Επιστροφή στις νίκες!

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-3-2010
Επιστροφή στις νίκες!

Επιστροφή στις νίκες για τον Ατρόμητο, ο οποίος επικράτησε με 2-1 του Ηρακλή στο Περιστέρι για την 26η αγωνιστική της Σουπερλίγκα και πλησίασε Καβάλα και Άρη, οι οποίοι διεκδικούν την  5η θέση και τελευταία θέση της βαθμολογίας που οδηγεί στα πλέι οφ. ...

Σταμάτησε το σερί των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είχαν συμπληρώσει έξι παιχνίδια χωρίς ήττα. Καραγκούνης (24’), Σαγκανόφσκι (34’) τα γκολ των γηπεδούχων, ενώ για τον «γηραιό» μείωσε ο Παπαζαχαρίας  στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45’).

Αποφασισμένοι να πάρουν τη νίκη και να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, οι οποίοι αγνοούσαν το «τρίποντο» εδώ και τέσσερις αγωνιστικές. Οι νίκες του αήττητου εδώ και έξι αγώνες, Ηρακλή στην Τρίπολη και στο «Καυταντζόγλειο» επί του Ολυμπιακού είχαν διώξει το άγχος του «γηραιού» για την εξασφάλιση της παραμονής, αλλά στην ουσία έκαναν «ζημιά» σήμερα στους «κυανόλευκους», οι οποίοι δεν παρουσιάστηκαν με το ίδιο πάθος, όπως στα παιχνίδια, όπου η συγκομιδή βαθμών αποτελούσε επιτακτική ανάγκη, ώστε να μην μπλέξουν σε περιπέτειες.

Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Περιστεριώτες, οι οποίοι βρέθηκαν με 2-0 μπροστά στο σκορ περίπου με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και ουσιαστικά «καθάρισαν» την υπόθεση-νίκη. Στο 24’, ο Περόνε πραγματοποίησε απ’ τα αριστερά τη σέντρα και ο επερχόμενος Καραγκούνης με σουτ πάνω στην κίνησε «παραβίασε» την εστία του Φερνάντες, ανοίγοντας το σκορ. Δέκα λεπτά αργότερα (34’), οι παίκτες του Δώνη κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον τερματοφύλακα της ομάδας της Θεσσαλονίκης να φέρει μεγάλη ευθύνη για το γκολ που δέχθηκε. Ο Νεμπεγλέρας έκανε το σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής, ο Φερνάντες έκανε μία ασταθή απόκρουση και ο Σαγκανόφσκι από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0.

Οι ποδοσφαιριστές του Μπουμπένκο προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν άμεσα και τα κατάφεραν πριν την ανάπαυλα. Στο 45’, ο Παπαζαχαρίας έγινε αποδέκτης της μπάλας, ύστερα από σέντρα στα «καρέ» του Ατρομήτου και με μία πολύ ωραία ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, «κρέμασε» τον Μιχαηλίδη και μείωσε σε 2-1.

Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, αφού οι φάσεις που δημιουργήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, μπορούσαν να μετρηθούν στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν με τον Γιάντση στο 58’, αλλά το σουτ που πραγματοποίησε ο επιθετικός του Ηρακλή πέρασε λίγο άουτ. Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε τέσσερα λεπτά (62’) αργότερα, όταν ο Νεμπεγλέρας έκανε τη σέντρα, ο Σαγκανόφσκι έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Φερνάντες.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, το μόνο άξιο λόγου που συνέβαινε στο παιχνίδι ήταν οι κινήσεις των δύο προπονητών στην… σκακιέρα, αλλά και οι κίτρινες κάρτες του Χαραλαμπίδη, αφού το ματς έγινε πιο… άγριο ξαφνικά. Όλα αυτά μέχρι το 89’, όταν ο Σαγκανόφσκι ξαναπροσπάθησε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, αλλά το δεξί κάθετο δοκάρι του Φερνάντες του στέρησε τη χαρά στο πλασέ που έκανε.

Ατρόμητος (Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Ολιβέιρα. Νεμπεγλέρας, Τάτος(Φαβάλι 70'), Σαρμιέντο, Καραγκούνης(Σφακιανάκης 72'), Περόνε(Αναστασάκος 80'), Σαγκανόφσκι.

Ηρακλής (Μπουμπένκο): Φερνάντες, Κατσαμπής, Παπαζαχαρίας, Λέκι, Σαρακατσάνος(Βέλλιος 76'), Γιάντσης(Ηλιάδης 59'), Μάρτος(Γιαννούλης 6'), Γκαρσία, Μιλάνο, Κομπαγιάσι, Μάρα. 

http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks