«Πράσινο» προβάδισμα για τελικό - «Επαγγελματική» νίκη του Παναθηναϊκού με 3-1 κόντρα στον ΠΑΣ για το Κύπελλο

Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

ΤΕΤΑΡΤΗ 24-3-2010
Χωρίς να εντυπωσιάσει, φανερά επηρεασμένος από την ήττα του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός με ολιγόλεπτες εξάρσεις στο παιχνίδι του επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρώτο παιχνίδι των δυο ομάδων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και ουσιαστικά προκρίθηκε στον τελικό, αφού η ρεβάνς (πιθανόν την Τετάρτη του Πάσχα) θα έχει ...διαδικαστικό χαρακτήρα στους «Ζωσιμάδες».

Αρνητικός πρωταγωνιστής για τον ΠΑΣ, ο Ηλίας Κώτσιος, που πέτυχε ένα αυτογκόλ (1-0) και έδωσε μια... ασίστ στον Νίνη για να πετύχει το 2-0. Ο Τζιμπρίλ Σισέ με διπλή προσπάθεια σε πέναλτι στο 85' βρήκε επιτέλους το δρόμο προς τα δίχτυα βγάζοντας μια κραυγή αγανάκτησης.

Οι Ηπειρώτες μείωσαν στις καθυστερήσεις με κεφαλιά του Κούσα σε 3-1. Ο Νίνης όσο έπαιξε ήταν από τους καλύτερους των πρασίνων, ενώ ώθηση στο β' μέρος έδωσαν οι Λέτο και Κλέιτον που πέρασαν σαν αλλαγή και κλείδωσαν το ματς και την πρόκριση για τον Παναθηναϊκό, που πάει ολοταχώς για το νταμπλ, κάτι που ζητούσαν εν χορώ οι 7.000 οπαδοί του που βρήκαν το κουράγιο μετά την ήττα από τον αιώνιο αντίπαλο να ανηφορήσουν στην Καλογρέζα.

Δύο αλλαγές ο Νιόπλιας

Με δυο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι παρέταξε τον Παναθηναϊκό απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα ο Νίκος Νιόπλιας. Τη θέση του Σεϊταρίδη πήρε ο Γκάμπριελ στο δεξί άκρο, ενώ ο Νίνης έπαιξε αντί του Λέτο. Βέβαια τακτικά, ο «El Ninio» αγωνίστηκε πίσω από τον σέντερ φορ σαν δεκάρι, ενώ αριστερό εξτρέμ μετατοπίστηκε ο Καραγκούνης.

Οι υπόλοιποι εννιά ήταν οι αναμενόμενοι Τζόρβας, Κατσουράνης, Καντέ, Βύντρα στην άμυνα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο στα χαφ, με τους Καραγκούνη - Σαλπιγγίδη στα δύο φτερά και τον Σισέ στην κορυφή. Ο Νίκος Αναστόπουλος κατέβασε τον ΠΑΣ με ενισχυμένο κέντρο και μοναδικό προωθημένο τον Κοντογουλίδη, στον οποίο έδιναν βοήθειες οι Ντιμπαλά και Αράς...

«Πράσινη» πίεση και... αυτογκόλ

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με δυο μακρινά σουτ από τον Σισέ (2') και τον Νίνη (6'), στα οποία ο Ζαφειρόπουλος ενήργησε σωστά και απομάκρυνε τον κίνδυνο. Στο 12' το «Τριφύλλι» διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε... γκρέμισμα του Νίνη από τον Μιχαλόπουλο, αλλά ο διαιτητής Σταθόπουλος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η πίεση του Παναθηναϊκού απέδωσε καρπούς στο 13', έστω κι αν το γκολ προήλθε από... γιαννιώτικα πόδια. Ο Σαλπιγγίδης από τα δεξιά έκανε παράλληλη σέντρα και ο Κώτσιος στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα με προβολή στο βάθος της εστίας του Ζαφειρόπουλου κάνοντας άθελά του το 1-0 για τους γηπεδούχους. Το γρήγορο γκολ που είχε ζητήσει ο Νιόπλιας από τους παίκτες του είχε επιτευχθεί, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Δεν πτοήθηκε ο ΠΑΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά το απροσδόκητο (από άποψη τρόπου) γκολ που δέχθηκε δεν πτοήθηκε. Κυκλοφορούσε εύκολα την μπάλα και έφτανε άνετα μέχρι την περιοχή των γηπεδούχων, που ήταν νωχελικοί μετά το 1-0. Μάλιστα στο 15', οι ηπειρώτες έχασαν ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Καζναφέρη να κάνει τη σέντρα σουτ και τον Κοντογουλίδη να επεμβαίνει στέλνοντας τη μπάλα μόλις πάνω από τα δοκάρια. Στο 25' από βαθιά μπαλιά του Γκάμπριελ ο Σισέ βρήκε την μπάλα, όχι όμως όπως θα ήθελε με τον Ζαφειρόπουλο να μπλοκάρει εύκολα.

Δοκάρι ο Αράς, το γκολ ο ΝίνηςΟι φιλοξενούμενοι με τον Αράς να είναι σε κέφια προσπαθούσαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης και λίγο έλειψε να το καταφέρουν στο 36' με τον Αλγερινό μέσο να... χορεύει τον Γκάμπριελ από τα αριστερά και να βγάζει επικίνδυνη σέντρα σουτ, που χτύπησε στην εσωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού του Τζόρβα, που απλώς κοιτούσε την μπάλα με την Θεά τύχη να του χαμογελά.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τέλειωνε 1-0, στο 45' μετά από λάθος του Κώτσιου, ο Νίνης έκλεψε τη μπάλα και μπαίνοντας κατά μέτωπο πλάσαρε εύστοχα τον Ζαφειρόπουλο κάνοντας το 2-0.

Ξεκούρασε Καραγκούνη, Νίνη

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αναστόπουλο να κάνει την πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Μπουχάν αντί του Μιχαλόπουλου και τους «πράσινους» να κάνουν την πρώτη καλή προσπάθεια στο 50' με δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη που απέκρουσε ο Ζαφειρόπουλος.

Στο 58' ο Νιόπλιας πέρασε τον Λέτο αντί του Καραγκούνη δίνοντας ανάσες ενόψει Ατρομήτου στον αρχηγό και βάζοντας έναν... κανονικό αριστερό εξτρέμ στην ενδεκάδα του. Την ίδια ώρα αποχωρούσε τραυματίας ο Μπουχάν (σ.σ. έφαγε τη μπάλα με δύναμη στο κεφάλι από φάουλ του Καραγκούνη) και τη θέση του έπαιρνε ο Τζάνης.

Μπήκε ο Λέτο, έγιναν φάσεις

Καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο 65' με τους Λέτο - Νίνη να συνδυάζονται τον τελευταίο να κάνει τη σέντρα για τον Σαλπιγγίδη, όμως το πλασέ του απέκρουσε εξ επαφής ο Ζαφειρόπουλος. Μετά τη φάση αυτή ο Νίνης πέρασε στον πάγκο δίνοντας τη θέση του στον Κλέιτον. Ο Λέτο από την πλευρά του είχε... κέφια και έδωσε μπαλιά πάρε-βάλε στον Σισέ στο 73', όμως ο Γάλλος με προβολή την έστειλε άουτ και κατόπιν την... πλήρωσε μια πινακίδα που δέχθηκε την κλοτσιά του!

Ο Σισέ ακόμα... χάνει ευκαιρίες

Η... γκίνια του Σισέ συνεχίστηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν από σέντρα του Κλέιτον ο Γάλλος έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Ζαφειρόπουλου, ενώ το κάτι σαν... γυριστό του Καντέ αποσόβησε ο Κώτσιος.

Στο 80' πέρασε στο τερέν και ο Μπιέρσμιρ στη θέση του Γκάμπριελ. Δύο λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Σιμάο (!) να ψάξει να βρει τον Σισέ σε θέση για γκολ, όμως και πάλι το τελείωμα του 29χρονου στράικερ ήταν απογοητευτικό, αφού έστειλε τη μπάλα στα... πουλιά!

Αλλά στο τέλος το βάζει

Τελικά ο Σισέ βρήκε δίχτυα, έστω και με διπλή προσπάθεια στο 85'. Ο Βύντρα κέρδισε πέναλτι από τον Κούσα με τον Γάλλο να πηγαίνει στην άσπρη βούλα. Το πέναλτι αποκρούστηκε από τον Ζαφειρόπουλο και το δεξί δοκάρι, αλλά στην επαναφορά ο Σισέ πήρε την... εκδίκησή του κάνοντας το 3-0 με το βλέμμα του να προδίδει τεράστια πίεση, άγχος και θυμό για τα τόσα τέρματα που έχει χάσει.

Στις καθυστερήσεις ο Κούσας πήρε... ρεβάνς για το πέναλτι που έκανε στον Βύντρα, αφού χώθηκε στην περιοχή των «πρασίνων» και με κεφαλιά μείωσε σε 3-1.

Το φιλμ του αγώνα...

14' ΓΚΟΛ 1-0: Ο Σαλπιγγίδης έβγαλε ωραία μπαλιά από δεξιά, ο Κώτσιος στην προσπάθειά του να διώξει την έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ζαφειρόπουλου και πέτυχε το αυτογκόλ.

15' Ξαφνικό σουτ του Καζναφέρη έξω από την περιοχή, ο Κοντογουλίδης βρήκε την μπάλα και αυτή πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τζόρβα.
36' ΔΟΚΑΡΙ: Παραλίγο το 1-1 για τον ΠΑΣ, όταν η σέντρα του Αράς από αριστερά έστειλε τη μπάλα να χτυπήσει στο αριστερό δοκάρι του Τζόρβα!
45' ΓΚΟΛ 2-0: Λάθος των παικτών του ΠΑΣ στο κέντρο, ο Νίνης έκλεψε και βγήκε στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή και με πλασέ έκανε το 2-0.

46' Ο Αράς μπήκε στην περιοχή του Παναθηναϊκού και σούταρε δυνατά από δεξιά, η μπάλα ψηλά άουτ.

51' Δυνατό σουτ του Σαλπιγγίδη λίγο έξω από την περιοχή ο Ζαφειρόπουλος έδιωξε με τις γροθιές.

66' Συνδυασμός Λέτο και Νίνη από αριστερά, ο τελευταίος έβγαλε στον Σαλπιγγίδη, αλλά αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Ζαφειρόπουλο.
77' ΔΟΚΑΡΙ: Σέντρα του Κλέιτον από αριστερά, ο Σισέ έκανε το σουτ, η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια ο Καντέ δεν πρόλαβε για την κεφαλιά.

83' ΠΕΝΑΛΤΙ: Ατσαλο μαρκάρισμα του Κούσα πάνω στον Βύντρα μέσα στην περιοχή, ο Σταθόπουλος υπέδειξε το πέναλτι.

85' ΓΚΟΛ 3-0: Ο Σισέ εκτέλεσε το πέναλτι, ο Ζαφειρόπουλος απέκρουσε, αλλά στην επαναφορά της μπάλας, νίκησε τον πορτιέρο του ΠΑΣ.

90'+4'  ΓΚΟΛ 3-1: Σέντρα του Ανδράλα από δεξιά, το κέντρο άμυνας του Παναθηναϊκού... απουσίαζε και ο Κούσας με κοντινή κεφαλιά μείωσε για τον ΠΑΣ.

90'+5' Στην κόντρα ο Σισέ, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα ξυστά από το αριστερό δοκάρι του Ζαφειρόπουλου.

Διαιτητής: Σταθόπουλος (Αχαΐας)

Κίτρινες: Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καντέ - Μιχαλόπουλος, Κούσας, Κώτσιος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Κατσουράνης, Γκάμπριελ (80΄ Μπίαρσμιρ), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Καραγκούνης (59' Λέτο), Νίνης (67' Κλέιτον), Σαλπιγγίδης, Σισέ.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ζαφειρόπουλος, Στάθης (68' Κανακούδης), Κούσας, Κώτσιος, Μιχαλόπουλος (46' Μπουχάν / 59' Τζάνης), Κοντογουλίδης, Ανδράλας, Καζναφέρης, Ντιμπαλά, Αράς, Βάντερσον.(ΝΕΑ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks