Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 : Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ....

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014


http://www.ant1iwo.com/cache/cfx_imagecr3/D0ECD2202026CB9C5C9B93D63E0F5324.jpg 



Μετά από 25 αγώνες σε τελική φάση Μουντιάλ , η Βραζιλία δεν μπόρεσε να σκοράρει ούτε μιά φορά και έμεινε στον ένα βαθμο, κόντρα στο Μεξικό..
του Μιγκέλ Χερέρα που είναι η πρωτη ομάδα που δεν δέχτηκε γκολ σε δύο παιχνίδια! Κι'αυτό οφείλεται ως ένα βαθμό στις εξαιρετικές αποκρούσεις του Οτσόα πού σε τρεις τουλάχιστο περιπτώσεις έσωσε το Μεξικο! Μπορεί όμως αυτό το 0-0 να εξηγηθεί μόνο με τις αποκρούσεις του Οτσόα;
Πόσες ευκαιρίες και πόσα σουτ έκαναν οι Βραζιλιάνοι, σ´ένα αγώνα που είχαν την υπεροχή, αλλά δεν είχαν γιά δεύτερη φορά ένα έστω αξιόλογο κεντρικό κυνηγό!
Στη Φορταλέζα ήταν εμφανής και πάλι η ανεπάρκεια του Φρεντ, αλλά και του αντικαταστάτη του Τζο! Αυτά δεν είναι σεντερ φορ για μιά Βραζιλία, που λίγο-πολύ περιμένει σχεδόν τα πάντα από το Νειμάρ, πού σε τόσο νεαρή ηλικία είναι ο έβδομος σκόρερ της Σελεσάο!          
Ο Σκολάρι φανερά ενοχλημένος από την κριτική που γίνεται σ'αυτόν και την ομάδα του, δήλωσε πως "είμαστε κατά 10% καλύτεροι από τον προηγούμενο αγώνα," αφού έπλεξε το εγκώμιο στο Μεξικό και ιδιαίτερα στον Οτσόα. "Γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι και έχουμε ακόμα μπροστά μας πολύ δρόμο. ´Εχω όμως μιά ερώτηση να κάνω γιά όλους αυτούς που μας κριτικάρουν.. Γιατί παρακαλω βγάζουν τόση αρνητικότητα;"            
Ας καταλάβει όμως ο Σκολάρι ότι δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα..   Ο Τύπος και τα εκατομμύρια των Βραζιλιάνων δικαιολογημένα περιμενουν πολύ περισσότερα απ'αυτά που έδειξε η ομάδα τους στις δυό πρώτες αγωνιστικές στη φάση των ομίλων! Κι'αν όχι ένα Βαβά, ένα Τοστάο, ένα Ρομάριο, ένα Ρονάλντο μέσα στην αντίπαλη περιοχή, τουλάχιστο περιμένουν να δουν κάτι επαρκέστερο απ´αυτό που τώρα βλέπουν!                            
Κατά τα άλλα, η Γερμανία στο εκατοστό της παιχνίδι σε Μουντιαλ- πιό πολλά κι'απ'αυτήν ακόμα τη Βραζιλία- έδειξε εναντίον της Πορτογαλίας του Ρονάλντο ότι γιά μιά ακόμα φορά μπορεί να προχωρήσει βαθιά και να φτάσει σ'ενα όγδοο τελικό! Ο Τόμας Μίλλερ με το πρώτο χατ τρικ,πάει να επαναλάβει όσα πέτυχε στο προηγούμενο Μουντιάλ σε ηλικία μόλις 21 ετών!
Πρώτος σκόρερ με 5 γκολ και MVP του τουρνουά!    
         
Όσο γιά την Αργεντινή, δεν μπορει να περιμένει και πολλά πράγματα στη συνέχεια, έστω κι'άν ξεκίνησε ως δεύτερο φαβορί, εκτός κι'αν ο προπονητής της Σαμπέγια αποφασίσει να σταματήσει τους πειραματισμούς, κάτι που παραδέχτηκε πως έκανε στο α'ημίχρονο εναντίον  της υπολογίσιμης και λίαν επικίνδυνης Βοσνίας που μάλλον θα περάσει στον επόμενο γύρο.
Ο Μέσι έβαλε το πρώτο του γκολ και όλοι στην Αργεντινή περιμένουν να γίνει ενας νέος Μαραντόνα. Να οδηγήσει δηλαδή μιά μέτρια ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου, όπως ακριβώς έγινε με τον Ντιέγκο το 1986 στο Μεξικο! Πόσο εύκολο είναι όμως αυτή τη φορά;                  
Άλλα δυό αουτσάιντερς, η Γαλλία και το Βέλγιο άρχισαν με νίκες και δικαιούνται, με οτι έδειξαν, να εχουν τις κρυφές τους ελπίδες! Εξάλλου, ένα πρώτο συμπέρασμα από την πρώτη αγωνιστική, και το ψεσινό Βραζιλία-Μεξικό, είναι ότι η Ευρώπη αυτή τη φορά έχει πιό πολλές πιθανότητες να κερδίσει το τρόπαιο στη Λατινική Αμερική!
Στις προηγούμενες τέσσερις φορες απέτυχε να το κάνει. Θα μπορέσει τώρα; Θα μπορέσουν μια από τις Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία(παρα το σοκ του 5-1),Ολλανδία, Γαλλία και γιατί όχι Αγγλία, Βέλγιο; Θα δούμε γιά πρώτη φορά ενα ευρωπαικό τελικό στη Λατινική Αμερική; Θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο η Βραζιλία και η Αργεντινή; Πρέπει όμως, πρώτα και πάνω απ´όλα, να εμφανιστούν στη συνέχεια πιό αξιόπιστες, πιό πειστικές! Η Ευρώπη καραδοκεί...
http://www.ant1iwo.com/ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks