Στην τελική ευθεία για τον στόπερ του Παναθηναϊκού

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Στην τελική ευθεία για τον στόπερ του Παναθηναϊκού.Δύο νέα ονόματα φιγουράρουν από χθες το βράδυ στις ιστοσελίδες και σήμερα..
στα πρωτοσέλιδα του αθλητικού τύπου.
Η διαφορά των Βόισλαβ Στάνκοβιτς και Γκιγιέρμο Ροντρίγκες, για τους οποίους ο λόγος, με τον Χουάνμα της Νουμάνθια που είδε νωρίτερα το φως της δημοσιότητας, είναι ότι δεν απαιτείται αγορά των δικαιωμάτων τους.

Ο ένας μένει ελεύθερος και ο άλλος προτείνεται ως δανεικός, με οψιόν αγοράς το προσεχές καλοκαίρι. Ωστόσο κρύβουν εξίσου σημαντικές δυσκολίες, λόγω του παράλληλου ενδιαφέροντος συλλόγων να τους εντάξουν στο δυναμικό τους.

Ο Βόισλαβ Στάνκοβιτς, μένει ελεύθερος στο τέλος του μήνα από την Παρτιζάν, χωρίς να έχει συναινέσει στις προηγούμενες προσπάθειες της ομάδας του να ανανεώσουν τη συνεργασία τους, μετά την εκπνοή του πενταετούς συμβολαίου που υπέγραψαν τον Γενάρη του 2010 (από την OFK Βελιγραδίου).

Ο Σέρβος κεντρικός αμυντικός έχει ήδη δεχθεί -σύμφωνα με σέρβικα ΜΜΕ- την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την ισπανική Μπέτις, χωρίς ωστόσο να έχει απαντήσει έως αυτή την ώρα θετικά. Είναι 27 χρόνων και έχει ύψος 1.90 μ., είναι αριστεροπόδαρος και παίζει τόσο ως στόπερ, όσο και ως αριστερός μπακ.

Ο Σέρβος δημοσιογράφος Ντέγιαν Μίλιτς της “Kurir” τον περιγράφει ως εξής: “Είναι πολύ δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες, τόσο με χαμηλά τη μπάλα όσο και στον αέρα. Παρ' όλα αυτά βρίσκεται πολύ χαμηλά στον πειθαρχικό έλεγχο, με ελάχιστες κίτρινες κάρτες στις χρονιές και καμία αποβολή. Έχει τον χαρακτήρα πρωταγωνιστή και ασκεί πολύ μεγάλη επιρροή στους συμπαίκτες του και είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετά σύντομα σε σχέση με την συντηρητική πολιτική της Παρτιζάν στην απονομή του περιβραχιόνιου, βρέθηκε στην ομάδα των αρχηγών της”.

Το καλοκαίρι μάλιστα προηγήθηκαν έντονες ζυμώσεις, ώστε η Παρτιζάν να επωφεληθεί από την αποχώρησή του, Στάνκοβιτς, αλλά δεν καρποφόρησαν. Ο συμπατριώτης του ρεπόρτερ θυμάται: “Τελευταία γίνεται λόγος για προσέγγιση από πλευράς της Μπέτις, αλλά το καλοκαίρι ήταν πολύ έντονη η φημολογία για ιταλικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα μάλιστα με τα ρεπορτάζ βρέθηκε πολύ κοντά στο να περάσει στην πίσω πλευρά από τα Απέννινα Όρη.

Το βασικό ενδιαφέρον υπήρχε από τη Λάτσιο με τον τεχνικό διευθυντή κ. Τάρε να έχει επαφές με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, αλλά και την Παρτιζάν, η οποία τότε αξίωσε ένα ποσό κοντά στις 600.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει. Προφανώς κρίθηκε υπερβολικό, γιατί το θέμα δεν προχώρησε, παρ' ότι είχαν γίνει γνωστές και περισσότερες λεπτομέρειες για τη διαχείριση του ποδοσφαιριστή, όπως για παράδειγμα ότι θα παραχωρείτο απευθείας δανεικός στη Τζένοα.

Λίγο αργότερα φαίνεται ότι υπήρξε ενδιαφέρον και από την Παλέρμο, όπως και από έναν σύλλογο της Πορτογαλίας, ωστόσο η Παρτιζάν έψαχνε λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί, παρέμεινε αμετακίνητη στις απαιτήσεις της και το θέμα της μεταγραφής Στάνκοβιτς ναυάγησε οριστικά”.

Ο Παναθηναϊκός παρακολούθησε τον Στάνκοβιτς και στο φινάλε της φάσης των ομίλων του Europa League, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, αφού το όνομά του υπάρχει στη λίστα των “πρασίνων” εδώ και περίπου ένα μήνα.
Η περίπτωση Ροντρίγκες

Αντίθετα νέα είσοδος είναι ο Γκιγιέρμο Ροντρίγκες, ο οποίος προτάθηκε στο “τριφύλλι”. Ο 30χρονος Ουρουγουανός στόπερ ανήκει στην Ελλάς Βερόνα, στην οποία και εντάχθηκε το καλοκαίρι από την Τορίνο (υπογράφοντας διετές συμβόλαιο συνεργασίας), χωρίς ωστόσο να έχει βρει μέχρι τώρα ικανό χρόνο συμμετοχής.

Έχει αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια της Serie A και ένα του Coppa Italia και σύμφωνα με την πρόταση που έγινε στους “πράσινους” υπάρχει η δυνατότητα απόκτησής του με εξάμηνο δανεισμό και οψιόν αγοράς το καλοκαίρι. Η τιμή του είναι περί τις 500-600 χιλιάδες ευρώ, αλλά το καλοκαίρι και έχοντας έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου ενδέχεται να υποχωρήσει.

Με δεδομένο ότι οι Χουάνμα και Στάνκοβιτς είναι τα δύο από τα τρία ονόματα που είχαν προκριθεί στην “πράσινη λίστα”, ερωτηματικό παραμένει το τρίτο. Και αν μάλιστα αληθεύουν οι πληροφορίες ότι ο συγκεκριμένος δεν είναι αριστεροπόδαρος, τότε αυξάνεται το ενδιαφέρον για την περίπτωσή του, αφού φαίνεται ότι συγκεντρώνει σε εξαιρετικό βαθμό τα υπόλοιπα απαιτούμενα, ώστε να διατηρεί υψηλή θέση στις προεπιλογές.

Όπως έχουμε ξαναπεί, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα “κλειδώσουν” οι στόχοι και αμέσως θα ξεκινήσουν οι καταληκτικές επαφές, ώστε το νέο μεταγραφικό απόκτημα να βρίσκεται στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου και των συνεργατών του από την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

http://www.contra.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks