Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Πούσκας (PHOTOS)

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

 
Ο Φέρεντς Πούσκας απέκτησε τη δική του θέση στη Θύρα 3 του "Απόστολος Νικολαΐδης", καθώς ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έκανε..
τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης στήλης με την προσωπογραφία του.
Λίγη ώρα πριν από το φιλικό του Παναθηναϊκού Κ17 με την ακαδημία Πούσκας και 43 χρόνια μετά το έπος του "Γουέμπλεϊ", αποκαλύφθηκε στη Θύρα 3 μία μαρμάρινη στήλη με την προσωπογραφία του κορυφαίου Ούγγρου ποδοσφαιριστή και με χαραγμένη τη γνωστή του φράση "έντεκα αυτοί, έντεκα κι εμείς".

Παράλληλα, υπάρχει μία μικρή επιγραφή με το βιογραφικό του, γραμμένο στα ελληνικά και στα ουγγρικά, προκειμένου να τονίζει το δεσμό που είχε ο Πούσκας με τις δύο χώρες.
Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και επιστήθιος φίλος του εκλιπόντος, Βίκτορ Όρμπαν, παρουσία της συζύγου του Πούσκας, Ελίζαμπεθ, και όλων των εν ζωή μελών της χρυσής ομάδας του Παναθηναϊκού. Απουσίασαν μόνο ο Άνθιμος Καψής και ο Κώστας Ελευθεράκης για προσωπικούς λόγους.
Ο Όρμπαν κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο, παρέδωσε μετάλλια στις πράσινες δόξες και χαιρέτησε τους νεαρούς παίκτες, οι οποίοι θα έπαιζαν αργότερα στο φιλικό. Ακολούθως, στην ομιλία του ευχαρίστησε την οικογένεια του Παναθηναϊκού επειδή δέχθηκε και αγάπησε τον Πούσκας σε μία χρονική συγκυρία που η πατρίδα του τον είχε αποκηρύξει. Κλείνοντας την ομιλία του, αναφώνησε στα ελληνικά: "Ζήτω ο ΠΑΟ, ζήτω ο Πούσκας" και στη συνέχεια αποκάλυψε τη μαρμάρινη στήλη, η οποία καλυπτόταν με μία σημαία του Παναθηναϊκού.
Σε αυτό το σημείο, η σύζυγος του Πούσκας ξέσπασε σε δάκρυα από τη συγκινησιακή φόρτιση, με τους παλαίμαχους να σπεύδουν να την υποστηρίξουν.
Παρών ήταν ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηλίας Μιχαλαριάς, την ΠΑΕ εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής Αγησίλαος Τουμαζάτος, η νομική σύμβουλος, Αθηνά Μπαλωμένου και το μέλος του ΔΣ Γιάννης Ηρειώτης, ενώ το "παρών" έδωσαν ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Άγγελος Φιλιππίδης και περίπου 1.000 θεατές.














 

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks