ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ - Γράφει ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης -

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΠΑρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Η πορεία μιας ομάδας σε ένα πρωτάθλημα ποδοσφαίρου καθορίζεται από πολλούς αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς λόγους. Ας επιχειρήσουμε μια σύντομη ανασκόπηση όλων αυτών των σημείων που επηρέασαν την πορεία του Πιερικού, έως τώρα, στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής.
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ.
Η πρόσληψη του καταξιωμένου στο πανελλήνιο Μάκη Κατσαβάκη, ως η καλύτερη δυνατή επιλογή, δεν έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Εκ των υστέρων βέβαια κάποιοι ίσως να χαρακτήριζαν την απομάκρυνση του λανθασμένη, αλλά η αγωνιστική παρουσία των παικτών, η έλλειψη ομοιογένειας, η απουσία του όρου ομάδα, που λέμε και πρέπει να εννοούμε, οι σχέσεις προπονητή και παικτών, που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν και οι ιδανικές, είναι οι αιτίες που κατέστησαν αναγκαία τη λύση του συμβολαίου. Η ουσία είναι  ότι καταστράφηκε ότι χτίστηκε την προηγούμενη περίοδο και εδώ και κάποιους μήνες βρισκόμαστε στη φάση της αναστύλωσης. Σ’ αυτή τη φάση χρειάζεται  χρόνος καθώς τα «κομμάτια» του παζλ θα πρέπει να τα συναρμολογήσεις  σιγά σιγά, γιατί με τις απότομες και γρήγορες κινήσεις θα καταρρεύσει το σύνολο.
ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ.
Η διοίκηση δαπάνησε μεγάλα ποσά, απέκτησε μεγάλα ονόματα, αλλά δυστυχώς μέσα στο γήπεδο κάποιοι απογοήτευσαν τόσο αυτούς που τους εμπιστεύτηκαν, όσο και τους φιλάθλους που τους υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και χειροκροτήματα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ.
Η νίκη μας έκανε κακό όπως αποδείχτηκε, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα΄πρεπε να κερδίσουμε. Στην πλάτη του Πιερικού  επιχείρησαν οι «υγιείς» παράγοντες του ποδοσφαίρου να καλύψουν τα «παιχνίδια» που παίζουν, εδώ και χρόνια, στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο.
ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ.
Στην Κατερίνη χάθηκαν 16 βαθμοί. Αρνητικό ρεκόρ για οποιαδήποτε ομάδα και ουσιαστικός λόγος για την βαθμολογική θέση του Πιερικού.
GARA DEBELE.
H ποδοσφαιρική του αξία αφανίστηκε μπροστά στην ανωριμότητα του χαρακτήρα του και η συμπεριφορά του εξέθεσε τον ίδιο και τον σύλλογο.  Η απομάκρυνση του έπρεπε να είχε γίνει από το καλοκαίρι και ότι προηγήθηκε στο παιχνίδι με το Βόλο είχε κι αυτό αρνητικό αντίκτυπο. Στη θέση του ίσως κερδίζαμε κάποιον παίκτη από την έναρξη της σαιζόν.
 Η ΤΥΧΗ. Οι ποδοσφαιριστές του Πιερικού γνωρίζουν καλύτερα πόσες φορές τους γύρισε την πλάτη σε καθοριστικές στιγμές των αγώνων. Η τύχη χρειάζεται και είναι μέρος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ.
Ο Πιερικός δεν έχει κερδίσει πέναλτι σε ένα ολόκληρο γύρο. Έχει φορτωθεί με ένα υπερβολικό αριθμό κίτρινων καρτών και  δεν εισπράττει το σεβασμό και την ισονομία που δικαιούται. Το ανύπαρκτο πέναλτι στην Ηλιούπολη και στον Ιωνικό, το έμμεσο φάουλ στο δεύτερο γκολ της Δόξας στη Δράμα, ο καταλογισμός ανύπαρκτων οφσάιτ στις Σέρρες, το πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ μας στην ήττα με τον ΟΦΗ, το πεντακάθαρο γκολ-οφσάιτ της Καλαμάτας, και το «επιστημονικό χειρουργείο» με την Κέρκυρα στέρησαν από την ομάδα μας γύρω στους δέκα πολύτιμους βαθμούς.
Σίγουρα δεν θα πρέπει να ψάχνουμε για δικαιολογίες, αλλά όταν σε ένα παιχνίδι υπάρχουν όροι και κανονισμοί θα πρέπει να τηρούνται.
Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις και αναλογιζόμενοι την ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου πρωταθλήματος θα πρέπει να βαδίσουμε στη συνέχεια με το κεφάλι ψηλά μαθαίνοντας από όσα βιώσαμε στο παρελθόν και δουλεύοντας μεθοδικά, με πρόγραμμα και στόχο. Θα πρέπει να στηρίξουμε και να πιέσουμε τη διοίκηση, με την συμμετοχή μας στο γήπεδο, να δημιουργήσει την ομάδα  εκείνη που όλοι επιζητούμε κι ονειρευόμαστε.
Υπάρχουν οι βάσεις για να πορευτούμε σωστά. Άλλωστε ο Πιερικός έδειξε τις δυνατότητες του στα δύσκολα, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και η παρουσία του στα εκτός έδρας παιχνίδια συνδυάζει καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα. Πρέπει όμως όλοι να είμαστε ενωμένοι, για την Κατερίνη, για το ποδόσφαιρο, για τον Πιερικό.(ΤΟΠΙΚΗ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks