ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Η Κατερίνα Νικολαίδου αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια στην Ελλάδα για το 2013 όπως αποφάσισαν οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλη του ΠΣΑΤ κατά την ετήσια ..
ψηφοφορία για τα αθλητικά βραβεία της χρονιάς. Η πρωταθλήτρια κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης κέρδισε με διαφορά τον τίτλο της αθλήτριας της χρονιάς συγκεντρώνοντας 1841 ψήφους έναντι 841 ψήφων της Βάσως Βουγιούκα από την ξιφασκία που ήταν δεύτερη και 723 της Μαρίας Πρεβολαράκη από την πάλη.
«Για να κάνεις πρωταθλητισμό θέλει υπομονή, πάθος, ψυχολογία και πάνω απ' όλα να το θέλεις πολύ» είπε η ίδια παραλαμβάνοντας το βραβείο από την Γενική Γραμματέα Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου για να αποσπάσει το θερμό χειροκρότημα πολλών ολυμπιονικών αθλητών, παραγόντων και θεατών που μαζί με τον υπουργό και τον Υφυπουργό αθλητισμού είχαν γεμίσει το αμφιθέατρο “Μελίνα Μερκούρη” του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.
ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥΤι όμως σημαίνει για την Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια αυτή η διάκριση; Αμέσως μετά τη βράβευση σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήλωσε πάρα πολύ χαρούμενη για τη βράβευση αυτή καθώς το 2013 ήταν μια πολύ δύσκολή χρονιά και τελικά ήρθε η δικαίωση ενώ για τα σχέδιά της για το μέλλον είπε: «Έχω μπροστά μου ένα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, δύο παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο παγκόσμια κύπελλα, ελπίζω να φέρω τις καλύτερες διακρίσεις που μπορώ»!
ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥΓια να τα καταφέρει όλα αυτά η Νικολαΐδου θα πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί ένα αυστηρό πρόγραμμα καθημερινών διπλών προπονήσεων τόσο στην Κατερίνη στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης όπου ανήκει όσο και στα πολυήμερα καμπ προετοιμασίας με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας στο Σχινιά.   «Η κωπηλασία είναι πλέον από τα πιο διαδεδομένα αθλήματα της πόλης και ένα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ο ιδιαίτερα αυξημένος αριθμός νέων παιδιών στον όμιλο. Σίγουρα είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεσαι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μακριά από την πόλη σου και τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Ωστόσο, το κάθε πράγμα στη ζωή μας έχει και τις δικές του δυσκολίες και απαιτήσεις. Πλέον, έχω συνηθίσει σε αυτόν τον τρόπο ζωής και προσπαθώ το λίγο διάστημα που επιστρέφω να το εκμεταλλεύομαι όσο πιο πολύ γίνεται"  λέει η ίδια η πρωταθλήτρια
Αναδρομή
Μπορεί η φετινή αγωνιστική πορεία της Νικολαΐδου να αγγίζει το τέλειο αλλά σίγουρα δεν είναι τυχαία. Όλα άρχισαν τον Σεπτέμβρη του 2007 όταν η 15χρονη τότε Κατερίνα μετά από παρότρυνση του πρώην κωπηλάτη πατέρα της ξεκίνησε να «τραβά κουπί» στον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης κάτω από την καθοδήγηση του προπονητή Γιώργου Μπικογιάννη ο οποίος αμέσως αναγνώρισε το μεγάλο ταλέντο της. Η Κατερίνα θυμάται για εκείνα τα πρώτα της βήματα "Ήταν κάτι το τελείως διαφορετικό αλλά απίστευτα ενδιαφέρον που μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη κιόλας ημέρα. Έτσι, μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άρχισα να κωπηλατώ με άνεση και να δοκιμάζω τις δυνάμεις μου σε διασυλλογικούς αγώνες. Και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το όμορφο ταξίδι… Η Κατερίνη προσφέρει πολλές δυνατότητες αρκεί να έχεις θέληση να τις εκμεταλλευτείς
Και η ίδια τις εκμεταλεύτηκε στο έπακρο αφού μέσα σε μερικούς μήνες η Νικολαΐδου στέφεται χρυσή πανελληνιονίκης και Βαλκανιονίκης στην κατηγορία κορασίδων.  Το 2010 ανεβαίνει για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατακτώντας την τρίτη θέση στο σκιφ νεανίδων στην Τσεχία ενώ την επόμενη χρονιά, βγαίνει τέταρτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πέρυσι ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων στη Λιθουανία, ενώ το 2013 ήταν μια «μαγική χρονιά» αφού επιφύλαξε στη Νικολαΐδου κάθε δυνατή διάκριση.  
Στις 2 Ιουνίου η πρωταθλήτρια από την Κατερίνη άνοιξε τον χορό των μεταλλίων στον ποταμό Γουαδαλκιβίρ στη Σεβίλλη, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών. Στις 23 του ίδιου μήνα ακολούθησε το χρυσό στους Μεσογειακούς της Μερσίνης. Τα χρυσά μετάλλια τρίτωσαν στο Λιντζ της Αυστρίας στις 25 Ιουλίου με την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων .Η αγωνιστική χρονιά ολοκληρώθηκε στις 30 Αυγούστου με τη δεύτερη θέση  στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος Ανδρών Γυναικών στην Κορέα.
http://www.nokat.gr/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks