Θρίαμβος και όνειρα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Με γκολ του Γιάννη Φετφατζίδη στο 82', ο Ολυμπιακός νίκησε στο «Βελοντρόμ» τη Μαρσέιγ (1-0) και πλέον κάνει όνειρα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός έκανε... καταπληκτική εμφάνιση στο «Ποδηλατοδρόμιο» , την έδρα της Μαρσέιγ. Με τον θρίαμβο και την κατάκτηση των τριών βαθμών, κάνει ένα ...σιρκουί για την πρόκριση, θέλοντας νέα νίκη στο τελευταίο ματς στο Νέο Φάληρο.

Ο Βαλβέρδε το είπε πως ήθελε τη νίκη στη Γαλλία και η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έπιασαν καταπληκτική απόδοση και από τα πρώτα λεπτά έδειξαν ότι ήθελαν την επιτυχία. Δεν συμβιβάστηκαν με την ισοπαλία, δεν θέλησαν να διασφαλίσουν το 0-0 και να έχουν θέα στο Europa League, αλλά ζήτησαν το «διπλό» σε μια δύσκολη έδρα.Το κατάφεραν με εκπληκτικό γκολ του Φετφατζίδη. Τώρα, αν στο τελευταίο παιχνίδι της πρώτης  φάσης ο Ολυμπιακός πάρει τη νίκη κόντρα στην Αρσεναλ, μπορεί να ελπίζει στην πρόκριση, με την προϋπόθεση πως θα  τον ευνοήσει και το αποτέλεσμα του ματς Ντόρτμουντ -Μαρσέιγ. Το  παιχνίδι τού Ολυμπιακού  θα διεξαχθεί στις 6 Δεκεμβρίου στο «Καραϊσκάκη» και αναμένεται «καυτό».


Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Αρσεναλ του Βενγκέρ νίκησε με σκορ 2-1 τη Ντόρτμουντ(49', 88' Φαν Πέρσι-90' Καγκάβα).


Η βαθμολογία: Αρσεναλ 11, Μαρσέιγ 7, Ολυμπιακός 6, Ντόρτμουντ 4.



Στον αγώνα της Μασσαλίας, τώρα: από τα πρώτα  λεπτά ο Ολυμπιακός έκλεισε τους γηπεδούχους στην περιοχή τους. Στο 10' ο Φουστέρ με χτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλλα στο κεφάλι του Μέλμπεργκ, γκολ από τον Σουηδό, που όμως ακυρώθηκε ως οφ-σάιντ. Σωστή απόφαση, κάποια εκατοστά ήταν εκτεθειμένος ο Μέλμπεργκ. Στο 36' ο Μανταντά απέκρουσε διαδοχικά σουτ των Μιραλάς και Χολέμπας.


Το δεύτερο ημίχρονο ανήκε και αυτό στον Ολυμπιακό. Στο 58' ο Μιραλάς έφυγε μόνος απέναντι στον Μανταντά, αλλά έκανε το πλασέ άουτ. Η Μαρσέιγ αντέδρασε κάπως και στο 72' ο Μέγιερι απέκρυσε την κεφαλιά του Ντιαρά.


Το «χρυσό» 0-1 έγινε στο 82': ο Γέστε με έξοχο τρόπο άνοιξε στον Φετφατζίδη, σουτ-βολέ από τον πιτσιρικά και οι τρεις βαθμοί πήγαν στον Ολυμπιακό. Ακολούθως η Μαρσέιγ πίεσε, αλλά ο Μέγιερι στο 86' αντέδρασε υπέροχα σε κεφαλιά του Ρεμί.


Από τον Ολυμπιακό δεν υστέρησε κανένας. Ο Μέγιερι ήταν αλάνθαστος, ο Μιραλάς κυνηγός -φωτιά και οι Τζιμπούρ έδειξε επικίνδυνος κάθε φορά που είχε τη μπάλα στην κατοχή του. Η Μαρσέιγ είχε καλύτερο τον Μανταντά, τον γκολκίπερ της. Αυτό λέει τα πάντα.




Διαιτητής: Ριτσόλι(Ιταλία).


Κίτρινες: Τοροσίδης, Ρεμί.


Μαρσέιγ: Μανταντά, Τραορέ, Ενγκούλου, Ντιαβαρά, Καμπορέ, Ντιαρά, Σεϊρού(60' Εμπιά), Βαλμπουενά(73' Λούτσο Γκονζάλες), Α. Αγιού, Τζ. Αγιού(60' Ζινιάκ), Ρεμί.


Ολυμπιακός: Μέγιερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μοντέστο, Μέλμπεργκ,  Α. Παπαδόπουλος, Φουστέρ(54' Γέστε), Χολέμπας(75' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Μανιάτης, Τζιμπούρ (89' Ποτουρίδης).



Ο ΒΑΛΒΕΡΔΕ


Μετά τη σπουδαία επιτυχία τού Ολυμπιακού, ο Ερνέστο Βαλβέρδε υποστήριξε: « Συνηθίζουμε να μιλάμε για τους απόντες, ενώ θα πρέπει να αναφερόμαστε σε όσους αγωνίζονται. Αυτοί που ήταν εδώ έκαναν ένα σπουδαίο παιχνίδι. Σταθήκαμε καλά και στα τρία εκτός έδρας παιχνίδια. Ισως αξίζαμε κάτι περισσότερο στα προηγούμενα δύο. Είμαστε, όμως, ευχαριστημένοι και θέλουμε ο κόσμος να είναι υπερήφανος για την ομάδα του. Αρχίσαμε τον αγώνα καλά, σε αντίθεση με κάποια προηγούμενα ματς. Πιστέψαμε στη νίκη και όσο περνούσε η ώρα, τόσο πιστεύαμε πως μπορούμε να φτάσουμε στο γκολ».ΝΕΑ
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks