Senhor άλλο ΑΕΚ, άλλο Τύρναβος

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

..
Senhor άλλο ΑΕΚ, άλλο Τύρναβος.Επιμέλεια: Στέφανος Λεμονίδης.
Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την κακή βραδιά του Περέιρα και του Ολυμπιακού, αλλά και για τη σπουδαία ΑΕΚ που είχε κορυφαίο τον Δέλλα και έχασε μεγάλη ευκαιρία να φύγει νικήτρια από τον Πειραιά.

Αν δεν ήξερες ποιες ομάδες έπαιζαν το βράδυ της Τετάρτης στο "Καραισκάκης" θα νόμιζες ότι αυτή με τα κιτρινόμαυρα κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης, σε μια νύχτα, όπου ο Βίτορ Περέιρα γκρέμισε ό,τι έχτισε ως τώρα.

Για να ξεκινήσουμε το συλλογισμό μας, κάποιος πρέπει να μας απαντήσει αν ο Περέιρα ήξερε ποιος ήταν ο αντίπαλος του και τη σπουδαιότητα του αγώνα  για να προχωρήσουμε. Αν ισχύει αυτό που ακουγόταν στα πηγαδάκια, ότι και καλά είπαν στον Πορτογάλο "εμάς  μας ενδιαφέρει μόνο το πρωτάθλημα" θα έχουμε διαφορετική συνέχεια, αλλά ακόμη κι αυτό να συνέβη υπάρχουν πολλά ερωτηματικά.

Άντε και καλά δεν ήξερε ο Περέιρα "τι εστί ΑΕΚ" , δεν έμαθε ότι το Καραισκάκης θα ήταν γεμάτο, δεν αναρωτήθηκε γιατί πάει τόσος κόσμος σε ένα αγώνα, κόντρα σε ομάδα Β Εθνικής; Αν δηλαδή δεν τον ενημέρωσαν λεπτομερώς , έπρεπε από μόνος του να σκεφτεί ότι κάτι τρέχει σε αυτό το ματς, αν ήταν λίγο έξυπνος.

Αλλά ακόμη και με τον Τύρναβο να έπαιζε, θα ήταν ασέβεια προς τον κόσμο του Ολυμπιακού που γέμισε το Καραισκάκης να παρατάξει τη δεύτερη ενδεκάδα. Όταν ο κόσμος σε τιμά με την παρουσία του, πρέπει να ανταποδίδεις, να φοράς το κοστούμι σου και να τον καλωσορίζεις.

Ξεπερνάμε αυτό το ερώτημα , γιατί έπρεπε όπως προαναφέραμε να το απαντήσει από μόνος του ο Πορτογάλος και συνεχίζουμε με την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, όπου απουσίαζαν οκτώ παίκτες από την ομάδα που ήταν κυρίαρχη στην Τούμπα. Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά οκτώ και μάλιστα οι τέσσερις εκτός αποστολής. Κράτησε μόνο το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών που ήταν και οι χειρότεροι του αγώνα, ιδιαίτερα ο Σαντάνα.

Με λίγα λόγια ο Περέιρα αντιμετώπισε τον αγώνα λες και έπαιζε με τον Τύρναβο, στον οποίο έβαλε ο Ολυμπιακός 8 γκολ με πολλές απουσίες στην ενδεκάδα , έχοντας  όμως και το 0-3 του πρώτου αγώνα. Άντε και καλά υποτίμησε την ΑΕΚ. Δεν είδε όμως από την αρχή του ματς ότι η αντίπαλος του Ολυμπιακού είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού και μόνο με τον Τύρναβο δεν έμοιαζε. Γιατί δεν έκανε έστω μια αλλαγή, έστω μια εσωτερική αλλαγή; Συνέχισε την υποτίμηση του αντιπάλου;

Με το που ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, πέταξε μέσα δυο ...βαριά χαρτιά και λίγο αργότερα το ...βαρύτερο, με μηδενικό αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει τον στραβό δρόμο, η  ΑΕΚ χαλυβδώθηκε και θα έφευγε νικήτρια από τον Πειραιά, αν δεν έμπαινε το τυχερό γκολ του Μιλιβόγεβιτς.

Τι έγινε τελικά στο Καραϊσκάκης; Ήταν η ΑΕΚ σούπερ ομάδα ή ο Ολυμπιακός τραγικός; Και τα δύο, αφού η  "Ένωση" έπαιζε με ηρεμία, δεν απειλήθηκε ποτέ, οι παίκτες έκαναν τριγωνάκια  και έφυγαν με ψηλά το κεφάλι από τον Πειραιά, περιμένοντας sold out στη ρεβανς του ΟΑΚΑ, που φυσικά θα είναι πιο δύσκολη γι αυτήν, αφού ο Περέιρα πρέπει να πήρε το μάθημα του.

Το γεγονός εξάλλου ότι οι μοναδικοί παίκτες του Ολυμπιακού που διακρίθηκαν ήταν οι Μέγκερι, Σαλίνο, τα λέει όλα, ενώ από την ΑΕΚ δεν υπάρχει ούτε ένας που να υστέρησε, με κορυφαίο τον Τραιανό Δέλλα. Ο "κολοσσός" πήρε την ταυτότητα του Περέιρα, που αν θέλει να κερδίζει ξανά την εμπιστοσύνη όλων πρέπει να κερδίσει στη Λεωφόρο και στο ΟΑΚΑ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Πορτογάλος τεχνικός πήγε στη Ριζούπολη και είδε την ΑΕΚ στο ματς με τον Απόλλωνα, που  ήταν βέβαια κακή σε εκείνο το ματς και ίσως γι αυτό έβγαλε λανθασμένα συμπεράσματα. Κι αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία. Και φυσικά δεν στέκει η δικαιολογία του ροτέισον , γιατί μπορούσε να ξεκουράσει βασικούς παίκτες στο ματς με τον Εργοτέλη, που είναι πιο αδύναμος από την ΑΕΚ και δεν υπάρχει κανένα διακύβευμα στο ματς με την κρητική ομάδα.

ΥΓ: Μπορεί ο Μανιάτης να μην είναι αγαπητός σε όλους τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά στο  ματς με την ΑΕΚ έδειξε πόσο έλειπε από την ενδεκάδα, σε συνδυασμό με την παρουσία δυο αμυντικών χαφ (Μιλιβόγεβιτς, Εντιγκά)  που κάνουν την ίδια δουλειά στο αρχικό σχήμα.
http://www.sport24.gr/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks