ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ 1-0 - "Κυανέρυθρη" ανάσα (video)

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ριέρα και εκτέλεσε εύστοχα ο Μπάλαμπαν, έδωσε στον Πανιώνιο την νίκη (1-0) κόντρα .στον ΠΑΟΚ και ταυτόχρονα τον απομάκρυνε από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.
Ο Τάκης Λεμονής παρέταξε τον Πανιώνιο με 4-3-3- ουσιαστικά και το οποίο σε κάποιες στιγμές μεταβάλλονταν σε 4-1-4-1. Ο Μάχο κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από δεξιά, Γιόνσον, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Γκαλίτσιος. Αμυντικό χαφ ήταν ο Ομο και μπροστά του οι Γουνδουλάκης, Σάμαρης. Στις πτέρυγες, αριστερά ήταν ο Μπάλαμπαν και δεξιά ο Ριέρα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Σβέρκος.
Από την άλλη πλευρά, ο Χάβος προτίμησε το 4-2-3-1. Ο Χαλκιάς στο τέρμα και μπροστά του στην άμυνα από δεξιά οι Ετό, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σαβίνι. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία, Τσουκαλάς. Στο δεξί άκρο του κέντρου ο Βιεϊρίνια, αριστερά ο Λίνο και μόνος στην επίθεση ο Αθανασιάδης. Επιτελικός μέσος ήταν ο Ιβιτς.
Ο Πανιώνιος, με το τρικ του Λεμονή να «απλώσει» τους τρεις επιθετικούς του, κατάφερε να ελέγξει πλήρως το ρυθμό του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αριθμητική υπεροχή στις πτέρυγες. Κι αυτό γιατί οι Λίνο, Σαβίνι έμεναν αναγκαστικά πίσω προκειμένου να επιτηρούν τους Μπάλαμπαν, Ριέρα αντίστοιχα.
Οι «κυανέρυθροι» ήταν και αυτοί που δημιούργησαν τις όποιες φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο, καθώς οι παίκτες του Χάβου δεν μπόρεσαν ουσιαστικά ούτε στην περιοχή του Μάχο να πατήσουν. Αν μάλιστα, Μπάλαμπαν και Σβέρκος ήταν πιο συγκεντρωμένοι στις τελικές τους προσπάθειες, ο Πανιώνιος θα μπορούσε εύκολα να είχε προηγηθεί με ένα ή και περισσότερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.
Πάντως αναφορά σε αυτό το διάστημα πρέπει να γίνει στον διαιτητή Σταθόπουλο, που με τα συνεχόμενα σφυρίγματά του κατάφερε να εκνευρίσει τους παίκτες των δύο ομάδων, αλλά και τους οπαδούς. Επίσης ούτε αυτός, αλλά ούτε και οι δύο βοηθοί του, είδαν την ενέργεια του Γκαρσία να χτυπήσει εκτός φάσης τον Σάμαρη, με αποτέλεσμα να ξεσηκωθούν οι οπαδοί των γηπεδούχων και να υπάρξει διακοπή περίπου δύο λεπτών, λόγω της ρήψης αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο.
Στην επανάληψη ο Χάβος προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και για το λόγο αυτό πέρασε στο παιχνίδι τον Σαλπιγγίδη και μετέφερε τον Βιεϊρίνια αριστερά. Κι ενώ φάνηκε να το καταφέρνει, καθώς μόλις στην πρώτη του επαφή ο Ελληνας διεθνής, λίγο έλειψε να πετύχει γκολ, τελικά ήρθε η έμπνευση της στιγμής από τον Ριέρα, που ενώ άδειασε τον Σαβίνι, πήρε το πέναλτι από τον Μαλεζά.

Ο Μπάλαμπαν που ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε και έτσι έδωσε την υπερπολύτιμη για τον Πανιώνιο νίκη, που του δίνει το δικαίωμα να πάει με άλλο αέρα στο παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ.

Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"

Η εξέλιξη του αγώνα
1' Το παιχνίδι ξεκίνησε...
4' Ο Λίνο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά και βρήκε τον Αθανασιάδη σε θέση βολής στην μικρή περιοχή. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων, αν και είχε μπροστά του όλο το τέρμα, κατάφερε -ουσιαστικά- να διώξει την μπάλα, με μία κίνηση που έμοιαζε με ενέργεια αμυντικού του Πανιωνίου. Μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους
11' Αδύναμο φάουλ του Μπάλαμπαν, άουτ
18' Ο Ριέρα έστρωσε για τον Μπάλαμπαν, που σούταρε χωρίς δύναμη μέσα από την περιοχή, άουτ
20' Συρτό σουτ του Μπάλαμπαν, έπεσε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε ο Χαλκιάς
24' Κίτρινη κάρτα στον Σάμαρη
27' Αδύναμο σουτ από τον Γουνδουλάκη, ο οποίος βρήκε χώρο μέσα στην περιοχή του ΠΑΟΚ, μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Χαλκιάς
35' Φάουλ του Μπάλαμπαν, κεφαλιά του Σιόβα, άουτ
38' Γυριστό σουτ του Σβέρκος από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα πάνω από το δοκάρι. Πολύ καλή στιγμή για τους "κυανέρυθρους"
42' Κίτρινη κάρτα στον Γκαλίτσιο για φάουλ πάνω στον Έττο
45' Κίτρινη κάρτα στον Γκαρσία για δυνατό μαρκάρισμα πάνω στον Μπάλαμπαν
45'+ Λήξη ημιχρόνου...

46' Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος
49' Σουτ του Μπάλαμπαν έξω από την περιοχή, άστοχο
58' Ο Κρέσιτς πέρασε στη θέση του Χαλκιά, που τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει
61' Ο Ελ Ζαάρ πέρασε στη θέση του Λίνο
64' Κίτρινη κάρτα στον Όμο για φάουλ πάνω στον Βιερίνια
67' Ο Σαλπιγγίδης στη θέση του Ιβιτς
68' Δυνατό σουτ του Ελ Ζαάρ, άουτ
71' Λάθος στην άμυνα του Πανιωνίου από τον Σιόβα, πρώτη επαφή του Σαλπιγγίδη με την μπάλα και πλασέ δίπλα από το δεξί δοκάρι
72' Ο Ριέρα μπήκε στην περιοχή από δεξιά, ο Σαβίνι τον ανέτρεψε και ο διαιτητής έδειξε την "άσπρη" βούλα του πέναλτι!
73' 1-0 Ο Μπάλαμπαν δεν αστόχησε από τα έντεκα βήματα και άνοιξε το σκορ για τον Πανιώνιο
74'
Κίτρινη στον Τσιρίλο για διαμαρτυρία
76' Ο Αναστασόπουλος στη θέση του Σάμαρη
78' Κίτρινη κάρτα στον Γουνδουλάκη
80' Ο Κούκετς στη θέση του Σβέρκος
87' Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή για τον Τσιρίλο, για δυνατό μαρκάρισμα στον Γουνδουλάκη
90+ Κίτρινη κάρτα στον Σαλαλί
90'+ Λήξη αγώνα

Πανιώνιος (Τάκης Λεμονής): Μάχο, Γιόνσον, Όμο, Ριέρα, Μπάλαμπαν, Γκαλίτσιος, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (76' Αναστασόπουλος), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Σβέρκος (80' Κούκετς)
Στον πάγκο: Παναγόπουλος, Κολοβός, Κούρντι, Σαλαλί, Πούπο
ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς (58' Κρέσιτς), Γκαρσία, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο (61' Ελ Ζαάρ), Βιεϊρίνια, Ίβιτς (67' Σαλπιγγίδης), Τσουκαλάς, Αθανασιάδης, Σαβίνι, Εττό
Στον πάγκο: Μπαλάφας, Μουσλίμοβιτς, Σακελαρίου, Αρίας
Επιμέλεια: Γιώργος Μπιτσικώκος - NOVASPORTS
Video

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks