Πρωτάθλημα Δ' Εθνικής - Τα Αποτελέσματα της 16ης Αγωνιστικής Η Βαθμολογία Παρουσίαση των αγώνων των ομάδων της Πιερίας

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010



Δικαιούνταν τη νίκη οι Πόντιοι

Νίκη Αγκαθιάς - Α.Ε Ποντίων 1-1
Πολύ καλύτερη η Α.Ε Ποντίων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και με ευκαιρίες να κλειδώσει το παιχνίδι και να αποδράσει με τους τρεις πόντους  από το φλογισμένο γήπεδο της Αγκαθιάς. Σ’ ένα γήπεδο που τα πολύ δυνατά έως αντιαθλητικά μαρκαρίσματα των παικτών των γηπεδούχων ήταν συνεχόμενα χωρίς όμως αυτά να πτοήσουν τους παίκτες της Α.Ε Ποντίων που συνέχισαν  να είναι κυρίαρχοι του παιχνιδιού. Έχοντας μάλιστα σε μεγάλη μέρα τον Κουμορτζή  έφτασε τόσο στο 0-0 όσο και μετά στο 0-1 ευκαιρίες για γκολ αλλά ο τερ/κας των γηπεδούχων Κίτσας με τις σωτήριες επεμβάσεις του κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.
Το τελικό 1-1 αδικεί σαφώς την Α.Ε Ποντίων γιατί ισοφαρίστηκε στη μοναδική επικίνδυνη επίσκεψη από μια στιγμιαία αδράνεια.
Η πρωτοπόρος Α.Ε Ποντίων έβγαλε ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι αφού η Νίκη Αγκαθιάς μέχρι τώρα είχε το απόλυτο των επιτυχιών με επτά νίκες σε επτά παιχνίδια και έχασε στο παιχνίδι με την Α.Ε Ποντίων τους πρώτους βαθμούς στην έδρα της και αυτό νομίζουμε ότι λέει πολλά .
Φάσεις και γκολ
Στο 8΄ ο Νάκας από πάσα του Μαυρίδη βγήκε μόνος με τον τερ/κα αλλά σε πλάγια θέση, έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα έφυγε σύρριζα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι..
Στο 36΄ ο Κομουρτζής έπιασε ένα έξοχο δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, οι φίλοι των Ποντίων σηκώθηκαν για να πανηγυρίσουν αλλά συγχρόνως πετάχθηκε και ο τερ/κας Κίτσας και με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 51΄ η Α.Ε Ποντίων στην πρώτη ουσιαστική επίθεση του βου ημιχρόνου ανοίγει το σκορ.
Ο Κομουρτζής με πολύ δυνατό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας των γηπεδούχων και ανοίγοντας το σκορ έγραψε το 0-1.
Στο 55΄ οι γηπεδούχοι μένουν με δέκα παίκτες. ο Βαλδίρ χτύπησε εκτός  φάσης τον Κεστελίδη και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.
Στο 70΄ ο Κίτσας με νέα σωτήρια επέμβαση κρατάει την Αγκαθιά στο παιχνίδι αφού αποσοβεί το πολύ ωραίο σουτ του Κουμορτζή διώχνοντας σε κόρνερ.
Στο 74΄ η Νίκη Αγκαθιάς στην πρώτη επικίνδυνη ουσιαστικά επίσκεψη στην περιοχή των Ποντίων ο Τσούπρος πιάνει δυνατό σουτ αλλά ο Ουσταμπασίδης αποκρούει σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελεί ο Ντάμτσιος από δεξιά αδράνησε η άμυνα των Ποντίων ο Διτσόλας με κεφαλιά τροφοδοτεί τον Καφέ και αυτός με νέας κεφαλιά  από κοντά ισοφαρίζει σε 1-1.
Στο 76΄ η Α.Ε Ποντίων χάνει μοναδική ευκαιρία να πάρει και πάλι το προβάδισμα. Ο Οικονόμου με κάθετη πάσα έβγαλε τον Ταρασκόλ.
Στο 86΄ ο Ταρασιάδης βγήκε στην κόντρα στην πλάτη της άμυνας και ο Πολυζόπουλος Π τον τράβηξε και ο διαιτητής του έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα κόκκινη.
Οι συνθέσεις
ΝΙΚΗ ΑΓΚΑΘΙΑΣ: Κίτσας, Χαλκιάς (77’ Πολυζόπουλος Π.), Κουβατσίδης (72’ Πατρίκας), Ντάμτσιος, Μελιόπουλος, Καφές, Μπάκανος (59’ Τσιούπρος), Κωταΐδης, Διτσόλας, Βαλδήρ, Λαμπριανίδης
ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Ουσταμπασίδης, Κουμορτζής, Οικονόμου, Μπαγλαρίδης, Ταρασιάδης, Κεστελίδης, Παπαγιαννόπουλος, Μαυρίδης, Βεϊδαμενίδης (82’ Πεΐδης), Νάκας, Παπαδόπουλος  Κ.
Πολύς ντόρος φτωχό θέαμα στο τοπικό ντέρμπι
Εθνικός Κατερίνης - Βατανιακός 0-0
Χωρίς νικητής αλλά και χωρίς σπουδαίες φάσεις το πρώτο τοπικό ντέρμπι της Δ΄ Εθνικής Κατηγορίας μεταξύ Εθνικού-Βατανιακού.
Ο Εθνικός κατέβηκε στο παιχνίδι στοχεύοντας να επαναλάβει τη μεγάλη νίκη της πρεμιέρας του πρώτου γύρου  και ο Βατανιακός να πάρει  τη ρεβάνς της ήττα του πρώτου γύρου. Τίποτε από τα δύο αυτά ζητούμενα των δύο ομάδων δεν έγινε και το παιχνίδι έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα παιχνίδι κέντρου με σχεδόν καμία αξιόλογη φάση από τις δύο ομάδες με το Βατανιακό να έχει μια ελαφρά υπεροχή.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εθνικός μπήκε πιο δυνατά και αποφασιστικά και με το δοκάρι που είχε  μόλις στο δεύτερο λεπτό σε κεφαλιά του Τσιμόπουλου ζέστανε  τους φιλάθλους και το παιχνίδι  απέκτησε κάποιο ενδιαφέρον. Το πρώτο τέταρτο του δευτέρου ημιχρόνου ανήκει στον Εθνικό που πίεσε  για να πετύχει γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. Στη συνέχεια ο Βατανιακός ισορρόπησε και οι ευκαιρίες είναι σχεδόν μοιρασμένες αλλά την πιο μεγάλη τη δημιούργησε ο Βατανιακός με το Χρ. Λαζαρίδη αφού πλάσαρε αλλά ο Σαββίδης απέκροπυσε σχεδόν πάνω από τη γραμμή. Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι έγινε ένα πολύ αθλητικό παιχνίδι και αυτό τιμά τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων.
Οι σπουδαιότερες φάσεις και το δοκάρι
Στο 22΄ ο Καλαϊτζίδης μπήκε στην περιοχή και έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Χατζηεπίδης μπλόκαρε.
Στο 27΄ ο Αγγελάκης εκμεταλλεύθηκε απόκρουση αμυντικού, έγινε κάτοχος της μπάλας και σούταρε από το ύψος της γραμμής της μεγάλης περιοχής αλλά ο Σακελλαρίδης που παρακολουθούσε τη φάση μπλόκαρε σταθερά.
Στο 47΄ ο Τσιμόπουλος με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά πέρασε τη μπάλα πάνω από τον τερ/κα αλλά βρήκε το οριζόντιο δοκάρι αναπήδησε στο έδαφος και στη συνέχεια μπλόκαρε ο τερ/κας Χατζηεπίδης.
Στο 55΄ διαγώνιο σουτ του Καλαϊτζίδη έφυγε μόλις άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βατανιακού.
Στο 60΄ ο Αγγελάκης μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή και σούταρε αλλά ο Σακελλαρίδης μπλόκαρε σταθερά.
Στο 70΄ ο Ανδρονικίδης μπήκε στην περιοχή και σούταρε αλλά το σουτ απέκρουσε ο Ζυγόπουλος με προβολή.
Στο 75΄ ο Βράκας μετά από κόρνερ του Σταλίκα κέρδισε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ.
Στο 84΄ ο Σταλίκας που προωθήθηκε έπιασε ένα πολύ ωραίο σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 88΄ ο Λαζαρίδης Χρ. εκμεταλλεύθηκε σέντρα στην καρδιά της άμυνας και πλάσαρε αλλά ο Σαββίδης απέκρουσε σχεδόν πάνω από τη γραμμή.
Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι κ.κ Νεντίδης, Ιωακειμίδης και Τηλικίδης από τη Θεσσαλονίκη.
Οι συνθέσεις
Εθνικός: Σακελλαρίδης, Θεοδοσιάδης, Ζυγόπουλος, Τσιμόπουλος, Σαββίδης Ν, Βράκας, Σταλίκας, Μπεκιάρης, Τάσσιος (46 Κλιάνης), Καλαϊτζίδης (78 Δούμτσης), Σαμανίδης.
Βατανιακός: Χατζηεπίδης, Μπέης, Τριανταφύλλου, Παπείρας, Λαζαρίδης Γ, Γιαπιτζής, Μπουζούκης (82 Χρυσόπουλος), Αγγελάκης (73 Κωνσταντινίδης), Ανδρονικίδης (85Ευσταθιάδης), Ποτουρίδης.
Νίκη χρυσάφι αν και έπαιξε με δέκα από το 22΄
ΓΑΣ Σβορώνου – Μακεδονικός Φούφα 1-0
Το γκολ ο νεαρός Καρυπίδης
Μια απόλυτα δίκαιη νίκη πέτυχε ο ΓΑΣ Σβορώνου επί του Μακεδονικού Φούφα με 1-0, μια νίκη χρυσάφι για την ομάδα του Σβορώνου όχι μόνο γιατί πήρε τρεις πολύτιμους βαθμούς και πήρε μια βαθμολογική ανάσα αλλά γιατί θα ανεβάσει πάρα πολύ και το πεσμένο ηθικό των ποδοσφαιριστών. Και αυτό γιατί οι ποδοσφαιριστές του ΓΑΣ είχαν την ατυχία να χάσουν δικά τους στην κυριολεξία από ατυχία και από συγκυρία  συμπτώσεων κάποιων λαθών όπως και αδράνειας που γίνεται σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια αλλά δεν θα πληρώνουν οι ομάδες όπως αυτό συνέβη στα περισσότερα φετινά παιχνίδια του πρώτου γύρου του ΓΑΣ Σβορώνου.
Φυσικά όλοι όσοι βλέπουν ποδόσφαιρο έχουν διαπιστώσει ότι ποδόσφαιρο χωρίς λάθη δε γίνεται.
Και σ’ αυτά τα λάθη ενός αγώνα συμπεριλαμβάνονται και αυτά των διαιτητών.
Στο παιχνίδι Σβορώνου-Μακεδονικού Φούφα ο διαιτητής και μόνο ο διαιτητής και όχι οι βοηθοί, έκανε πολλά λάθη με ποιο βασικό από της αποβολής του παίκτη του Σβορώνου Μπατάλα με ανύπαρκτη την πρώτη κίτρινη κάρτα αλλά απόλυτα σωστή τη δεύτερη στο 22΄ και ο ΓΑΣ υποχρεώθηκε να παίξει επί 68΄ με παίκτη λιγότερο.
Βεβαίως δεν ήταν μόνο αυτό το λάθος σε βάρος του ΓΑΣ από το διαιτητή αλλά και πολλά άλλα και γι’ αυτό άκουσε πάρα πολλά από τους φιλάθλους και τον πάγκο. Θα τολμήσω να πω ότι τα λανθασμένα σφυρίγματα σε βάρος του ΓΑΣ δεν ήταν τυχαίο αφού όμοιες παραβάσεις των παικτών του Μακεδονικού δεν τις τιμωρούσε και αυτές χαλύβδωσαν τους παίκτες του ΓΑΣ που αν και ήταν δέκα ήταν καλύτεροιτων αντιπάλων τους και μπορούσαν αν είχαν περισσότερη ηρεμία στα τελειώματα των επιθετικών ενεργειών τους η νίκη τους θα ήταν πιο ευρεία και πιο άνετη.
-Τέλος καλό όμως όλα καλά.
-Ο Σβορώνος πήρε μια νίκη βάλσαμο, μια νίκη που τη δικαιούνταν χωρίς τόσο άγχος.
-Μια νίκη οδηγό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.
-Ήταν η πιο καλή πρεμιέρα με την έναρξη  του δεύτερου γύρου.
Και μια απορία;
Γιατί αλλάχτηκε ο αρχικά ορισθείς διαιτητής κ. Μπουγιουκλής (Θεσσαλονίκης) με τον κ. Γιουλάφη επίσης από τη Θεσσαλονίκη;
Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ.
Στο 10΄ επίθεση δύο εναντίον ενός αλλά με το Μιχαλίτσιο να μη τροφοδοτεί τον αμαρκάριστο Βέργο και να προσπαθεί να τριπλάρει τον αμυντικό από τον οποίο χάνει τη μπάλα και τη μεγάλη ευκαιρία.
Στο 30΄ ο Βέργος ελίχθηκε μέσα στην περιοχή σούταρε η μπάλα αποκρο΄συτηκε και κατέληξε στον Βέργο. Αυτός που έπιασε πολύ ωραίο δυνατό σουτ αλλά ο τερ/κας Κεχαγιάς πετάχθηκε και απέκρουσε σε κόρνερ σώζοντας την εστία του.
Στο 36΄ ο Βέργος γύρισε σέντρα στην καρδιά της άμυνας όπου σημειώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους ο Τσουκαλίδης και απέκρουσε με κεφαλιά διώχνοντας μακριά.
Στο 50΄ ο Στεφανίδης προωθήθηκε και σούταρε μέσα από την περιοχή αλλά ο Ίτσιος μπλόκαρε.
Στο 52΄ ο Μούκας από κοντινή θέση  έπιασε δυνατό σουτ αλλά ο Ίτσιος απέκρουσε με τα πόδια σε κόρνερ.
Στο 53΄ ο Βέργος με ωραία πάσα του Τσέργα
Σε κοντινή ευνοϊκή θέση σούταρε πάνω στην κίνηση αλλά ο τερ/κας Κεχαγιάς μπλόκαρε.
Στο 60΄ κεφαλιά του Χαϊτα από καλή θέση έφυγε μόλις άουτ.
Στο 73΄ ο Νταντάμης έβγαλε την ωραία σέντρα και έδωσε την ευκαιρία στο Μιχαλίτσιος να πιάσει έξοχη κεφαλιά, η μπάλα έφυγε διαγώνια και πέρασε ελάχιστα άουτ δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Στο 80΄ ο Καρυπίδης μετά από απόκρουση των αμυντικών του Μακεδονικού έγινε κάτοχος της μπάλα και με έξοχο δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0.
Οι συνθέσεις
ΓΑΣ Σβορώνου: Ίτσιος, Βαρβαρέζος, Μπατάλας, Κατσίμπουρας, Νταντάμης, Τσέργας (84 Πασχαλίδης), Πέτρου, Σταυρογιάννης (24 Γκουνταμάνης), Μιχαλίτσιος, Αετός, Βέργος  (67 Καρυπίδης). 
Μακεδονικός Φούφα: Κεχαγιάς, Στεφανίδης, Ευσταθιάδης (82 Κουρκουτμάνος), Κεραμιδάς (70 Ίτσιος Γ), Ίτσκος Θ, Φαχαντίδης, Τσουκαλίδης, Χαϊτας, Μούκας (70 Καταγεωργίου), Ξυνάδας. (ΤΟΠΙΚΗ)
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks