O Βίγια τα έκανε όλα για την Ισπανία - ΙΣΠΑΝΙΑ - ΟΝΔΟΥΡΑ 2-0

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Ο Νταβίντ Βίγια ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ισπανίας στη νίκη επί της Ονδούρας (2-0) στο.. Γιοχάνεσμπουργκ, την πρώτη στο παγκόσμιο κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.
Ο Βίγια τα έκανε όλα για την Ισπανία, σημείωσε δύο... γκολ είχε δοκάρι, έχασε πέναλτι, όμως, θα μπορούσε και να είχε αποβληθεί  στο α' μέρος, όταν σε μιά «στημένη φάση» (41') την ώρα που οι παίκτες έσπρωχναν ο ένας τον άλλον χαστούκισε έναν αμυντικό της Ονδούρα!

Ο Βίγια σκόραρε στο 17' και το 51' . Στο πρώτο γκολ, έκανε μιά καταπληκτική προσπάθεια από αριστερά και σουτ την ώρα που έπεφτε στο χορτάρι. Στο δεύτερο σκόραρε με σουτ έξω από την περιοχή (η μπάλα κόντραρε και στον Τσάβες), ύστερα από γύρισμα του Νάβας.

Ο Βίγια είχε κέφια και το έδειξε από την αρχή. Μόλις στο 7' είχε ένα εξαιρετικό σουτ αλλά η μπάλα «σταμάτησε» στο οριζόντιο δοκάρι του Βαγιαδάρες. Στο 62' ο Νάβας ανατράπηκε από τον Ιζαγκίρε και ο Ιάπωνας διαιτητής, Νισιμούρα κατελόγησε το πέναλτι. Ο Βίγια, το εκτέλεσε για το «χατ τρικ», αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Ο άσος (πλέον) της Μπαρτσελόνα συμπλήρωσε 60 συμμετοχές στην εθνική και 40 γκολ.

Η Ισπανία είχε αρκετές φάσεις για να πετύχει περισσότερα γκολ, με σημαντικότερες αυτές των Τόρες (33' ),  Φάμπρεγας (66') και Βίγια (86' ). Γενικά, η Ισπανία είχε την απόλυτη υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του ματς, αλλά κάποιες στιγμές το άγχος, ή ακόμα και η επιπολαιότητα  της στέρησαν τη δυνατότητα για ένα μεγαλύτερο σκορ.Και κάτι ακόμα: Ο Φερνάντο Τόρες, έδειξε επηρεασμένος από τον πρόσφατο τραυματισμό του και δεν κατάφερε να εκμεταλευτεί τις ευκαιρίες που του δόθηκαν.     

Διαιτητής: Γιούτσι Νισιμούρα (Ιαπωνία)

Κίτρινες: Τούρσιος, Ιζαγκίρε
Ισπανία: Κασίγιας, Πικιέ, Πουγιόλ, Τσάβι (66' Φάμπρεγας), Βίγια, Τόρες (70' Μάτα), Καπντεβίλα, Αλόνσο, Ράμος (76' Αρμπελόα), Μπούσκετς, Νάβας
Ονδούρα:  Βαγιαδάρες, Τσάβες, Φιγκερόα, Γ. Παλάσιος, Σουάζο (83' Τζ. Παλάσιος), Εσπινόζα (46' Γουέλκαμ), Μαρτίνες, Τούρσιος (63' Νούνιες), Γκεβάρα, Ιζαγκίρε, Μεντόζα.(ΝΕΑ)

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks