Μπάγιερν - ΜπαρτσεΛΙΩΜΑ 4-1.Την κέρασε με τέσσερις ασπιρίνες BAYER

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

O Μίλερ ανοίγει τον χορό των γκολ για την Μπάγερν κάνοντας το 1-0 σε βάρος της Μπαρτσελόνα 
Τετάρτη 24 Απριλίου 2013
Η χειρότερη Μπαρτσελόνα των τελευαίων δεκαετιών.Τρία 90λεπτα να έπαιζε γκόλ δέν θα πετύχαινε.Τα πλοκάμια της Μπάγιερν και η τέλεια αμυντική λειτουργία της, δέν επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να δημιουργήσει ούτε μία φάση μέσα στην εστία της Μπάγιερν.Η άμυνα της Μπάρτσα απο χαρτί, ο Βαλντέζε σε άσχημη μέρα, ο Μέσι σάν να μήν υπήρχε, ο Σάντζες, δέν υπήρχε, ο Βιλανόβα ακόμη κοιμάται στον πάγκο, ενω η Μπάγιερν έπαιξε με ψυχή με τους επιθετικούς της να είναι οι πιό αποδοτικοί αμυντικοί, αλλά και επιθετικοί.Ετρεξε, πίεσε και έτσι το αποτέλεσμα και η  ήττα για την Ισπανική ομάδα ήταν τόσο βαριά 4-0, που κατάντησε τους Καταλανούς ΜπαρτσεΛΙΩΜΑ.
Αναλυτικά για το παιγνίδι:
ο  Τόμας Μίλερ ήταν ο πρωταγωνιστής της Μπάγερν, που στον χθεσινό α' ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ αποκαθήλωσε την Μπαρτσελόνα συντρίβοντάς τη με 4-0 και υποχρεώνοντάς τη στη βαρύτερη ευρωπαϊκή ήττα της μετά 16 ολόκληρα χρόνια. Ο 23χρονος Γερμανός διεθνής επιθετικός, αξιοποιώντας άλλοτε την εξυπνάδα και την τέλεια αίσθηση του χώρου που διαθέτει και άλλοτε την πανουργία του, πρωταγωνίστησε και στα τέσσερα γκολ των Βαυαρών (πέτυχε τα δύο), που καλπάζουν ολοταχώς για τον 10ο τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών στην ιστορία τους και τρίτο την τελευταία τετραετία.
Ο Μίλερ άνοιξε το σκορ (25') με κοντινή κεφαλιά, αφού αξιοποίησε την προσπάθεια του Βραζιλιάνου στόπερ Ντάντε, που νίκησε κατά κράτος στον αέρα των κατά 18 πόντους κοντύτερο συμπατριώτη του Ντάνι Αλβες. Στο 49' ήταν η σειρά του Μίλερ να νικήσει στον αέρα τον Αλβες και ο Μάριο Γκόμεζ από δύο μέτρα (και από οριακή θέση οφσάιντ) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές. Στη συνέχεια ο Μίλερ επέδειξε την πανουργία του κάνοντας φράγμα στον Αλμπα και ανοίγοντας διάδρομο στον Αριεν Ρόμπεν, που ολοκλήρωσε την ατομική προσπάθειά του γράφοντας το 3-0 (73'). Ηταν πεντακάθαρο φάουλ, που όμως δεν υπέπεσε στην αντίληψη του Ούγγρου διαιτητή Βίκτορ Κασάι. Εννιά λεπτά αργότερα, ο Μίλερ επιστέγασε τη μαγική βραδιά του σημειώνοντας το τέταρτο γκολ των Βαυαρών, οι οποίοι με το ανελέητο πρέσινγκ που ξεκινούσε από ψηλά, την επιβλητική παρουσία των Σβαϊνστάιγκερ, Μαρτίνεθ στο κέντρο και την απόλυτη κυριαρχία (ακόμα και στα αμυντικά καθήκοντα) των Ριμπερί, Ρόμπεν στις πτέρυγες ήταν οι κυρίαρχοι του ημιτελικού.
Με τον Λιονέλ Μέσι να επιστρέφει μετά 15 μέρες στα γήπεδα λόγω του τραυματισμού του και να απέχει παρασάγγας από τον (έστω και συμβατικά) καλό εαυτό του, η Μπάρτσα ουσιαστικά αποδέχτηκε τη μοίρα της. Σε ολόκληρο τον αγώνα έκανε μόνο ένα σουτ εντός στόχου και αυτό με τον στόπερ Μπάρτρα, μόλις στο 69ο λεπτό! Από τη μεριά τους οι Βαυαροί έκαναν 8 σουτ εντός στόχου, ενώ είχαν συνολικά 12 προσπάθειες για γκολ έναντι μόλις τριών των φιλοξενουμένων.
Για την Μπαρτσελόνα η χθεσινή ήταν η βαρύτερη ήττα της από τον Νοέμβριο του 1997, όταν είχε συντριβεί με 4-0 στο «Καμπ Νου» από την Ντινάμο Κιέβου (τρία γκολ ο Αντρίι Σεβτσένκο). Με 4-0 είχαν ηττηθεί οι «μπλαουγκράνας» και από τη Μίλαν στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του 1994 στο ΟΑΚΑ. Ηταν (μετά πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες) η πρώτη ήττα τους στη Γερμανία από το 2001, ενώ οι Βαυαροί βελτίωσαν την εντυπωσιακή εντός έδρας επίδοσή τους σε βάρος ισπανικών ομάδων (15 νίκες, 5 ισοπαλίες και μία ήττα).
Οι Ρόμπεν (2', 58'), Μίλερ (52', 80'), Ριμπερί (55') έχασαν χθες κλασικές ευκαιρίες για την Μπάγερν, η οποία δικαιούνταν πέναλτι όταν ο Πικέ με απλωμένο χέρι εξουδετέρωσε σουτ του Λαμ (14'). Απορίας άξιον πλέον είναι τι παραπάνω μπορεί να της προσφέρει ο Πεπ Γκουαρδιόλα, που από την 1η Ιουλίου θα διαδεχτεί τον 67χρονο Γιουπ Χάινκες.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Ντάντε, Αλάμπα, Μαρτίνεθ, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (84' Πισάρο), Ριμπερί (89' Σακίρι), Ρόμπεν, Γκόμεζ (71΄Λουίζ Γκουστάβο).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Αλμπα, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Μέσι, Σάντσες, Πέδρο (83' Βίγια).
(το ρεπορταζ του παιγνιδιού ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.)




FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks