Ηγεσία

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010 | 0 σχόλια


ΠΕΜΠΤΗ 25-2-2010

-Ηγεσία
Ο ηγέτης είναι αυτός που επηρεάζει και καθοδηγεί την ομάδα για να επιτύχουν ένα κοινό στόχο, ενώ παράλληλα διατηρεί την συνοχή της. Στις κρίσιμες στιγμές ο ηγέτης είναι αποδεικνύεται ότι έχει ικανότητες διαχείρισης της κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Δύο χαρακτηριστικά καθιστούν μια ηγεσία επιτυχημένη: ο ηγέτης να εμπνέει εμπιστοσύνη και να έχει αυτοπεποίθηση. Η αποτελεσματικότητα ενός ηγέτη θα κριθεί απο την επιτυχημένη επικοινωνία μεταξύ των μελών της ομάδας
Ο ηγέτης στον αθλητισμό πρέπει
1. να γνωρίζει τον εαυτό του και να επιζητεί την βελτίωση
2. να γνωρίζει πολύ καλά το αντικείμενο της εργασίας του.
3. να αναλαμβάνει την ευθύνη τυχών αποτυχίας του και να μην επιρρίπτει τις ευθύνες στους άλλους.
4. να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις
5. να δίνει το καλό παράδειγμα
6. να καλλιεργεί την αίσθηση της υπευθυνότητας στους αθλητές του
7. να κρατάει τους αθλητές ενήμερους για όλες τις πράξεις του και τυχόν αλλαγές στις αποφάσεις
8. να είναι κατανοητός σε ό,τι ζητάει
9. να διατηρεί το ομαδικό πνεύμα
10. να γνωρίζει καλά τους αθλητές του και να νοιάζεται για αυτούς.

ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

coach uefa b mistakidis ioannis

«Πάνοπλος» για πρώτη φορά

Ο Κούπερ βρέθηκε στην Ισπανία για προσωπική του υπόθεση και την προπόνηση έκανε ο Φανταγκούσι Ηλίας Παναγιωτίδης (23 Φεβρουαρίου 2010 19:06) (αθλητικα νεα)

Με μία προπόνηση υπό τις οδηγίες του κ. Φανταγκούσι (ο κ. Κούπερ βρέθηκε στην Ισπανία για προσωπική του υπόθεση) ξεκίνησε η προετοιμασία για τον αγώνα της (28/2) με την Λάρισα στις 16:45 στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της προετοιμασίας όλοι οι παίκτες γυμνάστηκαν κανονικά, ενώ δεν υπάρχει κάποιος τιμωρημένος για την Κυριακή (28/3). Αύριο (24/2) το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλή προπόνηση, πρωί και απόγευμα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρυσίου.


Τα εισιτήρια με Λάρισα


Η ΠΑΕ Άρης ανακοινώνει ότι από το πρωί της Τετάρτης (24/2, μετά τις 10) θα ξεκινήσει από το ARIS MOBILE η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα της Κυριακής στις 16:45 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στη Λάρισα.


Οι τιμές των εισιτηρίων:


ΘΥΡΕΣ 1-3: 15 ΕΥΡΩ


ΘΥΡΑ 2: 20 ΕΥΡΩ


ΘΥΡΕΣ 5-6-9: 35 ΕΥΡΩ


ΘΥΡΑ 7 (επίσημα): 50 ΕΥΡΩ


ΘΥΡΑ VIP: 150 ΕΥΡΩ


Σημειώνεται ότι λόγω της πληρότητας των θέσεων από κατόχους διαρκείας στην θύρα 9, για λόγους ασφαλείας, στην συγκεκριμένη θύρα δεν θα ισχύει η δωρεάν είσοδος των παιδιών.

Β ΕΘΝΙΚΗ - ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ - ΓΚΟΛ - 22Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΒΙΝΤΕΟ

Πιερικός - Ρεπό χθες οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού Σήμερα φιλικό με την ομάδα Νέων

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Δεν προπονήθηκαν χθες οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού κάνοντας το ρεπό που συνήθως έχουν κάθε εβδομάδα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Πιερικός δε παίζει Κυριακή αλλά τη Δευτέρα στο γήπεδο της Φυλής με το Θρασύβουλο. Το φιλικό με την ομάδα των Νέων θα γίνει σήμερα, στο οποίο θα παίξουν όσοι δεν έπαιξαν στο παιχνίδι πρωταθλήματος ενώ οι άλλοι θα προπονηθούν.
Δικαιολογημένα απών ο Εξουζίδης
Ένα προσωπικό του θέμα υποχρέωσε τον Εξουζίδη να μεταβεί στη Γερμανία. Για την απουσία του αυτή ζήτησε άδεια και του την έδωσε ο προπονητής του κ. Σούλης; Παπαδόπουλος.
Ο  Εξουζίδης αναμένεται να επιστρέψει αύριο και να μπει στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας για το παιχνίδι της Δευτέρας. Αντίθετα είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στις προπονήσεις ο Ολγκίν.
Στα εκτός έδρας με Καρδίτσα και Εθνικό Αστέρα θα εκτίσει την ποινή του ο Μαρτίνεζ.
Η ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας κ. Σούλη Παπαδόπουλο δήλωσαν τα παιχνίδια στα οποία θα εκτίσει ο Ντιέγκο Μαρτίνεζ την ποινή των δύο αγωνιστικών που του έχει επιβληθεί επειδή συμπλήρωσε επτά κάρτες.
Τα παιχνίδια στα οποία θ’ απουσιάσει ο Μαρτίνεζ είναι με τη Αναγέννηση Καρδίτσας και τον Εθνικό Αστέρα που θα γίνουν στην Κατερίνη.(ΤΟΠΙΚΗ)

Σε χθεσινό φιλικό παιχνίδι - Ικανοποίηση για την εμφάνιση Βατανιακός – Ηρακλής Θεσ/νίκης 0-2 Ο Βατανιακός με διαφορετική εντεκάδα σε κάθε ημίχρονο

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Πολύ καλός χθες ο Βατανιακός τόσο με τη βασική του εντεκάδα όσο και με τους αναπληρωματικούς κόντραρε στα ίσα τους επαγγελματίες του Ηρακλή στέλνοντας το ευχάριστο μήνυμα ότι το μέλλον είναι δικό του.
Οι δύο διαφορετικές εντεκάδες που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτε από τους αντιπάλους τους παρά μόνο την εμπειρία και την ψυχολογία του καλύτερου, στοιχεία που θ’ αποκτήσουν πολύ γρήγορα.
Το τελικό 0-2 θα μπορούσε να συνοδευτεί και με κάποιο γκολ των γηπεδούχων γιατί δημιούργησαν τις προϋποθέσεις όπως βέβαια ότι και ο Ηρακλής θα μπορούσε να πετύχει τουλάχιστον ένα γκολ ακόμα.
Σε τέτοια όμως παιχνίδια σημασία έχει η εμφάνιση και όχι το σκορ, και στον τομέα αυτό όλοι οι παίκτες του Βατανιακού στάθηκαν πολύ καλά απέναντι σε επαγγελματίες παίκτες της Α’ Εθνικής.
Οι σπουδαιότερες φάσεις και τα γκολ
Στο 21’ μετά από κόρνερ του Κομπαγιάσι, ο Γιάκομπ κέρδισε την κεφαλιά και τροφοδότησε τον Καρλίνιο. Ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση έπιασε πολύ δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.
Στο 27’ ο Γάκομπ μετά από πάσα του Καρλίνιο με συρτό διαγώνιο σουτ από δεξιά έστειλε τιη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 0-1.
Στο 40’ Μπατσαράς και Ανδρονικίδης συνδυάστηκαν άψογα παίζοντας το ένα – δύο, μπήκαν στην περιοχή με τελευταίο αποδέκτη της μπάλας τον Ανδρονικίδη που βγήκε μόνος με τον τερματοφύλακα Μπαντή ο οποίος και απέκρουσε με τα πόδια σώζοντας βέβαιο γκολ.
Στο 43’ σουτ από χτύπημα φάουλ του Μπατσαρά από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 50’ μετά από παράλληλη σέντρα του Βασιουρή ο Αγγελάκης έπιασε πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ηρακλή.
Στο 60’ ο Ριμόλντι έφυγε γρήγορα από αριστερά, έβγαλε τη μπάλα στον Τσίτα που από πολύ κοντά έπιασε το απευθείας σουτ και έστειλε τη μπάλα άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
Στο 80’ μετά από κόρνερ του Κωνσταντινίδη ο Αγγελάκης κέρδισε την καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Στο 84’ ο Βέρα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών και με δυνατό σουτ από κοντά έγραψε το 0-2.
Στο 89’ ο Μακρής έπεσε και μπλόκαρε το συρτό σουτ του Χρυσόπουλου.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ίσαρης με βοηθούς τους κ.κ. Λέφα και Νταμπώση Γιάννη.
Οι συνθέσεις
Βατανιακός: Χατζηεπίδης (46’ Σπανός), Κολαξίδης (46’ Μπέης), Τριανταφύλλου (46’ Καργιώτης, 82’ Μπουζούκης), Λαζαρίδης Γ. (46’ Δολμίδης), Παπείρας, (46’ Ζανέτας), Λαζαρίδης Χ. (46’ Τσιώμης Γ.), Γιαπιτζής (46’ Κωνσταντινίδης), Μπατσαράς (46’ Μυστρίδης), Ανδρονικίδης (46’ Βασιουρής), Καλαμπαλίκης (46’ Αγγελάκης, 85’ Τσιώμης Β.), Μπουζούκης (46’ Χρυσόπουλος).
Ηρακλής: Μπαντής (70’ Μακρής), Περπερίδης (25’ Πιλότο), Καρλίνιο, Ιωαννίδης, Γιάκομπ (61’ Ευσταθίου), Ριμόλντι (73’Νταντίδης), Σαρακατσάνος, Κατσικάς, Μιλάνο (46’ Τσίτας), Κομπαγιάσι (70’ Νατσιόπουλος), Βέρα.(ΤΟΠΙΚΗ)

Χθες σε φιλικό αγώνα - 25η Μαρτίου – Ζέμουν Βελιγραδίου 1-5

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010
Σε φιλικό αγώνα που έγινε χθες στο γήπεδο της Μαρτίου η ομώνυμη γηπεδούχος ομάδα ηττήθηκε από τη Ζέμουν Βελιγραδίου με 1-5 τέρματα.
Η Σέρβικη ομάδα παίζει στη Β’ Κατηγορία της γειτονικής μας χώρας και πραγματοποιεί μίνι προετοιμασία. Ήταν σαφώς ανώτερη και νίκησε δίκαια.
Τα γκολ
Στο 21’ η Ζέμουν ανοίγει το σκορ με γκολ του Τζιόροβιτς και γίνεται το 0-1.
Στο 38’ ο Τακούλας απέκρουσε με το χέρι μέσα στην περιοχή, πέναλτυ, το χτύπησε ο Στάνκοβιτς και ανέβασε το σκορ στο 0-2.
Στο 65’ ο Μιλισάβλεβιτς πετυχαίνει νέο γκολ και γράφει το 0-3.
Στο 70’ ο Τζιόροβοτς πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και γίνεται το 0-4.
Στο 75’ ο Μιλισάβλεβιτς ανεβάζει το σκορ με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 0-5.
Στο 85’ μετά από σέντρα του Καμπουρίδη Γ. ο Σταύρε με σουτ μειώνει σε 1-5.
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Φωτίου.
Οι συνθέσεις
25η Μαρτίου: Μασούρας (30’ Τσιάπουλας, 60’ Ζάχος), Εγγλέζος, Τακούλας (75’ Καραγκιόζης), Καμπουρίδης Γ., Καμπουρίδης Π., Λάιος, Ασλανίδης (75’ Καραμανώλας Εμμ.), Γιαζιτζόγλου (75’ Σταύρε), Λαζαρίδης (75’ Καραμανώλας), Ουσταμπασίδης, Μάνος.
Ζέμουν: Μάιντοβιτς, Γιοβάνοβιτς, Μπέκοβιτς, Ρόσιτς, Τέσιτς, Κόκιρ, Πάποβιτς, Τζιόροβιτς, Στάνκοβιτς, Μιλισάβλεβιτς, Παούνοβιτς.(ΤΟΠΙΚΗ)

Ολυμπιακός - Μπορντό 0-1

Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2010

Ολυμπιακός - Μπορντό 0-1
Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Μπορντό και οι πιθανότητες πρόκρισης στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, λιγόστευσαν. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν, αλλά δεν μπόρεσαν να γυρίσουν το αποτέλεσμα, από μία Μπορντό που δεν ήταν καλύτερη. Το γκολ πέτυχε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Σιανί. Ακυρώθηκε γκολ του Μαρέσκα στις καθυστερήσεις, ως φάουλ του Ντάρμπισιρ πάνω στον Καρασό.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Αβ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ραούλ Μπράβο, Λεντέσμα, Στολτίδης, Μαρέσκα, Λούα Λούα, Ντάτολο, Μήτρογλου.
Μπορντό (Λοράν Μπλαν): Καρασό, Σαλμέ, Πλανούς, Σιανί, Τρεμουλινάς, Σανέ, Φερνάντο, Πλάσιλ, Ουέντελ, Γκουρκούφ, Σαμάκ.(http://realsnews.blogspot.com/)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks