Λάθη και ήττα στα Πηγάδια

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

ΚΥΡΙΑΚΗ 31-1-2010 (ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ)
Ο Άρης δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ξάνθη και ηττήθηκε με 2-1, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο – Σκόρερ των «κιτρίνων» ο Έντι Τζόνσον που πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα.
Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δεν ευνοεί τεχνικές ομάδες, όπως είναι ο Άρης και αυτό φάνηκε στα «Πηγάδια». Οι «κίτρινοι» γνώρισαν την ήττα με 2-1, κόντρα στην Ξάνθη. Ο Άρης βρέθηκε από το 35ο λεπτό να χάνει με 2-0 (15΄ Μαρσελίνιο, 35΄ Έλινγκτον), αλλά δεν κατάφερε να γυρίσει τον αγώνα, δίνοντας τέλος σε ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε ο Έντι Τζόνσον, ο οποίος μάλιστα πέτυχε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα (92’), αλλά το τέρμα ήρθε στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετός χρόνος για τον Άρη. Τρομερή ευκαιρία έχασε ο Αντού στο τελευταίο λεπτό για να ισοφαρίσει τον αγώνα, με την Ξάνθη να ολοκληρώνει τον αγώνα με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Βάλλα στο 80’ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο Άρης μπήκε χλιαρά στον αγώνα και στο 12’ απείλησε με τον Κάλβο, ο οποίος προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Γκσπούρνινγκ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 15’ έγινε το 1-0 για την Ξάνθη. Ο Πόι σέντραρε από δεξιά βρίσκοντας τον Μαρσελίνιο που στο ύψος της περιοχής ανενόχλητος, κοντρόλαρε και με το αριστερό πέτυχε το γκολ, με τον Νέτο να ολιγωρεί στο μαρκάρισμα του παίκτη της Ξάνθης. Από κει και πέρα ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 17’ το σουτ του Πρίττα από το ύψος της περιοχής, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν να πατήσουν κάτω την μπάλα χωρίς επιτυχία καθώς ο κακός αγωνιστικός χώρος στα Πηγάδια (έβρεξε πριν το παιχνίδι) δεν τους βοήθησε. Όμως στο 27ο λεπτό ο Άρης δικαίως φωνάζει ότι δεν υπήρχε οφ σάιτ στο πέταγμα του Κάλβο που βγήκε τετ-α-τετ με τον Γκσπούρνινγκ.
Στο 31΄ ο Χαβίτο βγήκε από δεξιά και σέντραρε με φάλτσο προς το τέρμα, ο Γκσπούρνινγκ έβγαλε με το ένα χέρι κι ενώ η μπάλα κατευθύνονταν προς τα δίχτυα, έδιωξε ο Βάλλας με κεφαλιά.
Στο 35’ η Ξάνθη πέτυχε το 2-0. Ο Έλιγκτον πάσαρε στον Πόι, η γηπεδούχος ομάδα βγήκε στην αντεπίθεση, ο τελευταίος σέντραρε χαμηλά, ο Σηφάκης της άφησε να περάσει και ο Έλιγκτον μόνος ξανά, με προβολή πέτυχε το γκολ.
Ο Άρης με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Στο 49΄ο Κάμπορα έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν βγήκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά το πλασέ του απέκρουσε με το χέρι ο Γκσπούρνινγκ, ενώ στην επαναφορά το σουτ του Χαβίτο ήταν χλιαρό.
Στο 57’ μια κεφαλιά του Έλιγκτον δεν ανησύχησε τον Σηφάκη και από κει και πέρα ο Άρης άρχισε να πιέζει για το γκολ. Στο 81’ το φάουλ του Αντού, έδιωξε με γροθιές ο Γκσπούρνινγκ, στο 88’ η κεφαλιά του Γκαρσία δεν βρήκε δίχτυα και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε στο 2-1. Ο Αντού σέντραρε, ο Τζόνσον «τσίμπησε» την μπάλα, η οποία πέρασε κάτω από τα πόδια του Γκσπούρνινγκ και ο Αμερικανός φορ σε κενή εστία με πλασέ «έγραψε» το 2-1. Στη συνέχεια, ο Αντού έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, μισό λεπτό πριν το τελικό σφύριγμα, όταν βρέθηκε σε πλάγια θέση και με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής δεν βρήκε στόχο…
Διαιτητής: Α. Κάκος (Κέρκυρας)
Κίτρινες: 68΄ Βάλλας, 85΄ Σταθάκης, 85΄ Γκσπούρνινγκ - 79΄ Ρονάλντο
Κόκκινες: 81΄ Βάλλας
ΞΑΝΘΗ (Μαντζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Κωστούλας, Τζάγκι, Κιντάνα (88΄ Βασιλακάκης), Στίνγκα, Έλινγκτον, Πόι (83΄ Σταθάκης), Βάλλας, Μαρσελίνιο
ΑΡΗΣ (Κούπερ): Σηφάκης, Κάλβο (64΄Αντού), Νάτσο Γκαρσία, Κόκε (70΄ Τζόνσον), Νέτο, Αράνο, Νασούτι, Ρονάλντο, Κάμπορα, Χαβίτο (76΄ Αραβίδης), Πρίττας.

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks