Ευρωπαϊκή ισοπαλία στην Καβάλα ο Άρης (1-1)

Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 6-3-2010

Ο Ντιέ μαρκάρει τον Χαβίτο Καβάλα και Αρης έπαιζαν για μία θέση στην... Ευρώπη και η αναμέτρησή τους ήταν αναμφίβολα ευρωπαϊκού επιπέδου. Σε ένα χορταστικό παιχνίδι, οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 1-1 στο «Ανθή Καραγιάννη», με τους «κίτρινους» να προηγούνται στο 8' με ένα υπέροχο γκολ του Κάλβο και τους αργοναύτες να ισοφαρίζουν στο 79' με ένα φοβερό φάουλ του Ντιέ. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, είχαν δύο δοκάρια και ζήτησαν πέναλτι ένα λεπτό πριν το γκολ του Αρη.
Η έναρξη του αγώνα καθυστέρησε για 15 περίπου λεπτά όμως με το ξεκίνημα και οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ ορεξάτες. Ο Αρης απείλησε πρώτος με το σουτ του Κάλβο στο 6ο λεπτό, στο 8ο οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Ντικρόκ από τον Νασούτι όμως ένα λεπτό μετά οι «κίτρινοι» ήταν εκείνοι που βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Κάλβο να... ευστοχεί αυτή τη φορά και να σημειώνει ένα υπέροχο τέρμα.

Στη συνέχεια οι «αργοναύτες» πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά ήταν οι "κίτρινοι" αυτοί που έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ στο 20', όταν ο Κόκε έστρωσε στον αμαρκάριστο Χαβίτο, το κοντινό σουτ του οποίου έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ιτάνζ.

Ο Ντε Μος προχώρησε για ακόμη μία φορά σε αλλαγή τακτικής πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, με τον Ορούμα να παίρνει τη θέση του Σμολάρεκ, αλλά η Καβάλα δεν κατάφερε, παρά την εδαφική υπεροχή της, να απειλήσει την εστία του Πέσκοβιτς.

Η Καβάλα μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσαν σίγουρα να είχαν ισοφαρίσει πολύ νωρίτερα. Πρώτα στο 49', όταν η ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ονουάτσι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, και ύστερα στο 52', όταν ο ίδιος παίκτης βρέθηκε αφύλακτος μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά ο Πέσκοβιτς έσωσε την ομάδα του. Η Καβάλα συνέχισε να πιέζει και είχε δεύτερο δοκάρι στο 69', σε κοντινό σουτ του (πεσμένου στο έδαφος) Ρινκόν, μετά από σύγχυση στα καρέ του Αρη.

Τελικά, το γκολ που δικαιούνταν αναμφίβολα οι γηπεδούχοι ήρθε στο 78' με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Ντιέ που διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Στο 88' αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ντιόγκο Ρινκόν για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Νάτσο Γκαρσία.

Ηταν η 5η εντός έδρας ισοπαλία για την Καβάλα ενώ ισάριθμα "Χ" μετράει πλέον και ο Αρης μακριά από το "Κλεάνθης Βικελίδης". Με αυτό το αποτέλεσμα παρέμεινε και η διαφορά των δύο βαθμών που χωρίζει τους "αργοναύτες" από τους "κίτρινους", με την μάχη για την κατάκτηση της 5ης θέσης που οδηγεί στα πλέι οφ να συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον.

Αλλωστε ακολουθεί και η διπλή κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τον μεγάλο τελικού του Ολυμπιακού Σταδίου.


Η εξέλιξη του αγώνα
1 Το παιχνίδι ξεκίνησε, μετά από 15 λεπτά καθυστέρηση
6 Πρώτο σουτ στον αγώνα, το έκανε φαλτσαριστά ο Κάλβο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ
7 Ο Νασούτι φάνηκε να ανατρέπει τον Ντικρόκ μέσα στην περιοχή όμως ο διαιτητής έδειξε κόρνερ, κάτω από τις διαμαρτυρίες των παικτών της Καβάλας που ζήτησαν πέναλτι
8 0-1 ΓΚΟΟΟΛΣέντρα του Νέτο από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Κάλβο, ο οποίος με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ μέσα από την περιοχή, την έστειλε στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τον Αρη
9 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον σκόρερ του Αρη για τον τρόπο που πανηγύρισε
20 Ο Κόκε τροφοδότησε τον αμαρκάριστο Χαβίτο μέσα στην περιοχή, όμως ο τελευταίος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Ιτάνζ, που απέκρουσε σωτήρια για την ομάδα του. Μεγάλη ευκαιρία για τους «κίτρινους»
22 Φάουλ του Ντικρόκ, η μπάλα πέρασε πάνω από το δοκάρι
32 ΑΛΛΑΓΗΚατά την προσφιλή του τακτική, ο Ντε Μος κάνει νωρίς κίνηση από τον πάγκο, ο Ορούμα αντικατέστησε τον Σμολάρεκ
33 Κόρνερ του Ορούμα από δεξιά, κεφαλιά του Μουρ, η μπάλα πάνω από το δοκάρι
38 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Παβίσεβιτς για φράγμα στον Κάλβο
45 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Κάμπορα για φάουλ στον Οικονόμου

49 Σέντρα του Ντικρόκ από δεξιά, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ονουάτσι, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία για την Καβάλα να ισοφαρίσει
52 O Oνουάτσι πλάσαρε στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής, ο Πέσκοβιτς έδιωξε με τα πόδια. Η Καβάλα έχει μπει πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος
54 Φάουλ του Κάλβο από αριστερά, κεφαλιά του Κάμπορα, άουτ
57 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ορούμα για δυνατό μαρκάρισμα στον Πρίττα
61 ΑΛΛΑΓΗΟ Σόσιν στη θέση του Ιωάννου
64 ΑΛΛΑΓΗΟ Νάτσο Γκαρσία στη θέση του Πρίττα
69 Σέντρα σουτ του Οικονόμου από αριστερά, ο Πέσκοβιτς έδιωξε προσωρινά με τα πόδια και ο Ρινκόν με πλασέ εξ επαφής με την εστία, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Ατυχη και σε αυτή τη φάση η Καβάλα
74 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΑπό μία κάρτα σε Νασούτι και Ρινκόν για αψιμαχία μέσα στην περιοχή
75 ΑΛΛΑΓΗO Βανγκπελι στη θέση του Χαβίτο
79 1-1 ΓΚΟΟΟΛΦοβερό φάουλ του Ντιέ ακριβώς έξω από την περιοχή, η μπάλα στα δίχτυα του Πέσκοβιτς
80 ΑΛΛΑΓΗΟ Τζόνσον στη θέση του Κάμπορα
81 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Σόσιν για φάουλ πάνω στον Βανγκέλι
84 ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑΚάρτα στον Ντικρόκ για αντικανονική προβολή στον Νασούτι
88 κόκκινη κάρταΔεύτερη κίτρινη και αποβολή στον Ρινκόν για δυνατό μαρκάρισμα στον Νάτσο Γκαρσία
89 ΑΛΛΑΓΗΟ Λάκης στη θέση του Σόσιν. Αλλαγή στην αλλαγή από τον Ντε Μος
90 Μακρινό φάουλ του Ντιέ, άουτ

Γήπεδο: "Ανθή Καραγιάννη"
Διαιτητής: Κύρκος (Ηπείρου)

Καβάλα (Ααντ Ντε Μος): Ιτανζ, Παβίσεβιτς, Μουρ, Ντουγκλάο, Οικονόμου, Ντικρόκ, Ντιέ, Ρινκόν, Ονουάτσι, Ιωάννου (61' Σόσιν - 89' Λάκης), Σμολάρεκ (32' Ορούμα)
Αρης (Εκτορ Ραούλ Κούπερ): Πέσκοβιτς, Νέτο, Ρονάλντο, Νασούτι, Αράνο, Ναφτί, Πρίττας (64' Νάτσο Γκαρσία), Χαβίτο (75' Βανγκέλι), Κάλβο, Κόκε, Κάμπορα (80' Τζόνσον)
http://www.novasports.gr/soccer/anational/default.asp?aid=203703

  επιμέλεια: Χρήστος Κυρογλάνης
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks