ΖΩΝΤΑΝΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011 | 0 σχόλια

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΔΩ !!!! :: ΖΩΝΤΑΝΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΙΕΡΙΚΟΣ 2-0 ΤΕΛΙΚΟ (Π.Μ.Α.Σ. "ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ" ΕΥΟΣΜΟΥ)

Αγροτικός Αστέρας logo.png
Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

(45+1' Γέσιτς σουτ, 58' Ναλμπάντης)
Στο 31' οριζόντιο δοκάρι ο Τσουκαλίδης
Αγροτικός Αστέρας (Περικλής Αμανατίδης): Λαμπάκης, Γέσιτς, Ν. Παπαδόπουλος, Σαπάνης, Σκλιοπίδης, Χασιώτης, Γόγολος, Στεφανίδης, Γκόμεζ, Ναλμπάντης, Τσουκαλίδης.
Πιερικός (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Γουμάγιας, Παπαγεωργίου, Γιαζιτζόγλου, Δήμου, Πέτρου, Κοντέων, Μιλόσκοβιτς, Πουρτουλίδης, Γκουγκουλιάς, Λόπεζ (46' Πέντα), Πουλάκος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κυριαζίδης (Έβρου)
ΒΟΗΘΟΙ: Καραβασίλης (Καβάλας), Λιώλιας (Έβρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσουκαλίδης, Στεφανίδης, Χασιώτης - Κοντέων, Πουρτουλίδης, Δήμου
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
* Η αναμέτρηση γίνεται κεκλεισμένων των θυρών, διότι η ΠΑΕ Αγροτικός Αστήρ δεν σφράγισε τα εισιτήρια του αγώνα λόγω οφειλών της προς την εφορία.
(http://www.mikriliga.com/portal/fylla_.php?id=90)

ΓΙΑΤΙ Ο "ΠΙΕΡΙΚΟΣ" ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΟΧΟΥΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΒΑΣΗ ΣΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011
του Δημήτρη Καλαιτζή
Δύο λόγια για την αναγκαιότητα  οργάνωσης των τμημάτων υποδομής και παραγωγής ταλέντων.
Θεωρητικά στη χώρα μας όλες οι ομάδες μας καλλιεργούν φυτώρια
Πρακτικά όμως φαίνεται ότι ξεχνούν να τα... ποτίζουν, αφού ελάχιστα από τα «φιντάνια» τους καταφέρνουν να διατηρηθούν «εν ζωή». 
Ακόμη και οι λίγοι που θα καταφέρουν να προαχθούν στις πρώτες ομάδες, έχουν μέλλον ασαφές και αβέβαιο. Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα «σούπερ ταλέντα» παραχωρούνται υπό μορφή δανεισμού σε άλλες, μικρότερης δυναμικότητας ομάδες, για να αποκτήσουν εμπειρίες και να επιστρέψουν αργότερα. Το «αργότερα» βέβαια στην Ελλάδα είναι σχετικό, αφού στη συγκεκριμένη περίπτωση αποτελεί συνήθως έξοχο συνώνυμο του «ποτέ». 
Αμοιρη ευθυνών δεν είναι όμως ούτε η πολιτεία.
Λαμπρά παραδείγματα της αναγκαιότητας που οδήγησε ομάδες στην παραγωγή ταλέντων έχουμε στην ποδοσφαιρικά προηγμένη Ευρώπη. πχ. η Ρεάλ Μαδρίτης πλήρωσε «δυο περιουσίες κι άλλη μια» για τον Ζινεντίν Ζιντάν και τον Ρονάλντο, αλλά βρήκε στα τμήματα υποδομής της τον Ραούλ (που έφυγε από την Ατλέτικο στα 13 του χρόνια γιατί όπως είπε «ένιωθα ότι δεν γινόταν δουλειά») και τον τερματοφύλακα Ικερ Κασίγιας και τους είδε να μεγαλώνουν ποδοσφαιρικά στο παλάτι της και να γίνονται σουπερστάρ. 
Η Μίλαν παλιότερα έβγαλε από τις ακαδημίες της τον εκ των κορυφαίων λίμπερο Φράνκο Μπαρέζι (που για το χατίρι της έπαιξε και στη Β' Εθνική) και τον «σημαιοφόρο» της Πάολο Μαλντίνι (που προτού προλάβει να παίξει στην εφηβική ομάδα της έκανε ντεμπούτο στο Καμπιονάτο). 
Η Λάτσιο σώθηκε από την οικονομική διάλυση πουλώντας το σπλάχνο της, τον Αλεσάντρο Νέστα, παιδί της Τσινετσιτά και του «Μαεστρέλι», του παλιού της αθλητικού κέντρου. 
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προτού ανακαλύψει την πολιτική των ακριβών μεταγραφών στηριζόταν σχεδόν αποκλειστικά στους... μπέμπηδές της και ένας από αυτούς, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. κλπ
Η Λίβερπουλ παραμένει η... μαμά του Μάικλ Οουεν, τον ανέθρεψε και αυτός τώρα που μεγάλωσε τη φροντίζει. 
Η Γιουβέντους βρήκε παλιότερα σε μια από τις ομάδες παίδων που συντηρεί, στο Σαν Βαντεμιάνο, τον Αλεσάντρο ντελ Πιέρο για να τον αναδείξει σε καμάρι της. 
Οσο για τον ολλανδικό Αίαντα, από τον Γιόχαν Κρόιφ, τον Μάρκο φαν Μπάστεν και τον Φρανκ Ράικαρντ,  Πάτρικ Κλάιφερτ, Εντγκαρ Ντάβιντς και Κλάρενς Ζέεντορφ, υπήρξαν όλοι τους άριστοι μαθητές της μεγάλης του Αγιαξ ποδοσφαιρικής σχολής. Μάλιστα η σύγχρονη λογική των ποδοσφαιρικών ακαδημιών δεν περιορίζεται στα στενά όρια της χώρας προέλευσης της κάθε ομάδας. 
Η γαλλική Μονακό, για παράδειγμα, εδώ και χρόνια διατηρεί ακαδημίες ποδοσφαίρου στη Σενεγάλη από όπου έχουν βγει αρκετοί από τους παίκτες που θαυμάσαμε στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ η ιταλική Μίλαν έχει πράξει κάτι ανάλογο στην Κίνα. Οσο για τη Μάντσεστερ, να θυμίσω ότι ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον επισκέφτηκε τη Νότια Αφρική προκειμένου να συνάψει τέτοιου είδους συνεργασίες. 
Πρωτοπόρος ομάδα όμως και σε αυτή τη μόδα ήταν ο Αγιαξ ο οποίος πρωτοξεκίνησε αυτή τη διαδικασία στο Σουρινάμ (τότε ολλανδικές Αντίλλες). 
Τί να πεί κανείς δέ για την Μπαρτσελόνα. τόσα και τόσα ταλέντα.. Τσάβι,Μέσι,Ινιέστα,κλπ όλα δικά της παιδιά, δουλεμένα κάτω απο ειδικό προγραμματισμό.
Τα παραδείγματα είναι διδακτικά για έναν λόγο: αποκαλύπτουν ότι αυτό που συχνά στην Ελλάδα θεωρούμε μεγαλεπήβολο ή εξαιρετικά δύσκολο είναι εν τέλει απλό. Ο σκοπός είναι να έχεις διάθεση, φαντασία, σχέδιο και όρεξη για να αξιοποιήσεις τις όποιες υποδομές και όχι να χρησιμοποιείς ως άλλοθι τις ατέλειες για να μην κάνεις τίποτε.
Ετσι λοιπον μετά την αναγκαία αυτή αναφορά μου ξεκινώ να αναπτύσω το τί πιστεύω πώς μπορεί να γίνει ειδικότερα στον ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟ και την ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.
Η ποδοσφαιρομάνα Πιερία στο διάβα των ετών έχει "δώσει" αρκετά ταλέντα που μεσουράνησαν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Ετσι ο Πιερικός παλιότερα όταν έγραφε την δική του ιστορία, πρωταγωνιστές του ήταν παιδιά της Πιερίας, δέν θα προχωρήσω σε ονόματα και λεπτομέρειες είναι σε όλους μας γνωστά.
Πρώτη λοιπόν προτεραιότητα είναι ο προγραμματισμός κάτω απο διαφορετική οπτική γωνία και σκοπούς..
Για να πετύχουμε αυτούς του στόχους: 
1.Πρέπει να ξεκινήσουμε απο την αναγκαιότητα ύπαρξης γηπεδικών εγκαταστάσεων, που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης "μαζικότητας" στις μικρές ηλικίες (junior,projunior,mini junior) στην ποδοσφαιρκή ακαδημία του ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΥ, αλλά και στη σωστή προπόνηση των αγωνιστικών τμημάτων ΠΡΟΠΑΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΟΥ.
Αυτή η δυνατότητα δέν υπήρξε τα τελευταία χρόνια λόγω αντικειμενικών δυσκολιών.Ομως κάποτε πρέπει να αλλάξουν τα γηπεδικά δεδομένα..Και πρέπει να δοθούν λύσεις με τη σωστή συνεργασία ΣΦΚ και ΠΑΕ που θα φροντίσουν στην δημιουργία χώρων άθλησης των παιδιών .
2. Μεταγραφές (με τη συνδρομή και της ΠΑΕ σε συνεργασία με τις ερασιτεχνικές ομάδες του νομού) όλων των ποδοσφαιρικών ταλέντων του νομού μας και την ένταξή τους στο δυναμικό των τμημάτων του ΠΙΕΡΙΚΟΥ με σκοπό τη δουλειά και την ανέλιξή τους. 
Οι παίκτες - ταλέντα του Νομού μας και όχι μόνο, που γεννήθηκαν τα έτη 1993, 1994, 1995, 1996, 1997,1998,1999, που μπορούν να πλαισιώσουν τα αγωνιστικά τμήματα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ (ήτοι την ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ, ΠΑΙΔΙΚΟΥ και ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΟΥ) πρέπει να μπούν κάτω απο τη σκέπη του ΠΙΕΡΙΚΟΥ, με καθαρά μοναδικό σκοπό την παραγωγή ποδοσφαιριστών για την επαγγελματική ομάδα μας. 
Οι σύγχρονες ανάγκες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου είναι εκείνες που θα αναγκάσουν όλες τις ΠΑΕ σε τέτοιου είδους προγραμματισμό,  ήδη ο ΠΑΟΚ πρωτοπορεί στη Θεσσαλονίκη.
Το θέμα όμως είναι ότι πρέπει να δράσουμε εγκαίρως και δέν πρέπει να χαθεί κανένα ταλέντο της Πιερίας.
Ηδη τα προηγούμενα χρόνια παιδιά της Πιερίας βρίσκονται σε άλλες όμάδες που δέν είναι αξιότερες απο την ομάδα του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και ούτε  έχουν τη δική μας ιστορία και δέν θα προβώ σε ονοματολογία παιδιών.. όσοι ασχολούνται ξέρουν..
Ας ελπίσουμε ότι μετά το πέρας και της φετινής σεζόν θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός του ΣΦΚ και της ΠΑΕ για τις αναγκαίες αυτές κινήσεις και προγραμματισμό, αφου την τρέχουσα περίοδο  έχουν δοθεί θετικά δείγματα της μέχρι τώρα προσπάθειας και υπάρχει περισσότερο πείρα για να αξιοποιηθεί στο μέλλον, αρκεί να υπάρχει θέληση και συγκεκριμένος στόχος.
ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ
http://sfkpierikos.blogspot.com/

Τα αποτελέσματα της 20ης αγωνιστικής στη Β' ΕΠΣ Πιερίας

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011
Την ισοπαλία, 0-0, του Άρη Κοκκινοπλιτών στον Αρωνά με τον τοπικό Πιερικό εκμεταλλεύτηκε ο Όλυμπος Αγίου Σπυρίδωνα που συνέτριψε τον Πιερικό Αστέρα Κάτω Αγιάννη με 4-1 και μείωσε τη ...

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks