ΕΠΟ: Το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα (ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΙΔΗ)

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013


ΕΠΟ: Το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα


Τρίτη 19 Μαρτίου 2013
Το άρθρο 23 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ είναι ξεκάθαρο. Αναφέρεται στον ρατσισμό και υπάρχουν βαρύτατες ποινές και για τον ποδοσφαιριστή ή αξιωματούχο ομάδας που διαπράξει ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη και για την ίδια την ομάδα, που χάνει τον αγώνα στα χαρτιά!
Το άρθρο 23 αναλυτικά αναφέρει:

1. Οποιοσδήποτε δημόσια μειώνει, μεροληπτεί κατά ή αμαυρώνει οποιονδήποτε με τρόπο δυσφημιστικό εξαιτίας της φυλής, του χρώματος, της γλώσσας, της θρησκείας ή της εθνοτικής προελεύσεώς του, ή διαπράξει οποιαδήποτε άλλη ρατσιστική ή περιφρονητική, πράξη, θα τιμωρείται με αποκλεισμό πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον.
Επιπλέον ο παραβάτης θα τιμωρείται με απαγόρευση εισόδου σε οποιαδήποτε γήπεδα και χρηματική ποινή ύψους δώδεκα χιλιάδων ευρώ (12.000) τουλάχιστον.
Εάν ο παραβάτης είναι αξιωματούχος ομάδας, η χρηματική ποινή θα ανέρχεται σε δέκα οκτώ χιλιάδες ευρώ (18.000) τουλάχιστον.
  • 2. α) Εάν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία από χίλια (1.000) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ.
    Σε περίπτωση δεύτερης παράβασης, εκτός της κατά τα άνω απώλειας του αγώνα, η παραπάνω χρηματική ποινή θα διπλασιάζεται και σε περίπτωση νέας (τρίτης) παράβασης, η ομάδα θα υποβιβάζεται στην λήξη του οικείου πρωταθλήματος.
     
  • β) Εάν φίλαθλοι μιας ομάδας διαπράξουν ρατσιστικές ή περιφρονητικές πράξεις όπως περιγράφεται στην παρ. 1, το αρμόδιο όργανο θα επιβάλλει χρηματική ποινή στην ομάδα που υποστηρίζουν οι φίλαθλοι αυτοί, ύψους δέκα οκτώ χιλιάδων ευρώ (18.000) τουλάχιστον και ανεξάρτητα από υπαίτιες ή μη, πράξεις ή παραλείψεις αυτών.
     
  • γ) Οποιοσδήποτε θεατής που διαπράττει τα παραπτώματα που καθορίζονται στην παρ. 1 του παρόντος άρθρου, θα τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για δύο (2) έτη τουλάχιστον.
     
  • 3. Οι ποινές που επιβάλλονται με βάση το παρόν άρθρο δύναται να μειωθούν ή ακόμη και αναιρεθούν εάν ο εν λόγω ποδοσφαιριστής, η ομάδα είναι σε θέση να αποδείξει ότι δεν ήταν υπεύθυνος (- η) ή ήταν υπεύθυνος (-η) σε μικρό βαθμό για τις εν λόγω παραβάσεις, ή εάν υπάρχουν σημαντικά απαλλακτικά περιστατικά, ιδιαίτερα δε εάν οι παραβάσεις προκλήθηκαν σκόπιμα ώστε να αναγκάσουν την επιβολή των προβλεπομένων ποινών σε έναν ποδοσφαιριστή ή μία ομάδα.
Η διαδικασία για την αξιολόγηση των απαλλακτικών περιστάσεων θα διέπεται από τις διατάξεις του παρόντος κανονισμού.
****Αντίστοιχες ποινές, τηρουμένων των αναλογιών διέπουν και τις προκυρήξεις των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων των τοπικών ΕΠΣ κάθε αγωνιστικού επιπέδου και ηλικιακής κατηγορίας.
acadimies.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks