Την εξαφάνισε…

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Την εξαφάνισε…


ΣΑΒΒΑΤΟ 13 Μαρ, 2010-Από Βαγγέλης Καράμαλης
ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ Η ΑΕΚ ΝΙΚΗΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΜΕ 3-0 ΚΑΙ ΤΗΣ «ΧΑΛΑΣΕ» ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΜΕΓΑΛΟΥΣ».-
Μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις πραγματοποίησε η ΑΕΚ κόντρα στην Καβάλα, την οποία και νίκησε πολύ εύκολα στο ΟΑΚΑ με 3-0. Τα γκολ της αναμέτρησης σημείωσαν ο Μπλάνκο με πέναλτι στο 34’, ο Λεονάρντο με σουτ στο 50’ και ο ....Μαντούκα με ωραίο πλασέ στο 81’.
Όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, η Ένωση μπήκε πολύ δυνατά και κατάφερε από τα πρώτα λεπτά να επιβάλλει τον ρυθμό της. Η υπεροχή της απέδωσε καρπούς με το γκολ – πέναλτι του «Ζορό», ενώ στα επόμενα λεπτά μέχρι το 45’ έχασε και άλλες ευκαιρίες για να αυξήσει τον δείκτη του σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» ξεκίνησαν ιδανικά, έκαναν το 2-0 μόλις στο 50’ και ουσιαστικά «καθάρισαν» τη νίκη. Η Καβάλα προσπάθησε να αντιδράσει στα επόμενα λεπτά, ωστόσο οι παίκτες του Άαντ Ντε Μος δεν ήταν σε καλή μέρα. Έτσι λοιπόν, η ΑΕΚ στο 81’ έκανε και το 3-0 και έδωσε θριαμβευτικό χαρακτήρα στη νίκη της, με την οποία «κλείδωσε» την θέση της στα πλέι οφ.
Κυρίαρχη η ΑΕΚ…
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και σε αυτό το παιχνίδι ξεκίνησε με σύστημα 4-4-2, μόνο που σήμερα είχε αρκετά νέα πρόσωπα στην αμυντική του γραμμή. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σάχα, στα δεξιά της άμυνας ο Αραούχο και αριστερά ο Γεωργέας. Το αμυντικό δίδυμο αποτελούνταν από τους Γιάχιτς και Μανωλά, με τον μικρό να κάνει το ντεμπούτο του στην Σούπερ Λιγκ με την φανέλα της Ένωσης. Από εκεί και πέρα τα δύο κεντρικά χαφ ήταν οι Καφές και Γκέντσογλου, ενώ στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Σκόκο και Λεονάρντο. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούνταν και πάλι από τους Τζιμπούρ και Μπλάνκο.
Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Ένωση ξεκίνησε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της. Παρά το γεγονός όμως πως οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχαν την κατοχή της μπάλας, με εξαίρεση το σουτ του Σκόκο στο δεύτερο λεπτό, μέχρι το 20’ δεν είχαν καμία άλλη αξιόλογη ευκαιρία. Από το 25’ και μετά όμως οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν περισσότερο, περιόρισαν την Καβάλα στο μισό γήπεδο και με μακρινά σουτ, όπως αυτά των Γκέντσογλου και Σκόκο έψαξαν το γκολ.
Η «λύτρωση» με πέναλτι
ΤεΛικά, το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε με την βοήθεια της τύχης, καθώς στο 31’ ο Μπλάνκο προσπάθησε να κάνει το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε δύο παίκτες της Καβάλας και στη συνέχεια πήγε στον Καφέ μέσα στην περιοχή. Αυτός προσπάθησε να ελευθερωθεί, όμως ο Μουρ τον ανέτρεψε με ένα άγαρμπο τάκλιν, με αποτέλεσμα ο διαιτητής Σιδηρόπουλος να δώσει αμέσως το πέναλτι. Ο Μπλάνκο ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε σωστά και έκανε το 1-0, πετυχαίνοντας το όγδοο τέρμα του στο πρωτάθλημα.
Παρά το γκολ όμως η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 42’ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν από σέντρα του Μπλάνκο, ο Τζιμπούρ έκανε ωραία του σουτ, αλλά ο Ιτάνζ έδιωξε σε κόρνερ. Το ημίχρονο μάλιστα συμπληρώθηκε με άλλη μία καλή στιγμή του Αλγερινού, όταν έφυγε στην κόντρα, έπιασε και το σουτ εντός περιοχής, αλλά ο πορτιέρο του ΑΟΚ απέκρουσε έστω και δύσκολα.
Ιδανικό ξεκίνημα για την ΑΕΚ…
Αν και η Καβάλα μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και είχε την πρώτη της καλή στιγμή μόλις στο 47’, όταν ο Σμόλαρεκ πλάσαρε από καλή θέση πάνω από την εστία του Σάχα, τελικά αυτή που βρήκε δίχτυα ήταν και πάλι η ΑΕΚ. Συγκεκριμένα στο 50’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Σκόκο, ο Ιωάννου έδιωξε με κεφαλιά, όμως η μπάλα πήγε στον Λεονάρντο. Ο Βραζιλιάνος έκανε στην κίνηση το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα, αφού βρήκε ελάχιστα στον Γιάχιτς, κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Ιτάνζ για το 2-0. Έτσι λοιπόν η Ένωση, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της στον αγωνιστικό χώρο σε δύο γκολ και να πάρει ένα μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη από πολύ νωρίς.
Το γρήγορο δεύτερο γκολ μάλιστα, ανέβασε την ψυχολογία των «κιτρινόμαυρων», οι οποίοι στην συνέχεια έψαξαν και τρίτο τέρμα. Στο 55’ ο Τζιμπούρ τροφοδότησε ωραία μέσα στην περιοχή τον Μπλάνκο, αυτός έπιασε το σουτ, όμως ο Ιτάνζ μπλόκαρε σταθερά. Στην συνέχεια του ματς η Ένωση, όντας απόλυτη κυρίαρχη μέσα στον αγωνιστικό χώρο, έχασε άλλες δύο καλές ευκαιρίες, αρχικά με τον Λεονάρντο να σουτάρει ελάχιστα άουτ από κοντά στο 65’, ενώ στο 72’ ο Μπλάνκο με γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα.
Το… κερασάκι ο Μαντούκα!
Από το 70’ και μετά ο ρυθμός του ματς μειώθηκε σημαντικά, με αποτέλεσμα και οι φάσεις να είναι ελάχιστες. Οι παίκτες της ΑΕΚ ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του ματς, ενώ στην αντίπερα όχθη οι «αργοναύτες» δεν μπορούσαν ούτε καν να πλησιάσουν την εστία του Σάχα. Στο 81’ όμως ο Τζιμπούρ έπαιξε πολύ ωραία το «ένα – δύο» με τον Μαντούκα, ο οποίος εκμεταλλευόμενος το κενό στην άμυνα της Καβάλας, βγήκε μόνος του απέναντι από τον Ιτάνζ και με ωραίο πλασέ έκανε το 3-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ της αναμέτρησης. Το παιχνίδι πάντως ολοκληρώθηκε με την Ένωση να φτάνει πολύ κοντά σε ακόμα ένα γκολ, όταν σε αντεπίθεση ο Γιάχιτς έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Παβίσεβιτς στην προσπάθειά του να κόψει, έστειλε τη μπάλα στην γωνία της εστίας του Ιτάνζ. Ο πορτιέρο όμως της Καβάλας εκτινάχτηκε και μπλόκαρε την μπάλα, στην τελευταία ουσιαστικά φάση του παιχνιδιού.
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γεωργέας, Γιάχιτς, Μανωλάς, Γκέντσογλου, Καφές, Λεονάρντο (68' Μαντούκα), Σκόκο, Τζιμπούρ (84' Νέμεθ), Μπλάνκο (88' Χέρσι)
ΚΑΒΑΛΑ (Ααντ Ντεν Μος): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Μουρ, Ψωμάς, Ντομπρασίνοβιτς (55' Σόσιν), Ντικρόκ, Λάκης (46' Σμολάρεκ), Ορούμα, Ονουάτσι, Ιωάννου (33' Γιάννου)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks