ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 1-2: "ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ" ΣΤΟ Β' ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ. ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ 1-2.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΤΡΙΤΗ 19-1-2010
Την ήττα με 1-2 από την πρωτοπόρο Κέρκυρα γνώρισε ο, "διπρόσωπος" απόψε, Πιερικός στον αγώνα που έκλεισε τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Οι "μελανόλευκοι" αν και προηγήθηκαν με 1-0 χάρη σε γκολ του Θάνου στο 19', τελικά έφυγαν με...άδεια χέρια από το γήπεδο μιας και οι "Φαίακες" στην επανάληψη με δυο γκολ του Αυστραλού Μπερνς στο 64' και το 77' γύρισαν το ματς και "απέδρασαν" από την Κατερίνη με το "τρίποντο". Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ είχε άξιο συμπαραστάτη στις προσπάθειές της τον Ηπειρώτη διαιτητή Μήτσιο ο οποίος για 85 περίπου λεπτά συνέδραμε τους Κερκυραίους με τις αποφάσεις του. Δεν είναι μόνο οι δυο περιπτώσεις πέναλτι που διαμαρτύρονται οι Κατερινιώτες, στο 13' σε τράβηγμα του Βενέτη στον Ολγκίν και στις καθυστερήσεις σε τράβηγμα πάνω στο Γκουγκουλιά (ειδικά η δεύτερη περίπτωση ήταν καθαρή) αλλά και οι πέντε κάρτες που υπέδειξε στους Κατερινιώτες, μαζί με πλειάδα φάουλ εις βάρος του Πιερικού. Ο Μήτσιος, στα τελευταία 8 λεπτά, θέλοντας να κρατήσει τα προσχήματα, "φόρτωσε" με τέσσερις κάρτες και παίκτες της κερκυραϊκής ομάδας, όντας στις συγκεκριμένες φάσεις αρκετά...γαλαντόμος για τον Πιερικό.
Ο Πιερικός ήταν σαφώς ανώτερος στο α' μέρος, θα μπορούσε να προηγηθεί με περισσότερα τέρματα κόντρα σε μια Κέρκυρα που παρουσίασε λίγα πράγματα. Οι παίκτες του Σούλη Παπαδόπουλου έχοντας τη συμπαράσταση και των περίπου 1500 φιλάθλων που ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί, είχαν και δοκάρι στο 13', στην ίδια φάση που έγινε το πέναλτι στον Ολγκίν, αλλά και άλλες αξιόλογες στιγμές. Στην επανάληψη όμως, η απόδοση του Πιερικού διαφοροποιήθηκε προς το χειρότερο και αρκούσαν δυο στιγμές αδράνειας της άμυνας των "μελανολεύκων" στο 64' και στο 77' για να τις εκμεταλλευτεί ο Μπερνς και να αλλάξει το σκηνικό. Στο διάστημα αυτό η Κέρκυρα έδειξε καλά στοιχεία με άψογη κυκλοφορία της μπάλας, στοιχεία που την έχουν φέρει στην κορυφή του πίνακα . Ο Πιερικός μετά το 1-2 προσπάθησε να αντιδράσει, όμως έλειπε το καθαρό μυαλό από τους ποδοσφαιριστές που σε συνδυασμό με την κόπωση από την υπερπροσπάθεια κόντρα στον Παναθηναϊκό δεν επέτρεψε στην ομάδα της Κατερίνης να ισοφαρίσει. Θα μπορούσαν πάντως οι προσπάθειες των γηπεδούχων να τελεσφορήσουν, αν ο Μήτσιος δεν "έκλεινε τα μάτια" στο τράβηγμα του Γκουγκουλιά στις καθυστερήσεις.
Η ήττα αυτή κράτησε τον Πιερικό τέσσερις βαθμούς από την 6η θέση της βαθμολογίας με το τέλος του πρώτου γύρου. Επόμενο παιχνίδι για τους "μελανολεύκους" αυτό στο Αγρίνιο με τον ισχυρό Παναιτωλικό.
ΤΟ "ΦΙΛΜ" ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2009-10
17Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΟΑΚΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΚΕΡΚΥΡΑ
Διαιτητής: Μήτσιος (ΕΠΣ Ηπείρου)
Βοηθοί: Ναλμπάντης (ΕΠΣ Κιλκίς)
Σιδηρόπουλος (ΕΠΣ Κιλκίς)
4ος διαιτητής: Τίκας (ΕΠΣ Καρδίτσας)
Κίτρινες κάρτες: Κοντέων, Χατζηζήσης, Εξουζίδης, Κωνσταντινίδης, Παντελιάδης-Μακρυδημήτρης, Μπερνς, Αποστολίδης, Ρεπερνέ.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
Πιερικός (Σούλης Παπαδόπουλος): Καρακούτσης, Χατζηζήσης, Τασίδης, Εξουζίδης (80’ Ρέγιες), Γιαζιτζόγλου, Μακρής, Κοντέων, Παντελιάδης, Φρέντερικς, Θάνος (67’ Κωνσταντινίδης), Ολγκίν (73’Γκογκουλιάς).
Στον πάγκο ήταν: Γουμάγιας, Γκουγκουλιάς, Κωνσταντινίδης, Παστός, Ρέγιες, Τσιτλακίδης, Αγγελόπουλος.
Κέρκύρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Ιωάννου (64’ Γιαννιτσανάκης), Βενέτης, Κοντοδήμος, Φλαβίνιο (81’ Μακρυδημήτρης), Μπερνς, Λαμπρόπουλος (46’ Ρεπερνέ), Παρασκευαΐδης, Τσίγκας, Γκουστάβο, Λουρένσο.
Στον πάγκο ήταν: Μπουτζίκος, Ρεπερνέ, Γιαννιτσανάκης, Κολοτούρος, Σιαράβας, Μακρυδημήτρης, Μάτος Ντε Σόουζα
Α' ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
  • 6’ Από εκτέλεση κόρνερ του Παντελιάδη, ο Εξουζίδης έκανε την πρώτη κεφαλιά προς το τέρμα της Κέρκυρας, παρενεβλήθη ο Ολγκίν με νέα κεφαλιά αλλά ο Αποστολίδης σωστά τοποθετημένος μπλόκαρε τη μπάλα.
  • 8’ Δυνατό σουτ του Μακρή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Αποστολίδης με τις γροθιές απέκρουσε τη μπάλα.
  • 13’ Σουτ Χατζηζήση, η μπάλα στο δοκάρι, τράβηγμα από τον Βενέτη στον Ολγκίν που δεν τον αφήνει να κάνει την προσπάθεια, το ριμπάουντ παίρνει ο Μακρής ο οποίος επιχειρεί συρτό σουτ αλλά η μπάλα φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αποστολίδη. Ο διαιτητής δεν έδωσε το προφανές πένάλτι!
  • 19’ ΓΚΟΛ! 1-0: Σέντρα Γιαζιτζόγλου, κεφαλιά Ολγκίν για τον Θάνο, αυτός με διαγώνιο σουτ νικάει τον Αποστολίδη κάνοντας το 1-0.
  • 26’ Γυριστό σουτ του Μακρή από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα όμως ψηλά άουτ.
  • 28’ Φάουλ Γιαζιτζόγλου, καλή κεφαλιά ο Κοντέων, η μπάλα λίγο πάνω από την εστία του Αποστολίδη.
  • 32’ Κεφαλιά του Λουρένσο, από σέντρα Γκουστάβο, αλλά ο Παντελιάδης με γυριστό πρόλαβε και απομάκρυνε τη μπάλα.
ΤΕΛΟΣ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
Β’ ΗΜΙΧΡΟΝΟ:
  • ΓΚΟΛ! 1-1: 65’ Κάθετη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Πιερικού, ο αφύλακτος Λουρένσο πλασάρει, αποκρούει ο Καρακούτσης, η μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πιερικού και ο Μπερνς παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά κάνει το 1-1.
  • 66’ Στην πλάτη της άμυνας του Πιερικού βγαίνει ο Φλαβίνιο, πλασάρει από κοντά, αλλά ο Καρακούτσης αποκρούει.
  • 77’ ΓΚΟΛ! 1-2: Ο Μπερνς έγινε κάτοχος της μπάλας, ταχύτατος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πρόλαβε τον Καρακούτση και πλάσαρε εύστοχα στέλνοντας τη μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Πιερικού και εν συνεχεία στα δίχτυα κάνοντας το Πιερικός-Κέρκυρα 1-2.
  • 87’ Κεφαλιά του Ρέγιες από εκτέλεση φάουλ του Γιαζιτζόγλου, δεν πρόλαβε από κοντά ο Τασίδης να κάνει την προβολή.
  • 90’+ Τράβηγμα του Γκουγκουλιά μέσα στην περιοχή της Κέρκυρας, «παίζετε» δείχνει ο Μήτσιος.
ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ
  • Πριν την έναρξη του παιχνιδιού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δημοσιογράφου Γιώργου Πλακίδα.
  • Περίπου 20 εκδρομείς από την Κέρκυρα στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας τους.
  • Από τα δημοσιογραφικά θεωρεία παρακολούθησε τον αγώνα ο πρόεδρος της Κέρκυρας και της Ένωσης Β'-Γ' Εθνικής Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος κατά την αποχώρησή του συγκέντρωσε τη μήνι των οπαδών του Πιερικού.
  • Φαίνεται πως απέδωσε το "άνοιγμα" της ΠΑΕ στη νεολαία της πόλης καθώς στο σημερινό παιχνίδι, ο κόσμος ήταν πιο εκδηλωτικός σε σχέση με τα προηγούμενα.()

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks