Ποινική δίωξη για δέκα άτομα Τα μέλη των ΔΣ της ΠΑΕ Πανιώνιος, επί εποχής Μπέου, διώκει η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου, με την κατηγορία της εξαπάτησης του δήμου Νέας Σμύρνης

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

 27-1-2010 (ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ)
Ποινικές διώξεις στους Γιώργο Κουτελάκη (δήμαρχος Ν. Σμύρνης), Γιώργο Σιότροπο (πρώην δήμαρχος Ν. Σμύρνης), Αχιλλέα Μπέο και Μαρίνα Ιακωβάκη (αντιδήμαρχος Ν. Σμύρνης), άσκησε η εισαγγελέας Ευσταθία Σπυροπούλου, καθώς φέρονται να έχουν καταχραστεί το ποσό του 1.590.556 ευρώ, όταν είχαν στην διαχείρισή τους την ΠΑΕ Πανιώνιος.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εισαγγελική πρόταση, τα δέκα προαναφερθέντα άτομα, εξέδιδαν πλαστά τιμολόγια, έτσι ώστε ο δήμος να χρηματοδοτήσει τον Πανιώνιο για διορθωτικές κινήσεις στο γήπεδό του. Ωστόσο, αυτά τα χρήματα - έτσι κατηγορούνται τουλάχιστον - τα κρατούσαν οι ίδιοι. Μάλιστα, στην πρόταση, αναφέρεται ότι από το διάστημα 12 Μαρτίου 1995 μέχρι 28 Ιουλίου 2000, τα μέλη του ΔΣ της ΠΑΕ ενήργησαν με δόλο με εναλλασσόμενους ρόλους. Πιο αναλυτικά, κατήρτισαν πλαστά εικονικά τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, τα οποία δήθεν είχαν εκδοθεί από εταιρείες, οι οποίες, όμως, φορολογικά ήταν ανύπαρκτες. Αυτά αφορούσαν κάποιες εργασίες στο γήπεδο. Κάποια τιμολόγια φέρονταν να είχαν εκδοθεί από έναν πεθαμένο, ενώ έφεραν έναν κωδικό διάτρησης, τον οποίο έκαναν με αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα από καρφίτσα και όχι με τις νόμιμες διατρητικές μηχανές.
Όμως τι κατάφεραν με αυτές τις κινήσεις; Αυτά που πέτυχαν, σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση ήταν, ο Δήμος να καταβάλει για την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΠΑΕ:
* 227 εκατομμύρια δρχ για το 1995
* 300 εκατομμύρια δραχμές για το 1996
* 400 εκατομμύρια δραχμές για το 1997
* 300 εκατομμύρια δραχμές για το 1998
* 300 εκατομμύρια δραχμές για το 1999
* 300 εκατομμύρια δραχμές για το 2000.
http://athlitikipierias.blogspot.com/ 

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks