Πολυ σκληρός για να πεθάνει (vid) - ΠΑΟ - ΑΕΚ 3-1

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011
Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1  την ΑΕΚ και παρέμεινε στο ...κυνήγι του τίτλου. Πλέον πηγαίνει το Σάββατο στο «Καραϊσκάκης» για να «παίξει τα ρέστα του». Η 4η φετινή αναμέτρηση ανάμεσα στις δυο ομάδες ήταν συναρπαστική όπως και η 3η. Είχε πολλά γκολ, έντονες συγκινήσεις αν και έλειψαν οι ανατροπές του ματς Κυπέλλου.

Ο αποδεκατισμένος λόγω τραυματισμών Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 στο 51΄ κάνοντας τους  40.000 οπαδούς του να ασχοληθούν με το ντέρμπι της ερχόμενης αγωνιστικής με τον «αιώνιο».
Όμως η ΑΕΚ αποδείχτηκε εφτάψυχη. Μείωσε με τον Σκοκο στο 59΄ και διεκδίκησε τουλάχιστον την ισοπαλία. Αν δεν πήρε βαθμό, υπεύθυνος ήταν ο Σεντρίκ Καντέ ο οποίος στο 75΄ έκανε την κούρσα της ζωής του για να σερβίρει το 3-1 στον Σισέ.

Tα πλάνα των προπονητών
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα εκτός από τους Ζιλμπέρτο (ίωση), Σπυρόπουλο (τιμωρημένος), Μαρίνο (τραυματίας), Καρνέζη (τραυματίας), Γκοβού (τραυματίας), Γκαρσία (τραυματίας) έχασε την τελευταία στιγμή και το Νίνη, ο οποίος παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στο πόδι.

Μετά από όλα αυτά στάθηκε αδύνατο για τον Πορτογάλο τεχνικό να συμπληρώσει 18αδα. Στον πάγκο κάθισαν 6 παίκτες μεταξύ των οποίων οι Καπίνος, Μαυρίας, Δημούτσος και ο ανέτοιμος Μπουμσόνγκ.

Παρά τα προβλήματα ο Φερέιρα δεν άλλαξε το αγωνιστικό του πλάνο (4-3-3). Στην άμυνα εμπιστεύθηκε τους Τζόρβα (κίπερ), Βύντρα (δεξιά), Ιωαννίδη (αριστερά), Σαριέγκι, Καντέ (στόπερ) με αμυντικό χαφ τον Σιμάο.

Την επιθετική λειτουργία της ομάδας στήριξε  στους Καραγκούνη, Κατσουράνη (χαφ) και τους Χριστοδουλόπουλο (δεξιά), Λέτο (αριστερά), Σισέ (στην κορυφή). Ο τελευταίος επέστρεψε στην 11αδα μετά την απουσία του στην Τούμπα.
Ο Μανόλο Χιμένεθ είχε περισσότερες επιλογές για την 11αδα. Τόσο πολλές που άφησε στον πάγκο τους Σκόκο, Μπλάνκο. Οι μοναδικές απώλειες, που είχε η ΑΕΚ, ήταν ο τιμωρημένος Ματέος και ο τραυματίας Γεωργέας.

Ο Ισπανός είδε με ικανοποίηση τον Δέλλα να επιστρέφει από τον τραυματισμό του και να παίρνει την ηγετική του θέση στην άμυνα, την οποία συμπλήρωναν οι Γιάχιτς (δεξιά), Καράμπελας (αριστερά), Μανωλάς (στόπερ). Ο Χιμένεθ επέλεξε το σχήμα 4-3-3, με τους Ντιοπ (κόφτης), Μάκο, Μίτσελ στα χαφ και τους Μπάχα (δεξιά), Λυμπερόπουλο (κορυφή) , Λαγό (αριστερά) στην επίθεση.

Πρέσινγκ
Οι «πράσινοι» από το πρώτο λεπτό  προσπάθησαν να πιέσουν ψηλά και να κλέψουν μπάλες. Βοήθησε σε αυτό ο Σιμάο, ο οποίος διαθέτει εξαιρετική ικανότητα στο ατομικό μαρκάρισμα.  Το πέτυχαν αρκετές φορές αλλά μετά άρχιζαν τα προβλήματα.

Με την ΑΕΚ να έχει 8-9 παίκτες μέσα και γύρω από την περιοχή της η μπάλα δύσκολα έφτανε στον Σισέ, ο οποίος, έτσι κι αλλιώς όπως ήταν μόνος μπροστά, ασφυκτιούσε ανάμεσα στους Μανωλά και Δέλλα.
Οι βαθιές σέντρες από δεξιά, κυρίως με το Βύντρα ή οι μπαλιές από τα αριστερά του Λέτο σταματούσαν  πάνω στο «κιτρινόμαυρο τείχος» και ο Σάχα είχε ένα εύκολο βράδυ. Τουλάχιστον μέχρι το 32΄ όταν βρέθηκε απέναντί του ο Σισέ.

Ο Γάλλος με εξαίρεση μια ψηλοκρεμαστή κεφαλιά στο 11΄ δεν είχε μπει στο παιχνίδι. Και στη φάση που βγήκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ δεν ενήργησε με την χαρακτηριστική του δεινότητα επιτρέποντας στον Σάχα να αποκρούσει.

Στο ίδιο διάστημα η ΑΕΚ έπαιζε ένα παθητικό ποδόσφαιρο. Τραβηγμένη στο μισό γήπεδο δεν ξεμυτούσε στην επίθεση. Δεν βοηθούσαν και οι επιλογές του Χιμένεθ ο οποίος είχε ρίξει στον αγώνα δυο φορ (Λυμπερόπουλο, Μπάχα) μεγάλων κυβικών.
Ο Ισπανός
κατάλαβε το λάθος του και μετά το 20΄ έφερε τον Μπάχα (που μέχρι τότε έπαιζε στη γραμμή) δίπλα στο «Λύμπε» και γύρισε το σχήμα του σε 4-4-2 (με δεξιό χαφ τον Μίτσελ). Ο Ισπανός με βολίδα απείλησε τον Τζόρβα στο 29΄ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Τουλάχιστον η ΑΕΚ εμφανίστηκε «διαβασμένη» στο μάθημα των στημένων φάσεων. Αντιμετώπισε έτσι χωρίς πανικό τα 5-6 κόρνερ, που χτύπησε ο Παναθηναϊκός (ο οποίος στο Κύπελλο είχε σκοράρει δυο φορές από κόρνερ).
Από στημένη

Στημένη φάση
Το ίδιο έδειχνε να κάνει και στο φάουλ που εκτέλεσε ο Λέτο στο  44΄. Όμως μια αδράνεια του Μάκου επέτρεψε στον Σαριέγκι να πάρει την κεφαλιά που έδωσε  τη δυνατότητα στον Κατσουράνη να εκτελέσει τον Σάχα (1-0).
Το φάουλ είχε κερδίσει ο Σιμάο από μια επικίνδυνη προβολή του Ντιοπ, ο οποίος ήδη είχε κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής Παμπορίδης δεν θέλησε να τον στείλει πρόωρα στα αποδυτήρια και η «εξέδρα» ξεσηκώθηκε. Το γκολ αποτέλεσε το καλύτερο καταπραϋντικό.

Βλέποντας το αδιέξοδο ο Χιμένεθ στο 50΄ αντικατέστησε τον Μϊτσελ με τον Σκόκο. Ο Αργεντινός δεν πρόλαβε να μπει στο ματς και έγινε το 2-0 (51΄). Γκολ που ξεκίνησε από κόρνερ της. ΑΕΚ. Ο Σισέ έφυγε γρήγορα μπροστά, διέσχισε το μισό γήπεδο και την κατάλληλη στιγμή έδωσε την ασίστ στον Βύντρα.

Αμέσως το γήπεδο «πήρε φωτιά». Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού άφησαν την ΑΕΚ και έπιασαν τον. Ολυμπιακό. Με το γήπεδο ανοιχτό πια, καθώς οι παίκτες της ΑΕΚ είχαν προωθηθεί,  κάθε επίθεση των «πράσινων» μύριζε γκολ.
Η κούρσα του Καντέ

Ο Σισέ στο 54΄, ο Κατσουράνης στο 56΄ έχασαν ευκαιρίες, κι εκεί που το τρίτο γκολ «ψηνόταν» ήρθε το 2-1 στο 59΄ σε μια φάση την οποία άρχισε και τελείωσε ο Σκόκο κι ενώ οι πράσινοι ακόμη διαμαρτύρονταν για το μαλλιοτράβηγμα του Μανωλά στο Λέτο έξω από την περιοχή.

Από το σημείο αυτό και μετά το ματς έγινε «ροντέο». Η μπάλα ανεβοκατέβαινε στο γήπεδο και το προβάδισμα του Παναθηναϊκού κρεμόταν σε μια κλωστή. Στο  65΄ γυριστό σουτ του Σισέ απέκρουσε ο Σάχα. Στο 67΄ ο Μπάχα αστόχησε στην κεφαλιά.

Στο ίδιο λεπτό ο Χιμένεθ έριξε στον αγώνα τον Μπλάνκο (αντί του Λαγού).  Στο 68΄ο Σκόκο ζάλισε τους Ιωαννίδη και Καντέ αλλά την τελευταία στιγμή τον πρόλαβα ο Σαριέγκι. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε κουρασμένος και η ΑΕΚ φρόντισε να το εκμεταλλευτεί.

Η κούρσα του Καντέ
Κανονικά ο Φερέιρα έπρεπε να κάνει κάποια αλλαγή αλλά δίχως επιλογές στον πάγκο έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Η ΑΕΚ άγγιξε την ισοφάριση στο 74΄ με τον Μπλάνκο και στο επόμενο λεπτό ο Καντέ έκανε την κούρσα της ζωής του για να σερβίρει το 3-1 στον Σισέ.

Στο 78΄ ο Φερέιρα απέσυρε τον Λάζαρο και έβαλε τον Σεϊταρίδη (για να παίξει χαφ) ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Χιμένεθ είχε παίξει το τελευταίο του χαρτί με τον Καφέ αντί του Ντιοπ.  Ο Μπαχά στο 82΄ δεν βρήκε στόχο στην κοντινή προβολή.

Ο Σισέ αποχώρησε στο 86΄ (για να μπει ο Πετρόπουλος) και στην εξέδρα στήθηκε γιορτή. Ο Τζόρβας έσωσε την εστία του στο 90΄ σε σουτ του Μπαχά κι ενώ η εξέδρα τραγουδούσε για το ντέρμπι με τον «αιώνιο».


Διοργάνωση:
Super League
Αγωνιστική: 22η
Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δ. Γκάγκας (Λάρισας), Χ. Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)
4ος: Σ. Μάνταλος (Αθηνών)
Εισιτήρια: 37.258
Εισπράξεις: 556.589

1': Ξεκίνησε η αναμέτρηση, με τους "κιτρινόμαυρους" στη σέντρα
6': Φάουλ του Καράμπελα στον Χριστοδουλόπουλο, ο αμυντικός της ΑΕΚ γλιτώνει την κάρτα...
7': Φάουλ γέμισμα του Λέτο, ο Μανωλάς προ του Σισέ παραχωρεί κόρνερ το οποίο περνάει ανεκμετάλλευτο
11': Υπέροχη ενέργεια του Βύντρα από τα δεξιά και σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, ο Σισέ βρέθηκε σε θέση βολής έκανε την κεφαλιά αλλά ο Σάχα του είπε "όχι"...
12': Αντεπίθεση της ΑΕΚ η οποία ολοκληρώνεται με σουτ του Μίτσελ έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει σε πλάτη αμυντικού του Παναθηναϊκού και να καταλήγει κόρνερ...
12': Κίτρινη κάρτα στον Μίτσελ για φάουλ στον Καραγκούνη
15': Ο Παναθηναϊκός έχε την πρωτοβουλία των κινήσεων σε αυτά τα πρώτα λεπτά του ντέρμπι
17': Ο Λέτο έκλεψε τη μπάλα από το Μάκο, έφυγε στην κόντρα, πλησίασε τη μεγάλη περιοχή του Σάχα, έκανε και το δυνατό συρτό σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε τη μπάλα
23': Ο Παναθηναϊκός κέρδισε τρία συνεχόμενα κόρνερ, όμως πέρασαν όλα ανεκμετάλλευτα...
25': Παθητικό ποδόσφαιρο από την ΑΕΚ που ψάχνει την κόντρα για να χτυπήσει τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αμύνεται αρκετά ψηλά...
29': Σουτ του Μίτσελ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και δεξιά -μετά από πάσα του Μπαχά σε εκδήλωση αντεπίθεσης της ΑΕΚ- η μπάλα θα περάσει ελάχιστα εκατοστά έξω από το δεξί δοκάρι του Τζόρβα. Η σημαντικότερη ευκαιρία του ματς καταγράφεται υπέρ της "Ένωσης" μέχρι στιγμής...
31': Σουτ του Χριστοδουλόπουλου από το ύψος της περιοχής, η μπάλα έφυγε άουτ
32': Βαθιά μπαλιά του Ιωαννίδη για τον Σισέ, ο Γάλλος θα φύγει μόνος θα βρεθεί απέναντι από τον Σάχα θα προσπαθήσει να τον πλασάρει, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ θα του πει "όχι"! Πρώτη μεγάλη ευκαιρία και για τον Παναθηναϊκό...
33': Κίτρινη κάρτα στον Σιμάο για φάουλ στον Μπαχά
35': Κόρνερ του Μίτσελ από τα αριστερά, ο Λυμπερόπουλος από τη γωνία της μικρής περιοχής έκανε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων...
36': Κίτρινη κάρτα στον Ντιόπ για φάουλ στον Καραγκούνη
37': Κίτρινη κάρτα στον Δέλλα για φάουλ στον Χριστοδουλόπουλο
40': Κίτρινη κάρτα στον Λέτο για φάουλ στον Ντιόπ
44': ΓΚΟΟΟΛ (1-0): Φάουλ του Λέτο έξω από την περιοχή, ο Μανωλάς προσπάθησε να απομακρύνει τη μπάλα, ο Σαριέγκι νίκησε τον Μάκο στον αέρα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Κατσουράνης με σουτ στην κίνηση -μέσα από την περιοχή και δεξιά από το σημείο του πέναλτι- έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Σάχα, ανοίγοντας το σκορ!
45':
Δύο είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
45'+2': Λήξη του ημιχρόνου

46': Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Καμία αλλαγή από τους δύο τεχνικούς...
46': Κάθετη μπαλιά του Λυμπερόπουλου για τον Λαγό, την τελευταία στιγμή ο Βύντρα έκανε την περοβολή και παραχώρησε κόρνερ...
50': Ο Σκόκο στη θέση του Μίτσελ
51': ΓΚΟΟΟΛ (2-0): Ο Σισέ ξεκίνησε μία αντεπίθεση πίσω από τη μεσαία γραμμή με τέσσερις αντιπάλους πλησίασε την περιοχή του Σάχα, άνοιξε δεξιά τη μπάλα για τον Βύντρα που βρέθηκε τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα της "Ένωσης" βάζοντας φωτιά στο "Σπύρος Λούης"!
54': Από την πάσα του Λέτο ο Σισέ βρέθηκε τετ α τετ με τον Σάχα, πέρασε τη μπάλα από πάνω του, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει...
58': Διαγώνια πάσα του Χριστοδουλόπουλου για τον Λέτο, ο Αργεντινός έκανε το σουτ αλλά ο Σάχα μπλόκαρε τη μπάλα
59': ΓΚΟΟΟΛ (2-1): Από τη βαθιά μπαλιά του Μανωλά (ο οποίος δευτερόλεπτα νωρίτερα έχει κάνει φάουλ στον Λέτο το οποίο δεν υποδείχθηκε), ο Σκόκο έφυγε πίσω από τη σέντρα, πέρασε στο σπριντ τον Σαριέγκι, μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε εύστοχα τον Τζόρβα και μείωσε το σκορ για την "Ένωση" σε μία στιγμή του ντέρμπι που ο Παναθηναϊκός είχε την πλήρη υπεροχή και είχε αγγίξει και το τρίτο γκολ...
65': Φαλτσαριστή σέντρα του Χριστοδουλόπουλου από τα δεξιά, ο Σάχα έδιωξε με το ένα χέρι, ο Σισέ πήρε το "ριμπάουντ", έκανε με τη μία το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ κατάφερε να παραχωρήσει κόρνερ...
67': Σέντρα του Καράμπελα από τα αριστερά, ο Μπαχά έκανε την φαλτσαριστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από την εστία του Τζόρβα...
67': Ο Μπλάνκο στη θέση του Λαγού
68': Ο Σκόκο άδειασε Ιωαννίδη και Καντέ μέσα στην περιοχή, από τη γωνία της μικρής περιοχής έκανε το σουτ, αλλά ο Σαριέγκι με αυτοθυσία απομάκρυνε τη μπάλα
69': Κάθετη πάσα του Σκόκο για τον Μπαχά, ο Τζόρβας βγήκε γρήγορα έξω από την περιοχή και απομάκρυνε με τα πόδια
70': Ο Δέλλας σκόραρε με... ανάποδο ψαλίδι, όμως το γκολ σωστά δε μέτρησε διότι ήταν οφσάιντ
74': Σέντρα του Καράμπελα από τα αριστερά, ο Μπλάνκο βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ, όμως η μπάλα κότντραρε σε σώματα παικτών του Παναθηναϊκού και η ευκαιρία χάθηκε για τους "κιτρινόμαυρους"...
75': ΓΚΟΟΟΛ (3-1): Από την ενέργεια του Καντέ, ο οποίος έκανε κούρσα σαν box to box μέσος και μία κερδισμένη κόντρα, ο Γάλλος αμυντικός τροφοδότησε τον αφύλακτο Σισέ και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με δυνατό συρτό διαγώνιο σουτ έδωσε εκ νέου προβάδισμα δύο γκολ στους "πράσινους"
76':
Ο Καφές στη θέση του Ντιόπ
78': Ο Σεϊταρίδης στη θέση του Χριστοδουλόπουλου
82': Γλυκιά σέντρα του Καράμπελα ο Μπαχά από το ύψος του πέναλτι δεν "σημάδεψε" σωστά και πέταξε τη μπάλα ψηλά άουτ
86': Ο Πετρόπουλος στη θέση του Σισέ
89': Σέντρα του Σεϊταρίδη από τα δεξιά, ο Λέτο έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων
90': Τρία ειναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
90'+1': Σουτ του Μπαχά από το ύψος της μεγάλης περιοχής μετά την ασθενή απομάκρυνση του Σαριέγκι, ο Τζόρβας αντέδρασε σωστά και απέκρουσε τη μπάλα
90'+2': Ο Δημούτσος στη θέση του Καραγκούνη
90'+3': Κίτρινη κάρτα στον Δημούτσο για φάουλ στον Σκόκο
90'+4': Λήξη του αγώνα

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Βύντρα, Ιωαννίδης, Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (90'+2' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος (78' Σεϊταρίδης), Λέτο, Σισέ (86' Πετρόπουλος)
Στον πάγκο: Καπίνος, Μπουμσόνγκ, Μαυριάς
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Ντιόπ (76' Καφές), Μάκος, Λαγός (67' Μπλάνκο), Μπαχά, Λυμπερόπουλος, Μίτσελ (50' Σκόκο).
Στον πάγκο: Αραμπατζής, Νασούτι, Γκερέιρο, Έντερ

Επιμέλεια: Κώστας Χαλέμος - http://www.novasports.gr
Video

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks