Πρωτάθλημα Β’ Εθνικής Κατηγορίας - ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΜΠΤΗ 21-1-2010 

Ανασκόπηση της πορείας του Πιερικού με τη λήξη του πρώτου γύρου και αναδρομή στους πρώτους γύρους της τελευταίας τριετίας
Ο Πιερικός η μόνη ομάδα της κατηγορίας που σκόραρε σ’ όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια

Με ένα άδικο αποτέλεσμα έκλεισε ο Πιερικός τους αγώνες του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος 2009-2010 αφού αυτό δεν κρίθηκε μόνο από την αγωνιστική παρουσία των δύο ομάδων αλλά από έναν παράγοντα που είναι θεσμικός, το διαιτητή, που φρόντισε με τα σφυρίγματά του να γίνει ρυθμιστής του αποτελέσματος.
Τελικά όμως ο Πιερικός στο παιχνίδι που έκλεισε τους αγώνες του πρώτου γύρου δεν πήρε αυτό που δικαιούνταν και συγκέντρωσε συνολικά 22 βαθμούς.
Τρεις βαθμούς λιγότερους, απ’ ότι συγκέντρωσε στο περσυνό πρωτάθλημα, 25 βαθμούς, αυτό του 2008-2009.
Με τους 22 βαθμούς είναι στη μέση του βαθμολογικού πίνακα κατέχοντας την 9η θέση αλλά αρκετά μακριά από την προνομιούχο δυάδα που οδηγεί στην απευθείας άνοδο, όμως είναι εφικτή έστω και η διαφορά με το δεύτερο της βαθμολογίας, είναι δέκα βαθμοί, διαφορά εφόσον βέβαια η ομάδα συνεχίσει την ίδια πολύ καλή εκτός έδρας βαθμολογική συγκομιδή και βελτιωθεί πάρα πολύ στα εντός έδρας παιχνίδια.
Και το λέμε αυτό γιατί ο Πιερικός είναι μία ομάδα από αυτές που είναι στις δεκατρείς πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα με τη μικρότερη συγκομιδή βαθμών στα παιχνίδια της έδρας. Συγκέντρωσε σε εννέα αγώνες (τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες) έντεκα βαθμούς ενώ η 13η της βαθμολογίας Αναγέννηση Καρδίτσας συγκέντρωσε στην έδρα της 14 βαθμούς.
Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο και με έντονο το στοιχείο της έκπληξης και συνεπώς αν ο Πιερικός έχει στο δεύτερο γύρο μία ισορροπημένη καλή απόδοση εντός και εκτός έδρας και κυρίως αν καταστήσει την έδρα του πανίσχυρη, όπως ήταν κάποτε, τότε και το θέμα της ανόδου είναι εφικτό.
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι μία χρονιά ο Πιερικός είχε τερματίσει με τη λήξη του πρώτου γύρου τελευταίος, αν θυμάμαι καλά με 12 βαθμούς, και με τη λήξη του πρωταθλήματος ανέβηκε τότε στην Α’ Εθνική Κατηγορία.
Τη χρονιά εκείνη βοήθησαν πάρα πολύ και οι φίλαθλοι που γέμιζαν το Στάδιο και συμπαραστέκονταν ολόθερμα τους ποδοσφαιριστές.
Δεν πρέπει λοιπόν να απογοητευθούμε επειδή τερματίσαμε στην 9η θέση και να λέμε χάθηκε φέτος το θέμα της ανόδου.
Τίποτε δε χάθηκε.
Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο γύρο, δηλαδή 17 παιχνίδια και όλα μπορούν να συμβούν.
Το ποδόσφαιρο είναι το παιχνίδι των μεγάλων εκπλήξεων και όλα μπορούν να συμβούν όταν υπάρχει θέληση, αγωνιστική πειθαρχία και άριστη συμπεριφορά και αγωνιστική και εξωαγωνιστική.
Ο Πιερικός των τριών χρόνων στη Β’ Εθνική
Θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή των αγώνων παρουσίας του Πιερικού στα παιχνίδια του πρώτου γύρου της τελευταίας τριετίας.
Αγωνιστική περίοδος 2007-2008
Η αγωνιστική περίοδος 2007-2008 ξεκίνησε με όραμα και προγραμματισμό με προπονητή τον κ. Γιώργο Βαζάκα. Η αγωνιστική αυτή χρονιά σημαδεύτηκε από τη συχνή εναλλαγή προπονητών. Πριν ακόμα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και με αφορμή την κακή παρουσία της ομάδας στα φιλικά και τους αγώνες Κυπέλλου, απομακρύνεται ο κ. Βαζάκας και αναλαμβάνει προσωρινά ο κ. Γιάννης Μπικούδης. Μετά από δύο αγωνιστικές με δύο νίκες  έρχεται ο γερμανός κ. Κοστ, απομακρύνεται και αυτός, προσωρινά και πάλι ο κ. Γιάννης Μπικούδης και στη συνέχεια έρχεται ο κ. Παπαχρήστου. Καμία όμως βελτίωση παρά τις αλλαγές και αναλαμβάνει μετά τον αγώνα Πιερικού – Ολυμπιακού Βόλου ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος.
Ο Πιερικός μετά από ένα σερί επιτυχημένων αποτελεσμάτων παραμένει στην Β’ Εθνική κατηγορία.
Τη χρονιά 2007-2008 με τη λήξη του πρώτου γύρου ο Πιερικός είχε 15 βαθμούς και βέβαια κινδύνευε με υποβιβασμό.
Αγωνιστική περίοδος 2008-2009
Η χρονιά αυτή ξεκινάει με προπονητή τον κ. Σούλη Παπαδόπουλο και με τη λήξη του πρώτου γύρου έχει συγκομιδή 25 βαθμών, δέκα δηλαδή παραπάνω από ότι στον πρώτο γύρο της προηγούμενης χρονιάς. Τους 25 βαθμούς κατέκτησε με επτά νίκες (έξι στην Κατερίνη και μία εκτός έδρας, Ηλυσιακός – Πιερικός 2-3) και τέσσερις ισοπαλίες (δύο στην Κατερίνη και δύο εκτός) και έχει έξι ήττες (πέντε εκτός έδρας και μία στην Κατερίνη από την Καβάλα).
Ο κ. Παπαδόπουλος μετά την εκτός έδρας αγώνα Καλαμαριάς – Πιερικού 1-1 αποχώρησε και ενώ η ομάδα είχε εξασφαλίσει την παραμονή της.
Αγωνιστική περίοδος 2009-2010
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε, και μάλιστα πολύ νωρίς, η αγωνιστική περίοδος 2009-2010. Η Διοίκηση πολύ πριν τελειώσει το πρωτάθλημα προσέλαβε στην τεχνική ηγεσία έναν καταξιωμένο και επιτυχημένο προπονητή, ένα πολύ γνωστό όνομα στο χώρο της Α’ Εθνικής, τον κ. Μάκη Κατσαβάκη.
Ο κ. Κατσαβάκης έκανε από νωρίς τον προγραμματισμό των μεταγραφών, ποιοι θα φύγουν, ποιοι θα έρθουν αφού τελικά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια ήταν παρών.
Όλα λειτούργησαν άψογα, η ομάδα έκανε την προετοιμασία της, τα φιλικά παιχνίδια και έναν αγώνα Κυπέλλου αλλά το αγωνιστικό της πρόσωπο, η γενική εικόνα που παρουσίασε και στο πρωτάθλημα που λίγο αργότερα άρχισε δεν έπειθε και στα έξι πρώτα παιχνίδια είχε μία νίκη, Πιερικός – Παναιτωλικός 2-0, δύο ισοπαλίες εκτός έδρας (1-1 σε Ηλιούπολη και Ιωνικό) και τρεις ήττες, μία εκτός (2-1 στη Δράμα) και δύο εντός (2-3 από Ολυμπιακό Βόλου και 2-4 από Θρασύβουλο).
Συνολικά δηλαδή συγκέντρωσε σε έξι παιχνίδια (τρία εντός και τρία εκτός) πέντε βαθμούς.
Η ήττα από το Θρασύβουλο ήταν αυτή που ανάγκασε τη Διοίκηση να λύσει αμέσως τη συνεργασία με τον κ. Κατσαβάκη και να προβεί στη πρόσληψη νέου προπονητή και αυτός ήταν ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος.
Δύο ημέρες μετά την πρόσληψή του κ. Σούλη Παπαδόπουλου με την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία του στους προηγούμενους δώδεκα σχεδόν μήνες, ο Πιερικός αντιμετωπίζει για το Κύπελλο τον Εργοτέλη που εκείνη την περίοδο ήταν η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Σούπερ Λίγκα και τον αποκλείει.
Ο Πιερικός παρουσιάζεται ριζικά μεταμορφωμένος και αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ενθουσιάζει τους φιλάθλους τόσο για την εμφάνισή του όσο και για τον αποκλεισμό του Εργοτέλη.
Διαφαίνεται πλέον ότι στον Πιερικό αρχίζει μια νέα εποχή. Γίνεται μια καινούργια αρχή. Στις επόμενες έντεκα αγωνιστικές ο Πιερικός καταφέρνει να συγκεντρώσει 9 βαθμούς από τα πέντε εκτός έδρας παιχνίδια (δύο νίκες και τρεις ισοπαλίες) στα οποία έμεινε αήττητος και οκτώ βαθμούς από τα έξι εντός έδρας παιχνίδια (δύο νίκες, και δύο ισοπαλίες) και ηττήθηκε από τον ΟΦΗ και την Κέρκυρα με το ίδιο σκορ, 1-2.
Βλέπουμε λοιπόν ότι το αδύνατο σημείο του Πιερικού είναι η έδρα. Και το λέμε αυτό γιατί στα εννιά παιχνίδια στην Κατερίνη έχει τρεις νίκες, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Οι βαθμοί που συγκέντρωσε στη λήξη του πρώτου γύρου είναι 22.
Και λίγα στατιστικά
Ο Πιερικός σκόραρε στα 16 από τα 17 παιχνίδια του πρώτου γύρου και στο μόνο παιχνίδι που δεν βρήκε δίχτυα είναι αυτό με τον Αγροτικό Αστέρα που έγινε στην Κατερίνη και έληξε 0-0.
Στα περισσότερα εκτός έδρας παιχνίδια που δεν κέρδισε πέτυχε πρώτος γκολ και ισοφαρίστηκε.
Στο παιχνίδι Εθνικός Αστέρας – Πιερικός δέχτηκε πρώτος γκολ και μετά το ανέτρεψε σε 1-2.
Στα 17 παιχνίδια που έγιναν δεν δόθηκε πέναλτυ υπέρ του Πιερικού.
Δύο φορές ο Πιερικός υποχρεώθηκε να παίξει με παίκτη λιγότερο:
α) Στο παιχνίδι Αναγέννηση Καρδίτσας – Πιερικός αποβλήθηκε ο Καλλιμάνης με δεύτερη κίτρινη στο 76ο λεπτό.
β) Στο παιχνίδι Εθνικός Πειραιά – Πιερικός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Θάνος στο 80ο λεπτό.
Μια επισήμανση για τα τρία χρόνια Β’ Εθνικής
Στα τρία χρόνια του Πιερικού στη Β’ Εθνικής κατηγορία το πρόσωπο που έπαιξε σημαντικό ρόλο, εκτός βέβαια από το δίδυμο των κ.κ. Γιάννη Ντούμου και Δημήτρη Ελευθεριάδη είναι ο προπονητής κ. Σούλης Παπαδόπουλος που έχει γράψει τη δική του ιστορία στην τεχνική ηγεσία του Πιερικού, μια ιστορία που είναι απόλυτα επιτυχημένη.
Η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από την όχι καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδας στα εντός έδρας παιχνίδια που είναι βέβαιο ότι θα βελτιωθεί στη συνέχεα.
Ο κ. Σούλης Παπαδόπουλος είναι ο πλέον επιτυχημένος προπονητής των τελευταίων ετών στην τεχνική ηγεσία του Πιερικού.
Και μια πρωτιά…
Ο Πιερικός είναι η μοναδική ομάδα της Κατηγορίας που σκόραρε σ’ όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια. Ενδεικτικά αναφέρουμε για τις υπόλοιπες ομάδες, και με τη σειρά που είναι στο βαθμολογικό πίνακα, μία τουλάχιστον αναμέτρηση όπου δεν σκόραραν εκτός έδρας
3η αγωνιστική: Θρασύβουλος – Κέρκυρα 0-0
13η αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας - Ολυμπιακός Βόλου 3-0
7η αγωνιστική: Κέρκυρα – ΟΦΗ 3-0
3η αγωνιστική: Αναγέννηση Καρδίτσας – Εθνικός 0-0
1η αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας - Εθνικός Αστέρας 0-0
6η αγωνιστική: Καλαμάτα - Δόξα Δράμας 2-0
3η αγωνιστική: Αγροτικός Αστέρας – Διαγόρας 1-0
1η αγωνιστική: Πιερικός – Παναιτωλικός 2-0
5η αγωνιστική: Θρασύβουλος – Ηλιούπολη 0-0
2η αγωνιστική: ΟΦΗ - Αγροτικός Αστέρας 1-0
2η αγωνιστική: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ρόδος 0-0
6η αγωνιστική: Ηλιούπολη - Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0
11η αγωνιστική: Κέρκυρα – Πανσερραϊκός 4-0
15η αγωνιστική: Καλαμάτα – Ιωνικός 1-0
2η αγωνιστική: Εθνικός – Θρασύβουλος 2-0
4η αγωνιστική: Διαγόρας – Καλαμάτα 2-0
3η αγωνιστική: Ρόδος Αιγάλεω 3-0 (ΤΟΠΙΚΗ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks