Οι 11 διεθνείς... χορηγοί του ΠΑΟ Το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή ή μία μεταγραφή χαμηλού κόστους μπορούν να καλύψουν οι Πράσινοι με τα χρήματα που θα πάρουν από τη FΙFΑ για κάθε παίκτη τους που θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

 

Σάββατο 15 Μαΐου 2010 
Ι. ΣΚΟΚΑΣ |
Η παρουσία των (κατά πάσα πιθανότητα) 11 διεθνών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής θα αποφέρει- πέραν της φήμης- οικονομικά οφέλη στους Πράσινους. Ηδη στο ...οικονομικό επιτελείο της ΠΑΕ υπολογίζουν ότι θα βάλουν στο ταμείο περί τις 400.000 ευρώ, τουτέστιν το συμβόλαιο ενός ποδοσφαιριστή ή μια μεταγραφή χαμηλού κόστους. Τα εν λόγω χρήματα προέρχονται από τη FΙFΑ ως αποζημίωση στους συλλόγους για κάθε ποδοσφαιριστή τους που θα συμμετάσχει στη διοργάνωση, έστω και αν δεν αγωνιστεί λεπτό. Η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα αποζημιώσει τους συλλόγους με 1.300 ευρώ ημερησίως για κάθε μουντιαλικό άσο, αρχής γενομένης από τις 28/5 (δύο εβδομάδες πριν από τη σέντρα στα γήπεδα της Ν. Αφρικής) ως και μία ημέρα μετά το πέρας των υποχρεώσεων κάθε εθνικής ομάδας.

Ηδη οι Πράσινοι αριθμούν 11 διεθνείς παίκτες στις Εθνικές: Ελλάδος ( Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης , Νίνης, Σαλπιγγίδης ), Βραζιλίας ( Ζιλμπέρτο ), Γαλλίας ( Σισέ ) και Ν. Αφρικής ( Μουν ) και, εφόσον άπαντες συμπεριληφθούν στην τελική 23άδα των χωρών τους, το Τριφύλλι ως το τέλος της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ (26/6) θα πάρει από 35.000 ευρώ για κάθε ποδοσφαιριστή του. Υπό εξαιρετικές προϋποθέσεις τα κέρδη των Πρασίνων ενδέχεται να φτάσουν και τις 500.000 ευρώ. Ε ν τω μεταξύ ως την ερχόμενη Δευτέρα (17/5) αναμένεται να έχει πραγματοποιηθεί η συνάντηση των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κκ. Ι. Βαρδινογιάννη , Α. Βγενόπουλου, Π. Γιαννακόπουλου και Ν. Πατέρα, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, το μεταγραφικό μπάτζετ, τον πρόεδρο, τον διευθυντή Ποδοσφαίρου και τον προπονητή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σύμπνοια μεταξύ των μετόχων (κυρίως ανάμεσα στους κκ. Βαρδινογιάννη και Πατέρα) και διάθεση για να προχωρήσουν από κοινού θέτοντας εκ νέου ένα διετές πλάνο, με τον δεύτερο να παραμένει στην προεδρία.

Σε χθεσινές δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Νovaσπορ FΜ ο κ. Γιαννακόπουλος επανέλαβε ότι δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ, ωστόσο αποκάλυψε ότι δέχθηκε πρόταση. Για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ τόνισε: «Δεν έχω καμία αντίρρηση να συμμετέχω,αρκεί να ξέρω από πριν τι θα γίνει.Είχαμε πει πριν από μήνες να γίνει μια αύξηση μετοχικούκεφαλαίου και δεν είχαμε καμία αντίρρησηαφού όλοι μας θέλουμε το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό». Ερωτηθείς για το έργο του κ. Πατέρα ως προέδρου στην ΠΑΕ, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «παντού υπάρχει το καλό και το αρνητικό».

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks