Σηφάκης: Πλέον είμαστε πιο ουσιαστικοί

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

14 Ιαν, 2010 Από sportdogteam
Σηφάκης: Πλέον είμαστε πιο ουσιαστικοί
Το πολύ καλό κλίμα στο στρατόπεδο του Άρη διατηρήθηκε και με την πρόκριση στους «8» του κυπέλλου μετά τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης και ο Μιχάλης Σηφάκης αναφέρθηκε σε αυτό το παιχνίδι και όχι μόνο.
Ο Έλληνας τερματοφύλακας υποστήριξε πως πλέον ο Άρης έχει γίνει ουσιαστικός και οι ευκαιρίες γίνονται πιο εύκολα γκολ, κάτι που είναι κι θέμα ψυχολογίας.
«Το κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Ο Αστέρας είναι μία από τις ομάδες που παίζουν ποδόσφαιρο και το είδαμε πριν ένα μήνα όταν παίξαμε στην έδρα μας. Η νίκη μάλλον ήρθε λίγο πιο εύκολα απ’ όσο περιμέναμε. Παίξαμε καλά κατά διαστήματα.
Πλέον είμαστε πιο ουσιαστικοί. Οι ευκαιρίες που κάνουμε γίνονται γκολ. Είναι και θέμα ψυχολογίας όταν η ομάδα παίρνει μπρος οι παίκτες έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη. Η επίθεση γίνεται πιο ομαδικά. Οι παίκτες παίρνουν καλύτερες θέσεις ανεβαίνουν και τα χαφ και όταν φτάνει εκεί η μπάλα τότε οι πιθανότητες είναι περισσότερες να σημειωθεί κάποιο γκολ. Δεν είναι μόνο διάθεση για πρέσινγκ είναι κάτι που δουλεύεται, δεν είναι τυχαίο»
, υποστήριξε με δηλώσεις του στο LiberoFM.
Ενώ αναφερόμενος στο πρωτάθλημα δήλωσε: «Ο στόχος από την αρχή της χρονιάς είναι ο επόμενο παιχνίδι, στην προκειμένη περίπτωση αυτό με τα Γιάννινα. Δεν έχουμε χρόνο να ονειρευόμαστε. Είχαμε τέσσερα παιχνίδια σε δύο εβδομάδες. Είναι δύσκολο να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Η ομάδα πρέπει να είναι συγκεντρωμένη και να παρουσιάζει το καλό πρόσωπο που δείχνει στα τελευταία παιχνίδια.
Η ομάδα έχει ρυθμό κάποια στιγμή είναι λογικό να κάνει κάποιο ντεφορμάρισμα. Το σημαντικό είναι να μπορέσουμε και εμείς και ο κόσμος να κρατήσουμε μια ισορροπία ώστε να μην μείνουμε μακριά με μία κακή εμφάνιση. Αυτό προσπαθεί και ο κ. Κούπερ να κάνει. Η ομάδα έχει 25-26 ποδοσφαιριστές. Παίζουν οι έντεκα και τρεις αλλαγές. Το σημαντικό είναι να τους έχεις όλους ετοιμοπόλεμους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Πρίττας που στα τελευταία παιχνίδια είναι ο καλύτερος. Έχουμε βρει τις ισορροπίες είμαστε στους «8? του κυπέλλου και μπροστά μας είναι ο δεύτερος γύρος. Η συνέχεια είναι δύσκολη μόνο εμείς μπορούμε να την κάνουμε πιο εύκολη, με τις εμφανίσεις μας, με την δουλειά και τον τρόπο που αγωνιζόμαστε».

http://athlitikipierias.blogspot.com/  

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks