Υπόκλιση της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ- Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τον Κάιλ Χάινς. 
............

Υπόκλιση της ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ-Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε κάτω από τις δύο ρακέτες, περιορίζοντας σε σημαντικό βαθμό τον Κάιλ Χάινς.

Το ανάστημά του μπροστά στη μέχρι χθες αήττητη ΤΣΣΚΑ ύψωσε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ, όπου επικράτησε με 84-76 της ρωσικής ομάδας. Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη τους αυτή έβαλαν γερές βάσεις για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ΣΤ΄ ομίλου στο Τοπ 16 της Ευρωλίγκας, που δίνει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, ενώ μπορούν να κρυφοκοιτάζουν ακόμη και την πρώτη.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, που βρήκε απέναντί της παλιούς γνώριμους όπως τον Κάιλ Χάινς, τον Μίλος Τεόντοσιτς αλλά και τον Δημήτρη Ιτούδη, πραγματοποίησε ένα σχεδόν άρτιο παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση και απέδειξε πως καμία ομάδα δεν είναι ανίκητη, ειδικά στο ΣΕΦ. Παρά το νωθρό ξεκίνημά του (11-17 στο πρώτο δεκάλεπτο), ο Ολυμπιακός συνήλθε γρήγορα και με επιθετική πολυφωνία, τόσο από την περιφέρεια όσο και μέσα από τη ρακέτα, στρίμωξε την ΤΣΣΚΑ στα σχοινιά και με ένα επιμέρους 32-20 στο δεύτερο δεκάλεπτο έγινε το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης. Ο Σπανούλης σκόραρε, ο Σλούκας οργάνωνε, ο Λοτζέσκι εκτελούσε και ο Χάντερ κυριαρχούσε κάτω από τα καλάθια, σε μια βραδιά που οι «ερυθρόλευκοι» έλυσαν με επιτυχία το πιο δύσκολο ευρωπαϊκό τους διαγώνισμα. Από την άλλη μεριά οι απέλπιδες προσπάθειες του Τεόντοσιτς δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ κλειδί για τη νίκη αποδείχθηκαν και τα 15 επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού, σε σύνολο 31! Επίσης, η ασφυκτική άμυνα οδήγησε τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη σε 16 λάθη, τα οποία είναι απαγορευτικά για έναν εκτός έδρας αγώνα, κόντρα σε μια φορμαρισμένη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πέτγουεϊ, Χάντερ 12, Ντάνστον 5, Σπανούλης 19 (1), Σλούκας 8 (2), Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 7 (1), Κατσίβελης 2, Λαφαγιέτ 6 (2), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 13 (2).
ΤΣΣΚΑ: Ντε Κολό 13, Τεόντοσιτς 20 (5), Φριντζόν 10, Νίκολς 3 (1), Μαρκοϊσβίλι 9 (1), Κορόμπκοφ, Γουίμς, Ζοζούλιν 2, Βοροντσέβιτς 5, Κάουν 2, Χάινς 12.

Για τον ΣΤ’ όμιλο: Σήμερα: (20.00, novasports 3) Φενέρμπαχτσε - Λαμποράλ, (22.00, novasports 3) Αρμάνι - Εφές, (22.00, novasports 7) Μάλαγα - Νίζνι.

Στο κλειστό στάδιο του Βερολίνου, την αρένα «O2», όπου κατέκτησε τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο του, ο Παναθηναϊκός καλείται σήμερα (21.00), να πετύχει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του στην φάση των «16» της Ευρωλίγκας, με αντίπαλο την Αλμπα. Αν οι «πράσινοι» φύγουν νικητές από την γερμανική πρωτεύουσα, θα κάνουν καθοριστικό βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ της διοργάνωσης, έστω και με μειονέκτημα έδρας, από την τρίτη ή την τέταρτη θέση του ομίλου τους. Οι ήττες του «τριφυλλιού» στη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη ήταν «εντός προγράμματος», όμως δεν θα ισχύει το ίδιο και απόψε.

«Πρέπει να παίξουμε όπως στο ΟΑΚΑ γιατί είναι ευκαιρία να πάρουμε μια σπουδαία νίκη. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στα εκτός έδρας ματς είναι πως δεν έχουμε την ίδια συγκέντρωση με τους εντός έδρας αγώνες μας», υποστήριξε ο Εστεμπάν Μπατίστα, ενώ ο συνεργάτης του Ιβάνοβιτς, Σωτήρης Μανωλόπουλος, χαρακτήρισε την Αλμπα αθλητική ομάδα που πιέζει σε όλο το γήπεδο.

Τα χθεσινά αποτελέσματα του Ε΄ ομίλου: Ρεάλ - Μπαρτσελόνα 97-73, Γκαλατάσαραϊ - Μακάμπι 94-97, Ερυθρός Αστέρας - Ζαλγκίρις 68-70.

• Με 13 ομάδες θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας, μετά την αποχώρηση του Ηλυσιακού, λόγω παλαιότερων οικονομικών οφειλών προς το ΙΚΑ που δεν ρυθμίστηκαν. Εγκλωβισμένοι είναι οι 12 παίκτες που δεν μπορούν να αγωνισθούν σε άλλη ομάδα της Α2 και της Β΄ εθνικής κατηγορίας, επειδή έχει αρχίσει ο δεύτερος γύρος και απαγορεύεται από τον κανονισμό της ΕΟΚ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks