Aνοιξαν και τραπεζικοί λογαριασμοί - Είκοσι παράγοντες, διαιτητές, μάνατζερ και προπονητές στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για τα στημένα

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011


http://www.sportdog.gr/sites/default/files/imagecache/node_thumb/article/2011_06/2011-06-27-stimena-antwnaros.jpg
Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011
Τα οικονομικά στοιχεία είκοσι προσώπων -πρόεδροι και παράγοντες ΠΑΕ, διαιτητές, μάνατζερ, προπονητές- οι περισσότεροι εκ...
των οποίων κατηγορούνται ήδη για συμμετοχή στην υπόθεση των «στημένων αγώνων», βρίσκονται στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Παρά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τη σωρεία των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί, ο έλεγχος συνεχίζεται για αρκετούς από τους ήδη εμπλεκομένους, αλλά και για άλλους οι οποίοι επί του παρόντος δεν έχουν καταστεί κατηγορούμενοι.
Σύμφωνα με πόρισμα του ΣΔΟΕ με ημερομηνία 15.6.2011 που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, υπάρχουν εις βάρος τους υπόνοιες για τέλεση αξιόποινων πράξεων οι οποίες προκύπτουν: α) από άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι εμφανίζουν μεγάλες κινήσεις μετρητών / επιταγών, β) από κινήσεις πιστωτικών καρτών που εμφανίζουν παράνομο στοιχηματισμό μέσω Διαδικτύου, γ) από τραπεζικούς λογαριασμούς ποδοσφαιρικών παραγόντων που εμφανίζουν δοσοληψίες μεταξύ τους «και ως εκ της ιδιότητάς τους θα πρέπει να αναλυθούν ακόμη περισσότερο.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ, καθώς εμφανίζουν σημαντικές κινήσεις μετρητών / επιταγών, είναι λογαριασμοί των: Μητρόπουλου Θωμά προέδρου του Ηλυσιακού, Κανελλάκη Χρήστου προέδρου του Ιωνικού, Χριστοβασίλη Γεωργίου, προέδρου του ΠΑΣ Γιάννινα, Καλογιάννη Σπυρίδωνος, προέδρου της ΠΑΕ Κέρκυρα, Μποροβήλου Γεωργίου και Μποροβήλου Δημητρίου, παραγόντων του Αστέρα Τρίπολης, Αχιλλέα Σταμούλη, παράγοντα της ΠΑΕ Καστοριάς, Αχιλλέα Μπέου, προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου, Κομπότη Γιάννη προέδρου του Λεβαδειακού και Πηρούνια Νικολάου, προέδρου του Εθνικού Πειραιώς.
Για όλους διενεργείται φορολογικός έλεγχος, ωστόσο, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Θωμά Μητρόπουλο, ο οποίος δανειοδοτήθηκε με δάνειο 1 εκατομμυρίου ευρώ αλλά δεν φαίνεται να το χρησιμοποιεί. Επίσης, για τον Χρ. Κανελλάκη επισημαίνεται ότι κατέχει σημαντική μετοχική θέση στην εταιρεία Vivere, του ιδιοκτήτη της ομάδας της Λάρισας Κ. Πηλαδάκη.
Παράλληλα ερευνώνται οι: Λυράκης Νίκος, στέλεχος της ΠΑΕ Κέρκυρα ο οποίος «εμφανίζει συστηματικό στοιχηματισμό με εταιρείες του εξωτερικού», Κυρουβίδης Βασίλης, στέλεχος του Πανθρακικού, ο διαιτητής Χρήστος Σφήκας ο οποίος «σφύριξε» έναν από τους ύποπτους αγώνες και το ίδιο διάστημα εμφανίζεται να στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού, καθώς και ο προπονητής Σάββας Παντελίδης, που επίσης εμφανίζεται να στοιχηματίζει σε εταιρεία του εξωτερικού.
Επίσης ελέγχονται οι λογαριασμοί των:
- Νίκου Χάλκου, ο οποίος συμμετέχει στην ΠΑΕ Ηλιούπολη και εμφανίζει δοσοληψίες με τον μάνατζερ Αγγελο Τραυλό και τον Αχιλλέα Μπέο.
- Γιώργου Γρηγορόπουλου, προέδρου της Καλαμάτας, που εμφανίζει δοσοληψίες με τον ποδοσφαιρικό παράγοντα Ιωάννη Κομπότη.
- Κων. Ριαβόγλου, ο οποίος επίσης έχει δοσοληψίες με τον Κομπότη.
- Κων. Χρυσοχοΐδη, παράγοντα του Διαγόρα Ρόδου, ο οποίος εμφανίζει συναλλαγές με τον πρόεδρο της Ηλιούπολης Γ. Τσακογιάννη, αλλά και συναλλαγές άνω των 150.000 ευρώ με τον διαιτητή Γιάννη Σπάθα. Ο τελευταίος, μάλιστα, εμφανίζεται να συμμετείχε στο παρελθόν σε ανώνυμη εταιρεία μαζί με τον Θ. Μητρόπουλο.
Επίσης ερευνώνται οι παράγοντες του Εθνικού Αστέρα Καισαριανής Νίκος, Γαβριήλ και Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, εις βάρος των οποίων υπάρχει καταγγελία για στημένα παιχνίδια, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τοκογλυφία. Επί του παρόντος, οι άνδρες του ΣΔΟΕ έχουν διαπιστώσει έντονη κίνηση χρηματικών ποσών, ενώ ο Γ. Παπαδόπουλος εμφανίζεται την επίμαχη περίοδο που ερευνώνται ως ύποπτοι οι αγώνες της ομάδας του να στοιχηματίζει σε εταιρείες του εξωτερικού.http://news.kathimerini.gr
http://athlitikipierias.blogspot.com/

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks