Μπάσκετ Α2 Ανδρών: Ίκαροι Σερρών - Πιερικός Αρχέλαος 70-61 // Άδικη ήττα με το «χεράκι» των διαιτητών… VIDEO

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

http://www.olympio-bima.gr/images/site/1/105823670_ikaroi-pierikosE.jpg 

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Αποστολή Ο.Β. στις Σέρρες
Ήταν πραγματικά ένα ντέρμπυ με δυο πολύ καλές ομάδες που πάλεψαν για την νίκη, έδωσαν ...υψηλό θέαμα με εναλλαγές στο σκορ, που στο τέλος όμως άφησε πικρή γεύση στην Κατερινιώτικη ομάδα.
Το τελικό αποτέλεσμα αδίκησε τον Πιερικό Αρχέλαο, χωρίς να αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα του αγώνα, ενώ τα διαιτητικά λάθη στα τελευταία 5 λεπτά διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.
Πάμε όμως να τα δούμε τον αγώνα του Σαββάτου από την αρχή.

Ο Πιερικός Αρχέλαος ταξίδεψε στις Σέρρες το Σάββατο για να αντιμετωπίσει την 2η ομάδα της βαθμολογίας της Α2 τους Ίκαρους έχοντας στις αποσκευές της την ελπίδα και την αισιοδοξία να κάνει μια καλή εμφάνιση στην έδρα της υποψήφιας για άνοδο στην Α1 γηπεδούχο και γιατί όχι να φέρει το δεύτερο φετινό διπλό, αφού είναι εμφανές ότι η ομάδα μας διανύει περίοδο φόρμας και αγωνιστικής ανάτασης.



Ο κ. Σορώτος είχε μοναδικό πρόβλημα τον τραυματία Γ.Παπαχρήστο (ώμο) που δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί και όλο το υπόλοιπο δυναμικό της ομάδας έτοιμο για ένα τέτοιο αγώνα.

Ο Πιερικός Αρχέλαος ξεκίνησε μουδιασμένα τα πρώτα λεπτά αλλά γρήγορα βρήκε ρυθμό και μπήκε στο ματς διορθώνοντας αμυντικά και επιθετικά λάθη (15-10 α΄ δεκάλεπτο).

Στο β΄ δεκάλεπτο έχοντας τον Σιβορότκα (15π. 2τρ.) σε εκπληκτική μέρα (ήταν πραγματικά απροσπέραστος και αμυντικά) ροκάνισε τη διαφορά και πλησίασε στο πόντο το σκορ, κάνοντας ντέρμπυ τον αγώνα και δίνοντας καταπληκτικό θέαμα στους φιλάθλους, που είχαν γεμίσει το κλειστό των Σερρών, δημιούργησε όμορφη ατμόσφαιρα σε αθλητικά πλαίσια.Το προβάδισμα ο Πιερικός Αρχέλαος το πήρε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου με τρίποντο του διακριθέντα Νάνη (10π. 2τρ.) κάνοντας το 27-28, ενώ ακολούθησε και νέο τρίποντο στη λήξη του Μπεχλιβάνη (10π. 2τρ.) για να τελειώσει με σκορ 27-31 (12-21 επιμέρους σκορ 2ου δεκάλεπτου).

Σαφώς τα πράγματα πήραν άλλη τροπή και το 2ο ημίχρονο αναμενόταν (όπως και ήταν) συναρπαστικό με την ομάδα των Σερρών, η οποία σημειωτέον είναι μια πλήρης και πολύ δυνατή ομάδα που δίκαια βρίσκεται σε αυτή τη θέση και διεκδικεί την άνοδο, να έχει αλλάξει τα σχέδια της, αφού απειλούνταν να γνωρίσει μετά από δυο μήνες τη δεύτερη ήττα στην έδρα της (η προηγούμενη ήταν από την Ερυθραία τα Χριστούγεννα).

Πραγματικά στο 3ο δεκάλεπτο ο αγώνας πήγαινε πόντο - πόντο με τον Πιερικό Αρχέλαο να έχει ψυχή και μυαλό, να έχει εναλλακτικές επιλογές στον πάγκο, να κάνει ξεσπάσματα παίρνοντας βραχεία κεφαλή αλλά έχοντας την ομάδα των Ικάρων πάντα κοντά στο σκορ, με τον κόσμο δίπλα της που σε καθοριστικά σημεία πραγματικά ήταν ο 6ος παίκτης της.

Και φτάνουμε στο τελευταίο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο 35’ όπου στην ουσία το παιχνίδι άρχισε από το μηδέν, αφού το ταμπλό στο κλειστό γυμναστήριο των Σερρών έγραφε 57-57 και όλα έδειχναν ότι θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

Από αυτό το σημείο και μέχρι το τέλος τρία καθοριστικά λανθασμένα σφυρίγματα από τον 1ο διαιτητή κ. Γκούμα σε καθοριστικά σημεία (το πιο χαρακτηριστικό στο 61-57 που ο Νάνης βάζει καλάθι και φάουλ και ο διαιτητής χρέωσε με ανύπαρκτα βήματα τον παίκτη του Πιερικού Αρχέλαου, κάνοντας να απορεί όλη η κερκίδα(!) ενώ στην συνεχεία της φάσης οι γηπεδούχοι πέτυχαν τρίποντο και αυτόματα το σκορ έγινε 64-57 και αντί ο Πιερικός Αρχέλαος να μειώσει στον 1π. ξέφυγαν οι Ίκαροι στους 7π.) έκριναν το αποτέλεσμα και το 57-57 έγινε σε 5 λεπτά 70-61.


Νομίζουμε ότι είναι περιττό να πούμε ότι η ομάδα των Σερρών είναι μια πολύ καλή ομάδα που δεν χρειάζεται την βοήθεια των διαιτητών για να κερδίσει, αλλά είναι η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που ο Πιερικός Αρχέλαος αδικείται (και στο προηγούμενο ματς στην Κατερίνη μπορεί να κέρδισε άνετα τον Κόροιβο αλλά εκφράστηκαν έντονα παράπονα για τα πολλά ανύπαρκτα σφυρίγματα των διαιτητών ) και πλέον «γεννάται θέμα».

Την επόμενη αγωνιστική ο Πιερικός Αρχέλαος με τον κόσμο στο πλευρό του υποδέχεται το Παγκράτι με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα της δώσει βαθμολογικό αέρα.

Τα δεκάλεπτα: 15-10, 27-31, 48-47, 70-61

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Γκούμας, Πουρσανίδης Γ. και Τάτσικας.

Οι συνθέσεις
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (Χατζηκυριακίδης)

Πεχλιβάνης 10 (2), Τότσιος 19 (1), Κουκάς 2, Καμπερίδης 2, Συμεωνίδης 9, Κακαρούδης 12 (1), Ιωσηφίδης, Παβλίσεβιτς 4, Τεβετζίδης 4, Τοπούζης 8.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Σορώτος)

Μπεχλιβάνης 10 (2), Γκογκίδης 3 (1), Δαμαλής, Τζερομάνοβς 5 (1), Νάνης 10 (2), Ιγκμπάβμποα 4, Μαλτέσιος, Ροδοστόγλου 14, Σιβορότκα 15 (2), Τσουκ.


Η επόμενη αγωνιστική (19η, 19/3)
Πιερικός Αρχέλαος – Παγκράτι
Πανερυθραϊκός – Ολυμπιάδα Π.
Αρκαδικός – Λαύριο
Ρέθυμνο – Νήαρ Ηστ
ΚΑΟΔ – Κόροιβος Αμ.
Απόλλων Π. – Ικαροι Σερρών
Eρμής Λαγκαδά – Αμύντας Δάφνης
ΑΕΚ Αργους – Πανελευσινιακός

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks