Δεύτερη πιστολιά στην Πρόκομ! (90-73)

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26-3-2010
http://www.sport.gr
Ο Ολυμπιακός χωρίς να παίξει βάσει των πραγματικών του δυνατοτήτων σε όλη τη διάρκεια του δεύτερου προημιτελικού της Ευρωλίγκα, πέτυχε το 2-0 ενάντια στην Πρόκομ Τρεφλ, της οποίας επικράτησε με 90-73 και βρίσκεται πλέον μία νίκη μακριά από το Final Four του Παρισιού. Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν ιδανικά το ματς, όμως στο δεύτερο και το τρίτο δεκάλεπτο υπέστησαν καθίζηση, η οποία δεν τους κόστισε χάρη στα εξαίρετα αντανακλαστικά που επέδειξαν στο τελευταίο. Εκπληκτικός και πάλι ο Λίνας Κλέιζα, με 26 πόντους , άξιος... συμπαραστάτης του ο συγκλονιστικός Θοδωρής Παπαλουκάς (20π.), που κατέστησε εμφανή την παρουσία του σε όλα τα κρίσιμα σημεία του αγώνα.
Αφιονισμένος Κλέιζα
Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα του πρώτου δεκαλέπτου με αυτή του πρώτου αγώνα της σειράς. Ο Ολυμπιακός ήταν φανερά ανώτερος της Πρόκομ και κατάφερε να ξεφύγει γρήγορα στο σκορ, με τον Λίνας Κλέιζα να προλαβαίνει να σκοράρει 11 πόντους και για ακόμα ένα παιχνίδι να φτάνει σε διψήφιο αριθμό πόντων. Ο λιθουανός πήρε το όπλο του από την πρώτη εκδήλωση επίθεσης του Ολυμπιακού και δεν το άφησε μέχρι να αντικατασταθεί από τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη ένα λεπτό πριν την λήξη της περιόδου.
Συνολικά όμως οι ερυθρόλευκοι πατούσαν γερά στα πόδια τους κάτι που φάνηκε από το τρίποντο του Μίλος Τεόντοσιτς χάρη στο οποίο ξέφυγαν με 8 πόντους από τους πολωνούς (12-4, 5’) και με τον Κλέιζα πήγαν στο +11 (23-12, 9’).
Τον πάγωσε από το +17!
Το πανηγυρικό κλίμα που είχε εδραιωθεί στο ΣΕΦ λόγω της εξαιρετικής απόδοσης των παικτών του Παναγιώτη Γιαννάκη διατηρήθηκε στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου αν εξαιρεθεί ο τραυματισμός του Παναγιώτη Βασιλόπουλου.  Ο δράκος είχε επιστρατεύσει τον αρχηγό, Θοδωρή Παπαλουκά και τον μαχητή, Λουκά Μαυροκεφαλίδη, δικαιώνοντας τον αμφότεροι. Η διαφορά έφτασε σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα (37-20, 15’) και το ενδιαφέρον επικεντρωνόταν στην μονομαχία των Γουντς-Τσίλντρες. Ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού ήταν πιο συνεπής με το καλάθι και η Πρόκομ εκμεταλλευόμενη την κακή άμυνα των νεοεισελθόντων στο τέλος του πρώτου μέρους, Χαλπερίν και Βούισιτς έκλεισε το ημίχρονο υπολειπόμενη μόλις 8 πόντους (38-46,20’).
Παραπατούσε πάλι
Ο Ολυμπιακός εμφάνισε τα συμπτώματα της πρώτης αναμέτρησης μεταξύ των δύο ομάδων και η Πρόκομ δεν του χαρίστηκε. Ισοφάρισε με τρίποντο του Λόγκαν στα μέσα του δεκαλέπτου (49-49, 25’) και έδωσε άλλο χρώμα στο ματς. Οι γηπεδούχοι άρχισαν να πελαγώνουν και δεν αρκούσε ούτε η παρουσία του Κλέιζα στην πεντάδα προκειμένου να ανακόψουν την ανοδική πορεία των παικτών του Πατσέσας.  Εστω και έτσι όμως πήραν στα χέρια τους και πάλι το προβάδισμα έχοντας ένα μαξιλαράκι στην τελευταία κρισιμότερη περίοδο (62-58).
Αρχηγός με τα όλα του!
Η τάξη αποκαταστάθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τον Θοδωρή Παπαλουκά να δείχνει το δρόμο για τη νίκη και το…  Παρίσι! Ο αρχηγός μίλησε με δύο καθοριστικά τρίποντα στο 31’ για το 65-58 και ένα λεπτό αργότερα για το 71-60. Η συνέχεια άνηκε καθαρά στον Ολυμπιακό, που χωρίς άγχος και πίεση πρόσφερε θέαμα στους 11.000 φίλους του, με τη διαφορά να αγγίζει ακόμα και το +20 (90-70, 39’).

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks