Νιόπλιας: "Δεν υπάρχει φαβορί" (video)

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

ΠΕΜΠΤΗ 11-3-2010
Ο Νίκος Νιόπλιας στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Σταντάρ Λιέγης... Ο Νίκος Νιόπλιας, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς με την Σταντάρ Λιέγης, θέλησε να αποτινάξει από την ομάδα του τον τίτλο του φαβορί, επισημαίνοντας πως θα γίνουν δύο αμφίρροπα ματς. Επίσης, ανέλυσε τη φιλοσοφία του, τονίζοντας πως έχει τον χαρακτήρα νικητή, τον οποίο έχει αποκτήσει από την εποχή που έπαιζε ποδόσφαιρο.

Στο ματς με τη Ρόμα ήσασταν το αουτσάιντερ, τώρα απέναντι στη Σταντάρ είστε το φαβορί. Μήπως σας προβληματίζει αυτό;
«Όταν κληρωθήκαμε με τη Ρόμα είπα ... (ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)..
ότι είναι μια καλή κλήρωση. Μετά η Ρόμα άρχισε τον ανήφορο με τον Ρανιέρι. Αλλά από την αρχή είχαμε θεωρήσει τον αντίπαλο βατό για εμάς. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σταντάρ Λιέγης. Είναι μια καλή ομάδα που έχει έρθει από το Champions League. Τα τελευταία χρόνια είναι η δύναμη του βελγικού ποδοσφαίρου και της έχει μείνει μόνο αυτός ο στόχος αυτή τη σεζόν. Και όλοι έχουν ρίξει το βάρος τους στο Europa League. Δεν υπάρχει εύκολος αντίπαλος από εδώ και πέρα. Δεν νομίζω ότι είμαστε φαβορί, θα είναι δύο αμφίρροπα ματς».

Τι γνώμη έχετε για τη Σταντάρ Λιέγης;
«Έχω παρακολουθήσει 2-3 παιχνίδια της σε ευρωπαϊκό επίπεδο και είδα δύο ομάδες με δύο όψεις. Είδα μία κακή Σταντάρ στο πρώτο ματς στο Βέλγιο που κέρδισε 3-2 αν και θα μπορούσε να είναι 2-5. Και είδα μια πολύ καλή ομάδα μέσα στην Αυστρία. Δεν ξέρω ποιος είναι ο μέσος όρος και το πραγματικό της πρόσωπο. Είδα μια ομάδα με επιθετικές ικανότητες».

Επειδή όντως έχει επιθετικές ικανότητες και δύο παίκτες όπως οι Γιοβάνοβιτς και ο Μποκανί έχετε κάποιο ειδικό σχέδιο στην άμυνα;
«Είναι και ο Βιτσέλ και ο Ντε Καμάργκο. Στην άμυνά μας πάντα παίζουμε άμυνα ζώνης. Δεν θα αλλάξουμε κάτι. Και στο κάτω-κάτω παίζουμε στην έδρα μας δεν θα δώσουμε βάρος στο πως θα καταστρέψουμε το παιχνίδι τους, αυτοί πρέπει να το κάνουν αυτό. Το καλό θα είναι να κρατήσουμε το μηδέν».

-Ποια θεωρείτε τα αδύναμα σημεία της...
«Είδα δύο διαφορετικές ομάδες και μάλιστα διαφορετικούς αμυντικούς, οπότε μας μπέρδεψαν λίγο».

-Να περιμένουμε πολλές αλλαγές;
«Περίπου 4 με 5 αλλαγές σε σχέση με το ματς της Κυριακής. Ο Παναθηναϊκός έχει 25 παίκτες και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Και σε όλες τις θέσεις υπάρχουν ζευγάρια. Και έχουμε πάντα έναν κορμό και έτσι είναι πιο εύκολο να μπουν στο παιχνίδι μας».

-Ο Νίνης είσαι σε θέση να παίξει;
«Ηταν καλά δύο μέρες και τον υπολογίζω».

-Δείχνετε χαμηλών τόνων και με καλό χαρακτήρα ως άνθρωπος και προπονητής. Πιστεύετε ότι με τα αποτελέσματα που φέρνετε, αλλά και την εύκολη κριτική που υπάρχει στην Ελλάδα, θα τα καταφέρετε σε αυτό το πόστο;
«Έχετε καταλάβει πως είναι ο ελληνικός χώρος. Πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες που δουλεύουμε. Πρέπει να μπορώ να ανταπεξέλθω σε τέτοιες καταστάσεις. Είμαι πολύ δυνατός χαρακτήρας, παρότι χαμηλών τόνων άνθρωπος. Και αν γυρίσουμε στη ζωή μου ως παίκτης μπορείτε να το καταλάβετε. Διετέλεσα αρχηγός σε μια ομάδα όπως ο ΟΦΗ. Επαιξα στον Παναθηναϊκό, έχω 510 ματς στην Α� Εθνική. Εχω παραστάσεις που πάντα έπρεπε να είμαι νικητής. Και έχω αυτόν τον χαρακτήρα»!

Αρκούν αυτά για να πετύχετε;
«Το πρώτο πράγμα που σου λένε στην ΟΥΕΦA είναι ότι πρέπει να είσαι πρώην παίκτης γιατί μπορείς να μπεις στην ψυχολογία του παίκτη».

Όλοι οι στόχοι!
Από την πλευρά του, ο Φίλιππος Δάρλας επισήμανε πως ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που θα κρίνει την τύχη του αγώνα της Πέμπτης, ενώ ξεκαθάρισε πως οι «πράσινοι» θέλουν να πετύχουν και στους τρεις στόχους τους.

Βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα αλλά μετά και την πρόκριση επί της Ρόμα σας έχει ανοίξει η όρεξη;
«Κοιτάξτε. Σίγουρα βασικός στόχος είναι το νταμπλ στην Ελλάδα, αλλά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θέλουμε να αφήσουμε την Ευρώπη. Για εμάς ένας στόχος είναι και αυτός. Αφού μας δίνετε η ευκαιρία για κάτι καλό θα το κυνηγήσουμε. Το θέλουμε πάρα πολύ και από τη στιγμή που θα υπάρχει κόσμος θέλουμε να παίξουμε καλά για να τον χαροποιήσουμε».

Οι οιωνοί είναι καλοί. Έχετε διαφορά στο πρωτάθλημα και μπορείτε να συγκεντρωθείτε στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις σας.
«Δεν είναι θέμα διαφοράς. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Υπάρχουν πέντε τελικοί να τους κερδίσουμε όλους και να βγούμε πρωταθλητές. Πρόκληση το ματς με τη Σταντάρ είμαστε στους 16 θέλουμε να προχωρήσουμε και θέλουμε να πετύχουμε και στους 3 στόχους».

Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις σε 3 στόχους.
«Υπάρχουν πολλά παιχνίδια έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα αυτή την περίοδο. Η ομάδα έχει το υλικό να βγάλει εις πέρας όλα τα παιχνίδια. Δεν κοιτάμε όμως ποιος στόχος είναι ο καθένας. Κοιτάμε τον αγώνα που έχουμε κάθε φορά και αυτό είναι που έχουμε στο μυαλό μας και τίποτα άλλο».

Έχεις διαμορφώσει εικόνα για τη Σταντάρ
«Την έχουμε παρακολουθήσει. Ξέρουμε ποια είναι, αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς. Πως θα παρουσιαστούμε εμείς έχει σημασία. Εμείς είμαστε αυτοί που θα καθορίσουμε το αποτέλεσμα».





  • Με 1,5 ώρα καθυστέρηση έφτασε η αποστολή της Σταντάρ Λιέγης στο «Ελ. Βενιζέλος». Οι Βέλγοι, απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις, ενώ βγήκαν από την πύλη των "VIP".




    http://athlitikipierias.blogspot.com/

  • FEED POSTS

     
    Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks