Με φόντο το πρώτο τρόπαιο

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19-2-2010


 
Τελικός για λίγους
Η μεγάλη στιγμή έφτασε... Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Οι δύο ομάδες είναι πανέτοιμες για τον τελικό του Σαββάτου (6:30μ.μ., Ελληνικό) και μάλιστα προέρχονται από πολύ καλές εμφανίσεις για το ελληνικό πρωτάθλημα.
Ο Παναθηναϊκός που πέρασε μία μίνι κρίση δείχνει να έχει επανέλθει πλήρως και οι τελευταίες εμφανίσεις του είναι εξαιρετικές με αποκορύφωμα το «διπλό» στον Αγιο Θωμά. Ο Ολυμπιακός από την άλλη, δεν πέρασε κάποια κρίση, αλλά κόντρα στον ΠΑΟΚ έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ως εκ τούτου οι δύο ομάδες πάνε στον τελικό φορώντας το καλό τους προσωπείο, μέχρι βέβαια να ξεχωρίσει ο ένας εκ των δύο.
Δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, λοιπόν, θα διεκδικήσουν το πρώτο τρόπαιο σε ένα καταπληκτικό γήπεδο, αλλά μπροστά σε ελάχιστο κόσμο. Για μία ακόμη χρονιά τα εισιτήρια θα είναι λιγοστά και ελάχιστη μερίδα κόσμου θα δει από κοντά τον πρώτο τελικό της χρονιά. Όπως φαίνεται έως να ωριμάσουν οι συνθήκες αυτή θα είναι η μοίρα των δύο.
Οσο για τη σημασία του τροπαίου είναι αν μη τι άλλο σημαντική. Το κύπελλο είναι ο μικρότερος τίτλος που μπορούν να κατακτήσουν οι δύο ομάδες μέσα στη χρονιά, αλλά έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Είναι ο πρώτος χρονικά. Αυτό σημαίνει πως αν οι «ερυθρόλευκοι» δεν τον κατακτήσουν θα επανέλθει η γκρίνια, ενώ αν ο Παναθηναϊκός δεν στεφθεί κυπελλούχος η καλές του εμφανίσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες θα ξεχαστούν αμέσως.
Τα προβλήματα...

Η μοναδική συμμετοχή που κρίνεται αμφίβολη για τον τελικό του κυπέλλου είναι αυτή του Γιάννη Μπουρούση. Ο διεθνής σέντερ πέρασε βαριάς μορφής γρίπη των χοίρων και ο οργανισμός του είναι εξασθενημένος. Δεν έπαιξε στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, πλην όμως ο ίδιος έχει γνωστοποιήσει τις προθέσεις του αγωνιστεί έστω κι ένα λεπτό. Το αν θα παίξει ή όχι θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή. Από πλευράς Παναθηναϊκού δεν υπάρχουν προβλήματα. Ο Κώστας Τσαρτσαρής που θα λείψει έχει αντικατασταθεί από τον Μάρκους Χάισλιπ.
Η πρώτη... παράσταση

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί ήδη μία φορά με τον Ολυμπιακό να βγαίνει νικητής στην πρώτη μάχη. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Παναθηναϊκού με 87-76 στην πέμπτη αγωνιστική του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος. Σε εκείνο το ματς ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και πήρε τη νίκη χάρη στα μεγάλα σουτ που βρήκαν το στόχο στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα.  
επιμέλεια: Γιάννης Τρουμούσης 

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks