ΠΑΟΚ: Δύο λύσεις… η εξής μία!Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

...
Δύο λύσεις… η εξής μία!Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον απείθαρχο ΠΑΟΚ και την μεγάλη απόφαση που πρέπει να πάρει... χθες ο Ιβάν Σαββίδης.
Δεν μιλάμε πλέον για ντεφορμάρισμα του ΠΑΟΚ. Δεν πρόκειται για κρίση που απλά διήρκησε αρκετές εβδομάδες. Ο ΠΑΟΚ καταρρέει και όπως το είπε ο Τζιόλης: «Με αυτόματο πιλότο πηγαίνουμε προς την καταστροφή…».

Για όσους είδαν το παιχνίδι στο Περιστέρι και δεν κάνουν κρίσεις μόνο με βάση το αποτέλεσμα, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο ΠΑΟΚ έκανε καλό ξεκίνημα. Μπήκε με καλή νοοτροπία, πίεσε σωστά, πήρε το κέντρο, αμύνθηκε προσεκτικά, αναπτύχθηκε καλούτσικα και ήταν η μόνη ομάδα που δημιουργούσε ευκαιρίες. Για 30 λεπτά ο ΠΑΟΚ έκανε καλή εμφάνιση και έδειξε ότι… κάτι δουλεύει. Μετά το 1-0 και την αποβολή, δεν είχε ψυχικές δυνάμεις να αντιδράσει και κατέρρευσε. Αυτό έγινε βέβαια και λόγω του ότι ανέβασε και πάλι απρόσεκτα και απείθαρχα 6-7-8 παίκτες ψηλά, με αποτέλεσμα η μία κόντρα του Ατρόμητου να διαδέχεται την άλλη. Όπως έγινε στην Ξάνθη, στα Γιάννινα, στο Ηράκλειο και… και … και...

Ένα 90λεπτο είναι σαν την πορεία ενός πρωταθλήματος. Δεν μπορείς να μείνεις σε ένα κομμάτι αγώνα και αναγκαστικά θα κάνεις κρίση με βάση όλο το παιχνίδι. Ή θα περιμένεις να δεις για να κρίνεις όλο το πρωτάθλημα και όχι μόνο 5-10 αγωνιστικές. Γιατί αν τρέχεις 1500 μέτρα δεν έχει σημασία που θα είσαι στο πρώτο σπριντ των 200 μέτρων, αλλά πόσο θα αντέξεις και που θα τερματίσεις στο τέλος…. Και ο ΠΑΟΚ φέτος, έκανε βιαστικό σπριντ το Φθινόπωρο και «έσκασε» τον χειμώνα. Και αφού «πιάσαμε» τις εποχές: Είναι σχεδόν βέβαιο πλέον ότι… τον Μάιο δεν θα είναι καλά…

Δευτέρα πρωί και… μικρή σημασία έχει τι έγινε χθες ή… μέχρι χθες. Έχουν αναλυθεί όλα. Το κακό ξεκίνησε από το ότι ο Σαββίδης επέλεξε προπονητή και υποχρέωσε Βρύζα-Αναστασιάδη να συνεργαστούν. Η δουλειά του Αναστασιάδη δεν ήταν αρκετή να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε ολόκληρη την χρονιά (εξάλλου είχε να δουλέψει σε σύλλογο από αρχή σεζόν εδώ και δέκα χρόνια) και φυσικά όλοι αυτοί «πιάστηκαν» κορόιδα με την επιμονή στην αναφορά στόχου για κατάκτηση πρωταθλήματος κάτι (το έχουμε αναφέρει 100 φορές) για το οποίο κανείς δεν ήταν πραγματικά προετοιμασμένος.

Το θέμα είναι τώρα τι γίνεται… Γράφαμε πριν λίγες μέρες ότι… «αλλαγή προπονητή πρέπει να γίνεται όταν οι παράγοντες εκτιμούν πώς η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο». Πριν δέκα μέρες ο Σαββίδης έκανε πολλές επαφές και αποφάσισε ότι παρά την παραίτηση Αναστασιάδη που είχε αναλάβει την ευθύνη για την κατιούσα που πήρε η ομάδα του, έπρεπε να τον διατηρήσει και άλλο στην Τούμπα.

Τώρα κάτι πρέπει να αλλάξει… Με βάση όλα τα δεδομένα που υπάρχουν και με όσα όλοι ξέρουμε στο ποδόσφαιρο για την διαχείριση τέτοιων κρίσεων, δύο είναι οι πιθανές λύσεις.

Αφού ο Αναστασιάδης δεν αποχωρεί μόνος του, η διοίκηση και ο Σαββίδης δύο επιλογές έχουν τώρα για να αλλάξουν την κατάσταση:

1) Καλούν τον Αναστασιάδη και με ανανέωση συμβολαίου δείχνουν σε όλους ότι αυτός είναι και θα είναι…

2) Αποφασίζουν πρωί-πρωί την απομάκρυνσή του και αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο να βρουν τον επόμενο που θα συμμαζέψει αυτή την τραγική αγωνιστική-ψυχολογική-τακτική κατάσταση εντός γηπέδου και εντός αποδυτηρίων. Μέχρι το καλοκαίρι, όπου προφανώς πρέπει να αλλάξει το σχέδιο δημιουργίας μεγάλης ομάδας και οι άνθρωποι που θα το υλοποιήσουν.

Πιστεύει ο Σαββίδης ότι ο Αναστασιάδης (ως άνθρωπος και ως προπονητής) μπορεί να εγγυηθεί για την δημιουργία καλύτερης ομάδας; Αν ναι, προχωράνε και το βροντοφωνάζει σε όλους να το εμπεδώσουν.

Αν όχι διορθώνει το λάθος της περασμένης εβδομάδας, μια και είναι ξεκάθαρο ότι… αν το γυαλί ραγίσει δεν ξανακολάει με τίποτα. Και εντός ομάδας το γυαλί κοντεύει να γίνει θρύψαλα…

* Για τον Σαλπιγγίδη, για τον Αρετόπουλο, για το Νιόπλια και πώς θα διάβαζε το ματς με Κατσουράνη-Πίτου-Ναπολεόνι που δεν έπαιξαν στο Καραϊσκάκη αλλά «μπορούσαν» να αγωνιστούν με τον ΠΑΟΚ, για τον Δημητρόπουλο και τα άλλα με ορισμούς κτλ, τα γράψαμε πριν την αγωνιστική…

* Αθλητικός πολιτισμός στο βόλεϊ μετά το 2-3 του ΠΑΟΚ! Εδώ όμως δεν υπάρχει Αρετόπουλος! Όλα έχουν καταγραφεί…

Πηγή: gazzetta.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks