Ο φροντιστής και οι ...Ρωσίδες!

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 Φεβ, 2010
Ο φροντιστής και οι ...Ρωσίδες!
Η είδηση - με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, ταρατατζούμ, ταρατατζούμ - ότι η Έπο προτίθεται να κάνει πρόταση ανανέωσης συμβολαίου στον κυρ-Ότο, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Όπως πιθανότατα βρίσκει απόλυτα σύμφωνους όσους όλα αυτά τα χρόνια βγάζουν σε κάθε ευκαιρία τα φτυάρια για να τον θάψουν!
Η πρότασή μου είναι - πρώτα απ΄ όλα - να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του γεγονότος και των ...Ελληναράδων των Μουμουέ και της πολιτικής: μέσα στη σιγή, ακόμα κι ο πιο ανόητος μπορεί για ένα λεπτό να εκληφθεί ως σοφός!
Ο κυρ- Ότο, ο Μπιλ Σάνκλι και οι Ρωσίδες! Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα αμφισβητήθηκε ο κυρ-Ότο. Λες και πριν από αυτόν στον πάγκο της Εθνικής καθόταν ο Μπιλ Σάνκλι ή ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.
"Πού πας, ρε Χάγκελ;", ήταν ο τίτλος που συνόδεψε το πρώτο του παιχνίδι
Για την ιστορία, τότε ο κυρ-Ότο δεν γνώριζε ούτε τους παίκτες, καθώς κάποια από τα σαΐνια της Ομοσπονδίας είχαν φροντίσει ακόμα και γι΄ αυτό: να μην ξέρει ποιος είναι ποιος, πού πατάει και πού βρίσκεται!
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν ένα φιλικό παιχνίδι με τη Ρωσία στη Μόσχα, αν θυμάμαι καλά ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, στο οποίο ο κυρ-Ότο ακολούθησε την αποστολή απλώς για να γνωρίσει πρόσωπα και καταστάσεις, περίπου 20 μέρες πριν το επίσημο ντεμπούτο του στη Φινλανδία.
Ο παμπόνηρος Γερμανός σηκώθηκε από το κρεβάτι του λίγο μετά τα μεσάνυχτα για να κάνει μια βόλτα στο ξενοδοχείο που είχε καταλύσει η αποστολή και να διαπιστώσει με τα μάτια του την κατάσταση που επικρατούσε. Όλως τυχαίως πέτυχε έναν από τους διεθνείς (ο οποίος πλέον κάνει νέα καριέρα στο χώρο του ποδοσφαίρου) να μοιράζει ...Ρωσίδες στα δωμάτια των υπολοίπων! Όταν ρώτησε τον πρώτο εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας που βρήκε εύκαιρο "ποιος είναι αυτός και τι κάνει;", ενημερώθηκε επισήμως πως ο παίκτης ήταν ..."ο φροντιστής", ο οποίος "φρόντιζε για τη μέση του τάδε συνοδού"!
Εννοείται πως ο κυρ-Ότο δεν τό ΄χαψε, ωστόσο έκανε την κορόιδα και σιγά σιγά άρχισε να "καθαρίζει" την ομάδα, τα αποδυτήρια και τα δωμάτια των ξενοδοχείων από "εκπροσώπους", "φροντιστές", λοιπούς παρατρεχάμενους και ...Ρωσίδες!
Ο κύριος ...κυρ-Κώστας! Φυσικά, πολλοί δεν είδαν με καλό μάτι τον περιορισμό των αρμοδιοτήτων τους και από τότε άρχισαν τον ανταρτοπόλεμο εναντίον του Γερμανού, μέσω των παραδοσιακών μεθόδων που είχαν σπουδάσει στο παρασκήνιο. Έτσι, κάθε φορά που η Εθνική δεν κέρδιζε τη ...Βραζιλία, ο κυρ-Ότο γινόταν στόχος επιθέσεων, τόσο μέσα τους κόλπους της Ομοσπονδίας όσο και από μερίδα (γύρο;) του Τύπου.
O κύριος κυρ-ΚώσταςΕίναι προφανές πως όλοι τους προτιμούσαν την "μπάτε σκύλοι αλέστε" πολιτική που επικρατούσε επί προκατόχων του, όταν ρωτούσες έναν διεθνή "πώς είναι ως προπονητής ο Κώστας Πολυχρονίου;" κι εκείνος απαντούσε πως ..."ο κύριος κυρ-Κώστας είναι πολύ καλός άνθρωπος".
Ο κύριος κυρ-Κώστας και τη δήλωση αυτή την είχε κάνει ένας άλλος Κώστας...
Τον κύριο κυρ-Ότο, φυσικά, δεν τόλμησε να τον φωνάξει κανένας (εκτός από τη στήλη) "κυρ-Ότο" κι εγώ που τον λέω έτσι το κάνω από συμπάθεια, επειδή "κυρ-Γιάννη" φώναζαν τον πατέρα μου και τον αγαπούσαν όλοι (το "όλοι" το εννοώ).

Δυστυχώς, το "όλοι" δεν ισχύει για τον κυρ-Ότο. Πολλοί δεν τον αγάπησαν ποτέ, πολλοί δεν τον εκτίμησαν καν. Ακόμα και μετά την κατάκτηση του Γιούρο της Πορτογαλίας, στην πρώτη στραβή (στην Αλβανία) βρέθηκε κατηγορούμενος. Ενώ πριν αρχίσει η προκριματική φάση του Γιούρο-2008, το κανάλι που είχε αποκτήσει τα δικαιώματα των αγώνων της Εθνικής, ξεκινούσε την καμπάνια του με προαπαιτούμενα: "Πάμε Γιούρο με τη ΝΕΑ Εθνική".
"Ανανέωση τώρα", ήταν το σύνθημα που έστελναν τότε στον κυρ-Ότο, λες κι αυτός δεν ήξερε ή δεν ήθελε να κάνει ανανέωση. Λες κι άφηνε εκτός αποστολής τον Μέση, τον Τσάβη και τον Γεράρδο. Λες και στις ομάδες της Σούπερ Λίμπας παίζουν τόσοι παιχταράδες κι ο Γερμανός τούς αγνοούσε για να παίρνει τον Μπασινά, τον Μποστατζόγλου και τον Νικολάκη τον Ξαναέλα. Ποιον να έπαιρνε δηλαδή; Τον Ζιλμπέρτο Σίλβα; Τον Καθηγητή Κοβάσεβιτς; Τον Παύλο τον Γροθία;
Τέλος πάντων, πάντα του κεφαλιού του έκανε ο κυρ-Ότο και ...καλά έκανε.δύο Γιούρα (και πήρε το ένα), έτσι μάς πήγε και στο Μουντιάλ, ενώ πριν έρθει αυτός "ο ξεροκέφαλος ο Γερμανός, με τις εμμονές, που τον πληρώνουμε για να παίρνει τα Καπή", σε ...δυόμισι χιλιάδες χρόνια ιστορίας, είχαμε πάει σε ένα Γιούρο (το 1980) και ένα Μουντιάλ (το 1994), με τα γνωστά, δυσάρεστα αποτελέσματα.
στον πάγκο της Εθνικής και τη συντριβή 1-5 στη Φινλανδία, σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2002. Γιατί έτσι μάς πήγε σε
Ρεχακλής, καραμπουζουκλής και ευτυχώς …κουφός!
Φυσικά, όταν η Εθνική κέρδιζε, προσωρινά ο κυρ-Ότο ήταν "Βασιλιάς Ότο", "Ρεχακλής", "Μερακλής" και "Καραμπουζουκλής"!
Ευτυχώς όταν όλα αυτά ξέφτιζαν και τα πρωτοσέλιδα τον έβαζαν στην μπούκα, δεν ήταν ούτε βασιλιάς ούτε καραμπουζουκλής. Κουφός ήταν και τυχεροί είμαστε, γιατί άλλος στη θέση του θα μάς είχε σιχτιρίσει, κάποιος άλλος κύριος κυρ-Κώστας θα καθόταν στον πάγκο, οι Ρωσίδες θα επέστρεφαν στα δωμάτια
Επιστρέφοντας στην είδηση: η Έπο θα προτείνει νέο συμβόλαιο στον κυρ-Ότο. Η ευχή είναι να το δεχτεί. Η κατάρα να ψάχνουμε για άλλον κυρ-Ότο. Τότε, όμως, θα καταλάβουμε "τι είχαμε, τι χάσαμε", που λέει κι η Έφη Σαρρή...κλικ για τραγούδι
Προς το παρόν, ας κρατήσουμε όλοι ενός λεπτού σιγή. Το γιατί, το γράφω στην 3η αράδα του κειμένου που τώρα διαβάζετε.
Μέχρι όλοι οι ανόητοι να γίνουν σοφοί έστω για ένα λεπτό και όλοι οι αχάριστοι να αυτοεξοριστούν μαζί με τους αγνώμονες, εγώ, ο Μίλτος, νά ΄μαι καλά...
των διεθνών και η Εθνική στον πρότερο - ανέντιμο - βίο.(ΠΗΓΗ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks