Ο Κυριάκος του τελικού!

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4eeb1b6f1c305172d4a32fc8d1b26023_L.jpg?t=1302076276?t=1302076276?t=1302076276
Τετάρτη 06 Απριλίου 2011
Τον γνωρίσαμε στον Ολυμπιακό ως ένα ψηλό παιδί με κόκκινα μάγουλα που θα μπορούσε να κάνει ....σπουδαία πράγματα στο μέλλον αν προσεχθεί από τους προπονητές του.
Το βράδυ της 5ης Aπριλίου θα το θυμάται για πάντα, αφού η ομάδα του, η Σάλκε νίκησε με 5-2 μέσα στην έδρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ίντερ, με τον ίδιο να είναι από τους κορυφαίους της μυθικής νίκης των Γερμανών.
Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έχει τελικά λαμπρό μέλλον και το gazzetta.gr ακτινογραφεί το προφίλ του πιτσιρικά που οδεύει καρφί για τον... τελικό του Champions League!

Από την Πιερία στον... Πειραιά!


Η πορεία του Κυριάκου Παπαδόπουλου φαντάζει παραμύθι, αφού ο μόλις 19χρονος άσος έγινε γνωστός στο ευρύτερο ποδοσφαιρικό κοινό το 2007. Τότε ήταν αμούστακο (στην κυριολεξία) παιδί που αγωνιζόταν στον Σβορώνο Κατερίνης και έβγαζε μάτια λόγω σωματικών προσόντων αλλά και εμφανίσεων!

Ο 15χρονος τότε Κυριάκος είχε προσελκύσει βλέμματα μάνατζερ από συλλόγους του εξωτερικού, αφού είχε κάνει σύντομο πέρασμα από τα τζούνιορ της Μίλαν, τον παρακολουθούσε η Τσέλσι, τον ήθελε η Μπαρτσελόνα, τον δοκίμασε η Εσπανιόλ.
Στην Καταλονία για λογαριασμό της ομάδας –τότε– του Ερνέστο Βαλβέρδε είχε μείνει δέκα μέρες, ενώ οι «μπλαουγκράνα» προσέφεραν το ποσό των 80.000 ευρώ στον Σβορώνο και 60.000 ευρώ στον ίδιο. Μία μέρα μετά την πρόταση της Μπάρτσα εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός.

Ποδοσφαιράνθρωποι της Κατερίνης είχαν ειδοποιήσει τον... συντοπίτη τους Αλέκο Ράντο, λέγοντας πως στον τοπικό Σβορώνο υπάρχει ένα θαυματουργό πιτσιρίκι που θα μπορούσε να έχει λαμπρό ποδοσφαιρικό μέλλον αν προσεχθεί κατάλληλα.

Αν και καθυστέρησε ο Ολυμπιακός, ο Γιώργος Λούβαρης έκλεισε το deal. Με 10.000 ευρώ και την αθλητική ενδυμασία για ένα χρόνο, η μεταγραφή ολοκληρώθηκε. Στην κάθοδο προς τον Πειραιά, πάντως, έπαιξε ρόλο και η επιθυμία της οικογένειας του νεαρού αμυντικού να μη «βγει» από τα σύνορα σε τόσο μικρή ηλικία.
Το πρώτο μεγάλο βήμα είχε ήδη γίνει. Ο μικρός Κυριάκος ήταν συμπαίκτης με τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Λουτσιάνο Γκαλέτι και Αντώνη Νικοπολίδη...

Η πρώτη εμφάνιση, το πρώτο πρωτάθλημα!


Το ντεμπούτο του μικρού μας... ήρωα με την ερυθρόλευκη φανέλα έγινε στις 2 Δεκέμβρη του 2007 με προπονητή τον Τάκη Λεμονή, αφού ο Κυριάκος θα μπει αλλαγή στον αγώνα με τον Ατρόμητο και θα γίνει ο νεαρότερος παίκτης των Πειραιωτών που θα παίξει στη μεγάλη κατηγορία.


Εκείνη τη σεζόν ο Παπαδόπουλος θα κατακτήσει το πρώτο του πρωτάθλημα αλλά και το πρώτο του Κύπελλο όντας επαγγελματίας με τον Ολυμπιακό. Πρώτη σεζόν, πρώτη συμμετοχή, πρώτο double με τους Πειραιώτες...


«Κυριάκο, προορίζεσαι για δανεικός...»


Το καλοκαίρι του 2008 ο Ερνέστο Βαλβέρδε θα αναλάβει για πρώτη φορά την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού και τότε ο 16χρονος αμυντικός θα... πέσει από το συννεφάκι της ευτυχίας!


Ο Ισπανός τεχνικός τού εξηγεί μετά το τέλος μιας προπόνησης ότι θα πρέπει να αγωνιστεί δανεικός σε μικρότερη ομάδα για να παίξει περισσότερο, αφού ο ίδιος ο Βάσκος δεν έχει διάθεση για πειραματισμούς με εξαιρετικά νέους ποδοσφαιριστές.


Την ίδια εποχή αρχίζουν τα πρώτα σενάρια για πρόταση από το εξωτερικό και ο Ίλια Ίβιτς προσεγγίζει τον πατέρα του Κυριάκου Παπαδόπουλου για να τον εκπροσωπήσει.

Οι σχέσεις του πρώην τεχνικού διευθυντή των «ερυθρολεύκων» με την οικογένεια ήταν εξαιρετικές, αφού φρόντιζε να έχει ο «μικρός» ό,τι χρειαζόταν.
Ο Ολυμπιακός  στέλνει... έμμεσο μήνυμα να μη μιλάνε με τον Ίβιτς και άμεσο όταν καλεί τον Παπαδόπουλο για αναπροσαρμογή.
Το τριετές συμβόλαιο του 16χρονου αμυντικού βελτιώνεται για τον ίδιο και ορίζεται ρήτρα που εκτιμάται κάπου ανάμεσα στα 6 με 8 εκατ. ευρώ.

Στις 9 Σεπτεμβρίου τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν, ο Ερνέστο Βαλβέρδε τον καλεί να αγωνιστεί στο φιλικό με τον Ιωνικό και με την απόδοσή του ο Κυριάκος τον αναγκάσει να τον επαναφέρει στην πρώτη ομάδα. Με τον Ισπανό στον πάγκο θα πάρει ακόμα δύο συμμετοχές ως βασικός και μία ως αλλαγή...


Αμυντικός μέσος by... Κετσπάγια!


Το καλοκαίρι του 2009 στον Ολυμπιακό έρχεται ο Τιμούρ Κετσπάγια, ο οποίος φαίνεται να πιστεύει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο, σε διαφορετική θέση από αυτήν που είχε ξεκινήσει την καριέρα του ο μικρός. Ο Γεωργιανός τον ξεκινάει σαν αμυντικό χαφ, ο Κυριάκος δείχνει να «χωλαίνει» σε αυτή τη θέση, όμως ο Τιμούρ δεν απογοητεύεται!


Στον επίσημο αγώνα με τη Σέριφ στο Στάδιο Καραϊσκάκη τον ξεκίνησε βασικό στη μεσαία γραμμή και τον αντικατέστησε στο ημίχρονο, χωρίς να χάσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. «Θα ήθελα ο Κυριάκος να παίξει στη θέση του αμυντικού μέσου. Θα του δώσω κι άλλες ευκαιρίες και ελπίζω να πάει καλύτερα», θα πει μετά το ματς ο Κετσπάγια, ωστόσο δεν θα προλάβει.

Στη Λάρισα θα τον χρησιμοποιήσει 12 λεπτά και πάλι στη μεσαία γραμμή, ωστόσο η αντικατάσταση του Κετσπάγια από τον Ζίκο θα φέρει και πάλι πίσω τον «μικρό», ο οποίος τότε το έβλεπε ως θετική εξέλιξη για την καριέρα του.

Υπήρχαν φήμες...


Εκείνο τον καιρό οι φήμες που ήθελαν τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να έχει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά, να έχει καβαλήσει... καλάμι αλλά και να συνοδεύει τον Κώστα Μήτρογλου στις νυχτερινές εξόδους, δίνουν και παίρνουν, ο ίδιος όμως πάντα κρατούσε χαμηλό προφίλ και έλεγε πως όλα είναι κακοπροαίρετες κριτικές...


Η συμμετοχή του στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό συνοδεύεται από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και ο «μικρός» μπαίνει στην κατάψυξη. Του προτείνεται να παίξει με την ομάδα νέων των Ερυθρολεύκων, αλλά αρνείται.


Το μεγάλο ταλέντο του Ολυμπιακού, εκείνο για το οποίο όλοι μιλούν μοιάζει να χάνεται...

Μέχρι που βρίσκει καταφύγιο, όπως και οι περισσότεροι της γενιάς του, στην Εθνική ομάδα, όπου πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και θα προσελκύσει ξανά τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων...

Ένα... δωράκι στη Σάλκε!


Το περασμένο καλοκαίρι η Σάλκε του Φέλιξ Μάγκατ αγοράζει τον 19χρονο πιτσιρικά αντί 2 εκατ. ευρώ από τον Ολυμπιακό και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι οι Πειραιώτες έχουν κάνει «έγκλημα» μια και θα έπρεπε να επενδύσουν πάνω στον πιτσιρικά, ώστε πιθανή μελλοντική του μεταγραφή ύστερα από λίγα χρόνια θα μπορούσε να αποφέρει πολλαπλάσια κέρδη στον σύλλογο...


Ο Κυριάκος «μεταναστεύει» λοιπόν και γίνεται συμπαίκτης με τους Ραούλ, Φαρφάν αλλά και τον συμπατριώτη μας Βασίλη Πλιάτσικα. Ο Μάγκατ δείχνει να του δίνει τις ευκαιρίες, δουλεύει μαζί του στις προπονήσεις και τον έχει πολλές φορές στα βασικά πλάνα του. Ο σύλλογος της Βεστφαλίας δεν πηγαίνει καλά στην Bundesliga, ο Γερμανός τεχνικός απολύεται, αφήνει τη Σάλκε όμως στους «8» του Champions League...


http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4eeb1b6f1c305172d4a32fc8d1b26023_L.jpg?t=1302076276?t=1302076276?t=1302076276 
Tο βράδυ της 5ης Απριλίου με τον Κυριάκο στη βασική ενδεκάδα και εκ των κορυφαίων της, η Σάλκε «ξεφτιλίζει» την Ίντερ μέσα στο «Μεάτσα» και πλέον πηγαίνει «καρφί» για τους «4» του Champions League.
Ο Μάγκατ λοιπόν μπορεί να αποτελεί παρελθόν από την «04», ο Κυριάκος Παπαδόπουλος όμως δείχνει στα 19 του να έρχεται για να μείνει στα μπλοκάκια των μάνατζερ μερικών εκ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, είναι ακόμα εδώ..http://www.gazzetta.gr

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks