναντι από τον Τζόρβα πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ της Εθνικής που είχε βγει στα όρια της περιοχής του απόκρουσε με τα πόδια. Ο Μόρας που ακολουθούσε έδιωξε σε κόρνερ
33' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Καραγκούνη επειδή κλότσησε την μπάλα
33' Φάουλ Νιανγκ από τα αριστερά της περιοχής, η μπάλα έφυγε λίγα μέτρα δίπλα από το αριστερό δοκάρι
37' Αντεπίθεση της Εθνικής, ο Καπετάνος έβγαλε την παράλληλη μπαλιά προς το τέρμα από τα δεξιά, ο Σαμαράς δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει στην μπάλα στα δίχτυα
44' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη στον Ντιαβαρά για φάουλ στον Χαριστέα
45' Ο Καραγκούνης εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ από τα δεξιά, ο Κατσουράνης επιχείρησε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ
45' ΑΛΛΑΓΗ Ο Σόου στη θέση του τραυματία Καμαρά Ντ.

45' ΑΛΛΑΓΗ Ο Χαλκιάς στη θέση του Τζόρβα
45' ΑΛΛΑΓΗ Ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Χαριστέα
45' ΑΛΛΑΓΗ Ο Γκέκας στη θέση του Καπετάνου
45' ΑΛΛΑΓΗ Ο Α. Παπαδόπουλος στη θέση του Κυργιάκου
51' Σουτ Κατσουράνη έξω από την περιοχή, ο Ντιαγέ έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε εύκολα
56' ΑΛΛΑΓΗ Ο Α. Παπαδόπουλος στη θέση του Κυργιάκου
56' ΑΛΛΑΓΗ Ο Εντάου στη θέση του Γκομίς
57' ΑΛΛΑΓΗ Ο Ντιούφ στη θέση του Καμαρά Σ.
61' Σέντρα Σπυρόπουλου από τα αριστερά, ο Ντιαγέ έχασε την μπάλα από τα χέρια του, ο Κατσουράνης είδε τον αντίπαλο γκολκίπερ εκτός εστίας και επιχείρησε την προβολή, αλλά το σουτ του δεν βρήκε στόχο
65' Φάουλ Νιαγκ από τον άξονα, ο Χαλκιάς έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε
66' ΑΛΛΑΓΗ Ο Χριστοδουλόπουλος στη θέση του Σαμαρά
69' ΑΛΛΑΓΗ Ο Μάκος στη θέση του Μόρα
69' ΑΛΛΑΓΗ Ο Μπα στη θέση του Ντιά
72' 0-1ΓΚΟΟΟΛ Κάθετη μπαλιά του Μπα, ο Νιαγκ στα δεξιά της περιοχής πέρασε ανάμεσα από Σπυρόπουλο και Κυργιάκο που δεν κατάφεραν να τον κόψουν και με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Χαλκιά
77' ΑΛΛΑΓΗ Ο Ντιακατέ στη θέση του Ντιά
80' 0-2ΓΚΟΟΟΛ Ο Εντάου με φάουλ από τα δεξιά έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι της εστίας του Χαλκιά
83' ΑΛΛΑΓΗ Ο Τιουνέ στη θέση του Ταβάρες
85' Κάθετη μπαλιά του Κατσουράνη από τη μεσαία γραμμή, ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε την μπάλα, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Ντιαγέ
89' Κάθετη μπαλιά του Νιαγκ, ο Ντιούφ έφυγε στην πλάτη της άμυνας, πέρασε από τα αριστερά της περιοχής τον Βύντρα, ο ποίος επέστρεψε γρήγορα και επιχείρησε το σουτ, ο Χαλκιάς έδιωξε δύσκολα με τα πόδια
90' ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ Κίτρινη σε Σαλπιγγίδη και Ντραμέ που σπρώχτηκαν
(3/3 19:00)

  επιμέλεια: Βασίλης Δούκας http://athlitikipierias.blogspot.com/
Click here to find out more!

Σήμερα στο Δημοτικό (πρώην Εθνικό) Στάδιο Κατερίνης 18:00 - Ο 30ος τελικός του Κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας Α.Ε. Ποντίων – Γ. Ολύμπιος Λόφου



Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Διαιτητής: o κ. Ίσαρης Λουκάς
Βοηθοί: οι κ.κ. Λέφας, Γιαμούζης
4η η κ. Γαρόφλου Σμαράγδα

Τριάντα χρόνια Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Πιερίας και τον τίτλο διεκδικούν η Α.Ε. Ποντίων Κατερίνης και ο Γ. Ολύμπιος Λόφου. Η Α.Ε. Ποντίων είναι πρωτοπόρος στον 3ο όμιλο της Δ’ Εθνικής κατηγορίας και ο Γ. Ολύμπιος Λόφου 4ος στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας.
Και οι δύο ομάδες στις έδρες τους στα μέχρι τώρα παιχνίδια είναι αήττητες με την Α.Ε. Ποντίων στα δέκα παιχνίδια της έδρας της να έχει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες και τον Γ. Ολύμπιος Λόφου στα δέκα παιχνίδια του οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες.
Ο τελικός γίνεται στο ουδέτερο και για τις δύο ομάδες Δημοτικό (πρώην Εθνικό) Στάδιο Κατερίνης και θ’ αρχίσει στις έξι το απόγευμα.

Η παρουσία των δύο ομάδων σε τελικούς της Ε.Π.Σ. Πιερίας
Η Α.Ε. Ποντίων έφτασε τρεις φορές σε......

Πιερικός - Ένα μήνα έξω ο Γιώργος Μακρής Σήμερα θα υποβληθεί σε μαγνητική

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010
Μόνο επιπόλαιος δεν ήταν ο τραυματισμός του Γιώργου Μακρή στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο. Η πρώτη εκτίμηση από την εξέταση που του έκανε ο γιατρός της ΠΑΕ Πιερικός κ. Μανώλης Παπακώστας αναφέρει ότι ο Μακρής έχει υποστεί μερική ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου και για να οριστικοποιηθεί το είδος και μέγεθος του τραυματισμού του θα υποβληθεί σήμερα σε μαγνητική τομογραφία στο Διαβαλκανικό. Με τα σημερινά δεδομένα θα λείψει τουλάχιστον ένα μήνα.
Τραυματίας και ο Κόιτς
Τραυματίας είναι και ο Κόιτς που έπαιξε με την ομάδα των Νέων και αποχώρησε λίγο πριν λήξει το πρώτο ημίχρονο μετά από χτύπημα που δέχτηκε στο γόνατο. Ο νεαρός Κόιτς δεν προπονήθηκε χθες αλλά ....πιστεύεται ότι από αύριο θα επιστρέψει στις προπονήσεις.
Προπονήθηκε ο Ολγκίν
Κανονικά προπονήθηκε χθες ο Ολγκίν αλλά είναι αλήθεια ότι όλες τις ασκήσεις τις έκανε επιφυλακτικά.
Αν όχι από σήμερα, θ’ αρχίσει προπονήσεις με τους συμπαίκτες του από αύριο. Εάν θα υπολογιστεί για το παιχνίδι της Κυριακής είναι κάτι που θα φανεί στις επόμενες προπονήσεις και αν βέβαια μείνει ικανοποιημένος και ο προπονητής της ομάδας κ. Σούλης Παπαδόπουλος.
Δεν παίζει την Κυριακή ο Μαρτίνεζ
Ο αρχηγός του Πιερικού Ντιέγκο Μαρτίνεζ δεν παίζει την Κυριακή στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αναγέννηση Καρδίτσας γιατί έχει δηλωθεί να εκτίσει τη μία από τις δύο αγωνιστικές που είναι τιμωρημένος. Την άλλη θα την εκτίσει στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα.
Έτσι ο Πιερικός την Κυριακή θα υποχρεωθεί να παίξει χωρίς τα δύο αμυντικά του χαφ, τον Μακρή και τον Μαρτίνεζ.
Η χθεσινή προπόνηση
Δύο διαφορετικά προγράμματα έγιναν στη χθεσινή πρώτη προπόνηση των παικτών που άρχισαν την προετοιμασία τους για το παιχνίδι με τη Αναγέννηση Καρδίτσας που θα γίνει στην Κατερίνη την Κυριακή.
Όσοι έπαιξαν στο παιχνίδι με τον Θρασύβουλο που έγινε τη Δευτέρα ακολούθησαν πρόγραμμα ενεργητικής αποκατάστασης ενώ όλοι οι άλλοι κανονικό πρόγραμμα.
Το ζέσταμα ήταν κοινό. Όσοι δεν έπαιξαν έκαναν βασική αντοχή, δρομικές ασκήσεις για ενεργό συναρμογή και στη συνέχεια κατά ζευγάρια ασκήσεις καλής υποδοχής και καλής μεταβίβασης της μπάλας. Ακολούθησαν διάφορα αγωνιστικά παιχνίδια τριάντα λεπτών και αποθεραπεία.
Σήμερα η προπόνηση θα γίνει σε δύο γκρουπ. Τα πρώτο γκρουπ θ’ αρχίσει στις 10:30 το πρωί και γύρω στις 11:45 το δεύτερο γκρουπ.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΚΡΑΧΤΗΣ

ΑΣΚΗΣΗ ΝΕΥΡΟΜΥΙΚΗΣ ΣΥΝΑΡΜΟΓΗΣ - ΒΙΝΤΕΟ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks