Γκέλα και κράξιμο

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Γκέλα και κράξιμο 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-3-2010 
ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΠΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ! ΑΓΡΙΕΣ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΚΑΙ ΕΠΕΦΥΜΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΛΒΕΡΔΕ.
Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε θρίλερ στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε σε νέα γκέλα στο Καραϊσκάκη απέναντι στον ψυχωμένο ΠΑΣ Γιάννινα, που πήρε «χρυσό» βαθμό στη προσπάθεια για τη παραμονή του....

Το τελικό 2-2 συνοδεύτηκε από τις άγριες αποδοκιμασίες των «ερυθρόλευκων» οπαδών, που δεν ξέχασαν και πάλι τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ολυμπιακός αποχαιρετά πια τις όποιες ελπίδες είχε για τον τίτλο και το μόνο που επιβεβαιώνει είναι πως χρειάζεται… ξήλωμα και από την άρχη.
«Όποιος δεν μπορεί να πάει να γ..», φώναξε αγανακτισμένος ο κόσμος, στέλνοντας το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Μπορεί και η τύχη να μη του χαμογέλασε, αφού τα δύο γκολ του ΠΑΣ προήλθαν από κόντρες, ενώ από το 80’ και μετά ο Ζαφειρόπουλος «κατέβασε τα ρολά» ωστόσο, η γενική εικόνα των «ερυθρολεύκων» ήταν και πάλι προβληματική. Έλλειψη καθαρού μυαλού, αναρχία, λάθη, ψυχολογία υπό το μηδέν. Ομάδα που δεν θυμίζει σε τίποτα τον μόνιμο πρωταθλητή Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Όχι τυχαία, στο φινάλε και οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστιες ευκαιρίες για να πάρουν τη νίκη.

Πολλές δυσκολίες

Όπως αναμενόταν, ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με 4-4-2 και τους Ντάρμπισιρ, Μήτρογλου στην επίθεση. Τελικά, ο Μπάντοβιτς ξεκούρασε μόνο τον Στολτίδη, βάζοντας τον Λεντέσμα δίπλα στον Μαρέσκα, ενώ οι Λούα Λούα και Ζαϊρί πήραν θέσεις στα άκρα. Στα πρώτα δέκα λεπτά, ο Κονγκολέζος ήταν δεξιά και ο Μαροκινός αριστερά, όμως, αμέσως μετά και έως το 0-1 του ΠΑΣ άλλαξαν θέσεις.

Από τη πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι «κατέβηκαν» με 4-5-1, έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Μπακαγιόκο και τους Σίσιτς (αριστερά) και Ντιμπαλά (δεξιά) να του δίνουν βοήθειες. Ο ΠΑΣ ήταν καλά στημένος, φρόντισε να κλείσει τους χώρους και όποτε έβρισκε την ευκαιρία ήθελε να εκθέσει την «ερυθρόλευκη» άμυνα. Κάτι που συνέβη στο 13’, όταν ο Νικοπολίδης απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μπακαγιόκο.

Για τους «ερυθρόλευκους», που είχαν την κατοχή της μπάλας, έλειψε και πάλι η ουσία στο πρώτο 35λεπτο. Μόνο από τα άκρα προκαλούσαν ρήγματα οι Πειραιώτες (είτε με κάποιες εκρήξεις των Ζαϊρί, Λούα Λούα είτε όταν ανέβαιναν οι Τοροσίδης, Μπράβο) που είχαν τον Ντάρμπισιρ ιδιαίτερα ορεξάτο να βρίσκεται σχεδόν μέσα σε όλες τις επικίνδυνες φάσεις. Ο Άγγλος φορ είχε δύο καλές κεφαλιές (4’, 11’), ενώ σκόραρε με τακουνάκι στο 20’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Το έφαγε… ξύπνησε

Με τον Ολυμπιακό να αδυνατεί να βρει τις κατάλληλες λύσεις, προκειμένου να ανεβάσει την πίεση του και να φτάσει στον γκολ, ο ΠΑΣ κατάφερε να «παγώσει» το Καραϊσκάκη στο 37’, παίρνοντας το προβάδισμα. Από λάθος του Λούα Λούα, ο Ντιμπαλά πάσαρε στον Μπουχάν, που έκανε το δεξί σουτ έξω από την περιοχή. Η μπάλα βρήκε στον Αβραάμ, άλλαξε πορεία και πήγε στα δίχτυα του Νικοπολίδη.

Το 0-1 πάντως, είχε ευεργετικές συνέπειες για τους γηπεδούχους, αφού ξύπνησαν, πείσμωσαν, ανέβασαν την πίεση τους και μέσα σε έξι λεπτά, ανέτρεψαν το εις βάρος τους σκορ. Στο 39’ ο Ντάρμπισιρ βρέθηκε σε θέση βολής από το λάθος του Κώτσιου και ισοφάρισε, ενώ στο 45’ ο Λούα Λούα πέτυχε ένα καταπλητικό γκολ. Στόπαρε με το στήθος τη μπάλα, έπειτα από τη κεφαλιά – πάσα του Ματ, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Βάντερσον και με το δεξί πλάσαρε τον Ζαφειρόπουλο, κάνοντας το 2-1.

Νωρίτερα (43’) μάλιστα, ο γκολκίπερ του ΠΑΣ που αντικατέστησε τον τραυματία Σικαλιά (31’) είχε αποκρούσει δύσκολα την προβολή του Ντάρμπισιρ και στην επαναφορά, ο Λούα Λούα από εξαιρετική θέση σούταρε άουτ.

Ισοφάριση με γκολ… καρμπόν

Με το ξεκίνημα της επανάληψης πάντως και έπειτα από μια νέα καλή κεφαλιά του Ντάρμπισιρ και την απόκρουση του Ζαφειρόπουλου, ο Ολυμπιακός επανήλθε στις κακές τους συνήθειες. Έχοντας τεράστιο πρόβλημα ανασταλτικά στον άξονα, κενά στην άμυνα του και φανερή έλλειψη καθαρού μυαλού, οι «ερυθρόλευκοι» δεν άργησαν να ισοφαριστούν.

Έστω και αν ο ΠΑΣ είχε ξανά τη βοήθεια της τύχης, αφού στο σουτ του Καζναφέρη, η μπάλα κόντρα στον Μέλμπεργκ πήρε ύψος και πέρασε πάνω από τον Νικοπολίδη για να γίνει το 2-2 (54’). Δύο λεπτά μετά, χρειάστηκε ο Νικοπολίδης για να κρατήσει όρθια την ομάδα του στο σουτ του Καζναφέρη μέσα από την περιοχή.

Εικοσάλεπτο – φωτιά

Το 2-2 έδωσε μια άγρια ομορφιά στο τελευταίο 20λεπτο του ματς. Με τον Ολυμπιακό να «καίγεται» πια και να ψάχνει με κάθε τρόπο - αλλά όχι και τόσο αποτελεσματικά - να απειλήσει, ο ρύθμος έγινε γρήγορος, με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, μια και ο ΠΑΣ είχε χώρους για να βγάλει αντεπιθέσεις.

Μη έχοντας επιθετικούς στον πάγκο, ο Μπάντοβιτς πέρασε τους Στολτίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο στον άξονα και τον Λεονάρντο αντί του Μπράβο, για να τονώσει τουλάχιστον το κέντρο της ομάδας του. Δύο φορές (68’, 69’) ο Ζαφειρόπουλος είπε «όχι», σε Ζαϊρί και Τοροσίδη, δείχνοντας πως έχει «ζεσταθεί» για τα καλά.

Ευκαιρίες εκατέρωθεν

Στη συνέχεια άλλωστε και συγκεκριμένα, στο τελευταίο δεκάλεπτο, όταν ο Ολυμπιακός τα έπαιξε όλα για όλα, ο έμπειρος τερματοφύλακας έκανε ορισμένες εκπληκτικές επέμβασεις. Στο 79’ στη κεφαλιά του Μέλμπεργκ βρήκε με το δεξί πόδι τη μπάλα, που χτύπησε στο δεξί δοκάρι και έφυγε πλάγια, ενώ στο 84’ και στο 92’ αντέδρασε εκπληκτικά στις «βολίδες» των Αβραάμ και Γιάννη Παπαδόπουλου αντίστοιχα.

Για τον Ολυμπιακό πάντως, που στο φινάλε οι περισσότεροι παίκτες δεν είχαν δυνάμεις να γυρίσουν πίσω, καθάρισε ο Νικοπολίδης, καθώς στο 90’ σταμάτησε αρχικά τον Ντιμπαλά με τάκλιν έξω από την περιοχή και εν συνεχεία «γκρέμισε» τον Μπακαγιόκο για να δει τη κίτρινη κάρτα. Στο 89’ πάντως, ο διεθνής γκολκίπερ είδε τον Ντιμπαλά να πλασάρει μόλις άουτ, χάνοντας τη σπουδαιότερη ευκαιρία του ΠΑΣ για το «διπλό».

Διαιτητής: Μ. Ντάκος (Ξάνθης)

Κίτρινες: Μέλμπεργκ, Γ. Παπαδόπουλος, Νικοπολίδης - Μπουχάν, Μπακαγιόκο, Βάντερσον

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Μπράβο (71΄ Λεονάρντο), Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρέσκα (71΄ Στολτίδης), Λεντέσμα (78΄ Γ. Παπαδόπουλος), Ζαϊρί, Λούα Λούα, Ντάρμπισιρ, Μήτρογλου

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Σικαλιάς (31΄ Ζαφειρόπουλος), Ντάσιος, Κώτσιος, Βάντερσον (64΄ Στάθης), Μαϊστόροβιτς, Ρόβας, Καζναφέρης (64΄ Τζάννης), Μπουχάν, Σίσιτς, Ντιμπαλά, Μπακαγιόκο.

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks