Πιερικός Αρχέλαος - Απόλλων Πατρών - ΦΩΤΟ

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-3-2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Κυριακή στην Κατερίνη στις 5 μ.μ. - Μία ακόμη γιορτή του μπάσκετ

 Πιερικός Αρχέλαος - Απόλλων Πατρών

Επίσκεψη και στα Εκπαιδευτήρια «ΠΛΑΤΩΝ»

Σημαντική είναι και η κυριακάτικη αναμέτρηση του Πιερικού Αρχελάου με το φιλοξενούμενο  Απόλλωνα Πατρών. Μια πεπειραμένη ομάδα, αφού αγωνίσθηκε σε όλες τις εθνικές κατηγορίες, αλλά η  προετοιμασία και η συνοχή των Kατερινιωτών γεμίζει ελπίδες τόσο στους παίκτες, όσο και στους φιλάθλους που θα κατακλύσουν πάλι στο κλειστό γυμναστήριο.
Ο τεχνικός ηγέτης Δημήτρης Γαλάνης για το ....παιγνίδι αυτό, δήλωσε: «Δεν έχουμε περιθώριο για απώλειες. Είναι ένα σημαντικό παιγνίδι για μας και αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με παίκτες πολύ καλής ποιότητας οι οποίοι έχουν αγωνισθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο. Επίσης, η αντίπαλη ομάδα είναι βελτιωμένη, καθώς έχουν βρει ρόλους μέσα στο παιγνίδι τους. Καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει και πάλι την προσπάθειά μας, καθώς πρόκειται για ένα επίσης κομβικό για μας παιγνίδι».
● Διαιτητές ορίσθηκαν οι κ.κ. Πουρσανίδης Γ. και Τάτσικας και κομισάριος ο κ. Γ. Σαμαλής.
● Τα Εκπαιδευτήρια της πόλης μας «ΠΛΑΤΩΝ» επισκέφθηκε την Παρασκευή αντιπροσωπεία καλαθοσφαιριστών του Πιερικού Αρχελάου στο πλαίσιο της γνωριμίας με το μαθητικό κοινό της Κατερίνης, καθώς και σ΄ αυτό για την εργασία που ετοιμάζει το συγκεκριμένο σχολείο με θέμα: «Το μπάσκετ της πόλης μας».
Οι Χρήστος Γκογκίδης, Φάνης Τσαϊτουρίδης και Ανδρέας Ψαρόπουλος, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου των εκπαιδευτηρίων, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ομάδα.
Ο Χρήστος Γκογκίδης απευθυνόμενος στους μαθητές που περίμεναν με αγωνία την επίσκεψη της ομάδας, είπε: «Την επαφή με παιδιά - μαθητές είναι κάτι το οποίο και εμείς τη χαιρόμαστε γιατί έτσι αναδεικνύουμε αυτό που κάνουμε και παράλληλα διαφημίζουμε, στο μέτρο του δυνατού, το μπάσκετ. Με την καλή πορεία της ομάδας μας πιστεύουμε ότι αναπτύσσεται περισσότερο ο αθλητισμός της περιοχής μας. Το μπάσκετ είναι μια δραστηριότητα που παράγει ισορροπημένους ανθρώπους και γενικά σωστούς χαρακτήρες. Βέβαια πρώτα να είστε καλοί μαθητές και παράλληλα καλό θα ήταν να ασχολείστε σε ικανοποιητικό βαθμό με τον αθλητισμό. Το επίπεδο στην ομάδα μας είναι πολύ καλό όπως ωραίο είναι και το θέαμα. Γι΄ αυτό θα σας περιμένουμε πάντα με χαρά στο γυμναστήριο και γιατί όχι κάποια στιγμή, παιδιά από σας να είναι και συμπαίκτες μας».
Tέλος, ιδιαίτερο ήταν και το ενδιαφέρον του διευθυντή του σχολείου κ. Ανέστη Παπαδόπουλου που στο Μπάμπη Πεΐδη της ΔΙΟΝ TV, δήλωσε: «“Το ευ αγωνίζεσθαι” και “το νους υγιής εν σώματι υγιή” είναι ενταγμένα μέσα στη φιλοσοφία του σχολείου μας και νομίζω πως πρέπει να είναι, γενικά, μέσα στην εκπαίδευση ως ξεχωριστό κομμάτι, διέποντας όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων, η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου επισκέφθηκε σήμερα το σχολείο μας και με μεγάλη χαρά δεχθήκαμε τόσο τη διοίκηση, όσο και τους καλαθοσφαιριστές. Με  αυτόν τον τρόπο ήρθαν ακόμη πιο κοντά στα παιδιά μας, ώστε να τους μεταφέρουν το μήνυμα της άθλησης παράλληλα με τη γνωστοποίηση της προσπάθειας που κάνει η ομάδα με στόχο την άνοδο σε μεγαλύτερη εθνική κατηγορία. Γι’ αυτή την επίσκεψη είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Η πρωτοβουλία είναι θετική, καθώς αν δεν υπάρχει αυτός ο τομέας, των δημοσίων σχέσεων, στους συλλόγους, νομίζω ότι αυτοί υστερούν, δεδομένου ότι  λειτουργεί στα πρότυπα μεγάλων συλλόγων του εξωτερικού και δύσκολα βλέπεις, εδώ, παρόμοιες ενέργειες. Κάνοντας αυτό το βήμα ο Πιερικός Αρχέλαος προωθεί το άθλημα του μπάσκετ και σίγουρα θα βρει πολύ περισσότερους υποστηρικτές. Τα παιδιά οφείλουν να είναι στα γήπεδα και αυτό μας γεμίζει χαρά,  γιατί έτσι αθλούνται και συγχρόνως αποκομίζουν ουσιώδη στοιχεία, όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, η συμπαράσταση προς το συμπαίκτη και γενικότερα προς τον άνθρωπο˙ ο ομαδικός αθλητισμός τα  προσφέρει απλόχερα και σε μεγάλο βαθμό. Την προσπάθεια της ομάδας την επικροτούμε και ως σχολείο θα την υποστηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Θα προσπαθήσουμε κι εμείς να είμαστε κοντά στην ομάδα και στους επόμενους αγώνες το σχολείο μας θα είναι και αυτό παρόν»
 Μια ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης στην οποία  συμμετείχαν όλοι οι προπονητές των τμημάτων της ακαδημίας μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου. Προσκεκλημένοι ήταν οι συμπολίτες διαιτητές εθνικών κατηγοριών Σταύρος Ευφραιμίδης και Κώστας Ταρενίδης.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν βέβαια τεχνικά, όπως οι παραβάσεις από τα βήματα και τη μεταφορά της μπάλας, τα σφάλματα και η κλιμάκωση τους, καθώς και τα προβλήματα από τη συμπεριφορά των παικτών προς τους διαιτητές και των αντίστοιχων ποινών. Η συζήτηση ήταν λίαν ενδιαφέρουσα και προέκυπτε μέσα από προβολή στιγμιότυπων από αγώνες τόσο της Α1, όσο και τοπικών.
Και επειδή αυτές οι κινήσεις προάγουν την μπασκετική και γενικά την αθλητική παιδεία και συμπεριφορά , μπράβο στους προπονητές, μπράβο και στους διαιτητές…
Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚΕΜ, η ομάδα των νεανίδων του Πιερικού Αρχελάου συμμετέχει στους προκριματικούς αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος που θα πραγματοποιηθούν στο κλειστό γυμναστήριο Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά:
Σάββατο 27.3.2010, ώρα 17,00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Ε.Κ. Καβάλας και Δευτέρα 29.3.2010, ώρα 13,00 ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος – Γ.Σ.Κ. Λασσάνης.
Τέλος, σε δύο πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΚΕΜ συμμετέχουν αυτό το Σαββατοκύριακο οι ομάδες του θυγατρικού ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος. Αυτά είναι:  
-         Ανδρών / Τελική φάση - Α΄ γύρος, 1η αγωνιστική. Σάββατο 27.3.2010, κλειστό γυμναστήριο Κατερίνης, ώρα 18,00 / ΣΦΚ Κατερίνη 2008 ΒΙΟΡΟΛ – ΑΣ Κεραυνός και
-         Παιδικό / Τελική φάση, Β΄ γύρος, 3η αγωνιστική. Κυριακή 28.3.2010, γυμναστήριο Αριδαίας, ώρα 13,00 / ΦΟ Αριδαίας - ΣΦΚ Κατερίνη 2008.  
ΦΩΤΟ:
Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ» με τους καλαθοσφαιριστές του Πιερικού Αρχελάου και το διευθυντή του σχολείου κ. Ανέστη Παπαδόπουλο 
 «Περικυκλωμένοι» οι καλαθοσφαιριστές από τους χαρούμενους μαθητές που ζητούσαν αυτόγραφα 
 Οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος που περίμεναν με αγωνία και χαρά τους εκπροσώπους του Πιερικού Αρχελάου. Και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, στο άθλημα του μπάσκετ ο «ΠΛΑΤΩΝ» δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα.

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks