Η Κερκίδα έχει κέφια…

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010 | 0 σχόλια

Η Κερκίδα έχει κέφια…
ΠΕΜΠΤΗ 20 Μαϊου 2010 
Από Κώστας Φόλλας
ΧΙΟΥΜΟΡ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΣΦΠ. ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΩΝ». ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: «ΜΕ ΤΗΝ 7 ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ»! ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ… «ΣΑΝ ΤΖΟΥΛΙΑ» ΤΗΣ ΑΝΔΟΡΑΣ.-
Το Πρωτάθλημα τελείωσε χθες με την τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ, τα αποτελέσματα της οποίας έφεραν τον Ολυμπιακό στην τελευταία θέση της ειδικής βαθμολογίας και πέμπτο συνολικά στη Σούπερ Λίγκα.
Από χθες το βράδυ, τα θέματα του sportdog που αφορούν τον Ολυμπιακό έχουν…

ΣΟΠ - ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2010
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΟΠΑΔΩΝ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
                 ΘΥΡΑ   5


ΘΕΜΑ:ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ  ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ
              ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ  PLAY OFF


ΦΙΛΑΘΛΕ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ.Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΑΣ, ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUA, ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΕΝΗΣΧΥΣΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΓΝΩΣΤΗ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ.
ΚΥΡΙΑΚΗ 23/5/2010
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΟΦΗ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΙΕΡΙΚΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ   ΠΙΕΡΙΚΑΡΑ ΑΝΟΔΟ
ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΘΥΡΑ 5

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ "ΤΖΟΛΕ" - Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΕΡΜΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ;


ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΙΟΥ 2010
Εμαθα .. γνώριζα.. ότι τρία παιδιά απο την Πίερία δοκιμάστηκαν στην Παιανία.. Ο Γιάννης Δερμίσης, ο Γιώργος ο Μπουζούκης και ο Μανώλης ο Δολμίδης...πήγαν και τρείς καλά..εμαθα ΄΄ομως ό΄τι ο ΓΙαννάκης ο Δερμίσης ήδη είναι με το ένα πόδι στον Παναθηναικό.. έμαθα ότι περνά εργομετρικά και ετοιμάζεται να υπογράψει.. άν δέν υπέγραψε συμβόλαιο..
Επειδή και τα τρία παιδιά.. το αξίζουν.. είναι δε ....

Ο Όλυμπος Λεπτοκαρυάς στην Δ’ Εθνική μετά τις δύο νίκες - Ανατρέποντας όλα τα προγνωστικά Μετά από ένα θαυμάσιο παιχνίδι Όλυμπος Λεπτοκαρυάς – Ακαδημία Πλαταμώνα 1-0


Πέμπτη 20 Μαΐου 2010
Ότι δεν πέτυχε ο Όλυμπος Λεπτοκαρυάς στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αφού ηττήθηκε και στα δύο παιχνίδια, το πέτυχε στα πλέι-οφ μετά τη χθεσινή του νίκη στο ουδέτερο γήπεδο του Δίου, που ήταν η δεύτερη, ανακηρύχτηκε πρωταθλητής 2009-2010 και ανέβηκε και στην Δ’ Εθνική Κατηγορία.
Η ηττημένη ....Ακαδημία κέρδισε τις εντυπώσεις στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος αλλά και στο χθεσινό παιχνίδι γιατί ήταν αυτή που δημιούργησε τις πιο πολλές ευκαιρίες. Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι με τις δύο ομάδες να προσφέρουν αρκετά καλό θέαμα και πολλές φάσεις στους φιλάθλους που γέμισαν κυριολεκτικά το γήπεδο του Δίου.
Ο Όλυμπος Λεπτοκαρυάς έπαιξε με πάθος, αποφασιστικότητα και οι παίκτες του ήταν αγωνιστικοί μέχρι το τελευταίο λεπτό και ήταν αυτοί που πέτυχαν το γκολ που τους χάρισε την άνοδο.
Κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει τη νίκη του Ολύμπου Λεπτοκαρυάς γιατί οι παίκτες του αγωνίστηκαν για την κατάκτησή της με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το ασίγαστο πάθος που τους διέκρινε, ένα πάθος που είχε αφετηρία την πολύ καλή τους ψυχολογία που την απέκτησαν μετά τη νίκη στο πρώτο παιχνίδι.
Οι παίκτες της Ακαδημίας προσπάθησαν ν’ ανατρέψουν την ήττα του πρώτου αγώνα, δημιούργησαν με τη σειρά τους τις προϋποθέσεις όχι όμως και το γκολ.

Οι σπουδαιότερες φάσεις και τα γκολ
Στο 1’ μετά από ωραία ενέργεια και διείσδυση του Χρυσόπουλου από δεξιά, μπήκε στην περιοχή αποφεύγοντας δύο και γύρισε στον Καλαμπάκα που έπιασε πολύ δυνατό σουτ αλλά ο τερματοφύλακας Τσαρούχας πετάχτηκε και απέκρουσε.
Στο 32’ δυνατό σουτ του Στεφάνοφ έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Ακαδημίας.
Στο 43’ ο Χρυσόπουλος έβγαλε από δεξιά την πολύ ωραία παράλληλη σέντρα αλλά ο Μακράκης αν και έτρεξε δεν πρόλαβε τη μπάλα.
Στο 51’ ο Τζόβας Απ. με έξοχη κάθετη πάσα έβγαλε το Μερκούρι σε πολύ ευνοϊκή θέση μέσα στην περιοχή που έπιασε δυνατό σουτ αλά ο Χρυσάκης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
Στο 54’ ο Καλαμπάκας έβγαλε το Χρυσόπουλο μέσα στην περιοχή, ο τελευταίος σούταρε πάνω στην κίνηση αλλά ο τερματοφύλακας Τσαρούχας βγήκε και απέκρουσε με τα πόδια.
Στο 59’ ο Σέου εκτελώντας φάουλ πλάσαρε στο Λαμπριανίδη που ήταν δίπλα του, ο τελευταίος έπιασε πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ αλλά ο Τσαρούχας με ωραία εκτίναξη έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 72’ ο Σάντος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα Χρυσάκη σουτάροντας από μακριά αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας μπλόκαρε σταθερά.
Στο 76’ ο Χρυσόπουλος έπιασε διαγώνιο δυνατό σουτ εκμεταλλευόμενος απόκρουση από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Στο 79’ μετά από κόρνερ του Καλαμπάκα ο προωθηθείς Δασκαλόπουλος έπιασε πηδώντας πάνω απ’ όλους δυνατή κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 87’ ο Σέου έπιασε δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Τσαρούχας που παρακολουθούσε τη φάση πετάχτηκε και απέκρουσε.
Στο 89’-90’ ο Κανούλας εκτελώντας φάουλ έβγαλε έξοχη σέντρα και έστειλε τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι όπου σηκώθηκε ο Στεφάνοφ και με δυνατή καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα και ανοίγοντας το σκορ έγραψε το 1-0.
Στο 90’+2’ έμμεσο σε βάρος του τερματοφύλακα Τσαρούχα το εκτέλεσε ο Λαμπριανίδης, τροφοδότησε τον Ταφραλή αλλά απέκρουσε ο Δαυϊδόπουλος με τα πόδια.
Στο 90’+3’ ο Ταφραλής έπιασε σουτ με ανάποδο ψαλίδι από πολύ κοντά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Σταυρίδης Γιάννης με βοηθούς τους κ.κ. Τσαρτσαμπαλίδη και Λαφατζή ενώ 4ος ήταν ο κ. Γιαμούζης.
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι: Καζαμίας, Κανούλας και Τζόβας από τον Όλυμπο Λεπτοκαρυάς και Μιχωλός, Σέου από την Ακαδημία.

Οι συνθέσεις
Όλυμπος Λεπτοκαρυάς: Τσαρούχας, Κακάνης, Καζαμίας, Κασταμπουλίδης, Τζόβας Απ., Καζάλοφ, Σάντος, Στεφάνοφ (90’+2’ Δαυϊδόπουλος), Μερκούρι (85’ Παπαδόπουλος), Κανούλας, Μπακάλης Δ. (64’ Σιώκας).
Ακαδημία Πλαταμώνα: Χρυσάκης, Μιχωλός (75’ Δασκαλόπουλος Ηλ.), Αποστολιός (90’+2’ Μακρίδης), Δασκαλόπουλος Στ., Παπαπέσιος, Ετζικέμε, Μακράκης, Σέου, Λαμπριανίδης, Καλαμπάκας, Χρυσόπουλος (87’ Ταφραλής).


Δηλώσεις του προπονητή του Ολύμπου Λεπτοκαρυάς κ. Νίκου Μανίκα
«Η νίκη στο πρώτο παιχνίδι έβαλε τα θεμέλια της ανόδου»

Πανευτυχής μετά τον πολύ ωραία αγώνα ο προπονητής του Ολύμπου Λεπτοκαρυάς κ. Νίκος Μανίκας αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε:
«Η άνοδος κερδήθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Μετά τη νίκη μας στην έδρα της Ακαδημίας η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος μας γιατί αποκτήσαμε πολύ καλή ψυχολογία και οι παίκτες έπαιξαν με πάθος και δύναμη και πιστεύω ότι αυτά ήταν τα δικά μας όπλα. Μ’ αυτά πήραμε δύο νίκες γιατί δεν μπορούσαμε να παίξουμε διαφορετικό ποδόσφαιρο απέναντι σε μία πολύ καλή και ποιοτική ομάδα.
Το πιο βασικό όμως είναι ότι ξυπνήσαμε τον κόσμο του ποδοσφαίρου στην Νότια Πιερία. Η Ακαδημία που είναι συνέχεια του Ποσειδώνα, μια ιστορική ομάδα που έπαιξε στην Β’ Εθνική είχε το δικό της κόσμο. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο κόσμος της Λεπτοκαρυάς έζησε παλαιότερα ιστορικές στιγμές και με τη νίκη μας στο πρώτο παιχνίδι ξεσηκώσαμε όλο τον κόσμο αλλά νομίζω και της περιοχής και αυτό εμένα με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές και δουλέψαμε επαγγελματικά όλη τη χρονιά αλλά και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα γιατί είχαμε πολλά προβλήματα και καταφέραμε απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, ομάδα με ποιότητα και ήταν έτοιμη για επαγγελματική κατηγορία με τον τρόπο που παίξαμε να πάρουμε και τις δύο νίκες και την άνοδο στην Δ’ Εθνική».(ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΗ)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΧΤΗ

ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 
Πέμπτη 20 Μάιος 2010  
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ, με αφορμή την είσοδο της ομάδας στα PLAY OFF της Β' Εθνικής, σας προσκαλούν στην ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση, στο καφέ ΕΚΑΒΗ, την Παρασκευή 21 Μαΐου... 2010 και ώρα 21:00 με θέμα: “Η στήριξη της ιστορικής ομάδας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ στο δρόμο για την άνοδο στην Α' Εθνική”.
Η ομάδα του Πιερικού, παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, κατάφερε να μπει στα PLAY OFF και αρχής γενομένης από αυτή την Κυριακή, θα δώσει έναν ακόμη αγώνα προκειμένου να διεκδικήσει την τρίτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα, που οδηγεί στη SUPER LEAGUE.  Η συμπαράσταση των φορέων της Πιερίας, των επώνυμων και ανώνυμων φιλάθλων της ομάδας, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία που ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ καλείται να συναντήσει την ιστορία του είναι, αν μη τι άλλο, επιβεβλημένη. ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. 
Η παρουσία σας στη συνάντηση κρίνεται απαραίτητη.
Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ 

Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής - Η κλήρωση των αγώνων πλέι-οφ και πλέι-άουτ Την Κυριακή στην Κατερίνη Πιερικός - ΟΦΗ Πανσερραϊκός - Εθνικός

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Η κλήρωση για το πρόγραμμα των αγώνων σε play off και play out έγινε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δ.Σ. της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β' και Γ' Εθνικής Κατηγορίας. Όπως ανέδειξε η κληρωτίδα, την προσεχή Κυριακή θαδιεξαχθούν οι αναμετρήσεις Πιερικός-ΟΦΗ, Πανσερραϊκός-Εθνικός, Ρόδος-Δόξα Δράμας και Θρασύβουλος-Ιωνικός.
1η Αγωνιστική: (Κυριακή 23 Μαΐου)
Πλέι-οφ
Πιερικός-ΟΦΗ και Πανσερραϊκός-Εθνικός
Πλέι-άουτ
Θρασύβουλος-Ιωνικός και Ρόδος-Δόξα Δράμας

2η Αγωνιστική: (Τετάρτη 26 Μαΐου)
Πλέι-οφ
Εθνικός-Πιερικός και ΟΦΗ-Πανσερραϊκός
Πλέι-άουτ
Ιωνικός-Ρόδος και Δόξα Δράμας-Θρασύβουλος

3η Αγωνιστική: (Κυριακή 30 Μαΐου)
Πλέι-οφ
Εθνικός-ΟΦΗ και Πιερικός-Πανσερραϊκός
Πλέι-άουτ
Ρόδος-Θρασύβουλος και Ιωνικός-Δόξα Δράμας

4η Αγωνιστική: (Τετάρτη 2 Ιουνίου)
Πλέι-οφ
ΟΦΗ-Εθνικός και Πανσερραϊκός-Πιερικός
Πλέι-άουτ
Θρασύβουλος-Ρόδος και Δόξα Δράμας-Ιωνικός

5η Αγωνιστική: (Κυριακή 6 Ιουνίου)
Πλέι-οφ
ΟΦΗ-Πιερικός και Εθνικός-Πανσερραϊκός
Πλέι-άουτ
Ιωνικός-Θρασύβουλος και Δόξα Δράμας-Ιωνικός
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ  

ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Πέμπτη 20 Μάιος 2010 

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Το μπάσκετ στην Κατερίνη γράφει ιστορία. Ο Πιερικός Αρχέλαος κατέχει πλέον ξεχωριστή, σημαντική θέση στα αθλητικά δρώμενα της Πιερίας, διαφημίζοντας τον τόπο μας σε όλη την Ελλάδα. Θα το υπενθυμίζουμε συχνά μέχρι να αντιληφθούμε όλοι μας το τεράστιο επίτευγμα των ανθρώπων που διοικούν το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια. Ο πρόεδρος, τα εκλεκτά μέλη της διοίκησης, οι καλαθοσφαιριστές, ο προπονητής και οι άνθρωποι που τον πλαισιώνουν, οι αθλητές των τμημάτων υποδομής και οι προπονητές τους, οι χορηγοί, οι φίλαθλοι, τα Μ.Μ.Ε., ακόμη και οι υπάλληλοι του κλειστού γυμναστηρίου αποτελούν μια δυναμική οικογένεια που απολαμβάνει και μοιράζεται από κοινού την επιτυχία της ανόδου στην Α2.
Η επανάσταση στην μπασκετική Κατερίνη βρήκε απήχηση στον κόσμο που συνέδραμε με την συμμετοχή του σε κάθε αγωνιστική παρουσία του συλλόγου στο γυμναστήριο. Οι καταξιωμένοι νέοι άνθρωποι που ανέλαβαν το τιμόνι του συλλόγου, έδωσαν ένα διαφορετικό προφίλ, μια πρωτότυπη διάσταση και φιλοσοφία σ’ αυτό το κομμάτι του αθλητισμού.
 Η συμμετοχή του Πιερικού Αρχελάου στο πρωτάθλημα της Α2 τη νέα περίοδο είναι σπουδαίο επίτευγμα και πάνω απ’ όλα απόρροια της σωστής οργάνωσης, του προγραμματισμού, της άμεσης προσέγγισης με τον κόσμο, της άριστης επικοινωνιακής τακτικής των υπευθύνων του συλλόγου. Τέτοιες προσπάθειες χρειάζονται μιμητές εάν επιθυμούμε νέες υπερβάσεις στον αθλητισμό της πόλης μας.
Προβάλλοντας το έργο αυτών που προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη  και καλλιεργούν πολιτισμό και ήθος δεν σημαίνει πως τους χαϊδεύουμε τα αυτιά, επιδιώκοντας να καρπωθούμε κάτι. Όλοι όμως οφείλουμε να προσφέρουμε ένα μικρό λιθαράκι για να αναθαρρούν και να βλέπουν μπροστά με αισιοδοξία. Μια αισιοδοξία που δυστυχώς παγώνει, όταν η ομάδα και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται στο κλειστό γυμναστήριο που έχει γεράσει και δεν καλύπτει πλέον τις τεράστιες υποχρεώσεις που προκύπτουν, αν πραγματικά θέλουμε να αναπτύξουμε τον αθλητισμό.
Πέραν αυτού και για να μη μοιρολατρούμε άλλο, ας γιορτάσουμε, ας χειροκροτήσουμε την ομάδα στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής, ας αντιπαλέψουμε τις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε με τις όμορφες στιγμές που μας προσφέρει η μεγάλη παρέα του Πιερικού Αρχέλαου.(ΤΟΠΙΚΗ)
ΓΗΠΕΔΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ!
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks