ΣΧΟΛΙΟ ΖΑΛΙΚΑ: Μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τα ντέρμπι

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-3-2010


Η mikriliga.com αναλύει κάθε βδομάδα την αγωνιστική δράση της Γ' Εθνικής με το... μάτι του ειδικού. Διαβάστε στην ιστοσελίδα μας το σχόλιο του -γνωστού από τη θητεία του σε αρκετές επαγγελματικές ομάδες- προπονητή Νίκου Ζαλίκα για τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής σε Βόρειο και Νότιο όμιλο.
Tα ντέρμπι μονοπώλησαν το ...ενδιαφέρον και στους δύο ομίλους. Η νίκη της Παναχαϊκής επί της Καλλιθέας και η ισοπαλία του Βύζαντα στη Ζάκυνθο συγκέντρωσαν τα βλέμματα, ενώ σημαντική ήταν η επικράτηση του Ατσαλένιου στο Άργος και η νίκη του Πλατανιά στο κρητικό ντέρμπι, όπως και οι βαθμοί που απέσπασαν εκτός έδρας ο Ασπρόπυργος και η Κόρινθος.
Σε έναν αγώνα "ζωής και θανάτου" και απέναντι σε μια μέτρια Καλλιθέα, η Παναχαϊκή επικράτησε πλήρως σε όλους τους τομείς δηλώνοντας παρούσα για τη δύσκολη συνέχεια με στόχο την άνοδο. Με "όπλο" την εμπειρία στον πάγκο, τον πρώτο σκόρερ της κατηγορίας και την εκπληκτική παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, η πατρινή ομάδα επιβλήθηκε δίκαια του αντιπάλου της. Παράλληλα, εκμεταλλεύθηκε άριστα και την απώλεια του Βύζαντα στη Ζάκυνθο, όπου η τοπική ομάδα δεν κατάφερε να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις, ούσα μέτρια στην επανάληψη και μοιραία έχασε μεγάλο μέρος των ελπίδων της για διεκδίκηση της ανόδου. Σίγουρα για τους Μεγαρείς είναι επιτυχία ο βαθμός σε μια δύσκολη έδρα.
"Λευκή" ισοπαλία είχαμε στο ματς του Ρουφ ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Ασπρόπυργο, μια πολύτιμη ισοπαλία για τους φιλοξενούμενους. Οι αντίπαλοι είναι μάλλον ισοδύναμοι, ωστόσο βάσει της εικόνας η γηπεδούχος ομάδα δικαιούταν τη νίκη. Στη δυνατή έδρα της Κερατέας δοκιμάστηκε η Κόρινθος απέναντι στον τοπικό Κεραυνό παίρνοντας σημαντική ισοπαλία. Με οδηγό την καλή της παρουσία μακριά από τον Ισθμό πήρε αυτό που ήθελε, απέναντι σε έναν αντίπαλο με ίδιους στόχους. "Χρυσή" νίκη για τον Πλατανιά στο γήπεδο Περιβολίων απέναντι στη Χερσόνησο, με τους νεοφώτιστους να κάμπτουν την αντίσταση της καλύτερης εκτός έδρας άμυνας του ομίλου. Στην Αίγινα ο Σαρωνικός στην απέλπιδα προσπάθειά του για σωτηρία κέρδισε τον Παναιγιάλειο σε ένα «κλειστό» παιχνίδι.
Ήττα σοκ για τον Παναργειακό στην έδρα του, καθώς έχασε στις καθυστερήσεις από έναν ρωμαλέο Ατσαλένιο. Η ομάδα της Κρήτης κατάφερε σε "νεκρό χρόνο" να πλήξει -ίσως και ανεπανόρθωτα- τον σύλλογο του Άργους, εκμεταλλευόμενος την αριθμητική του υπεροχή. Αν και προηγήθηκε, το Χαϊδάρι δεν τα κατάφερε απέναντι στον Αίαντα, που ξεπέρασε το αρχικό σοκ και με καλή εμφάνιση παρέμεινε στο «κόλπο» της παραμονής.
Περνάμε στον Βορρά, όπου ξεχωρίζει η νίκη των Γιαννιτσών επί της πρωτοπόρου Επανομής, ενώ αίσθηση προκάλεσε η γκέλα του Εορδαϊκού με την ισοπαλία απέναντι στην Κρανούλα. Σημαντικές νίκες για Βέροια, Τρίκαλα και Πυρσό, όπως και το "Χ" της Νίκης στην Άμφισσα.
Στο ντέρμπι του Βορρά η Αναγέννηση Γιαννιτσών με πολύ άγχος, αλλά και τη συμπαράσταση του εκπληκτικού κοινού της πέτυχε σημαντική νίκη στην προσπάθεια για άνοδο. Έτσι πλησίασε την Αναγέννηση Επανομής στην κορυφή, αποκτώντας παράλληλα το πλεονέκτημα με τον Εορδαϊκό στη δεύτερη θέση, έχοντας και αγώνα λιγότερο. Χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς ο Εορδαϊκός απώλεσε τη μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στους δύο πόντους την Επανομή, αφού σε ένα κακό 90λεπτο δεν βρήκε τις λύσεις για να κάμψει τη σθεναρή αντίσταση της Δόξας Κρανούλας. Σαφής ο προβληματισμός για τους "λιγνιτωρύχους" ενόψει της συνέχειας.
Σημαντικό "διπλό" για τη Βέροια απέναντι στον ΠΑΟΝΕ, βρήκε τον τρόπο να πάρει τους τρεις βαθμούς και να παραμείνει σε τροχιά ανόδου. Στα Τρίκαλα ο τοπικός ΑΟΤ επικράτησε σχετικά εύκολα του φιλότιμου Θερμαϊκού, χάνοντας πολλές ευκαιρίες προκειμένου να πάρει μια πολύ πιο άνετη νίκη. Συνεχίζει να ελπίζει η τρικαλινή ομάδα. Σε ένα μέτριο ως κακό ματς στην Κοζάνη, ο λιγότερο αγχωμένος Πυρσός επικράτησε της ομώνυμης ομάδας, που έχασε την ευκαιρία να βελτιώσει τη θέση της στην κατάταξη.
Στις Σέρρες ο Οδυσσέας "καιγόταν" για τους βαθμούς, αλλά εμφανίστηκε κατώτερος του αναμενομένου χάνοντας το παιχνίδι και παράλληλα πολλές από τις ελπίδες του για παραμονή. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Εθνικός ΦιλιππιάδαςΝίκη Βόλου -κόντρα στα προβλήματα που την ταλανίζουν- απέσπασε πολύτιμο βαθμό από τον τοπικό Φωκικό, στην προσπάθειά της να μείνει μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. πιστοποίησε την καλή του φετινή παρουσία. Στην Άμφισσα η παθιασμένη
Τα λέμε ξανά την επόμενη εβδομάδα,
Νίκος Ζαλίκας

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks