Πρόταση της Συμπολιτείας Ξηρομεριτών για μεταβατική διοίκηση του Δήμου μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014


Η παραλαβή του Δήμου απ΄την καινούργια Δημοτική αρχή και η συγκρότηση του νέου δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τον νόμο, γίνεται την 1η Σεπτεμβρίου. Αυτό απλά και υπό κανονικές συνθήκες σημαίνει την συνέχιση άσκησης της διαχείρισης του Δήμου απ΄ την.... απερχόμενη αρχή και το απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο. Αυτονόητη είναι η απρόσκοπτη και αδιατάρακτη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου.
Απέναντι στα αυτονόητα όμως, υπάρχουν δεδομένες ιδιαιτερότητες και ενδείξεις πως πάμε σε ακυβερνησία του Δήμου και μάλιστα εν όψει καλοκαιριού.
1. Στο απερχόμενο δημοτικό συμβούλιο δεν υπήρχε -ήδη πριν τις εκλογές- πλειοψηφία της απερχόμενης Αρχής. Αυτό δημιουργεί συνθήκες πολιτικής ομηρίας.
2. Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος θεωρεί τελευταίες(;) αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής παράνομες και επιχειρεί μπλοκάρισμά τους.
3. Δυο τουλάχιστον μείζονα θέματα απαιτούν διαχείριση και αποφάσεις: Τα σκουπίδια του Αστακού -που έχουν συσσωρευθεί- και το μόνιμο πρόβλημα νερού, με δεδομένο πως μπροστά μας έχουμε καλοκαίρι.
Δημιουργείται λοιπόν ένα αδιέξοδο, αν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες κι εκεί αποσκοπεί η παρέμβασή μας.
Η πολιτική λογοδοσία της απερχόμενης αρχής αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών. Είναι θέμα λυμένο με τις εκλογές. Οι όποιες ποινικές ευθύνες υπονοεί ο νέος Δήμαρχος, αφορούν ενέργειες που ο ίδιος μπορεί (και είναι επιβεβλημένο) να κάνει ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ του Δήμου. Μέχρι τότε ΘΕΣΜΙΚΟΣ τρόπος διαφύλαξης του δημοτικού συμφέροντος δεν υπάρχει. Πλην ΕΝΟΣ:
Εφ΄ όσον πλειοψηφικό παλιό συμβούλιο δεν υπάρχει και νέο δεν αναλαμβάνει ακόμα, η πρόταση που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και την πολιτική λειτουργία του δήμου είναι το ΚΟΙΝΟ ΑΤΥΠΟ συμβούλιο των παλαιών και νέων δημοτικών συμβούλων.
Καλούμε τόσο την κ. Σαμαρά όσο και τον κ. Γαλούνη να συμφωνήσουν με την πρωτοβουλία και να συγκαλέσουν -με συνεννόηση όλων- ΑΜΕΣΑ, το όργανο αυτό, για την λύση των προβλημάτων που προέκυψαν και την ομαλή λειτουργία του Δήμου, μέχρι την παραλαβή του.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ
http://mytikaspress.blogspot.gr/2014/06/1_1.html

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks