ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ: Η Ώρα της Γής

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Για 6η συνεχόμενη χρονιά συνεχίζεται η πρωτοβουλία της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF «Η Ώρα της Γης». Η προσπάθεια ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 με στόχο να κλείσουν όλα τα φώτα του κόσμου για μια ώρα. Η συμμετοχή τότε έφτασε τα 2,2 εκ. ανθρώπων και τις 2.100 επιχειρήσεις.
Την προσπάθεια στηρίζει κάθε... χρόνο η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας οργανώνοντας μια βραδυνή ποδηλατοβόλτα και ενισχύοντας το μήνυμα που πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας. Το περιβάλλον είναι το σπίτι μας, είναι η κληρονομιά μας και παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η διαφύλαξή του παραμένει υποχρέωση και ευθύνη μας.

Για το 2013, η  «Ώρα της Γης» γιορτάζεται με ευρύτερο πνεύμα. Εκτός από το σβήσιμο των φώτων και των ηλεκτρικών συσκευών για μια ώρα, η χώρα μας υιοθετεί το «Θα το κάνω, αν το κάνεις» καλώντας τους πολίτες να πρασινίσουν τα μπαλκόνια τους, να χαρίσουν ένα αντικείμενο που δε χρειάζονται ή να χρησιμοποιούν ΜΜΜ, ποδήλατο ή τα πόδια για τις μετακινήσεις τους. Κάθε πολίτης καλείται να αναλάβει μια υποχρέωση μικρής ή μέτριας δυσκολίας (π.χ. να κόψρι την σοκολάτα για μια εβδομάδα) με την προϋπόθεση ο διπλανός του να κάνει κάτι για το περιβάλλον.
 Για άλλη μια χρονιά σας καλούμε να γιορτάσουμε μαζί την «Ωρα της Γης» το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας για να αναλάβουμε τις δικές μας δεσμεύσεις, για να απολαύσουμε μια νυχτερινή βόλτα με την ευχή τα μόνα φώτα στην πόλη να είναι αυτά των ποδηλάτων μας.

ΕΚ του Δ.Σ.

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks