«Αφεντικό» ο Άρης

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-3-2010
Οι «κίτρινοι» κέρδισαν πολύ εύκολα τον ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Χαβιέ Κάμπορα - Ανώτερος ο Αρης, δεν κινδύνεψε καμία στιγμή από τον «δικέφαλο» και έκανε «fair play» μετά το δεύτερο γκολ
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κάμπορα και υπό το βλέμμα 25.000 και πλέον οπαδών του, που γέμισαν κάθε γωνία του «Κλεάνθης Βικελίδης», ο ...
Άρης κέρδισε πολύ εύκολα με 2-0 τον ΠΑΟΚ. Βέβαια, οι «κίτρινοι» θα μπορούσαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στο ντέρμπι, αν ο Κάμπορα που πέτυχε δύο πανέμορφα γκολ, δε σημάδευε το δοκάρι σε πέναλτι που εκτέλεσε. Ένα πέναλτι που ήρθε για τον Αρη μετά από έναν και πλέον χρόνο, από την τελευταία φορά που η ομάδα κέρδισε την «εσχάτη των ποινών».
Από την άλλη, ο ΠΑΟΚ αρκέστηκε σε ρόλο… κομπάρσου, δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να απειλήσει την εστία του Σηφάκη, ενώ οι παίκτες του ήταν άκρως προκλητικοί τόσο σε συμπεριφορά, όσο και με τα σκληρά τους μαρκαρίσματα. Βέβαια, η σχεδόν άριστη διαιτησία του Σπάθα ορθά απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τους Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια, λίγα λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, όταν πλέον είχαν όλα κριθεί. Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι καθυστέρησε να αρχίσει για περίπου ένα πεντάλεπτο, αφού τα εκατοντάδες καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Άρη... σκοτείνιασαν την ατμόσφαιρα που καθάρισε με τη βοήθεια του αέρα. Οι οπαδοί δημιούργησαν καταπληκτική ατμόσφαιρα, ζητώντας το κύπελλο από τους παίκτες των «κιτρίνων».
Αγωνιστικά, ο Άρης από το πρώτο… δευτερόλεπτο, έδειξε ποιος είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Στο πρώτο κιόλας λεπτό, οι «κίτρινοι» προκάλεσαν σύγχυση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, με… δράστη στον Τόνι Κάλβο. Στο 13ο λεπτό ο Νέτο σούταρε, αλλά ο Χαλκιάς έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε την μπάλα. Και αυτό που όλοι στον Άρη περίμεναν για περισσότερο από ένα χρόνο, έγινε στο 13ο λεπτό. Ο Κοντρέρας ανέτρεψε τον Κόκε μέσα στην περιοχή και ο Σπάθας καταλόγισε πέναλτι. Ο Κάμπορα που ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε τον Χαλκιά στην άλλη γωνία αλλά την μπάλα στο δοκάρι. Αυτό που δεν κατάφερε από τα 11 βήματα ο Κάμπορα, το πέτυχε στο 22ο λεπτό, μετά από γυριστό σουτ έξω από την περιοχή, γράφοντας το 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε μόλις στο 29ο λεπτό, με το κόρνερ του Γκαρσία, Ναφτί και Βιεϊρίνια έβαλαν μαζί το πόδι τους στην μπάλα η οποία πήρε παράξενη τροχιά, αλλά ο Κάλβο απέκρουσε. Μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 έχασε ο Νέτο, στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, όταν μπήκε από δεξιά σε έναν απόλυτο αιφνιδιασμό, πάσαρε στους Κόκε και Κάμπορα, αλλά ο Χαλκιάς έπεσε σωστά και απέκρουσε την μπάλα. Στο ημίχρονο δημιουργήθηκε ένταση με τον Βιτόλο, αλλά και τον προκλητικό Ίβιτς, ο οποίος δε σταμάτησε ούτε λεπτό να διαμαρτύρεται στον διαιτητή.

Ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος από τον ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό στην επανάληψη. Στο 56ο λεπτό οι «κίτρινοι» δικαίως διαμαρτυρήθηκαν για τη μη υπόδειξη κάρτας στον Σνάουτσνερ, όταν ο παίκτης του «δικεφάλου» έκανε… δολοφονικό τάκλιν πάνω στον Κάμπορα. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ συνέχισαν να σκληρά μαρκαρίσματα και φτάσαμε στο 64ο λεπτό, όταν ο Κάμπορα έβαλε τη «σφραγίδα» του στο ντέρμπι, με ένα καταπληκτικό γκολ. Ο Αργεντινός γύρισε την μπάλα στην κίνηση και σούταρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Χαλκιά για δεύτερη φορά (2-0). Στο 71ο λεπτό Νέτο και Κάλβο έχασαν εκ νέου μεγάλη ευκαιρία για να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στον αγώνα. Ο Νέτο βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και έκανε το σουτ, ο Χαλκιάς δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα, ο Κάλβο προσπάθησε να μπει στη φάση, όμως ο πορτιέρο του ΠΑΟΚ έδιωξε στη συνέχεια με τα πόδια. Ο ΠΑΟΚ φάνηκε για δεύτερη φορά στον αγώνα, στο 75ο λεπτό. Ο Σορλέν επιχείρησε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ο Σηφάκης όμως «διάβασε» τη φάση και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο επόμενο λεπτό (76’) ο Βιεϊρίνια προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον τερματοφύλακα του Άρη, με δυνατό σουτ, αλλά και πάλι ο Σηφάκης ήταν σε σωστή θέση και έδιωξε την μπάλα.
Ο ΠΑΟΚ έμεινε με 10 παίκτες στο 78ο λεπτό, καθώς ο Σνάουτσνερ (έπρεπε να αποβληθεί πολύ νωρίτερα) δέχτηκε δεύτερη κίτρινη, μετά από κλωτσιά που έριξε στον Κάλβο, την ώρα που ο παίκτης του Άρη τον πέρασε με φανταστική ντρίπλα. Δύο λεπτά αργότερα (80’), ο «δικέφαλος» έμεινε με εννιά παίκτες, καθώς και ο Βιεϊρίνια δέχτηκε δεύτερη κίτρινη (κόκκινη) για σκληρό μαρκάρισμα, την ώρα που «φλέρταραν» με αποβολή ο Ίβιτς και ο Χαλκιάς, καθώς διαμαρτύρονταν έντονα στον διαιτητή. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε και ο Άρης κέρδισε πολύ εύκολα τους τρεις βαθμούς.
Διαιτητής: Σπάθας
Κίτρινες: 14' Κόκε, 48' Μεριέμ - 2' Γκαρσία, 19' Κοντρέρας, 25' Ίβιτς, 41' Βιεϊρίνια, 63' Σνάουτσνερ, 80' Χαλκιάς,
Κόκκινες: 78' Σνάουτσνερ (δεύτερη κίτρινη), 80' Βιεϊρίνια (δεύτερη κίτρινη)
ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Νασούτι, Ρονάλντο Γκιάρο, Αράνο, Κάλβο, Πρίττας (68' Νάτσο Γκαρσία), Ναφτί, Μεριέμ, Κόκε, Κάμπορα (86' Κάμπορα).
ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Βιτόλο, Γκαρσία (68' Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Ίβιτς (84' Αραμπατζής), Μουσλίμοβιτς.(ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ)
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks