Αρση ασυλίας του Θοδωρή Ζαγοράκη

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

..
ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ
Αρση ασυλίας του Θοδωρή Ζαγοράκη
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή τής Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρου Ζαγοράκη.

Ψηφίζοντας δι' ανατάσεως της χειρός, η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών ενέκρινε σχετική έκθεση της Επιτροπής Νομικών Θεμάτων του Σώματος, με την οποία ζητείτο η άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία υπογραμμιζόταν ότι:

- Ο Θεόδωρος Ζαγοράκης αντιμετωπίζει κατηγορίες για πρόκληση σωματικής βλάβης εξ αμελείας και για παράλειψη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στο χώρο εργασίας, στην Ελλάδα, και η ποινική του δίωξη αφορά εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 13 Μαΐου 2010 εις βάρος ενός υπαλλήλου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ, και συγκεκριμένα στο γήπεδο της ομάδας αυτής στη Θεσσαλονίκη, και ασκείται κατά του Θεοδώρου Ζαγοράκη υπό την ιδιότητα του προέδρου και νόμιμου εκπροσώπου της ομάδας.

- Η εικαζόμενη αξιόποινη πράξη προφανώς δεν συνδέεται με την ιδιότητα του Θεόδωρου Ζαγοράκη ως βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά τελεί, αντιθέτως, σε συνάρτηση με το αξίωμά του ως προέδρου της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΟΚ.

- Η ποινική δίωξη δεν αφορά άποψη εκφρασθείσα ή ψήφο δοθείσα κατά την άσκηση των καθηκόντων του βουλευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κατά συνέπεια δεν υφίστανται υπόνοιες ότι σκοπός της ποινικής διαδικασίας είναι να παρακωλυθεί η πολιτική δραστηριότητα του βουλευτή, δεδομένου ότι η ποινική δίωξη έχει ασκηθεί πολλά χρόνια πριν την ανάληψη των καθηκόντων του βουλευτή.
HMERHSIA

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks