Για το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα Αιγάλεω – Πιερικός 0-1 Το γκολ στο 71’ ο Πέντα (πέναλτυ)

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010
Με σκόρερ τον αργεντίνο Πέντα ο Πιερικός «απέδρασε» από το Αιγάλεω με τους βαθμούς της νίκης. Μία νίκη απόλυτα δίκαιη γιατί οι παίκτες του Πιερικού χωρίς να πραγματοποιήσουν πολύ μεγάλη εμφάνιση ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους και δημιούργησαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον  Γκουγκουλιά αλλά και άλλες ..


Με σκόρερ τον αργεντίνο Πέντα ο Πιερικός «απέδρασε» από το Αιγάλεω με τους βαθμούς της νίκης. Μία νίκη απόλυτα δίκαιη γιατί οι παίκτες του Πιερικού χωρίς να πραγματοποιήσουν πολύ μεγάλη εμφάνιση ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους και δημιούργησαν μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον  Γκουγκουλιά αλλά και άλλες ευκαιρίες.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκει στον Πιερικό. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και μέχρι το 65ο λεπτό το Αιγάλεω ήταν καλύτερο αλλά ο Πιερικός ήταν αυτός που έφτασε κοντά στο γκολ όταν από δύο μέτρα ο Γκουγκουλιάς σούταρε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Η συνέχεια ανήκει και πάλι στους παίκτες του Πιερικού που πέτυχαν το γκολ με το πέναλτυ στην ανατροπή του Χατζηζήση ενώ λίγα λεπτά αργότερα το Αιγάλεω απείλησε με ισοφάριση αλλά έγκαιρα και πολύ σωστά με έξοδο ο Γουμάγιας απέκρουσε το σουτ του νεαρού Μουστογιάννη διώχνοντας τη μπάλα σε κόρνερ.
Ο Πιερικός παρουσιάστηκε στο παιχνίδι με το Αιγάλεω διαβασμένος και αντιμετώπισε απόλυτα θετικά τις λίγες επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων και τους κράτησε μακριά από την εστία του Πιερικού.
Με τη νίκη του αυτή ο Πιερικός πέρασε πλέον στην εξάδα και βλέπει με αισιοδοξία τη συμμετοχή του στους αγώνες ανόδου.
Οι καλύτερες φάσεις και το γκολ
Στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά ο Πιερικός ήταν καλύτερος αλλά την πρώτη καλή ευκαιρία την έκανε το Αιγάλεω στο 13ο λεπτό όταν ο Μουστογιάνης έστρωσε τη μπάλα στον Κακαρά και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή την έστειλε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 15’ το πρώτο αξιόλογο σουτ για τον Πιερικό με τον Ολγκίν το οποίο έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 28’ μετά από σέντρα του Πέντα ο Ολγκίν με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν οφ-σάιντ με υπόδειξη του αρμόδιου βοηθού διαιτητή.
Στο 33’ η πιο μεγάλη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου όταν μετά από φάουλ του Πέντα ο Παστός με κεφαλιά τροφοδότησε τον Κοντέων που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή αλλά ο τελευταίος αν και μόνος σούταρε πολύ δυνατά και έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι και πίεσαν μέχρι το 65ο λεπτό  αλλά οι παίκτες του Πιερικού με σωστή αμυντική λειτουργία τους κράτησαν μακριά από την εστία.
Στο 63’ όμως ο Πιερικός φτάνει πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Θάνος μετά από πολύ καλή αμυντική ενέργεια και αφού απέφυγε δύο αντιπάλους από δεξιά έστρωσε τη μπάλα στο Γκουγκουλιά και αυτός σε κενή εστία και από απόσταση δύο μέτρων σούταρε άουτ χάνοντας την ευκαιρία του αγώνα.
Στο 71’ και ενώ η μπάλα παιζόταν μέσα στην περιοχή ο Τσιρογιάννης ανέτρεψε τον Χατζηζήση μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής που είδε τη φάση έδωσε αμέσως το πέναλτυ. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Πέντα και έγραψε το 0-1.
Στο 75’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Πιερικό όταν ο Πέντα εκτελώντας φάουλ τροφοδότησε τον Θάνο, ο τελευταίος έπιασε πολύ δυνατό σουτ από ευνοϊκή θέση αλλά η μπάλα έφυγε μόλις άουτ.
Στο 77’ η πιο μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους όταν ο Φρατζεσκί έβγαλε με ωραία κάθετη πάσα τον Μουστογιάννη μέσα στην περιοχή του Πιερικού, ο τελευταίος πλάσαρε αλλά ο Γουμάγιας βρήκε λίγο τη μπάλα και την έστειλε κόρνερ.
Το τελευταίο σουτ ανήκει στους γηπεδούχους από το νεαρό Μουστογιάννη που έστειλε τη μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Διαιτητής: Κουκλομένος Θ.
Κίτρινες: Κοντέων, Ολγκίν, Κοκκίνης, Τσιρογιάννης, Τόσκας, Φρατζεσκί, Κωνσταντινίδης.
Οι συνθέσεις
ΑΙΓΑΛΕΩ: Στεφανάκος, Τόσκας, Τσιρογιάννης, Κοκκίνης, Μπάκοβιτς, Ουμουρί (78΄ Φρίμπονγ), Μουστόγιαννης, Κακκαράς (78΄ Χαικάλης), Πουλάκος, Νάστος (68΄ Τσαμπούρης), Φρατζεσκί
Προπονητής: Σούλης Παππάς
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Γουμάγιας, Χατζηζήσης, Παστός, Εξουζίδης, Γιαζιτζόγλου, Κοντέων, Μαρτίνεζ, Ρέγιες (46΄ Γκουγκουλιάς), Θάνος, Πέντα (78΄ Κωνσταντινίδης), Ολγκίν (46΄ Φρέντερικς)
Προπονητής: Σούλης Παπαδόπουλος
Νεαροί χούλιγκαν του Αιγάλεω επιτέθηκαν στην ομάδα Νέων του Πιερικού
Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ η ομάδα Νέων του Πιερικού που βρισκόταν στο γήπεδο αποχωρούσε, δέχτηκε πρωτοφανή επίθεση από μία μεγάλη ομάδα χούλιγκαν του Αιγάλεω και ευτυχώς επενέβη έγκαιρα η αστυνομία και τους απομάκρυνε. Οι Νέοι του Πιερικού έμειναν στο γήπεδο επί μισή ώρα μέχρις ότου απομακρυνθούν οι χούλιγκαν και στη συνέχεια πάντα με συνοδεία αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκαν στο πούλμαν και αναχώρησαν για την Κατερίνη.
Αλήθεια όμως κανείς δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο δέχτηκαν την επίθεση αυτών των «αγνών» φιλάθλων του Αιγάλεω.
Παπαδόπουλος: «Θέλαμε νίκη όσο τίποτα άλλο»
Στη σημασία του μεγάλου διπλού που κατέκτησε ο Πιερικός στο Αιγάλεω αναφέρθηκε ο προπονητής των «μελανόλευκων» Σούλης Παπαδόπουλος που στις δηλώσεις του ανέφερε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) πήραμε μια σπουδαία νίκη που είχε μεγάλη σημασία για μας, γιατί την θέλαμε όσο τίποτα άλλο. Το Αιγάλεω δεν μας άφησε να παίξουμε όπως μπορούμε. Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο, γι’ αυτό και θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Τη Δευτέρα θα έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς με τον Εθνικό Αστέρα, για το οποίο θα ξεκουραστούμε και θα δουλέψουμε. Έχουμε μπροστά μας εννιά ακόμη αναμετρήσεις. Ναι μεν τώρα είμαστε μέσα στην εξάδα, αλλά σημασία έχει που θα είμαστε στο τέλος της σεζόν».
Από την πλευρά του ο τεχνικός του Αιγάλεω Σούλης Παππάς υπογράμμισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την τεράστια προσπάθεια που κάνουν να κρατήσουν ψηλά το όνομα μιας τόσο ιστορικής ομάδας»(ΤΟΠΙΚΗ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks