«Καταπληκτικό!» - ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

«Καταπληκτικό!»

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 Ιαν, 2010 Από Γιώργος Κτενάς

Ο ΤΑΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΖΟΡΒΑ. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ. ΠΟΥ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ Ο «ΠΡΑΣΙΝΟΣ».-
Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για την αξία του Άλεξ Τζόρβα ο Τάκης Οικονομόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή εμφάνιση του 27χρονου τερματοφύλακα στο «Κλ. Βικελίδης», σε συνέντευξη που παραχώρησε στον sportdog.
Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και επί χρόνια προπονητής του Τζόρβα στο «τριφύλλι», με αφορμή την εξαιρετική εμφανιση του Τζόρβα και τη εκπληκτική απόκρουσή του (ΒΙΝΤΕΟ) τόνισε ότι «ο Άλεξ εμπνέει σταθερότητα και σιγουριά στην άμυνά του», συμπληρώνοντας ότι στη φάση του 69ου λεπτού ο ενήργησε με διορατικότητα και ευκινησία.

Ο Τ. Οικονομόπολος μίλησε μία ακόμα φορά για τον χαρακτήρα του Τζόρβα, τον σύγκρινε τους Αντώνη Νικοπολίδη, Μιχάλη Σηφάκη και Κώστα Χαλκιά, ενώ τόνισε ότι συνεχίζει την παράδοση του Παναθηναϊκού να έχει πάντα στο ρόστερ του αξιόλογους τερματοφύλακες.
«Εμπνέει σταθερότητα και σιγουριά»

Κύριε Οικονομόπουλε, ποιο είναι το σχόλιο σας για τη χθεσινή παρουσία του Τζόρβα;
«Ο Άλεξ είναι μία ακόμα πολύ καλή παρουσία, εμπνέοντας σταθερότητα και σιγουριά στην άμυνά του. Ειδικά στη φάση του 69ου λεπτού, όταν χρειάστηκε να κάνει μία απόκρουση – κάτι πραγματικά καταπληκτικό – για να “σώσει” την εστία του. Ενήργησε γρήγορα σε αυτή τη φάση και σωστά».

Πόσο δύσκολο είναι να κάνει μία τέτοια απόκρουση, ειδικά όταν η φάση έχει τόση ταχύτητα;
«Είναι πολύ δύσκολο, αλλά χρειάζεται και κάποια στοιχεία που ο Τζόρβας τα έχει με το παραπάνω. Ένα από αυτά είναι η διορατικότητα, αφού θέλει να αποφύγει το γκολ και, φυσικά, το γεγονός ότι είναι ευκίνητος».
Θυμάστε κάποια δική σας απόκρουση, με ανάλογη αντίδραση, όταν ακόμα αγωνιζόσασταν;
«Ήταν μία καταπληκτική φάση εναντίον του Αιγάλεω, όταν απέκρουσα στην μπάλα μετά από εκτέλεση πέναλτι και την έστειλα πάνω στο κεφάλι του αντιπάλου. Η κεφαλιά του πήγε στην απέναντι γωνία και με άμεση αντίδραση κατάφερα και απέτρεψα το γκολ. Χωρίς να θέλω να μειώσω στο ελάχιστο τη χθεσινή κίνηση του Τζόρβα, πιστεύω ότι εκείνη η φάση ήταν πολύ πιο δύσκολη».
«Δουλευταράς και καλός χαρακτήρας»
Ο Τζόρβας, πάντως, δείχνει να αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό.
«Όσα παιδιά διάλεξα εκείνη την εποχή, είχαν καλή συνέχεια. Ο Άλεξ, όμως, έχει ένα πολύ σημαντικό προτέρημα: είναι δουλευταράς. Προπονείται πολύ και είναι πολύ καλός χαρακτήρας. Πολύ σημαντικό και το τελευταίο».
Σύγκριση με Νικοπολίδη
Θα μπορούσε να γίνει μία σύγκριση με τον Νικοπολίδη;
«Μπορώ να πω ότι και οι δύο έχουν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά. Σχεδόν τα ίδια στοιχεία. Απλά ο Τζόρβας είναι πιο ευκίνητος, λόγω του ότι είναι πιο αδύνατο το κορμί του. Και οι δύο, πάντως, είναι εξαιρετικοί πορτιέρο».
Ο Νικοπολίδης, πάντως, δεν είχε τόσο «δυνατό» ξεκίνημα στην ηλικία του Τζόρβα.
«Αυτό είναι αλήθεια, στην πορεία όμως έδειξε ότι είναι ένας σοβαρός τερματοφύλακας. Η πορεία του τον δικαίωσε 100%».

«Υστερούσε μόνο σε πείρα»

Ποιο στοιχείο πιστεύετε ότι έχει βελτιώσει ο Τζόρβας τα τελευταία χρόνια;
«Ο Άλεξ υστερούσε σε ένα πράγμα, όπως και κάθε τερματοφύλακας της ηλικίας του: στην πείρα. Τώρα που παίρνει συνεχόμενα παιχνίδι και βελτιώνεται σε αυτό τον τομέα, έχει γίνει ένας ολοκληρωμένος πορτιέρο. Όπως είπα και νωρίτερα, δουλεύει πολύ και, τελικά, δικαιώθηκε. Με τις αποδόσεις του θεωρώ ότι είναι πρώτος υποψήφιος για την εθνική ομάδα, το προσεχές καλοκαίρι».
Για τους δύο άλλους υποψήφιους στην Εθνική, τους Χαλκιά και Σηφάκη;
«Κι ο Σηφάκης έχει μεγάλη άνοδο. Ο Χαλκιάς και ο Τζόρβας είναι δικά μου “παιδιά” και γενικότερα δεν θα ήθελα να αναφερθώ στην επιλογή του Ρεχάγκελ για το καλοκαίρι. Είναι και οι τρεις αξιόλογοι. Αυτό που θέλω να τονίσω κλείνοντας, είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ποτέ πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα, όσο θυμάμαι από την εποχή που έπαιζα εγώ. Κι ο Τζόρβας συνεχίζει αυτή την παράδοση».

Πάμε να θυμηθούμε την απόκρουση του Τζόρβα... 

http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks