Τα «πάντσερ» ισοπέδωσαν την Αγγλία

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010
Η «μάχη της Ευρώπης» στο Μπλουφοντέιν βρήκε νικητές τους Γερμανούς, οι οποίοι διέσυραν την Αγγλία με 4-1, σε ένα από τα καλύτερα ματς της διοργάνωσης. Η Γερμανία συνεχίζει στην προημιτελική.... φάση, ενώ η Αγγλία η οποία ταξίδεψε στη Ν.Αφρική με όνειρα ακόμα και για το τρόπαιο, επιτρέφει στη νησί με τον χειρότερο τρόπο! 

Οι Γερμανοί, προηγήθηκαν νωρίς 2-0 κινδύνεψαν σοβαρά με ισοφάριση, αλλά σώθηκαν από τον διαιτητή Λαριόντα και τον βοηθό του, οι οποίοι δεν είδαν ότι η μπάλα έσκασε ένα μέτρο μέσα στην εστία του Νόιερ! Ηταν από το σουτ του Λαμπάρντ και η μπάλα προσέκρουσε πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι! Η φάση αυτή ήταν στο 38' και το σκορ ήταν 2-1... 

Ετσι, θύμισε Μουντιάλ  1966 και το  αμφισβητούμενο γκολ του Τζεφ Χαρστ. Η διαφορά είναι ότι ακόμα  δεν έχει ξεκαθαριστεί απόλυτα αν η μπάλα πέρασε ή όχι. Αντίθετα στο σουτ του Λάμπαρντ δεν χρειάζεται καν βίντεο.   

Η Γερμανία χτύπησε την ώρα που έπρεπε. Αφηνε χώρο στους Αγγλους και είχε υποδειγματικές αντεπιθέσεις. Από αυτές άλλωστε προήλθαν και τα γκολ. Στο 20' ο Κλόζε «νίκησε» τον Απσον και πλάσαρε τον Τζέημς για το 1-0. Ο ίδιος παίκτης στο 30'  ξαναβρέθηκε μόνος με τον τερματοφύλακα της Αγγλίας, αλλά αυτός απέκρουσε με τα πόδια. Τρία λεπτα αργότερα έγινε το 2-0, με τον Ολιβερ Μίλερ να πασάρει στον Ποντόλσκι και αυτός να «εκτελεί» τον Τζέημς. 

Κάπου εκεί λοιπόν, οι Αγγλοι αποφάσισαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο «Φρι Στέητ» Ο Νόιερ έσωσε τη Γερμανία σε προβολή του Λαμπάρντ και στο 37' από σέντρα του Τζέραρντ ο Απσον με κεφαλιά μείωσε σε 2-1.

Η Αγγλία πίεσε στη συνέχεια για την ισοφάριση (με τη φάση του 38' και το ... γκολ που δεν είδε ο Λαριόντα), στο 52' είχε πάλι δοκάρι επίσης από τον Λαμπάρντ (σουτ-φάουλ), ενώ στο  61'
 χάθηκε ακόμα μιά ευκαιρία, όταν ύστερα από ενέργεια του Ρούνι ο Μίλνερ σούταρε για να χτυπήσει η μπάλα στον Μπόατεγκ. 

Κι αφού οι Αγγλοι δεν σκόραραν, άρχισαν να χτυπούν στην κόντρα οι Γερμανοί, για να «καθαρίσουν» το ματς. Ολα έγιναν σε τρία λεπτά. Οι αντεπιθέσεις προήλθαν από λάθη της Αγγλίας στην επίθεση και οι κινήσεις των Γερμανών ήταν υποδειγματικές. Στο 67' ο Σβαινστάιγκερ έδωσε το γκολ στον Ολιβερ Μίλερ, ο οποίος πήρε άλλο ένα ... δώρο στο 70' από τον Οζιλ για το 4-1. Εκεί το ματς τέλειωσε. 

 Διαιτητής: Λαριόντα (Ουρουγουάη) 

Κίτρινες: Φρίντριχ- Τζόνσον.    
Γερμανία:  Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεζάκερ, Μπόατενγκ, Κεντίρα, Σβάινστάιγκερ, Μίλερ (72' Τροχόφσκι), Οζιλ (83' Κίσλινγκ), Ποντόλσκι, Κλόζε (72' Γκόμεζ) 
Αγγλία:  Τζέιμς, Τζόνσον (87' Ράιτ-Φίλιπς), Τέρι, Απσον, Α. Κόουλ, Μίλνερ (64' Τζ. Κόουλ), Λάμπαρντ, Μπάρι, Τζέραρντ, Ντεφό (71' Χέσκεϊ), Ρούνεϊ

FEED POSTS

 
Copyright © -2012 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑΣ All Rights Reserved | Template Design by Favorite Blogger Templates | Blogger Tips and Tricks